Turistams Vilniuje pristatys Halės turgų

Publikuota: 2017-11-24

„Go Vilnius“, Vilniaus miesto turizmo ir verslo plėtros agentūra, pranešė Vilniaus svečiams parengusi Halės turgaus maršrutą. Prie jo prisidėjo ir turgaus prekeiviai, siūlantys savitus, Lietuvos kulinarines tradicijas atspindinčius produktus.

Keliauti mus verčia daugybė skirtingų dalykų: noras pažinti pasaulį, išbristi iš rutinos, išbandyti save neįprastose situacijose ir t. t. Bet vienas, ko gero, bendras visiems keliautojams – tai smalsumas paragauti autentiško svečių kraštų maisto. Spėjimą patvirtina Pasaulio turizmo organizacijos (UNWTO) šių metų pradžioje išplatintas pranešimas, kuriame teigiama, kad gastronominis turizmas yra viena ryškiausių pasaulinių sektoriaus tendencijų.

Šių metų pradžioje Vilniuje viešėjęs izraelietis Gilas Hovava, 15 kulinarijos knygų autorius, TV laidų kūrėjas ir vedėjas, restoranų kritikas ir tiesiog rašytojas, VŽ pasakojo, jog viena ryškiausių pasaulinių maisto tendencijų, kurią jis mato savo gastronominėse kelionėse, yra poslinkis nuo puikių pietų (fine dining) į smagius pietus (fun dining). Ji išryškėjo pastarąjį dešimtmetį, ypač per pastaruosius 4–5 metus. Anot p. Hovavos, anksčiau turistai ieškodavo geriausių šalies restoranų, pageidautina – įvertintų „Michelin“ žvaigždėmis. Dabar jiems reikia įvykio, autentiškų potyrių ir, užuot keliavę į prašmatnius, garsius miesto ar regiono restoranus, jie renkasi autentiškus vietinius ir turgaus prekeivius.

Inga Romanovskienė, „Go Vilnius“ vadovės, sako tą patį: „Pasaulyje populiarėja kulinarinis turizmas, žmonės vis dažniau ieško naujų patirčių. Miesto turgus yra mėgstama turistų lankymo vieta, neatsiejama nuo miesto kultūros ir kulinarijos. Dabar, kai tradicijos persipina su modernumu, Halės turgus yra būtent ta vieta, kur šalia įprastų mėsos, duonos gaminių galima surasti ir „prikeltų“ istorinių tradicijų – beigelių, modernesnių sūrio ar mėsos produktų.“

Halės turgaus maršrutas skirtas turistams, todėl pristatomas anglų, vokiečių ir lenkų kalbomis su kelių prekyviečių išsamesniais aprašymais ir turgaus išplanavimu. Į maršrutą „Sulčių baras“, beigelius siūlantys „Beigelistai“, lietuviškų sūrių „Roots“ parduotuvėlė, tradicinių rūkytos mėsos gaminių parduotuvėlė „Kadaginė“, ūkininko Mečislovo Mlečkos sūdytų ir rūkytų gaminių „stalas“, „Gegio stalas“ ir greta esanti „Keulė Rūkė“.

Halės turgaus maršrutas pristatomas internetiniame tinklapyje vilnius-tourism.lt, leidiniai dalijami ir Vilniaus turizmo informacijos centruose.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Į Birštoną – ragauti konkursinių patiekalų 1

Birštonas, nuolatos ieškantis naujų būdų populiarinti kurortą, šiemet modifikavo kelintus metus rengiamą...

Laisvalaikis
2019.05.17
Didžiausiam aludariui pasaulyje – 200 mln. Eur bauda dėl brangaus alaus Belgijoje 3

Europos Komisija (EK) didžiausiam pasaulyje aludariui – Belgijos „Anheuser-Busch InBev“ – skyrė 200 mln. Eur...

Pramonė
2019.05.13
„Michelin“ žvaigždės irgi išeina į pensiją

Švedijoje esančio dviejų „Michelin“ žvaigždučių restorano „Faviken Magasinet“ šefas Magnusas Nilssonas...

Laisvalaikis
2019.05.08
Investavo 0,5 mln. Eur į kraftinio spirito daryklą dvare 5

Pakruojyje pradėjo veikti Pakruojo dvaro spirito varykla ir alaus bravoras. „Kompleksas“ veiks kaip muziejus...

Laisvalaikis
2019.05.07
Vynuogynai pasiryžę kovoti su klimato kaita Premium

Ignoruoti klimato kaitą tampa vis sunkiau: pastarieji penkeri metai buvo karščiausi planetoje. Pasaulinės...

Laisvalaikis
2019.05.05
Mokytis vyno kultūros kviečia „Vyno dienos“ 3

Penktadienį ir šeštadienį Vilniuje, „Litexpo“ parodų ir kongresų centre, vyksta 15-oji tarptautinė paroda...

Laisvalaikis
2019.05.03

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau