Restoranas „Dublis“ laikysis Šiaurės krypties

Publikuota: 2018-01-14

Po pertraukos Vilniuje atidarytas restoranas „Dublis“ skelbia siūlysiantis naują meniu, sukurtą kartu su garsaus danų virtuvės šefo ir investuotojo Clauso Meyerio komanda.

„Tapome demokratiškesni. Šiandien restoranai visame pasaulyje siekia būti arčiau savo klientų, arčiau produktų tiekėjų, arčiau tos vietos, kurioje jie veikia. Mūsų siekis – plėtoti vietinę maisto kultūrą ir išnaudoti tuos unikalius dalykus, kurių nerasite niekur kitur pasaulyje. Tuo pačiu metu norime restorano svečiams suteikti galimybę mėgautis aukšto lygio virtuvės patiekalais ištisą dieną, todėl nuo šiol užsukę į restoraną bet kuriuo dienos metu jie ras atitinkamam metui skirtą vallgiaraštį“, – naują restoraną koncepciją pristato investuotojas Nielsas Peteris Pretzmannas, restorano „Dublis“ bendrasavininkis.

Restorano virtuvei vadovauja šefas Fredricas Stormoenas, svečiams ji gamins pusryčius ir gurmaniškus daniškus sumuštinius, pietums ir vakarienei bus siūlomas a la carte meniu.

Restorano „Dublis“ pokyčiai susiję su praėjusių metų rudenį paskelbta partneryste su p. Meyeriu ir jo komanda. Vilniuje viešėjęs p. Meyeris teigė prisidėsiantis prie restorano, kuris padėtų skleistis vietos virtuvei ir formuotų lietuvišką kulinarinę kultūrą, kūrimo.

Pranešama, jog naujoji restorano „Dublis“ veiklos kryptis paremta prieš gerą dešimtmetį progresyvių Danijos virtuvės šefų, tarp kurių buvo p. Meyeris ir tuometis jo partneris, restorano „Noma“ įkūrėjas Rene Redzepi, suformuluotu Naujuoju Šiaurės šalių virtuvės manifestu (New Nordic Food Manifesto).

Pagrindiniai „New nordic“ manifesto akcentai – šviežias, sveikas ir autentiškas maistas, kurio skiriamasis bruožas yra vietiniai, atitinkamą sezoną atspindintys produktai. Būtent šie principai padėjo Šiaurės šalių virtuvėms pelnyti pripažinimą visame pasaulyje.

Restoranas „Dublis“ dvejus metus iš eilės patenka į geriausių Lietuvos restoranų trisdešimtuką. 2017 m. prestižiniu vadinamas Skandinavijos restoranų gidas „White Guide“, įvertinęs 15 Lietuvos restoranų, „Dublį“ įkurdino „Gero lygmens“ (angl. Fine Level) kategorijoje sykiu su Vilniaus restoranais „SOMM“, „Gaspar‘s“, ir „Amandus“.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Mėsėdis pasidavė: šefas Ramsay gamins veganišką picą

Radikaliais pareiškimais apie vegetarišką ir veganišką maistą ne kartą pagarsėjęs britų virtuvės šefas...

Laisvalaikis
2018.04.21
Gėrėte alkoholio? Jūsų gydytojui apie tai jau pranešta 3

Jungtinių Valstijų mokslininkai sukūrė mikroschemą, kuri implantuota į žmogaus organizmą, matuoja alkoholio...

Laisvalaikis
2018.04.17
Kasdienė taurė vyno gyvenimą gali sutrumpinti pusmečiu 5

Kasdien po taurę vyno ar bokalą alaus išgeriantys žmonės vidutiniškai gyvena puse metų trumpiau. Dar...

Laisvalaikis
2018.04.15
Ne iki galo iškeptas kepsnys? Restoranas tam turi priežastį

Jei kaskart užsisakę vidutiniškai iškeptą kepsnį, gaunate jį beveik žalią, žinokite, kad taip yra ne tik...

Laisvalaikis
2018.04.15
Smaližių teismui „KitKat“ pristato rožinį šokoladą

Didžiosios Britanijos smaližiai pirmieji pasaulyje galės paragauti rožinės spalvos šokolado.

Vadyba
2018.04.14
„Gastronomikos“ šefas Čeprackas: mes neužsidarome, mes keliamės į žiauriai fantastišką vietą

„Ne, „Gastronomika“ nebankrutuoja. Mes keliamės į kitą, žiauriai fantastišką vietą“, – sako virtuvės meistras...

Laisvalaikis
2018.04.04
Iliustruotoji istorija: Kuršių nerijos varnų medžiotojai

Bado grėsmės prispirtiems kuršininkams varnavimas XIX–XX a. tapo tikru išsigelbėjimu. Krankles gaudė ir...

Laisvalaikis
2018.04.01
Cholesterolio pavojus atšauktas: Velykų kiaušiniai valgomi 1

Dar visai neseniai kiaušinis turėjo nepajudinamą cholesterolio bombos statusą. Dabar jis reabilituotas, o...

Laisvalaikis
2018.04.01

Verslo žinių pasiūlymai

Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“), kuriuos galite bet kada atšaukti.
Sutinku Plačiau