Kasdienė taurė vyno gyvenimą gali sutrumpinti pusmečiu

Publikuota: 2018-04-15
"Jei jau vartojate alkoholį, tai bent vartokite jo mažiau", - sako mokslininkai. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
"Jei jau vartojate alkoholį, tai bent vartokite jo mažiau", - sako mokslininkai. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
„Verslo žinios“

Kasdien po taurę vyno ar bokalą alaus išgeriantys žmonės vidutiniškai gyvena puse metų trumpiau. Dar dažnesnis alkoholio vartojimas gyvenimą gali sutrumpinti ir penkeriais metais, rodo nauja studija.

Vienas didžiausių kada nors atliktų tyrimų apie alkoholio vartojimą apėmė duomenis apie 600.000 alkoholio vartotojų 19-oje šalių, skelbia britų transliuotojas BBC.

Pasak tyrimą atlikusių mokslininkų, žmonės per savaitę išgeriantys nuo 5 iki 10 nestiprių alkoholinių gėrimų savo gyvenimą sutrumpina 6 mėnesiais. 10-15 vyno taurių per savaitę gyvenimą sutrumpina dvejais metais.

„Šis tyrimas aiškiai parodė, kad nėra jokio teigiamo alkoholio poveikio sveikatai. Tai skamba per gerai, kad būtų tiesa“, – sako Šefildo universiteto medicinos profesorius Timas Chico.

Tyrimą atlikusių mokslininkų teigimu, didžiausias alkoholio kiekis, dar nedarantis įtakos gyvenimo trukmei, atitinka maždaug penkias pintas alaus ar tiek pat 175 ml taurių vyno per savaitę.

Kaip pažymi BBC, šį alkoholio vartojimo limitą viršijantys žmonės 24% dažniau kenčia nuo padidėjusio kraujospūdžio, 14% dažniau patiria insultą, 9% labiau rizikuoja mirti nuo infarkto.

„Pagrindinė šio tyrimo žinutė yra ta, kad jei jau vartojate alkoholį, vartokite jo mažiau. Tai padės gyventi ilgiau ir sumažins riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis“, – sako studijos įvadą parašiusi dr. Angela Wood iš Kembridžo universiteto.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Restoranai gręžiasi į pusryčiautojus – pajamos iš pusryčių išaugo dvigubai Premium 5

Lietuvoje daugėja pusryčiaujančiųjų ne namie, teigia restoranų ir kavinių valdytojai. Pusryčių segmentas...

Kavarsko koldūnų valgytojų daug, bet staliukų buvo ir bus 4 22

Anykščių rajone, Kavarsko miestelyje, yra nuo XVI a. legendose minimas šv. Jono šaltinis, kuris kartais...

Geriausio restorano šefas M. Praškevičius: pirmą kartą sėdžiu savo rogėse 3

Martynui Praškevičiui, Vilniuje veikiančių restoranų „Stebuklas“ ir „Džiaugsmas“ bendraturčiui, dainos...

Laisvalaikis
2018.07.04
Lietuvos virtuvės meistrės iš Honkongo grįžo su bronza

Iš Honkonge vykusio tarptautinio kulinarijos konkurso „Hot Chef Challange“ Lietuvos virtuvės meistrės Aldona...

Laisvalaikis
2018.07.03
Prancūzijos mėsininkai vyriausybei skundžiasi dėl veganų išpuolių 17

Prancūzų mėsininkai savo šalies vyriausybei parašė laišką, kuriame išreiškė susirūpinimą dėl dažnėjančių...

Laisvalaikis
2018.07.01

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau