Geriausios virtuvės vardą laimėjo „Vytautas Mineral SPA“ komanda

Publikuota: 2018-04-26

Ant populiarumo bangos skriejantis Birštonas surengė antrąjį kulinarijos konkursą, kuriame varžėsi kurorto restoranai. Jų patiekalai bus įtraukti į kulinarinį žemėlapį, kuriame, skelbiama, bus pažymėtos ne tik konkurse dalyvavusios, bet visos kurorte veikiančios maitinimo įstaigos.

Antrajame konkurse dalyvavo septyni Birštono restoranai ir kavinės – „Kurhauzas“, „Old Town Grill“, „Royal SPA Residence“, „Eglės“ sanatorija, „Bir.Bur.Bar“, „Vytautas Mineral SPA“ ir „Audenis“. Susumavus rezultatus paaiškėjo, jog šįmet nepralenkiama buvo šefo Dariaus Dabrovolsko vadovaujama „Vytautas mineral SPA“ virtuvės komanda, kaip ir pernai, laimėjusi visų trijų patiekalų – karštojo, užkandžio ir deserto, rungtis.

„Vytautas Mineral SPA“ restorano „Moon“ komanda užkandžiui patiekė lašišų trio: sūdyta ir rūkyta lašiša, įsukta į agurko želė, virtos lašišos paštetas su miso pasta, lašišos karpačio su avokado kremu, pankolio salotos su obuolių sultimis, sūdytas agurkas, bergamotės kremas, marinuotos spanguolės, grikių duonelė, kefyro ledai.

Karštajam patiekalui – stirnienos nugarinę su keptų obuolių kremu, rūkytu pastarnokų, miško grybų kroketu, šparagais, gervuoge ir juodojo šokolado bei raudono vyno padažu.

Desertui patiektas citrininis pyragaitis su baltojo šokolado ir pistacijų kempine, baltojo šokolado keksiukas, citrinų kremas, pistacijų ledai, pasifloro morengas.

Konkurso rengėjų pranešimu, karštojo patiekalo kategorijoje sužibėjo ir „Bir. Bur. Bar“ virtuvė, pasiūliusi lėtai virtą jautienos žandą raudonojo vyno padaže su špinatų bulvių koše, ir „Eglės“ sanatorijos virtuvės šefas, patiekęs fazano kepsnį.

Pasak rengėjų, šįmet buvo svarbu laikytis kelių taisyklių – valgiuose turėjo dominuoti ar išsiskirti žalia spalva, o vienu iš privalomų panaudoti ingredientų buvo Birštono simboliu laikomas mineralinis vanduo.

Patiekalus aklai degustavo Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, dainininkė Dovilė Filmanavičiūtė – Miss Sheep, keliautojas Rimvydas Širvinskas – Makalius, pasaulio kulinarijos čempionato „Culinary World Cup“ prizininkas, virtuvės šefas Jaroslav Orševski bei maisto rinkodaros specialistė Delija Milašiūtė.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Vilniuje atidaro gatvės maisto turgų – idėją įkvėpė Londonas  17

Paskutinį vasaros sekmadienį, rugpjūčio 26 d., Vilniaus stoties rajone startuoja gatvės maisto turgus „Turgus...

Lietuvos vyno rinka: be aiškaus judėjimo viena kryptimi 2

Pigesnių vynų pardavimai mažėja, brangesnių – laikosi tame pačiame lygmenyje. Po Alkoholio kontrolės įstatymo...

Laisvalaikis
2018.08.14
Nekenksmingiausia aplinkai – tirpioji kava

Tiems, kuriuos iš ryto pažadina tik puodelis kavos, tyrėjai turi žinių: jei norite mažiau kenkti aplinkai,...

Laisvalaikis
2018.08.11
Ant prancūzų stalų – mėlynas vynas

Gurmanus stebinęs oranžinis vynas Prancūzijoje vietą užleidžia kitai vaivorykštės spalvai. Į rinką su...

Laisvalaikis
2018.08.10
Gėrimų importuotojų portfeliuose – galingas pokytis 7

Viena svarbiausių visos gėrimų rinkos naujienų šį pusmetį yra ta, jog bene populiariausi gėrimų prekių...

Rinkodara
2018.08.10
Samavičių šeimos verslas: po naują restoraną – kas trejus metus 3

Klaipėdiškis Vytautas Samavičius su kūrybingos virtuvės bistro „La Cle“ į kulinarijos sceną išėjo...

Laisvalaikis
2018.08.10
Rinks geriausius Lietuvos barus 4

Šią liepą buvo paskelbtas trečiasis 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašas, taigi kolekcionuojantys...

Laisvalaikis
2018.08.08
Mirė virtuvės legenda Joelis Robuchonas

Sulaukęs 73-ejų Ženevoje nuo vėžio mirė daugiausia „Michelin“ žvaigždučių per karjerą surinkęs šefas Joelis...

Laisvalaikis
2018.08.06
Tėvai su vaikais dažniausiai pykstasi dėl mitybos

Tyrėjai suskaičiavo, kad tėvai su vaikais kasmet susikivirčija po 2.184 kartus. Daugiau nei pusė visų ginčų...

Laisvalaikis
2018.08.05
Virtuvė: kiniškai, su stipriu lietuvišku akcentu Premium 2

Niekada nebuvau Kinijoje ir tik teoriškai žinau, kad joje daugybė virtuvių, kurios smarkiai skiriasi viena...

Verslo klasė
2018.08.04

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau