Turistams Vilniuje pristatys Halės turgų

Publikuota: 2017-11-24

„Go Vilnius“, Vilniaus miesto turizmo ir verslo plėtros agentūra, pranešė Vilniaus svečiams parengusi Halės turgaus maršrutą. Prie jo prisidėjo ir turgaus prekeiviai, siūlantys savitus, Lietuvos kulinarines tradicijas atspindinčius produktus.

Keliauti mus verčia daugybė skirtingų dalykų: noras pažinti pasaulį, išbristi iš rutinos, išbandyti save neįprastose situacijose ir t. t. Bet vienas, ko gero, bendras visiems keliautojams – tai smalsumas paragauti autentiško svečių kraštų maisto. Spėjimą patvirtina Pasaulio turizmo organizacijos (UNWTO) šių metų pradžioje išplatintas pranešimas, kuriame teigiama, kad gastronominis turizmas yra viena ryškiausių pasaulinių sektoriaus tendencijų.

Šių metų pradžioje Vilniuje viešėjęs izraelietis Gilas Hovava, 15 kulinarijos knygų autorius, TV laidų kūrėjas ir vedėjas, restoranų kritikas ir tiesiog rašytojas, VŽ pasakojo, jog viena ryškiausių pasaulinių maisto tendencijų, kurią jis mato savo gastronominėse kelionėse, yra poslinkis nuo puikių pietų (fine dining) į smagius pietus (fun dining). Ji išryškėjo pastarąjį dešimtmetį, ypač per pastaruosius 4–5 metus. Anot p. Hovavos, anksčiau turistai ieškodavo geriausių šalies restoranų, pageidautina – įvertintų „Michelin“ žvaigždėmis. Dabar jiems reikia įvykio, autentiškų potyrių ir, užuot keliavę į prašmatnius, garsius miesto ar regiono restoranus, jie renkasi autentiškus vietinius ir turgaus prekeivius.

Inga Romanovskienė, „Go Vilnius“ vadovės, sako tą patį: „Pasaulyje populiarėja kulinarinis turizmas, žmonės vis dažniau ieško naujų patirčių. Miesto turgus yra mėgstama turistų lankymo vieta, neatsiejama nuo miesto kultūros ir kulinarijos. Dabar, kai tradicijos persipina su modernumu, Halės turgus yra būtent ta vieta, kur šalia įprastų mėsos, duonos gaminių galima surasti ir „prikeltų“ istorinių tradicijų – beigelių, modernesnių sūrio ar mėsos produktų.“

Halės turgaus maršrutas skirtas turistams, todėl pristatomas anglų, vokiečių ir lenkų kalbomis su kelių prekyviečių išsamesniais aprašymais ir turgaus išplanavimu. Į maršrutą „Sulčių baras“, beigelius siūlantys „Beigelistai“, lietuviškų sūrių „Roots“ parduotuvėlė, tradicinių rūkytos mėsos gaminių parduotuvėlė „Kadaginė“, ūkininko Mečislovo Mlečkos sūdytų ir rūkytų gaminių „stalas“, „Gegio stalas“ ir greta esanti „Keulė Rūkė“.

Halės turgaus maršrutas pristatomas internetiniame tinklapyje vilnius-tourism.lt, leidiniai dalijami ir Vilniaus turizmo informacijos centruose.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Kavos ūkiuose gyvenimas – ne kaip reklamose: išmoktos pamokos 1

Anksti rytą ūkininkas priklaupia prie kavos krūmo ir šypsodamasis skina prisirpusią tamsiai raudoną uogą, o...

Laisvalaikis
06:02
Vilniuje vyksta kavos mėgėjų atlaidai

Vasario 8–10 d. Vilniuje, menų fabrike „Loftas“, vyksta didžiausias Baltijos šalyse kavos festivalis „Vilnius...

Laisvalaikis
2019.02.08
Paskelbtas šimto geriausių Lietuvos barų sąrašas 20

Vasario 7-osios popietę Vilniuje paskelbtas pirmasis geriausių Lietuvos barų sąrašas. Geriausiu baru ir „Best...

Laisvalaikis
2019.02.07
Šokoladas – ir maistas, ir vaistas

Šiais visuotinio kalorijų skaičiavimo laikais skamba neįtikėtinai, tačiau tiems, kurie rūpinasi savo...

Laisvalaikis
2019.02.02
„Burger King“ įgėlė „McDonald‘s“ dėl „Big Mac“ Premium 6

Šių metų pradžioje greitojo maisto restoranų tinklui „McDonald’s“ Europos Sąjungos šalyse praradus išimtines...

Rinkodara
2019.02.02

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau