Restoranas „Dublis“ laikysis Šiaurės krypties

Publikuota: 2018-01-14

Po pertraukos Vilniuje atidarytas restoranas „Dublis“ skelbia siūlysiantis naują meniu, sukurtą kartu su garsaus danų virtuvės šefo ir investuotojo Clauso Meyerio komanda.

„Tapome demokratiškesni. Šiandien restoranai visame pasaulyje siekia būti arčiau savo klientų, arčiau produktų tiekėjų, arčiau tos vietos, kurioje jie veikia. Mūsų siekis – plėtoti vietinę maisto kultūrą ir išnaudoti tuos unikalius dalykus, kurių nerasite niekur kitur pasaulyje. Tuo pačiu metu norime restorano svečiams suteikti galimybę mėgautis aukšto lygio virtuvės patiekalais ištisą dieną, todėl nuo šiol užsukę į restoraną bet kuriuo dienos metu jie ras atitinkamam metui skirtą vallgiaraštį“, – naują restoraną koncepciją pristato investuotojas Nielsas Peteris Pretzmannas, restorano „Dublis“ bendrasavininkis.

Restorano virtuvei vadovauja šefas Fredricas Stormoenas, svečiams ji gamins pusryčius ir gurmaniškus daniškus sumuštinius, pietums ir vakarienei bus siūlomas a la carte meniu.

Restorano „Dublis“ pokyčiai susiję su praėjusių metų rudenį paskelbta partneryste su p. Meyeriu ir jo komanda. Vilniuje viešėjęs p. Meyeris teigė prisidėsiantis prie restorano, kuris padėtų skleistis vietos virtuvei ir formuotų lietuvišką kulinarinę kultūrą, kūrimo.

Pranešama, jog naujoji restorano „Dublis“ veiklos kryptis paremta prieš gerą dešimtmetį progresyvių Danijos virtuvės šefų, tarp kurių buvo p. Meyeris ir tuometis jo partneris, restorano „Noma“ įkūrėjas Rene Redzepi, suformuluotu Naujuoju Šiaurės šalių virtuvės manifestu (New Nordic Food Manifesto).

Pagrindiniai „New nordic“ manifesto akcentai – šviežias, sveikas ir autentiškas maistas, kurio skiriamasis bruožas yra vietiniai, atitinkamą sezoną atspindintys produktai. Būtent šie principai padėjo Šiaurės šalių virtuvėms pelnyti pripažinimą visame pasaulyje.

Restoranas „Dublis“ dvejus metus iš eilės patenka į geriausių Lietuvos restoranų trisdešimtuką. 2017 m. prestižiniu vadinamas Skandinavijos restoranų gidas „White Guide“, įvertinęs 15 Lietuvos restoranų, „Dublį“ įkurdino „Gero lygmens“ (angl. Fine Level) kategorijoje sykiu su Vilniaus restoranais „SOMM“, „Gaspar‘s“, ir „Amandus“.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Paulius Jurkevičius: Trijų *** dieta   Premium 1

Reiškinys, kai individas ko nors priverstinai nevalgo arba priverstinai valgo, mane domino jau seniai.

Verslo klasė
2019.06.16
Savaitgalis Abrucuose, pamirštame Italijos rojuje

Kelionė po svetimą šalį tokiu laiku, kai lapai jau nukritę arba dar nesužaliavę, visada prideda savotiško...

Laisvalaikis
2019.06.09
Aiškėja 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašas 5

Diena po dienos pildosi 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašas: jį sudaranti „Gero maisto akademija“...

Laisvalaikis
2019.06.07
Paulius Jurkevičius: Karalienės Margaritos kodas Premium

Ten buvo keturi statūs, numindyti laipteliai – jie vedė iš picerijos tualeto link. Nusprendžiau pasilypėti...

Verslo klasė
2019.06.01
Pradėtas skelbti 30-ies geriausių restoranų sąrašas 4

Pradedama kurti 30-ies geriausių restoranų sąrašo intriga. Sąrašą kasmet sudaranti „Gero maisto akademija“...

Laisvalaikis
2019.06.01

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau