Barą Vilniuje atidaro diplomuotas alaus someljė

Publikuota: 2017-11-18
Baro „Local pub“ kūrėjai (iš kairės): Vidmantas, Emilija, Audrius. „Local Pub“ nuotr.
svg svg
Baro „Local pub“ kūrėjai (iš kairės): Vidmantas, Emilija, Audrius. „Local Pub“ nuotr.

Naujų maitinimo ar pasibuvimo įstaigų daugėja, tik spėk dairytis. Neabejotinai pati šviežiausia Vilniuje – šiomis dienomis pradėjęs veikti craft alų siūlantis „Local Pub“.

Verslininkas ir filantropas Clausas Meyeris, vadinamas skandinavų kulinarijos legenda, visai neseniai VŽ pasakojo, kad atidarytos įstaigos sėkmę lemia tokie paprasti dalykai kaip niša, istorija ir komanda. Ar sostinėje craftinio alaus aludžių niša užpildyta, galėtų pasakyti žinovai. „Local Pub“ komandą kiek vėliau įvertins lankytojai. Tačiau faktas, kad istoriją naujoji aludė turi: ji radosi iš dešimtį metų puoselėtos alaus someljė, Vilniaus alaus festivalio rengėjo Vidmanto Čičelio svajonės atidaryti savo barą.

Trys iš šimto

„Local“ (išvertus iš anglų kalbos, baras vadintųsi „Vietinis“) istorija pateikiama kaip netradicinė – iš pradžių turėjęs sujungti šimtą savininkų, galiausiai jis sutelkė tris vietinius.

Alaus someljė p. Čičelis pasakoja „Local“ pradėjęs kurti prieš 10 metų, kai kilo idėja subūrus šimtą žmonių, 100 akcijų, įgyvendinti visiškai netradicinį projektą – atidaryti barą, kuris suvienytų žmones, mėgstančius gerą, kokybišką alų, gardų maistą ir jaukią, pozityvią atmosferą. „Tuo metu dar nežinojau, kad meilė alui galiausiai pastūmės mane įgyti someljė laipsnį, o prieš metus nusprendžiau: viskas, atėjo metas svajonę paversti realybe“, – juokiasi p. Čičelis.

Nemokami naujienlaiškiai į savo el. pašto dėžutę:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

Jis pasakoja, kad su Emilija ir Audriumi (tai likusieji du iš trijų) kurdami baro koncepciją ilgai svarstė, kas jiems patiems svarbu renkantis vietą, kurioje norėtų praleisti vakarą.

nuotrauka::1

„Tuomet vienbalsiai sutikome, kad atmosfera, personalo kuriamas tonas, draugiškumas yra lemiamas aspektas – į barus sugrįžtame bendrauti, dėl čia esančių žmonių, nuotaikos. Jeigu nesijausite jaukiai, negalėsite atsipalaiduoti, ir nesvarbu, kokia puiki būtų virtuvė ar alus, greičiausiai antrą kartą negrįšite. Todėl iškėlėme sau tikslą sukurti tokią vietą, kurioje norėtume būti patys, kuri kalbėtų mums ir kitiems“, – kalba p. Čičelis. Anot jo, tai nebuvo paprasta, nes visi trys jie „toookie skirtingi“.

Baras skelbiasi siūląs apie 100 alaus rūšių. Smagiai nuteikiantį interjerą sukūrė dizainerė Jovita Bingelytė.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

Kaip pradėti pažintį su vynu Premium 1

Įkvėpta amerikiečių žurnalistės Biancos Bosker knygos „Kamščio nunešti“ (išleido „Kitos knygos“) apie someljė...

Laisvalaikis
2022.06.19
Naujas restoranų kūrėjo A. Oželio „vaikas“: kiekvienam ridikėliui savas laikas Premium

Arūnas Oželis – vienas pirmųjų restoranų steigėjų Nepriklausomoje Lietuvoje. Dabar, po beveik 30-ies metų,...

Laisvalaikis
2022.06.17
Restoranų kūrėjas A. Oželis: dabar gyvenimas yra ne turtingas, bet... labai labai malonus Premium 1

„Restoranai kaip vaikai, tu juos užaugini ir palieki kitiems – „Provansas“ pateko į vienas rankas ir net...

Laisvalaikis
2022.06.14
Sukūrė sprendimą darbuotojų pajamoms padidinti: naudoja ir barai, ir bažnyčios Premium 8

130.000 Eur – tiek papildomų pajamų – arbatpinigių pavedimų gavo barų ir restoranų darbuotojai, kai už...

Gazelė
2022.06.06
Išmokti gaminti desertus gali visi, iš to sukurti verslą – tik retas Premium 1

Kai kurie mėgstantys kepti tortus papildomai užsidirba juos parduodami draugams ar pažįstamiems, tačiau toks...

Gazelė
2022.06.03
Kai gatvės remontas kerta skaudžiau nei karantinas: kaip išlaukti Premium

Vietinės gatvės rekonstrukcijos kirtis verslui gali būti skaudesnis negu pasaulį užklupusios pandemijos.

Gazelė
2022.06.01
Vyno pasaulio ekstremalai – vyndariai iš Atakamos dykumos Premium

Čilėje plytinčios Atakamos dykumos vyndarių ir vynuogių augintojų kooperatyvas sektoriuje kelia revoliucijas:...

Laisvalaikis
2022.05.28
Pirmosios „Michelin“ žvaigždės įsegtos dviem Estijos restoranams 2

Gegužės 25-osios vakarą Estija pralaužė ledus ir tapo pirmąją Baltijos šalimi, įtraukta į „Michelin“ gidą –...

Laisvalaikis
2022.05.26
Kodėl šparagai naudingesnis verslas negu auginti braškes Premium

Smidrų, dažniau vadinamų šparagais, augintojų skaičius kasmet auga. Darbo su šia daržove į valias, tačiau...

Gazelė
2022.05.20
Kuo mums įdomus Ukrainos vynas Premium

Gegužę Vilniuje vykusioje tarptautinėje parodoje „Vyno dienos“ surengta ukrainietiško vyno degustacija...

Laisvalaikis
2022.05.15
Kitoks turgus: Paupyje pasiekė 7,5 mln. Eur apyvartą, Benedikto turgus planuoja plėtrą Premium

Įprastoms turgavietėms atsigaunant po pandemijos klesti ir visiškai kitokių koncepcijų objektai, kurie irgi...

Prekyba
2022.05.12
Kol Lietuvos įstatymai draudžia kalbėti apie vyną, ES mūsų vyndariams dega žalią šviesą Premium

„Europos Sąjungos (ES) pripažinimas, kad Lietuvoje galima auginti vynuoges ir daryti vynuogių vyną reiškia,...

Laisvalaikis
2022.05.06
Į Kauną (maisto) kultūros: tarpukario restoranų sudakai ir obaliai Premium

Kultūros turistų maršrutuose po Kauną atsiranda ir barai, restoranai – ir pramoginiais, ir pažintiniais...

Gazelė
2022.05.06
Gastronomijos savaitės žvaigždė – Palangos restoranui „Amsterdam Plaza“

Balandžio 25 d.–gegužės 1 d. vykusioje vienuoliktoje Lietuvos gastronomijos savaitėje specialius meniu siūlė...

Laisvalaikis
2022.05.04
Reklamai pasitelkė šokolado meditaciją

Pastaruosius du mėnesius visas pasaulis gyvena karo Ukrainoje nuotaikomis – tai sekina ir psichologiškai, ir...

Rinkodara
2022.05.01
Mąstantiems atidaryti restoraną ar kavinę: kokių klaidų nepadaryti verslo pradžioje Premium

Jei svajonė turėti savo maitinimo įstaigą, tegul ir visai nedidukę, neapleidžia, o sąskaitoje yra šiokių...

Gazelė
2022.04.30
„Michelin“ gidas – jau Estijoje, virėjai laukia žvaigždučių Premium 2

Balandžio pradžioje garsiojo „Michelin“ gastronomijos gido ir Estijos verslumo, turizmo bei inovacijų...

Laisvalaikis
2022.04.28
Kaip atidaryti greitojo maisto restoraną, kai pinigų kišenėje – ne tiek jau daug Premium

Maitinimo verslas – rizikingas ir gana brangus malonumas. Tačiau verslininkų patirtis rodo, kad neprastą...

Gazelė
2022.04.26
„Huracan Coffee“ įkūrėjas: kavos puodelį reikėtų pabranginti dvigubai, bet niekas tam nesiryš Premium 35

Dvejus metus trunkanti pandemija, karas Ukrainoje, pasikeitę vartotojų įpročiai ir tiesiog akyse auganti...

Gazelė
2022.04.22
Restoranų vaišės: per Velykas antrų Kalėdų nebus, bet reikia bandyti viską Premium

Šventėms artėjant, kai kurie gyventojai nutaria vaišes verčiau užsisakyti gatavas, negu gamintis jas patiems.

Gazelė
2022.04.13

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku