Restoranas „Dublis“ laikysis Šiaurės krypties

Publikuota: 2018-01-14

Po pertraukos Vilniuje atidarytas restoranas „Dublis“ skelbia siūlysiantis naują meniu, sukurtą kartu su garsaus danų virtuvės šefo ir investuotojo Clauso Meyerio komanda.

„Tapome demokratiškesni. Šiandien restoranai visame pasaulyje siekia būti arčiau savo klientų, arčiau produktų tiekėjų, arčiau tos vietos, kurioje jie veikia. Mūsų siekis – plėtoti vietinę maisto kultūrą ir išnaudoti tuos unikalius dalykus, kurių nerasite niekur kitur pasaulyje. Tuo pačiu metu norime restorano svečiams suteikti galimybę mėgautis aukšto lygio virtuvės patiekalais ištisą dieną, todėl nuo šiol užsukę į restoraną bet kuriuo dienos metu jie ras atitinkamam metui skirtą vallgiaraštį“, – naują restoraną koncepciją pristato investuotojas Nielsas Peteris Pretzmannas, restorano „Dublis“ bendrasavininkis.

Restorano virtuvei vadovauja šefas Fredricas Stormoenas, svečiams ji gamins pusryčius ir gurmaniškus daniškus sumuštinius, pietums ir vakarienei bus siūlomas a la carte meniu.

Restorano „Dublis“ pokyčiai susiję su praėjusių metų rudenį paskelbta partneryste su p. Meyeriu ir jo komanda. Vilniuje viešėjęs p. Meyeris teigė prisidėsiantis prie restorano, kuris padėtų skleistis vietos virtuvei ir formuotų lietuvišką kulinarinę kultūrą, kūrimo.

Pranešama, jog naujoji restorano „Dublis“ veiklos kryptis paremta prieš gerą dešimtmetį progresyvių Danijos virtuvės šefų, tarp kurių buvo p. Meyeris ir tuometis jo partneris, restorano „Noma“ įkūrėjas Rene Redzepi, suformuluotu Naujuoju Šiaurės šalių virtuvės manifestu (New Nordic Food Manifesto).

Pagrindiniai „New nordic“ manifesto akcentai – šviežias, sveikas ir autentiškas maistas, kurio skiriamasis bruožas yra vietiniai, atitinkamą sezoną atspindintys produktai. Būtent šie principai padėjo Šiaurės šalių virtuvėms pelnyti pripažinimą visame pasaulyje.

Restoranas „Dublis“ dvejus metus iš eilės patenka į geriausių Lietuvos restoranų trisdešimtuką. 2017 m. prestižiniu vadinamas Skandinavijos restoranų gidas „White Guide“, įvertinęs 15 Lietuvos restoranų, „Dublį“ įkurdino „Gero lygmens“ (angl. Fine Level) kategorijoje sykiu su Vilniaus restoranais „SOMM“, „Gaspar‘s“, ir „Amandus“.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Apie evoliuciją, mokslą ir pieną Premium

Jeigu nemiegojote mokykloje per biologijos pamokas, žinote, kad žmogus – tai stuburinis gyvūnas,...

Verslo klasė
2018.12.14
„Michelin“ restoranų rojus – Azija 1

„Michelin“ žvaigždutė prie restorano pavadinimo gurmanams sufleruoja kokybę ir išskirtines patirtis.

Laisvalaikis
2018.12.09
„Stiklių“ restorane – revoliucija

Gera žinia tiems, kurie nekantrauja išbandyti, kuo nustebins vilniškio „Relais & Ch?teaux Stikliai Hotel“...

Laisvalaikis
2018.12.07
Lietuvos virėjai iš pasaulio čempionato parsivežė bronzą 1

Liuksemburge vykusiame pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2018“ Lietuvos nacionalinė šefų...

Laisvalaikis
2018.12.03
Vyno verslas mokys skaičiuoti suvartojamo alkoholio kiekį 3

Pernai lapkritį Lietuvos someljė mokykla (LSM) tapo tarptautinės nepolitinės, atsakingą verslą vienijančios...

Laisvalaikis
2018.12.02

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau