Geriausios virtuvės vardą laimėjo „Vytautas Mineral SPA“ komanda
FOTOGALERIJA Geriausios virtuvės vardą laimėjo "Vytautas Mineral Spa" komanda (10 nuotr.)
Ant populiarumo bangos skriejantis Birštonas surengė antrąjį kulinarijos konkursą, kuriame varžėsi kurorto restoranai. Jų patiekalai bus įtraukti į kulinarinį žemėlapį, kuriame, skelbiama, bus pažymėtos ne tik konkurse dalyvavusios, bet visos kurorte veikiančios maitinimo įstaigos.
Antrajame konkurse dalyvavo septyni Birštono restoranai ir kavinės Kurhauzas, Old Town Grill, Royal SPA Residence, Eglės sanatorija, Bir.Bur.Bar, Vytautas Mineral SPA ir Audenis. Susumavus rezultatus paaiškėjo, jog šįmet nepralenkiama buvo šefo Dariaus Dabrovolsko vadovaujama Vytautas mineral SPA virtuvės komanda, kaip ir pernai, laimėjusi visų trijų patiekalų karštojo, užkandžio ir deserto, rungtis.
Vytautas Mineral SPA restorano Moon komanda užkandžiui patiekė lašišų trio: sūdyta ir rūkyta lašiša, įsukta į agurko želė, virtos lašišos paštetas su miso pasta, lašišos karpačio su avokado kremu, pankolio salotos su obuolių sultimis, sūdytas agurkas, bergamotės kremas, marinuotos spanguolės, grikių duonelė, kefyro ledai.
Karštajam patiekalui stirnienos nugarinę su keptų obuolių kremu, rūkytu pastarnokų, miško grybų kroketu, šparagais, gervuoge ir juodojo šokolado bei raudono vyno padažu.
Desertui patiektas citrininis pyragaitis su baltojo šokolado ir pistacijų kempine, baltojo šokolado keksiukas, citrinų kremas, pistacijų ledai, pasifloro morengas.
Konkurso rengėjų pranešimu, karštojo patiekalo kategorijoje sužibėjo ir Bir. Bur. Bar virtuvė, pasiūliusi lėtai virtą jautienos žandą raudonojo vyno padaže su špinatų bulvių koše, ir Eglės sanatorijos virtuvės šefas, patiekęs fazano kepsnį.
Pasak rengėjų, šįmet buvo svarbu laikytis kelių taisyklių valgiuose turėjo dominuoti ar išsiskirti žalia spalva, o vienu iš privalomų panaudoti ingredientų buvo Birštono simboliu laikomas mineralinis vanduo.
Patiekalus aklai degustavo Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, dainininkė Dovilė Filmanavičiūtė Miss Sheep, keliautojas Rimvydas Širvinskas Makalius, pasaulio kulinarijos čempionato Culinary World Cup prizininkas, virtuvės šefas Jaroslav Orševski bei maisto rinkodaros specialistė Delija Milašiūtė.
Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos Verslo žiniose, Sodros, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti