Britai už alų moka gerokai daugiau nei kaina, kurią laiko priimtina

Publikuota: 2018-06-02
Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.

Britų aludžių lankytojai už pintą alaus vidutiniškai moka 60 pensų daugiau nei kaina, kurią jie patys įvardija kaip priimtiną. Tai atskleidė naujas tyrimas.

„YouGov“ atliktas viešosios nuomonės tyrimas, kuriame dalyvavo 40.000 britų, taip pat parodė, jog skirtingose šalies vietose skirtumas tarp vartotojų įvardijamos priimtinos kainos ir realios alaus kainos baruose yra dar didesnis.

Savo pranešime „YouGov“ nurodo, kad vidutinė pintos alaus kaina, kurią vartotojai įvardijo kaip priimtiną, yra 3 svarai sterlingų. Tuo metu leidinio „Good Pub Guide 2018“ duomenimis, vidutinė pintos alaus kaina Didžiosios Britanijos baruose yra 3,6 svaro sterlingų.

Kai kur skirtumas tarp vartotojų lūkesčių ir realios alaus kainos yra dar didesnis. Pavyzdžiui, Surėjaus grafystės gyventojai sako, kad už pintą alaus sutiktų mokėti vidutiniškai 3,36 svaro sterlingų, tuo metu reali kaina – 4,4 svaro sterlingų.

Mažiausias skirtumas tarp aludžių lankytojų lūkesčių (3 svarai sterlingų) ir realios kainos (3,3 svaro sterlingų) užfiksuotas Herefordšyre. Nedidelis 39 pensų skirtumas užfiksuotas ir Jorkšyre, kuriame vidutinė pintos alaus kaina apskritai yra mažiausia visoje šalyje.

„Kaip ten bebūtų, mūsų tyrimas atskleidė, kad visoje šalyje nėra vietos, kurioje gyventojai už alų mokėtų jiems priimtiną kainą“, – „The Independent“ sakė „YouGov“ atstovas Benas Glanville‘as.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Geriausiuose pasaulio restoranuose - sakės renesansas

Pasaulio gastronomijos sostinėse – Honkonge, Niujorke, Londone, Kopenhagoje, San Sebastiane ir net Paryžiuje...

Laisvalaikis
2018.06.23
Iliustruotoji istorija: išradimas, palengvinęs buitį 1954 m.

1954-aisiais amerikiečių namus užplūdo trijų skyrių aliuminio folijos indeliai. Naujas reiškinys „TV pietūs“...

Laisvalaikis
2018.06.23
Molekulinė virtuvė jūsų namuose Premium

Jei pažvelgtume šimtus metų į praeitį ir iki dabar, maisto gamyba ne taip jau smarkiai ir keitėsi. Esminiai...

Verslo klasė
2018.06.23
Paskelbti 50 geriausių pasaulio restoranų: triumfavo italai

Kasmetiniuose prestižiniuose geriausių pasaulio restoranų 50-uko rinkimuose („The World‘s 50 Best...

Laisvalaikis
2018.06.20
„Kempinski Hotels” vyriausiųjų šefų gretas papildė pirmasis lietuvis 2

Vilniaus viešbučio „Kempinski Hotel Cathedral Square“ naujuoju vyriausiuoju virtuvės šefu tapo Vytautas...

Laisvalaikis
2018.06.15
Jūra žmonijai grąžina šiukšles: dauguma midijų užterštos plastiku

Jūrų ir vandenynų tarša pradeda neigiamai veikti mūsų valgomo maisto kokybę. Naujas tyrimas parodė, kad...

Laisvalaikis
2018.06.11
Kepsniai ant grotelių: 5 geriausieji 1

Sakoma – kiek šeimininkių, tiek receptų. Neabejotinai, kiekvienas žino, kaip geriausiai išsikepti kepsnį.

Laisvalaikis
2018.06.09
30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąraše – 8 nauji vardai 7

„Gero maisto akademija“ (GMA) pranešė, jog šių metų 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašas jau...

Laisvalaikis
2018.06.07
Ar esame priklausomi nuo nesveikų produktų

Esame priklausomi nuo daugybės dalykų, pradedant socialiniais tinklais, baigiant nesveiku, sūriu, riebiu,...

Laisvalaikis
2018.06.06
Britai už alų moka gerokai daugiau nei kaina, kurią laiko priimtina

Britų aludžių lankytojai už pintą alaus vidutiniškai moka 60 pensų daugiau nei kaina, kurią jie patys...

Laisvalaikis
2018.06.02

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau