Ne iki galo iškeptas kepsnys? Restoranas tam turi priežastį

Publikuota: 2018-04-15
Restoranai yra linkę geriau mėsą pakepti papildomai nei išmesti. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr
Restoranai yra linkę geriau mėsą pakepti papildomai nei išmesti. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr
„Verslo žinios“

Jei kaskart užsisakę vidutiniškai iškeptą kepsnį, gaunate jį beveik žalią, žinokite, kad taip yra ne tik jums. Specialiai iki galo neiškepti kepsniai restoranų versle tampa įprastu dalyku.

Restoranai taip elgiasi visai ne tam, kad tyčia norėtų sugadinti jums pietus. Už ne iki galo iškeptų kepsnių slypi verslo logika, rašo „The Independent“.

Daugybė restoranų JAV yra priversti tiesiog išmesti perkeptus kepsnius, jei klientai jais nebūna patenkinti. Tad jie renkasi mėsos neiškepti iki galo, nes tokį kepsnį kliento pageidavimu galima dar kartą trumpam užmesti ant grotelių. Perkepto kepsnio šitaip „pataisyti“ būtų neįmanoma.

Mėsą daugybei JAV restoranų tiekiančios bendrovės „Pat LaFrieda Meat Purveyors“ vadovas Markas Pastore sako, kad iki galo neiškeptų kepsnių tendenciją pastebėjo dar pernai.

„Dabar jau tampa norma užsisakyti ne „vidutiniškai keptą“, o „vidutiniškai keptą plius“ kepsnį. Priešingu atveju jis ant stalo atkeliauja iškeptas ne iki galo“, – sako M. Pastore.

Restoranų versle Niujorke dirbantis verslininkas Stephenas Hansonas priduria, kad toks restoranų elgesys turi ekonomines priežastis. Kepsniai yra vieni brangiausių patiekalų, tad dauguma verslininkų visai nenori jų mesti į šiukšliadėžes vien todėl, kad klientų skoniui kepsnys pasirodė per daug iškeptas.

Kita vertus, Markas Schatzkeris, knygos „Steak: One Man‘s Search for the World‘s Tastiest Piece of Beef“ autorius, pastebi, kad su ne iki galo iškeptais kepsniais siejasi ir tam tikras snobizmo aspektas. Juk rausvas neperkeptas mėsos gabalėlis ir atrodo patraukliau, ir sulaukia daugiau dėmesio „Instagram“ tinkle nei pilkas perkeptas kepsnys.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Pacų viešbutyje Vilniuje atidarytas dar vienas restoranas 1

Vilniuje, restauruotuose istoriniuose Pacų rūmuose, atidarytas dar vienas restoranas – „Nineteen18“. Jo...

Laisvalaikis
15:54
Restoranų pajamas augina ne tik kylančios kainos Premium

Restoranams ir kavinėms 2018-ieji žada būti dar vieni geri metai. Statistikos duomenimis, šiemet sausį–liepą...

TOP 20 restoranų pagal 2017–ųjų pelną ir pajamas Premium 6

2017-ieji kavinėms ir restoranams taip pat buvo geri. Pajamas didino 17-a iš 20-ies į VŽ sudarytą didžiausių...

Birštonas muša kulinarijos korta – vietų pavalgyti vis daugiau

Visai neseni laikai, kai, neskaičiuojant sanatorijų valgyklų ir Kultūros centro bufeto, Birštone veikė vos...

Laisvalaikis
2018.09.17
Alksta kas devintas Žemės gyventojas 3

Jungtinių Tautų organizacijos duomenimis, 2017 m. pasaulyje maisto trūksta 821 mln. žmonių arba vienam iš...

15 pigiausių „Michelin“ restoranų 1

Dvejomis „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintas Ibizoje esantis restoranas „SubliMotion“ vadinamas brangiausiu...

Laisvalaikis
2018.09.15
Birštonas muša kulinarijos korta – vietų pavalgyti vis daugiau

Visai neseni laikai, kai, neskaičiuojant sanatorijų valgyklų ir Kultūros centro bufeto, Birštone veikė vos...

Laisvalaikis
2018.09.14
Už užkandžiavimą Florencijos gatvėse – bauda iki 500 Eur

Gurmanų puikiai vertinamas Florencijos sumuštinių baras „All’Antico Vinaio“, vadinamas „maisto išsinešti...

Laisvalaikis
2018.09.10
CNN kuria filmą apie Anthony Bourdainą

JAV televizijos transliuotojui CNN priklausanti kompanija „CNN Films“ kuria dokumentinį filmą apie virtuvės...

Laisvalaikis
2018.09.07
Už pietus atsiskaityti ne grynaisiais galima 52 šalies mokyklose 6

Tik 6,5% šalies bendrojo lavinimo mokyklų už maistą valgyklose suteikia galimybę atsiskaityti ne grynaisiais...

Laisvalaikis
2018.09.07

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau