Vilniuje restoraną atidaro skandinavų kulinarijos legenda

Publikuota: 2017-10-30
Atnaujinta 2017-10-30 18:16

Skandinavų gastronomijos legenda vadinamas Clausas Meyeris, vienas iš garsiojo Kopenhagos restorano „Noma“ steigėjų, spalio 30-osios pavakarę kartu su kitais trimis partneriais Vilniuje pasirašė sutartį dėl maitinimo įstaigos atidarymo.

Partnerių valdoma bendrovė „Nordic Food Republic“(NFR) bendradarbiaus su Vilniaus senamiestyje, Didžiojoje gatvėje, istoriniuose baroko stiliaus Pacų rūmuose 2018 m. numatytu atidaryti viešbučiu „Pacai“. Tai bus pirmasis „Design Hotels“ tinklo viešbutis Baltijos šalyse. NFR, Vilniuje valdanti restoraną „Dublis“, „Pacų“ viešbutyje ketina atidaryti gourmet restoraną, bistro ir barą, taip pat rūpinsis maitinimu renginių metu.

Danų vizionierius ir inovatorius Clausas Meyeris – verslininkas, filantropas, knygų ir TV laidų autorius, vadinamas „maisto ir restoranų kultūros revoliucionieriumi, pavertęs Kopenhagą gastronominio turizmo traukos centru“.

Kopenhagoje šį rudenį svečius vėl pakvietęs atnaujintas restoranas „Noma“, įvertintas dviem „Michelin“ žvaigždutėmis ir 2010, 2011, 2012 ir 2014 metais išrinktas geriausiu restoranu pasaulyje, kurį p. Meyeris atidarė su garsiuoju virtuvės šefu Rene Redzepi, – ne vienintelis jo „mišelininis“ vaikas. Žvaigždutėmis įvertinti ir p. Meyerio įkurti Kopenhagos restoranas „Studio“ bei Niujorko „Agern“, „skandinaviškos modernios ir kaimiškos virtuvės restoranas“, veikiantis Centrinėje stotyje (Grand Central Terminal).

Nemokami naujienlaiškiai į savo el. pašto dėžutę:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

Naujoji Šiaurės virtuvė

Ponas Meyeris garsus ne tik dėl sugebėjimo būti laiku ir vietoje, steigiant vėliau populiariomis tampančias maitinimo įstaigas.

2004-aisiais su dar 12 danų virtuvės meistrų jis pradėjo Naujosios Šiaurės šalių virtuvės judėjimą, ligi šiol turintį didžiulę įtaką Skandinavijos, Baltijos šalių, o ir visos Europos kulinarijos panoramai.

Pagrindiniai šio judėjimo principai: populiarinti vietinius ingredientus ir produktus; kurti sezoninius meniu, paremtus konkretaus metų laiko šviežiais produktais, derinti Šiaurės šalių kulinarines tradicijas bei globalias gastronomines tendencijas. Šia filosofija remiamasi visuose p. Meyerio kuriamuose restoranuose, pritaikant ją prie lokalaus konteksto.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

Ką daryti, kai būni pirmas ir tebesi vienintelis: plėstis su franšizės partneriais Premium

Pasiūlius naujieną, kuri per kelerius metus ne tik įsitvirtina, atlaiko iššūkius, bet ir tebėra pirma ir...

Gazelė
05:45
Kaip pradėti pažintį su vynu Premium 1

Įkvėpta amerikiečių žurnalistės Biancos Bosker knygos „Kamščio nunešti“ (išleido „Kitos knygos“) apie someljė...

Laisvalaikis
2022.06.19
Naujas restoranų kūrėjo A. Oželio „vaikas“: kiekvienam ridikėliui savas laikas Premium

Arūnas Oželis – vienas pirmųjų restoranų steigėjų Nepriklausomoje Lietuvoje. Dabar, po beveik 30-ies metų,...

Laisvalaikis
2022.06.17
Restoranų kūrėjas A. Oželis: dabar gyvenimas yra ne turtingas, bet... labai labai malonus Premium 1

„Restoranai kaip vaikai, tu juos užaugini ir palieki kitiems – „Provansas“ pateko į vienas rankas ir net...

Laisvalaikis
2022.06.14
Sukūrė sprendimą darbuotojų pajamoms padidinti: naudoja ir barai, ir bažnyčios Premium 8

130.000 Eur – tiek papildomų pajamų – arbatpinigių pavedimų gavo barų ir restoranų darbuotojai, kai už...

Gazelė
2022.06.06
Išmokti gaminti desertus gali visi, iš to sukurti verslą – tik retas Premium 1

Kai kurie mėgstantys kepti tortus papildomai užsidirba juos parduodami draugams ar pažįstamiems, tačiau toks...

Gazelė
2022.06.03
Kai gatvės remontas kerta skaudžiau nei karantinas: kaip išlaukti Premium

Vietinės gatvės rekonstrukcijos kirtis verslui gali būti skaudesnis negu pasaulį užklupusios pandemijos.

Gazelė
2022.06.01
Vyno pasaulio ekstremalai – vyndariai iš Atakamos dykumos Premium

Čilėje plytinčios Atakamos dykumos vyndarių ir vynuogių augintojų kooperatyvas sektoriuje kelia revoliucijas:...

Laisvalaikis
2022.05.28
Pirmosios „Michelin“ žvaigždės įsegtos dviem Estijos restoranams 2

Gegužės 25-osios vakarą Estija pralaužė ledus ir tapo pirmąją Baltijos šalimi, įtraukta į „Michelin“ gidą –...

Laisvalaikis
2022.05.26
Kodėl šparagai naudingesnis verslas negu auginti braškes Premium

Smidrų, dažniau vadinamų šparagais, augintojų skaičius kasmet auga. Darbo su šia daržove į valias, tačiau...

Gazelė
2022.05.20
Kuo mums įdomus Ukrainos vynas Premium

Gegužę Vilniuje vykusioje tarptautinėje parodoje „Vyno dienos“ surengta ukrainietiško vyno degustacija...

Laisvalaikis
2022.05.15
Kitoks turgus: Paupyje pasiekė 7,5 mln. Eur apyvartą, Benedikto turgus planuoja plėtrą Premium

Įprastoms turgavietėms atsigaunant po pandemijos klesti ir visiškai kitokių koncepcijų objektai, kurie irgi...

Prekyba
2022.05.12
Kol Lietuvos įstatymai draudžia kalbėti apie vyną, ES mūsų vyndariams dega žalią šviesą Premium

„Europos Sąjungos (ES) pripažinimas, kad Lietuvoje galima auginti vynuoges ir daryti vynuogių vyną reiškia,...

Laisvalaikis
2022.05.06
Į Kauną (maisto) kultūros: tarpukario restoranų sudakai ir obaliai Premium

Kultūros turistų maršrutuose po Kauną atsiranda ir barai, restoranai – ir pramoginiais, ir pažintiniais...

Gazelė
2022.05.06
Gastronomijos savaitės žvaigždė – Palangos restoranui „Amsterdam Plaza“

Balandžio 25 d.–gegužės 1 d. vykusioje vienuoliktoje Lietuvos gastronomijos savaitėje specialius meniu siūlė...

Laisvalaikis
2022.05.04
Reklamai pasitelkė šokolado meditaciją

Pastaruosius du mėnesius visas pasaulis gyvena karo Ukrainoje nuotaikomis – tai sekina ir psichologiškai, ir...

Rinkodara
2022.05.01
Mąstantiems atidaryti restoraną ar kavinę: kokių klaidų nepadaryti verslo pradžioje Premium

Jei svajonė turėti savo maitinimo įstaigą, tegul ir visai nedidukę, neapleidžia, o sąskaitoje yra šiokių...

Gazelė
2022.04.30
„Michelin“ gidas – jau Estijoje, virėjai laukia žvaigždučių Premium 2

Balandžio pradžioje garsiojo „Michelin“ gastronomijos gido ir Estijos verslumo, turizmo bei inovacijų...

Laisvalaikis
2022.04.28
Kaip atidaryti greitojo maisto restoraną, kai pinigų kišenėje – ne tiek jau daug Premium

Maitinimo verslas – rizikingas ir gana brangus malonumas. Tačiau verslininkų patirtis rodo, kad neprastą...

Gazelė
2022.04.26
„Huracan Coffee“ įkūrėjas: kavos puodelį reikėtų pabranginti dvigubai, bet niekas tam nesiryš Premium 35

Dvejus metus trunkanti pandemija, karas Ukrainoje, pasikeitę vartotojų įpročiai ir tiesiog akyse auganti...

Gazelė
2022.04.22

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku