Geriausios virtuvės vardą laimėjo „Vytautas Mineral SPA“ komanda

Publikuota: 2018-04-26

Ant populiarumo bangos skriejantis Birštonas surengė antrąjį kulinarijos konkursą, kuriame varžėsi kurorto restoranai. Jų patiekalai bus įtraukti į kulinarinį žemėlapį, kuriame, skelbiama, bus pažymėtos ne tik konkurse dalyvavusios, bet visos kurorte veikiančios maitinimo įstaigos.

Antrajame konkurse dalyvavo septyni Birštono restoranai ir kavinės – „Kurhauzas“, „Old Town Grill“, „Royal SPA Residence“, „Eglės“ sanatorija, „Bir.Bur.Bar“, „Vytautas Mineral SPA“ ir „Audenis“. Susumavus rezultatus paaiškėjo, jog šįmet nepralenkiama buvo šefo Dariaus Dabrovolsko vadovaujama „Vytautas mineral SPA“ virtuvės komanda, kaip ir pernai, laimėjusi visų trijų patiekalų – karštojo, užkandžio ir deserto, rungtis.

„Vytautas Mineral SPA“ restorano „Moon“ komanda užkandžiui patiekė lašišų trio: sūdyta ir rūkyta lašiša, įsukta į agurko želė, virtos lašišos paštetas su miso pasta, lašišos karpačio su avokado kremu, pankolio salotos su obuolių sultimis, sūdytas agurkas, bergamotės kremas, marinuotos spanguolės, grikių duonelė, kefyro ledai.

Karštajam patiekalui – stirnienos nugarinę su keptų obuolių kremu, rūkytu pastarnokų, miško grybų kroketu, šparagais, gervuoge ir juodojo šokolado bei raudono vyno padažu.

Desertui patiektas citrininis pyragaitis su baltojo šokolado ir pistacijų kempine, baltojo šokolado keksiukas, citrinų kremas, pistacijų ledai, pasifloro morengas.

Konkurso rengėjų pranešimu, karštojo patiekalo kategorijoje sužibėjo ir „Bir. Bur. Bar“ virtuvė, pasiūliusi lėtai virtą jautienos žandą raudonojo vyno padaže su špinatų bulvių koše, ir „Eglės“ sanatorijos virtuvės šefas, patiekęs fazano kepsnį.

Pasak rengėjų, šįmet buvo svarbu laikytis kelių taisyklių – valgiuose turėjo dominuoti ar išsiskirti žalia spalva, o vienu iš privalomų panaudoti ingredientų buvo Birštono simboliu laikomas mineralinis vanduo.

Patiekalus aklai degustavo Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, dainininkė Dovilė Filmanavičiūtė – Miss Sheep, keliautojas Rimvydas Širvinskas – Makalius, pasaulio kulinarijos čempionato „Culinary World Cup“ prizininkas, virtuvės šefas Jaroslav Orševski bei maisto rinkodaros specialistė Delija Milašiūtė.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Tiesa ar drąsa: vynas veganams, be gliuteno, be alergenų 4

Prieš savaitę apžiūrėjęs vyno butelį vienoje Vilniaus parduotuvėje nustebau – ant etiketės puikavosi iki tol...

Laisvalaikis
2018.10.14
Paskelbė geriausius pasaulio restoranus 1

Šefai, restoranų verslo atstovai ir kritikai išrinko geriausių pasaulio restoranų penkiasdešimtuką. Šiemet jų...

Laisvalaikis
2018.10.08
Išrinko geriausius pasaulio barus

Dešimtą kartą skelbiamo geriausių pasaulio barų penkiasdešimtuke šiemet be konkurencijos karaliauja...

Laisvalaikis
2018.10.05

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau