2018-ųjų mitybos tendencijos ir mados

Nuo vegetariškų mėsainių iki nealkoholinių svaigiųjų gėrimų: 2018-aisiais vyraus ne tik sveiko, bet ir inovatyvaus maisto tendencijos.
Per praėjusius keletą metų maisto ir gėrimų sektoriuje atsirado ne viena naujiena, kurią padiktavo kintantis požiūris į sveikatą ir aplinkos tausojimą, skelbia BBC Good Food.
Prisiminkime, pavyzdžiui, vėlyvų pusryčių (angl. brunh) bumą ar visuotinį susižavėjimą avokadais.
2018-ieji irgi žada naujų tendencijų, ypač susijusių su daržovių ir veganiškais patiekalais. Ant bangos žada būti vadinamoji hiper-vietinė virtuvė, kai patiekalai ruošiami iš vietoje užaugintų daržovių, o virėjai pasitelks ne tik vaizduotę, bet ir naujausias technologijas.
Prebiotikai ir probiotikai
Viena iš naujausių maisto tendencijų plačiai vartojami fermentuoti ir rauginti produktai. Juose gausu probiotikų gerųjų bakterijų. 2018-aisiais itin populiarios Kimči salotos, misas (sojų pupelių pasta) ir kefyras.
Taip pat populiarėja ir vadinamieji prebiotikai. Juose gerųjų bakterijų nėra, tačiau jie sudaro geras sąlygas joms gyvuoti. Plačiausiai žinomi prebiotikai yra česnakai ir svogūnai, rašo BBC Good Food.
Mokteiliai
Maisto apžvalgininkas Tony Nayloras atkreipia dėmesį į augančią nealkoholinių gėrimų rinką, o mažmeninės prekybos atstovai teigia, kad vadinamoji tūkstantmečio karta alkoholinių gėrimų vartoja vis mažiau.
Netikėtų skonių kokybiški gazuoti gėrimai, nealkoholinis alus, vynas, likeris ir įvairūs kokteiliai, dar vadinami mokteiliais, užima vis didesnę gėrimų rinkos dalį.
Havajietiška virtuvė
Havajietiškas patiekalas, kuris savo sudėtimi nedaug skiriasi nuo sušių, tačiau patiekiamas salotų pavidalu, vadinamas poke. Jis ruošiamas iš įvairių daržovių, dumblių, jūros gėrybių, žuvies, sėklų. BBC Good Food prognozuoja, kad greitu metu jis turėtų užkariauti pasaulio restoranus ir būti pripažintas ne tik kaip gaivus užkandis, bet ir kaip pietų ar vakarienės alternatyva.
Timuto pipirai
Nepale augantys pipirai yra labai neišvaizdūs, tačiau jų skonis ir aromatas nepalieka abejingų. Pipirai yra aštrūs ir dvelkia greipfrutais.
Pranašaujama, kad šiais prieskoniais pradėjus prekiauti dideliems prekybos tinklams, jis taps neatsiejamu padažų, egzotiškų patiekalų ir net kokteilių ingredientu.
Dar vietiškesnis vietinis maistas
Sparčiai populiarėja vadinamasis vietinis, o dabar ir hiper-vietinis maistas. Jo esmė produktai turi būti užauginti čia pat, kai kurių įsitikinimu ne didesniu atstumu nuo namų, negu galima įveikti pėsčiomis.
Vienas šio judėjimo pradininkų yra Danijos šefas Rene Redzepi, savo restorane Noma pasiūlęs patiekalų iš vietoje auginamų daržovių, žolelių ir vaisių.
Technologijos virtuvėje
Išmanieji šaldytuvai, kurie jums praneša, ko stinga, kurie produktai netrukus baigs galioti, ar turite pakankamai sveiko maisto jau ne fantastika, o realybė. Kai kurios balsu valdomos technologijos, pavyzdžiui Google Home ir Alexa, padeda sukurti pirkinių sąrašus ir net atlikti užsakymus.
Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos Verslo žiniose, Sodros, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti