„Petrus“ vyno butelis aukcione parduotas už 45.410 svarų sterlingų

Publikuota: 2018-03-26
www.theinternationalman.com nuotr.
svg svg
www.theinternationalman.com nuotr.

Pasaulinė kolekcinio vyno rinka muša rekordus – Londono aukcionų namuose „Sotheby‘s“ 1982 m. derliaus šešių litrų talpos „Chateau Petrus“ vyno butelis, vadinamasis imperialas, parduotas už 45.410 svarų sterlingų (GBP).

„Chateau Petrus“ – vienas žymiausių Bordo regiono (Prancūzija) ūkių, jame gaminamas vynas – vienas brangiausių regione, taigi – ir pasaulyje.

Kovo 21 d. vykusiame aukcione vynai iš Bordo 10-ies brangiausių lotų sąraše užėmė tris pozicijas. Be minėtojo „Petrus“, tai buvo „Chateau Latour“ ir „Chateau Mouton-Rothschild“ ūkių 1982-ųjų metų derliaus „imperialai“, parduoti atitinkamai už 17.328 ir 16.133 GBP.

Perpus mažesnės talpos „Petrus“ 1962-ųjų derliaus butelis, vadinamasis „double magnum“, parduotas už 21.510 GBP, praneša aukcionų namai.

Nemokami naujienlaiškiai į savo el. pašto dėžutę:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

1982-ųjų derliaus metus specialistai vadina „viena iš praėjusio amžiaus viršūnių“, o tokia aukšta šio vyno kaina, pasak jų, atspindi „tiek kokybę, tiek šio vyno retumą“. Be abejo, papildomos vertės prideda nestandartinės talpos buteliai.

Specialistai atkreipia dėmesį, jog, palyginti vynus su kitais investavimo objektais, pvz., nekilnojamuoju turtu, vyno kaina ir paklausa stiebiasi dėl riboto gamybos kiekio. Kad ir kaip norėtum, dėl griežtų Prancūzijos vyndarystės įstatymų, iš 1 ha gali išspausti nustatytą hektolitrų kiekį ir nė litru daugiau. Antras dalykas yra tas, jog konkrečių senų derliaus metų vyno pasaulyje kasmet lieka vis mažiau. Juk vynas – vartojamas dalykas ir, kol jis pasiekia savo brandą, jo gali likti kokie 10%. Investicinio vyno paklausą didina ir naujos (nors jas jau vargiai galima vadinti naujomis, bet plačiomis – tai tikrai) rinkos – Azijos, Rusijos, Pietų Amerikos, Brazilijos.

Kovo 21-osios „Sotheby‘s Wine“ aukcione išniro vynų ir iš praėjusio amžiaus penktojo dešimtmečio. Antai 1945 m. derliaus garsenybės „Mouton-Rothschild“ butelis parduotas už 29.875 GBP, „Chateau Cheval Blanc 1947“ – už 23.900 GBP, „Petrus 1947“ – už 22.705 GBP.

12-os butelių „Domaine de la Romanee-Conti 1998“ ūkio lotas parduotas už 33.460 GBP, šeši buteliai „Richebourg 2005 Domaine de la Romanee-Conti“ – už 16.730 svarų sterlingų.

Aukciono namų pranešime cituojamas Steponas Moldas, „Sotheby‘s Wine“ Europos skyriaus vadovas, sako, jog tokios kainos rodo „sveiką gero vyno paklausą“.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

Kaip pradėti pažintį su vynu Premium 1

Įkvėpta amerikiečių žurnalistės Biancos Bosker knygos „Kamščio nunešti“ (išleido „Kitos knygos“) apie someljė...

Laisvalaikis
2022.06.19
Naujas restoranų kūrėjo A. Oželio „vaikas“: kiekvienam ridikėliui savas laikas Premium

Arūnas Oželis – vienas pirmųjų restoranų steigėjų Nepriklausomoje Lietuvoje. Dabar, po beveik 30-ies metų,...

Laisvalaikis
2022.06.17
Restoranų kūrėjas A. Oželis: dabar gyvenimas yra ne turtingas, bet... labai labai malonus Premium 1

„Restoranai kaip vaikai, tu juos užaugini ir palieki kitiems – „Provansas“ pateko į vienas rankas ir net...

Laisvalaikis
2022.06.14
Sukūrė sprendimą darbuotojų pajamoms padidinti: naudoja ir barai, ir bažnyčios Premium 8

130.000 Eur – tiek papildomų pajamų – arbatpinigių pavedimų gavo barų ir restoranų darbuotojai, kai už...

Gazelė
2022.06.06
Išmokti gaminti desertus gali visi, iš to sukurti verslą – tik retas Premium 1

Kai kurie mėgstantys kepti tortus papildomai užsidirba juos parduodami draugams ar pažįstamiems, tačiau toks...

Gazelė
2022.06.03
Kai gatvės remontas kerta skaudžiau nei karantinas: kaip išlaukti Premium

Vietinės gatvės rekonstrukcijos kirtis verslui gali būti skaudesnis negu pasaulį užklupusios pandemijos.

Gazelė
2022.06.01
Vyno pasaulio ekstremalai – vyndariai iš Atakamos dykumos Premium

Čilėje plytinčios Atakamos dykumos vyndarių ir vynuogių augintojų kooperatyvas sektoriuje kelia revoliucijas:...

Laisvalaikis
2022.05.28
Pirmosios „Michelin“ žvaigždės įsegtos dviem Estijos restoranams 2

Gegužės 25-osios vakarą Estija pralaužė ledus ir tapo pirmąją Baltijos šalimi, įtraukta į „Michelin“ gidą –...

Laisvalaikis
2022.05.26
Kodėl šparagai naudingesnis verslas negu auginti braškes Premium

Smidrų, dažniau vadinamų šparagais, augintojų skaičius kasmet auga. Darbo su šia daržove į valias, tačiau...

Gazelė
2022.05.20
Kuo mums įdomus Ukrainos vynas Premium

Gegužę Vilniuje vykusioje tarptautinėje parodoje „Vyno dienos“ surengta ukrainietiško vyno degustacija...

Laisvalaikis
2022.05.15
Kitoks turgus: Paupyje pasiekė 7,5 mln. Eur apyvartą, Benedikto turgus planuoja plėtrą Premium

Įprastoms turgavietėms atsigaunant po pandemijos klesti ir visiškai kitokių koncepcijų objektai, kurie irgi...

Prekyba
2022.05.12
Kol Lietuvos įstatymai draudžia kalbėti apie vyną, ES mūsų vyndariams dega žalią šviesą Premium

„Europos Sąjungos (ES) pripažinimas, kad Lietuvoje galima auginti vynuoges ir daryti vynuogių vyną reiškia,...

Laisvalaikis
2022.05.06
Į Kauną (maisto) kultūros: tarpukario restoranų sudakai ir obaliai Premium

Kultūros turistų maršrutuose po Kauną atsiranda ir barai, restoranai – ir pramoginiais, ir pažintiniais...

Gazelė
2022.05.06
Gastronomijos savaitės žvaigždė – Palangos restoranui „Amsterdam Plaza“

Balandžio 25 d.–gegužės 1 d. vykusioje vienuoliktoje Lietuvos gastronomijos savaitėje specialius meniu siūlė...

Laisvalaikis
2022.05.04
Reklamai pasitelkė šokolado meditaciją

Pastaruosius du mėnesius visas pasaulis gyvena karo Ukrainoje nuotaikomis – tai sekina ir psichologiškai, ir...

Rinkodara
2022.05.01
Mąstantiems atidaryti restoraną ar kavinę: kokių klaidų nepadaryti verslo pradžioje Premium

Jei svajonė turėti savo maitinimo įstaigą, tegul ir visai nedidukę, neapleidžia, o sąskaitoje yra šiokių...

Gazelė
2022.04.30
„Michelin“ gidas – jau Estijoje, virėjai laukia žvaigždučių Premium 2

Balandžio pradžioje garsiojo „Michelin“ gastronomijos gido ir Estijos verslumo, turizmo bei inovacijų...

Laisvalaikis
2022.04.28
Kaip atidaryti greitojo maisto restoraną, kai pinigų kišenėje – ne tiek jau daug Premium

Maitinimo verslas – rizikingas ir gana brangus malonumas. Tačiau verslininkų patirtis rodo, kad neprastą...

Gazelė
2022.04.26
„Huracan Coffee“ įkūrėjas: kavos puodelį reikėtų pabranginti dvigubai, bet niekas tam nesiryš Premium 35

Dvejus metus trunkanti pandemija, karas Ukrainoje, pasikeitę vartotojų įpročiai ir tiesiog akyse auganti...

Gazelė
2022.04.22
Restoranų vaišės: per Velykas antrų Kalėdų nebus, bet reikia bandyti viską Premium

Šventėms artėjant, kai kurie gyventojai nutaria vaišes verčiau užsisakyti gatavas, negu gamintis jas patiems.

Gazelė
2022.04.13

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku