Geriausios virtuvės vardą laimėjo „Vytautas Mineral SPA“ komanda

Publikuota: 2018-04-26

Ant populiarumo bangos skriejantis Birštonas surengė antrąjį kulinarijos konkursą, kuriame varžėsi kurorto restoranai. Jų patiekalai bus įtraukti į kulinarinį žemėlapį, kuriame, skelbiama, bus pažymėtos ne tik konkurse dalyvavusios, bet visos kurorte veikiančios maitinimo įstaigos.

Antrajame konkurse dalyvavo septyni Birštono restoranai ir kavinės – „Kurhauzas“, „Old Town Grill“, „Royal SPA Residence“, „Eglės“ sanatorija, „Bir.Bur.Bar“, „Vytautas Mineral SPA“ ir „Audenis“. Susumavus rezultatus paaiškėjo, jog šįmet nepralenkiama buvo šefo Dariaus Dabrovolsko vadovaujama „Vytautas mineral SPA“ virtuvės komanda, kaip ir pernai, laimėjusi visų trijų patiekalų – karštojo, užkandžio ir deserto, rungtis.

„Vytautas Mineral SPA“ restorano „Moon“ komanda užkandžiui patiekė lašišų trio: sūdyta ir rūkyta lašiša, įsukta į agurko želė, virtos lašišos paštetas su miso pasta, lašišos karpačio su avokado kremu, pankolio salotos su obuolių sultimis, sūdytas agurkas, bergamotės kremas, marinuotos spanguolės, grikių duonelė, kefyro ledai.

Karštajam patiekalui – stirnienos nugarinę su keptų obuolių kremu, rūkytu pastarnokų, miško grybų kroketu, šparagais, gervuoge ir juodojo šokolado bei raudono vyno padažu.

Desertui patiektas citrininis pyragaitis su baltojo šokolado ir pistacijų kempine, baltojo šokolado keksiukas, citrinų kremas, pistacijų ledai, pasifloro morengas.

Konkurso rengėjų pranešimu, karštojo patiekalo kategorijoje sužibėjo ir „Bir. Bur. Bar“ virtuvė, pasiūliusi lėtai virtą jautienos žandą raudonojo vyno padaže su špinatų bulvių koše, ir „Eglės“ sanatorijos virtuvės šefas, patiekęs fazano kepsnį.

Pasak rengėjų, šįmet buvo svarbu laikytis kelių taisyklių – valgiuose turėjo dominuoti ar išsiskirti žalia spalva, o vienu iš privalomų panaudoti ingredientų buvo Birštono simboliu laikomas mineralinis vanduo.

Patiekalus aklai degustavo Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, dainininkė Dovilė Filmanavičiūtė – Miss Sheep, keliautojas Rimvydas Širvinskas – Makalius, pasaulio kulinarijos čempionato „Culinary World Cup“ prizininkas, virtuvės šefas Jaroslav Orševski bei maisto rinkodaros specialistė Delija Milašiūtė.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Kaip keliaujant išsirinkti geriausias vietas pavalgyti

Keliaujant po nežinomas šalis ne visuomet lengva susigaudyti, kuris restoranas bus geras, o kuriame gauta...

Laisvalaikis
2018.05.19
Stringa Dainų šventės maisto tiekėjų paieškos

Rengiantis Dainų šventei, organizatoriams kyla iššūkių dėl maisto tiekėjų: Lietuvos nacionalinis kultūros...

Verslo aplinka
2018.05.13
Išskirtinė virtuvė Zyplių dvare pasiteisino – lankytojai netelpa Premium

Zyplių dvare (Šakių r.) restoraną „Kuchmistrai“ pernai atidarę verslininkai pelno kol kas nežarsto, tačiau...

Lietuvos someljė čempionate lyderiai nepasikeitė

Balandžio 7 d. Vilniuje vykusį XIII Lietuvos someljė čempionatą trečius metus iš eilės laimėjo Martynas...

Laisvalaikis
2018.05.08
„Vyno dienos” kviečia vartoti atsakingai 1

Gegužės 4 ir 5 d. parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vykstančioje 14-oji tarptautinėje parodoje „Vyno dienos...

Laisvalaikis
2018.05.04
Paskelbti kandidatai į 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašą 3

„Gero maisto akademija“ paskelbė 60 pretendentų į 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašą, pastarąjį...

Laisvalaikis
2018.05.04
Valdovų rūmų restorano konkursą laimėjo „Taurakalnis“ 6

Valdovų rūmuose liepos pradžioje duris atvers ir restoranas. Jį valdys rūmų administracijos skelbtą konkursą...

Laisvalaikis
2018.04.30

Verslo žinių pasiūlymai

Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“), kuriuos galite bet kada atšaukti.
Sutinku Plačiau