Ne iki galo iškeptas kepsnys? Restoranas tam turi priežastį

Publikuota: 2018-04-15
Restoranai yra linkę geriau mėsą pakepti papildomai nei išmesti. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr
Restoranai yra linkę geriau mėsą pakepti papildomai nei išmesti. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr
 

Jei kaskart užsisakę vidutiniškai iškeptą kepsnį, gaunate jį beveik žalią, žinokite, kad taip yra ne tik jums. Specialiai iki galo neiškepti kepsniai restoranų versle tampa įprastu dalyku.

Restoranai taip elgiasi visai ne tam, kad tyčia norėtų sugadinti jums pietus. Už ne iki galo iškeptų kepsnių slypi verslo logika, rašo „The Independent“.

Daugybė restoranų JAV yra priversti tiesiog išmesti perkeptus kepsnius, jei klientai jais nebūna patenkinti. Tad jie renkasi mėsos neiškepti iki galo, nes tokį kepsnį kliento pageidavimu galima dar kartą trumpam užmesti ant grotelių. Perkepto kepsnio šitaip „pataisyti“ būtų neįmanoma.

Mėsą daugybei JAV restoranų tiekiančios bendrovės „Pat LaFrieda Meat Purveyors“ vadovas Markas Pastore sako, kad iki galo neiškeptų kepsnių tendenciją pastebėjo dar pernai.

„Dabar jau tampa norma užsisakyti ne „vidutiniškai keptą“, o „vidutiniškai keptą plius“ kepsnį. Priešingu atveju jis ant stalo atkeliauja iškeptas ne iki galo“, – sako M. Pastore.

Restoranų versle Niujorke dirbantis verslininkas Stephenas Hansonas priduria, kad toks restoranų elgesys turi ekonomines priežastis. Kepsniai yra vieni brangiausių patiekalų, tad dauguma verslininkų visai nenori jų mesti į šiukšliadėžes vien todėl, kad klientų skoniui kepsnys pasirodė per daug iškeptas.

Kita vertus, Markas Schatzkeris, knygos „Steak: One Man‘s Search for the World‘s Tastiest Piece of Beef“ autorius, pastebi, kad su ne iki galo iškeptais kepsniais siejasi ir tam tikras snobizmo aspektas. Juk rausvas neperkeptas mėsos gabalėlis ir atrodo patraukliau, ir sulaukia daugiau dėmesio „Instagram“ tinkle nei pilkas perkeptas kepsnys.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Mėsėdis pasidavė: šefas Ramsay gamins veganišką picą

Radikaliais pareiškimais apie vegetarišką ir veganišką maistą ne kartą pagarsėjęs britų virtuvės šefas...

Laisvalaikis
2018.04.21
Gėrėte alkoholio? Jūsų gydytojui apie tai jau pranešta 3

Jungtinių Valstijų mokslininkai sukūrė mikroschemą, kuri implantuota į žmogaus organizmą, matuoja alkoholio...

Laisvalaikis
2018.04.17
Kasdienė taurė vyno gyvenimą gali sutrumpinti pusmečiu 5

Kasdien po taurę vyno ar bokalą alaus išgeriantys žmonės vidutiniškai gyvena puse metų trumpiau. Dar...

Laisvalaikis
2018.04.15
Ne iki galo iškeptas kepsnys? Restoranas tam turi priežastį

Jei kaskart užsisakę vidutiniškai iškeptą kepsnį, gaunate jį beveik žalią, žinokite, kad taip yra ne tik...

Laisvalaikis
2018.04.15
Smaližių teismui „KitKat“ pristato rožinį šokoladą

Didžiosios Britanijos smaližiai pirmieji pasaulyje galės paragauti rožinės spalvos šokolado.

Vadyba
2018.04.14
„Gastronomikos“ šefas Čeprackas: mes neužsidarome, mes keliamės į žiauriai fantastišką vietą

„Ne, „Gastronomika“ nebankrutuoja. Mes keliamės į kitą, žiauriai fantastišką vietą“, – sako virtuvės meistras...

Laisvalaikis
2018.04.04
Iliustruotoji istorija: Kuršių nerijos varnų medžiotojai

Bado grėsmės prispirtiems kuršininkams varnavimas XIX–XX a. tapo tikru išsigelbėjimu. Krankles gaudė ir...

Laisvalaikis
2018.04.01
Cholesterolio pavojus atšauktas: Velykų kiaušiniai valgomi 1

Dar visai neseniai kiaušinis turėjo nepajudinamą cholesterolio bombos statusą. Dabar jis reabilituotas, o...

Laisvalaikis
2018.04.01

Verslo žinių pasiūlymai

Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“), kuriuos galite bet kada atšaukti.
Sutinku Plačiau