Valgytojai išrinko geriausią Vilniaus restoraną

Publikuota: 2017-11-13

Šį savaitgalį Vilniuje, konferencijų ir parodų centre „Litexpo“, vykusioje Baltijos maisto ir gėrimų parodoje BAF buvo apdovanotas restoranas, tapęs „Vilniaus gastronomijos savaitės“ (VGS) žvaigžde. Iš 26-ių šioje savaitėje dalyvavusių sostinės maitinimo įstaigų didžiausią įspūdį svečiams paliko virtuvės meistro Deivydo Praspaliausko restoranas „Amandus“.

Pirmaisiais savo restoranais „Lauro lapas“, „Bistro 1 Dublis“, „Dublis“, kavine „Kepykla“ bei daugybe laimėjimų virtuvės meistrų konkursuose išgarsėjęs virtuvės meistras D. Praspaliauskas naują restoraną šių metų birželį atidarė Vilniaus senamiestyje veikiančiame viešbutyje „Artagonist“.

Vilniaus gyventojai ir miesto svečiai „Vilniaus gastronomijos savaitėje“ dalyvavusiuose restoranuose ragavo specialiai šiam renginiui paruoštus patiekalus, mėgavosi jais, aptarnavimu, atmosfera ir balsuodami rinko savo favoritus. Daugiausia balsų surinko „Amandus“.

Pasak p. Praspaliausko, toks apdovanojimas prieš kelis mėnesius pradėjusiam veikti restoranui yra paskatinimas ir įrodymas, „jog esame darni komanda ir galime pasiekti gerų rezultatų. Sudarydamas meniu stengiausi, kad patiekalai būtų geri, kokybiški ir turėtų papildomą vertę – būtų pagaminti iš lietuviškų produktų“.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Restoranai gręžiasi į pusryčiautojus – pajamos iš pusryčių išaugo dvigubai Premium 5

Lietuvoje daugėja pusryčiaujančiųjų ne namie, teigia restoranų ir kavinių valdytojai. Pusryčių segmentas...

Kavarsko koldūnų valgytojų daug, bet staliukų buvo ir bus 4 22

Anykščių rajone, Kavarsko miestelyje, yra nuo XVI a. legendose minimas šv. Jono šaltinis, kuris kartais...

Geriausio restorano šefas M. Praškevičius: pirmą kartą sėdžiu savo rogėse 3

Martynui Praškevičiui, Vilniuje veikiančių restoranų „Stebuklas“ ir „Džiaugsmas“ bendraturčiui, dainos...

Laisvalaikis
2018.07.04
Lietuvos virtuvės meistrės iš Honkongo grįžo su bronza

Iš Honkonge vykusio tarptautinio kulinarijos konkurso „Hot Chef Challange“ Lietuvos virtuvės meistrės Aldona...

Laisvalaikis
2018.07.03
Prancūzijos mėsininkai vyriausybei skundžiasi dėl veganų išpuolių 17

Prancūzų mėsininkai savo šalies vyriausybei parašė laišką, kuriame išreiškė susirūpinimą dėl dažnėjančių...

Laisvalaikis
2018.07.01
Paskelbtas 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašas 8

Pirmoji vieta 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąraše šiemet atiteko virtuvės šefo Martyno Praškevičiaus...

Laisvalaikis
2018.06.28
30 geriausių Lietuvos restoranų: atskleista pusė vardų

Birželio 28-osios vakarą Gero maisto akademija (GMA) paskelbs visą 30-ies geriausių Lietuvos restoranų...

Laisvalaikis
2018.06.27
Šunienos festivalis Kinijoje: kaip tai prasidėjo ir kada liausis? 9

Kinijos Julino mieste prasidėjo tradicinis šunų mėsos festivalis. Šiame renginyje kasmet suvalgoma...

Laisvalaikis
2018.06.25

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau