Restoranas „Dublis“ laikysis Šiaurės krypties

Publikuota: 2018-01-14

Po pertraukos Vilniuje atidarytas restoranas „Dublis“ skelbia siūlysiantis naują meniu, sukurtą kartu su garsaus danų virtuvės šefo ir investuotojo Clauso Meyerio komanda.

„Tapome demokratiškesni. Šiandien restoranai visame pasaulyje siekia būti arčiau savo klientų, arčiau produktų tiekėjų, arčiau tos vietos, kurioje jie veikia. Mūsų siekis – plėtoti vietinę maisto kultūrą ir išnaudoti tuos unikalius dalykus, kurių nerasite niekur kitur pasaulyje. Tuo pačiu metu norime restorano svečiams suteikti galimybę mėgautis aukšto lygio virtuvės patiekalais ištisą dieną, todėl nuo šiol užsukę į restoraną bet kuriuo dienos metu jie ras atitinkamam metui skirtą vallgiaraštį“, – naują restoraną koncepciją pristato investuotojas Nielsas Peteris Pretzmannas, restorano „Dublis“ bendrasavininkis.

Restorano virtuvei vadovauja šefas Fredricas Stormoenas, svečiams ji gamins pusryčius ir gurmaniškus daniškus sumuštinius, pietums ir vakarienei bus siūlomas a la carte meniu.

Restorano „Dublis“ pokyčiai susiję su praėjusių metų rudenį paskelbta partneryste su p. Meyeriu ir jo komanda. Vilniuje viešėjęs p. Meyeris teigė prisidėsiantis prie restorano, kuris padėtų skleistis vietos virtuvei ir formuotų lietuvišką kulinarinę kultūrą, kūrimo.

Pranešama, jog naujoji restorano „Dublis“ veiklos kryptis paremta prieš gerą dešimtmetį progresyvių Danijos virtuvės šefų, tarp kurių buvo p. Meyeris ir tuometis jo partneris, restorano „Noma“ įkūrėjas Rene Redzepi, suformuluotu Naujuoju Šiaurės šalių virtuvės manifestu (New Nordic Food Manifesto).

Pagrindiniai „New nordic“ manifesto akcentai – šviežias, sveikas ir autentiškas maistas, kurio skiriamasis bruožas yra vietiniai, atitinkamą sezoną atspindintys produktai. Būtent šie principai padėjo Šiaurės šalių virtuvėms pelnyti pripažinimą visame pasaulyje.

Restoranas „Dublis“ dvejus metus iš eilės patenka į geriausių Lietuvos restoranų trisdešimtuką. 2017 m. prestižiniu vadinamas Skandinavijos restoranų gidas „White Guide“, įvertinęs 15 Lietuvos restoranų, „Dublį“ įkurdino „Gero lygmens“ (angl. Fine Level) kategorijoje sykiu su Vilniaus restoranais „SOMM“, „Gaspar‘s“, ir „Amandus“.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Restoranai gręžiasi į pusryčiautojus – pajamos iš pusryčių išaugo dvigubai Premium 5

Lietuvoje daugėja pusryčiaujančiųjų ne namie, teigia restoranų ir kavinių valdytojai. Pusryčių segmentas...

Kavarsko koldūnų valgytojų daug, bet staliukų buvo ir bus 4 22

Anykščių rajone, Kavarsko miestelyje, yra nuo XVI a. legendose minimas šv. Jono šaltinis, kuris kartais...

Geriausio restorano šefas M. Praškevičius: pirmą kartą sėdžiu savo rogėse 3

Martynui Praškevičiui, Vilniuje veikiančių restoranų „Stebuklas“ ir „Džiaugsmas“ bendraturčiui, dainos...

Laisvalaikis
2018.07.04
Lietuvos virtuvės meistrės iš Honkongo grįžo su bronza

Iš Honkonge vykusio tarptautinio kulinarijos konkurso „Hot Chef Challange“ Lietuvos virtuvės meistrės Aldona...

Laisvalaikis
2018.07.03
Prancūzijos mėsininkai vyriausybei skundžiasi dėl veganų išpuolių 17

Prancūzų mėsininkai savo šalies vyriausybei parašė laišką, kuriame išreiškė susirūpinimą dėl dažnėjančių...

Laisvalaikis
2018.07.01
Paskelbtas 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašas 8

Pirmoji vieta 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąraše šiemet atiteko virtuvės šefo Martyno Praškevičiaus...

Laisvalaikis
2018.06.28
30 geriausių Lietuvos restoranų: atskleista pusė vardų

Birželio 28-osios vakarą Gero maisto akademija (GMA) paskelbs visą 30-ies geriausių Lietuvos restoranų...

Laisvalaikis
2018.06.27
Šunienos festivalis Kinijoje: kaip tai prasidėjo ir kada liausis? 9

Kinijos Julino mieste prasidėjo tradicinis šunų mėsos festivalis. Šiame renginyje kasmet suvalgoma...

Laisvalaikis
2018.06.25

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau