Vilniuje restoraną atidaro skandinavų kulinarijos legenda

Publikuota: 2017-10-30

Skandinavų gastronomijos legenda vadinamas Clausas Meyeris, vienas iš garsiojo Kopenhagos restorano „Noma“ steigėjų, spalio 30-osios pavakarę kartu su kitais trimis partneriais Vilniuje pasirašė sutartį dėl maitinimo įstaigos atidarymo.

Partnerių valdoma bendrovė „Nordic Food Republic“(NFR) bendradarbiaus su Vilniaus senamiestyje, Didžiojoje gatvėje, istoriniuose baroko stiliaus Pacų rūmuose 2018 m. numatytu atidaryti viešbučiu „Pacai“. Tai bus pirmasis „Design Hotels“ tinklo viešbutis Baltijos šalyse. NFR, Vilniuje valdanti restoraną „Dublis“, „Pacų“ viešbutyje ketina atidaryti gourmet restoraną, bistro ir barą, taip pat rūpinsis maitinimu renginių metu.

Danų vizionierius ir inovatorius Clausas Meyeris – verslininkas, filantropas, knygų ir TV laidų autorius, vadinamas „maisto ir restoranų kultūros revoliucionieriumi, pavertęs Kopenhagą gastronominio turizmo traukos centru“.

Kopenhagoje šį rudenį svečius vėl pakvietęs atnaujintas restoranas „Noma“, įvertintas dviem „Michelin“ žvaigždutėmis ir 2010, 2011, 2012 ir 2014 metais išrinktas geriausiu restoranu pasaulyje, kurį p. Meyeris atidarė su garsiuoju virtuvės šefu Rene Redzepi, – ne vienintelis jo „mišelininis“ vaikas. Žvaigždutėmis įvertinti ir p. Meyerio įkurti Kopenhagos restoranas „Studio“ bei Niujorko „Agern“, „skandinaviškos modernios ir kaimiškos virtuvės restoranas“, veikiantis Centrinėje stotyje (Grand Central Terminal).

Naujoji Šiaurės virtuvė

Ponas Meyeris garsus ne tik dėl sugebėjimo būti laiku ir vietoje, steigiant vėliau populiariomis tampančias maitinimo įstaigas.

2004-aisiais su dar 12 danų virtuvės meistrų jis pradėjo Naujosios Šiaurės šalių virtuvės judėjimą, ligi šiol turintį didžiulę įtaką Skandinavijos, Baltijos šalių, o ir visos Europos kulinarijos panoramai.

Pagrindiniai šio judėjimo principai: populiarinti vietinius ingredientus ir produktus; kurti sezoninius meniu, paremtus konkretaus metų laiko šviežiais produktais, derinti Šiaurės šalių kulinarines tradicijas bei globalias gastronomines tendencijas. Šia filosofija remiamasi visuose p. Meyerio kuriamuose restoranuose, pritaikant ją prie lokalaus konteksto.

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Vienas geriausių sušių restoranų išbrauktas iš „Michelin“ gido

Tokiją pelnytai galima vadinti pasaulio gurmanų sostine. Prestižinis restoranų gidas „Michelin“ į 2020-ųjų...

Laisvalaikis
2019.12.10
Restoranų konsultantės: pradėkite nuo „Excel“ lentelės, jei nemokate – išmokite Premium 1

Vertinant pagal naujų vardų kūrimąsi, jau žinomų plėtrą ir naujos koncepcijos maitinimo įstaigų bumą,...

Gazelė
2019.12.10
Jaunieji virtuvės meistrai: pripažinimą reiškia ne tik „Michelin“ žvaigždė Premium

Nebegalime skųstis, kad Lietuvoje stinga tikrai gerų restoranų ar turime vos kelis kūrybingus virtuvės...

Laisvalaikis
2019.12.08
Du Vilniaus restoranai pateko tarp geriausių pasaulyje

Du Lietuvos restoranai pateko į naujausią „50 Geriausių atradimų“ (50 Best Discovery) sąrašą – tai...

Paslaugos
2019.11.27
Klimatui šylant, Lietuva gali tapti vyndarystės šalimi 1

„The Economist“ Lietuvai prognozuoja vyno šalies ateitį – dėl klimato pokyčių piečiau esančiose šalyse...

Laisvalaikis
2019.11.26
P. Jurkevičius: Mūsų skrandžiai? Literatūrinė-kulinarinė klastotė! Premium 1

Diskusija kaip diskusija... Iš pradžių – normaliai emocinga, pritvinkusi sąmojo, aitraus žurnalistinio...

Verslo klasė
2019.11.24
Maisto halių konkurencija Vilniuje auga – išliks stipriausieji Premium

Maisto halės yra vienas madingiausių kelių pastarųjų metų maitinimo įstaigų veiklos formatų. Vilniuje jų yra...

Laisvalaikis
2019.11.23

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau