Išrinktas Lietuvos desertų ir vyno derinių čempionato nugalėtojas
FOTOGALERIJA Desertų ir vyno derinių čempionatas (32 nuotr.)
Vilniuje, Kempinski viešbutyje, 8-ajame Desertų ir vyno derinių čempionate varžėsi 18-ka profesionalių konditerių ir someljė komandų. Pagrindinis Auksinės šakutės prizas atiteko vilniškio restorano Time atstovams.
Iš to paties lizdo kilusi ir antrosios vietos nugalėtoja restorano Dine komanda Time ir Dine priklauso tiems patiems savininkams virtuvės šefui Egidijui Lapinskui, daugkartiniam Lietuvos someljė čempionui Arminui Darasevičiui ir dar keliems asmenims. Trečiosios vietos diplomą ir lietuviškiausio deserto prizą atsiėmė vilniškio restorano Sweet root komanda.
Toliau rikiuojasi komandos Albertas ir Dovilė (IV vieta), Sala Plateliai Resort (V), Kempinski Cathedral Square (VI), Trinity (VII), vyno baras Somm (VIII), 3 Amandus (IX).
Čempionato geriausio vyno prizą laimėjo Kempinski Cathedral Square komanda. Atsitiktinumo čia nėra: Baltijos šalių someljė čempionas Martynas Pravilonis vertinimo komisijai išmaniausiai pardavė putojantį vyną Antech Methode Ancestrale Blanquete de Limoux iš Langedoko. Ši komanda pelnė ir lengviausio deserto apdovanojimą.
Čempionate taip pat dalyvavo komandos Habit atostogose, Valgomasis, Kombinacija, Imperial, R&J, Rytis Grigaitis ir Kristina Liukaitytė, Le Bonjour, Renaissance, Neužpildytas meniu.
Ko gero, vienintelis desertų ir vyno čempionatas Europoje, gal ir pasaulyje, vyko aštuntąjį kartą, jį organizavo Lietuvos someljė mokykla ir partneriai Lietuvos someljė asociacija ir LSA ir Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija.
Plačiau skaitykite Verslo žinių priede Savaitgalis.
Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos Verslo žiniose, Sodros, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti