Ne iki galo iškeptas kepsnys? Restoranas tam turi priežastį

Publikuota: 2018-04-15
Restoranai yra linkę geriau mėsą pakepti papildomai nei išmesti. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr
Restoranai yra linkę geriau mėsą pakepti papildomai nei išmesti. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr
„Verslo žinios“

Jei kaskart užsisakę vidutiniškai iškeptą kepsnį, gaunate jį beveik žalią, žinokite, kad taip yra ne tik jums. Specialiai iki galo neiškepti kepsniai restoranų versle tampa įprastu dalyku.

Restoranai taip elgiasi visai ne tam, kad tyčia norėtų sugadinti jums pietus. Už ne iki galo iškeptų kepsnių slypi verslo logika, rašo „The Independent“.

Daugybė restoranų JAV yra priversti tiesiog išmesti perkeptus kepsnius, jei klientai jais nebūna patenkinti. Tad jie renkasi mėsos neiškepti iki galo, nes tokį kepsnį kliento pageidavimu galima dar kartą trumpam užmesti ant grotelių. Perkepto kepsnio šitaip „pataisyti“ būtų neįmanoma.

Mėsą daugybei JAV restoranų tiekiančios bendrovės „Pat LaFrieda Meat Purveyors“ vadovas Markas Pastore sako, kad iki galo neiškeptų kepsnių tendenciją pastebėjo dar pernai.

„Dabar jau tampa norma užsisakyti ne „vidutiniškai keptą“, o „vidutiniškai keptą plius“ kepsnį. Priešingu atveju jis ant stalo atkeliauja iškeptas ne iki galo“, – sako M. Pastore.

Restoranų versle Niujorke dirbantis verslininkas Stephenas Hansonas priduria, kad toks restoranų elgesys turi ekonomines priežastis. Kepsniai yra vieni brangiausių patiekalų, tad dauguma verslininkų visai nenori jų mesti į šiukšliadėžes vien todėl, kad klientų skoniui kepsnys pasirodė per daug iškeptas.

Kita vertus, Markas Schatzkeris, knygos „Steak: One Man‘s Search for the World‘s Tastiest Piece of Beef“ autorius, pastebi, kad su ne iki galo iškeptais kepsniais siejasi ir tam tikras snobizmo aspektas. Juk rausvas neperkeptas mėsos gabalėlis ir atrodo patraukliau, ir sulaukia daugiau dėmesio „Instagram“ tinkle nei pilkas perkeptas kepsnys.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Iš Bordo – geros žinios kolekcininkams 3

Balandis vyno pasaulyje – Bordo vyno mėnuo. Išankstinės 2018-ųjų derliaus Bordo prekybos metu per kelias...

Laisvalaikis
2019.04.22
P. Jurkevičius: Semiotikos pratybų – į spinteles ir šaldytuvą Premium 1

Negalėčiau garantuoti, kad Algirdas Julius Greimas būtų lindęs į šaldytuvą ieškoti semiotikos. Bet, tarkime,...

Verslo klasė
2019.04.22
Svarbiau ne veganizmo idėja, o maistas, kurį valgai 6

„Kai nusiperki naują mašiną, tai, neduok Dieve, kažko kito įpilti į baką. Ir į savo organizmą turime žiūrėti...

Laisvalaikis
2019.04.21
Virtuvės improvizacijos Madride: geros vietos pavalgyti

Madride metų laikas nėra labai svarbus – daugmaž visada čia rasi veikiančių lauko kavinių. Bet tikrasis...

Laisvalaikis
2019.04.15
Paskelbė pretendentus į 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašą 9

„Gero maisto akademija“ (GMA) paskelbė „30 geriausių restoranų“ rinkimų startą, o sykiu – trumpąjį 60-ies...

Paslaugos
2019.04.09
Tokijo restoranas 3D sušius parinks pagal žmogaus kūno mėginius 2

Norint patekti į restoraną „Sushi Singularity“ nepakaks paskambinti ir rezervuoti stalelio. Tokijuje nuo 2020...

Laisvalaikis
2019.04.07
Greitų pietų koncepciją eksportuos į Maskvą – planuoja atidaryti 50 restoranų Premium 11

Šešis pietų restoranus „iLunch“ sostinės verslo centruose valdanti UAB „Inovatyvūs restoranai“ suplanavo...

Paslaugos
2019.04.03

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau