Kasdienė taurė vyno gyvenimą gali sutrumpinti pusmečiu

Publikuota: 2018-04-15
"Jei jau vartojate alkoholį, tai bent vartokite jo mažiau", - sako mokslininkai. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
"Jei jau vartojate alkoholį, tai bent vartokite jo mažiau", - sako mokslininkai. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
„Verslo žinios“

Kasdien po taurę vyno ar bokalą alaus išgeriantys žmonės vidutiniškai gyvena puse metų trumpiau. Dar dažnesnis alkoholio vartojimas gyvenimą gali sutrumpinti ir penkeriais metais, rodo nauja studija.

Vienas didžiausių kada nors atliktų tyrimų apie alkoholio vartojimą apėmė duomenis apie 600.000 alkoholio vartotojų 19-oje šalių, skelbia britų transliuotojas BBC.

Pasak tyrimą atlikusių mokslininkų, žmonės per savaitę išgeriantys nuo 5 iki 10 nestiprių alkoholinių gėrimų savo gyvenimą sutrumpina 6 mėnesiais. 10-15 vyno taurių per savaitę gyvenimą sutrumpina dvejais metais.

„Šis tyrimas aiškiai parodė, kad nėra jokio teigiamo alkoholio poveikio sveikatai. Tai skamba per gerai, kad būtų tiesa“, – sako Šefildo universiteto medicinos profesorius Timas Chico.

Tyrimą atlikusių mokslininkų teigimu, didžiausias alkoholio kiekis, dar nedarantis įtakos gyvenimo trukmei, atitinka maždaug penkias pintas alaus ar tiek pat 175 ml taurių vyno per savaitę.

Kaip pažymi BBC, šį alkoholio vartojimo limitą viršijantys žmonės 24% dažniau kenčia nuo padidėjusio kraujospūdžio, 14% dažniau patiria insultą, 9% labiau rizikuoja mirti nuo infarkto.

„Pagrindinė šio tyrimo žinutė yra ta, kad jei jau vartojate alkoholį, vartokite jo mažiau. Tai padės gyventi ilgiau ir sumažins riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis“, – sako studijos įvadą parašiusi dr. Angela Wood iš Kembridžo universiteto.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
„Michelin“ restoranų rojus – Azija 1

„Michelin“ žvaigždutė prie restorano pavadinimo gurmanams sufleruoja kokybę ir išskirtines patirtis.

Laisvalaikis
2018.12.09
„Stiklių“ restorane – revoliucija

Gera žinia tiems, kurie nekantrauja išbandyti, kuo nustebins vilniškio „Relais & Ch?teaux Stikliai Hotel“...

Laisvalaikis
2018.12.07
Lietuvos virėjai iš pasaulio čempionato parsivežė bronzą 1

Liuksemburge vykusiame pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2018“ Lietuvos nacionalinė šefų...

Laisvalaikis
2018.12.03
Vyno verslas mokys skaičiuoti suvartojamo alkoholio kiekį 3

Pernai lapkritį Lietuvos someljė mokykla (LSM) tapo tarptautinės nepolitinės, atsakingą verslą vienijančios...

Laisvalaikis
2018.12.02
Investicinio vyno kaina auga dešimtimis procentų

Daugiau kaip pusę milijono dolerių – tiek spalio 13 d. anonimu norėjęs likti Azijos vyno kolekcininkas...

Laisvalaikis
2018.11.25
Šalia paminklo tautos patriarchui atidaro restoraną su „Basanavičiaus sale“

Sostinės Senamiestyje, šalia paminklo tautos patriarchui Jonui Basanavičiui, penktadienio vakarą duris...

Laisvalaikis
2018.11.23
Gastronomijos scenos naujokai laimėjo dar vieną konkursą

Savaitės pradžioje Vilniuje vykusiame viename įdomiausių Lietuvoje ir, ko gero, vieninteliame pasaulyje...

Laisvalaikis
2018.11.22
J. Basanavičiaus gimtadienio proga – nuolaidos senamiesčio kavinėse

Lapkričio 23 d., minint 167-ąsias dr. Jono Basanavičiaus gimimo metines, priešais Nacionalinę filharmoniją...

Laisvalaikis
2018.11.20
„The Chinese Tea Company“ Londone įkūrėja ir arbatos žinovė – apie tradicijas, mitus, teisingą vartojimą 3

Juyan Webster, Londone veikiančios bendrovės „The Chinese Tea Company“ įkūrėja ir arbatos žinovė, pasakoja...

Laisvalaikis
2018.11.19

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau