Ne iki galo iškeptas kepsnys? Restoranas tam turi priežastį

Publikuota: 2018-04-15
Restoranai yra linkę geriau mėsą pakepti papildomai nei išmesti. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr
Restoranai yra linkę geriau mėsą pakepti papildomai nei išmesti. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr
„Verslo žinios“

Jei kaskart užsisakę vidutiniškai iškeptą kepsnį, gaunate jį beveik žalią, žinokite, kad taip yra ne tik jums. Specialiai iki galo neiškepti kepsniai restoranų versle tampa įprastu dalyku.

Restoranai taip elgiasi visai ne tam, kad tyčia norėtų sugadinti jums pietus. Už ne iki galo iškeptų kepsnių slypi verslo logika, rašo „The Independent“.

Daugybė restoranų JAV yra priversti tiesiog išmesti perkeptus kepsnius, jei klientai jais nebūna patenkinti. Tad jie renkasi mėsos neiškepti iki galo, nes tokį kepsnį kliento pageidavimu galima dar kartą trumpam užmesti ant grotelių. Perkepto kepsnio šitaip „pataisyti“ būtų neįmanoma.

Mėsą daugybei JAV restoranų tiekiančios bendrovės „Pat LaFrieda Meat Purveyors“ vadovas Markas Pastore sako, kad iki galo neiškeptų kepsnių tendenciją pastebėjo dar pernai.

„Dabar jau tampa norma užsisakyti ne „vidutiniškai keptą“, o „vidutiniškai keptą plius“ kepsnį. Priešingu atveju jis ant stalo atkeliauja iškeptas ne iki galo“, – sako M. Pastore.

Restoranų versle Niujorke dirbantis verslininkas Stephenas Hansonas priduria, kad toks restoranų elgesys turi ekonomines priežastis. Kepsniai yra vieni brangiausių patiekalų, tad dauguma verslininkų visai nenori jų mesti į šiukšliadėžes vien todėl, kad klientų skoniui kepsnys pasirodė per daug iškeptas.

Kita vertus, Markas Schatzkeris, knygos „Steak: One Man‘s Search for the World‘s Tastiest Piece of Beef“ autorius, pastebi, kad su ne iki galo iškeptais kepsniais siejasi ir tam tikras snobizmo aspektas. Juk rausvas neperkeptas mėsos gabalėlis ir atrodo patraukliau, ir sulaukia daugiau dėmesio „Instagram“ tinkle nei pilkas perkeptas kepsnys.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
„Michelin“ restoranų rojus – Azija 1

„Michelin“ žvaigždutė prie restorano pavadinimo gurmanams sufleruoja kokybę ir išskirtines patirtis.

Laisvalaikis
2018.12.09
„Stiklių“ restorane – revoliucija

Gera žinia tiems, kurie nekantrauja išbandyti, kuo nustebins vilniškio „Relais & Ch?teaux Stikliai Hotel“...

Laisvalaikis
2018.12.07
Lietuvos virėjai iš pasaulio čempionato parsivežė bronzą 1

Liuksemburge vykusiame pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2018“ Lietuvos nacionalinė šefų...

Laisvalaikis
2018.12.03
Vyno verslas mokys skaičiuoti suvartojamo alkoholio kiekį 3

Pernai lapkritį Lietuvos someljė mokykla (LSM) tapo tarptautinės nepolitinės, atsakingą verslą vienijančios...

Laisvalaikis
2018.12.02
Investicinio vyno kaina auga dešimtimis procentų

Daugiau kaip pusę milijono dolerių – tiek spalio 13 d. anonimu norėjęs likti Azijos vyno kolekcininkas...

Laisvalaikis
2018.11.25
Šalia paminklo tautos patriarchui atidaro restoraną su „Basanavičiaus sale“

Sostinės Senamiestyje, šalia paminklo tautos patriarchui Jonui Basanavičiui, penktadienio vakarą duris...

Laisvalaikis
2018.11.23
Gastronomijos scenos naujokai laimėjo dar vieną konkursą

Savaitės pradžioje Vilniuje vykusiame viename įdomiausių Lietuvoje ir, ko gero, vieninteliame pasaulyje...

Laisvalaikis
2018.11.22
J. Basanavičiaus gimtadienio proga – nuolaidos senamiesčio kavinėse

Lapkričio 23 d., minint 167-ąsias dr. Jono Basanavičiaus gimimo metines, priešais Nacionalinę filharmoniją...

Laisvalaikis
2018.11.20
„The Chinese Tea Company“ Londone įkūrėja ir arbatos žinovė – apie tradicijas, mitus, teisingą vartojimą 3

Juyan Webster, Londone veikiančios bendrovės „The Chinese Tea Company“ įkūrėja ir arbatos žinovė, pasakoja...

Laisvalaikis
2018.11.19
Apie kraujo donorystę primins mineralinis vanduo 2

Nacionalinis kraujo centras pradeda bendradarbiauti su mineralinio vandens gamintoju UAB „Birštono...

Rinkodara
2018.11.18

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau