VŽ vertina restoranus: „Višta puode“ – ir naminė, ir moderni
FOTOGALERIJA VŽ restoranų gidas: "Višta puode" ir naminė, ir moderni (11 nuotr.)
Tarsi savaime susiklostė, kad, prireikus papietauti Kaune, į rankas pakliuvo britų žurnalistų, Baltijos šalyse ieškojusių autentiško maisto, atsiliepimai apie restoraną Višta puode. Britai juos pagyrė, o kauniečiai, paprašyti rekomenduoti vietą dienos pietums, bakstelėjo irgi į ją.
Aiškumo dėlei Laisvės alėją kertančioje S. Daukanto gatvėje veikianti Višta puode yra trys viename: svetainė, traktierius ir restoranas. Svetainė nuo 8 val. ryto kviečia pusryčių, viliodama benedikto kiaušiniais, blyneliais, varškės spurgomis, šviežiai spaustomis sultimis ir kitokiais gardumynais. Ji veikia iki vakaro, alkoholio čia nėra, užtai yra mielas žaidimų kampelis vaikams.
Greta esantis tokio pat, sakykime, žaismingo interjero traktierius atidaromas per pietus. Valgiaraštis jame tas pats, kaip ir svetainėje, o išskirtinumas pilstomas alus, Lietuvos vyndarių vynas, midus, trauktinės. Restorane, jis antrajame aukšte, rengiamos degustacinės vakarienės ir siūlomas a la carte meniu, jame patiekalai iš žvėrienos, fazanų, putpėlių, žuvų. Skelbiama, kad visuose trijuose jie ruošiami iš sezoninių produktų.
Tiems patiems savininkams priklauso Buon Giorno Kauno senamiestyje. Prieš kelerius metus kauniečiai buvo atidarę taip pat pavadintą užeigą ir Vilniaus Vokiečių gatvėje, tačiau, galima spėti, ji neatlaikė brangios patalpų nuomos.
Lankėmės svetainėje ir traktieriuje, dienos pietų ir tiesiog pietų. Sudėjus visus pliusus ir minusus, kurių didžiausias buvo aptarnavimas, galima sakyti, kad Višta puode yra reprezentacijai tinkamas lietuviškos virtuvės naminės ir sykiu nuoširdžiai pretenduojančios į modernumą pavyzdys. Mėgstantys bet kuria proga garsiai priminti, kad tokios neturime, nes esame kaimiečiai, kuriems iš užpakalio vis dar kyšo žagrės rankena, gali užsukti į šį restoraną. Pirmiausia.
Nemalonusis epizodas
Iš pradžių, kaip dera tikriems lietuviams, apie tai, kas blogai. Kauno bienalės menų išgrynintomis sielomis nusprendžiame išsigryninti žemiškesnius pojūčius ir sukame į traktierių. Sekmadienis, pietų metas, žmonių nedaug. Po maždaug 7 minučių lūkuriavimo (galima pamanyti, kad sekmadieniais žmonėms laikas dalijamas veltui) einu prašyti valgiaraščio. Po dar kokių 10-ies prašau mus aptarnaujančios merginos, kad atneštų užsakyto vandens. Atnešusi atsiprašinėja, kad taip išėjo. Tada ilgai laukiame maisto, o jį suvalgę, tiesiog dėmesio, nes norime susimokėti ir eiti.
Malonieji epizodai
Vištienos sultinį gauname drungną, bet pašildyti neprašau. Ką žinai, gal vėl reikės laukti, o valgyti norisi kaip vilkui. Bet sultinys skanus ir atvėsęs. Jau paskiau vz.lt tinklalapyje atradau restoranų savininką prieš kelerius metus sakius, kad patiekalų sudedamosios dalys čia kaimiškos, ekologinės. Žmogus, bent kartą viręs sultinį iš naminės vištos, paragavęs tiekiamo šiame restorane, garantuos kokiais 97%, kad puoduose kunkuliavo ne pramoninė vištytė. Tie 3% apsidraudimas, nes šiais laikais niekuo negali būti tikras.
Paukštiena įtiko ir trejų neturinčiai mergelei ši sušveitė vištienos iešmelius su bulvių kroketukais nė nemirktelėjusi. Kalakutienos ir kiaulienos maltinukai su grybų padažu puikus pasirinkimas Coregos pastą naudojančiam žmogui: minkšti, sultingi, turi tos mėsos, iš kurios padaryti, skonį, o ne daugybei pasaulio maltinukų būdingą kažką iš mėsos.
Salotos, kurias valgėme, buvo įdomios. Paprastas ir puikus derinys raudonieji kopūstai su sezamų sėklomis ir žiupsneliu krienų padaže. Kitas variantas salotų lapai, kriaušės, parmezano sūris, šokolado gabaliukai, medaus ir garstyčių padažas irgi puikus. Kitą sykį vietoj šokolado buvo džiovintų spanguolių nusikopijuoti vertas patiekalas. Prie jo siūloma lašišų arba vištienos gabalėlių. Su vištiena buvo kiek per saldu, su lašiša derėjo tobulai.
Nustebinti gali ir blynai
Britus pradžiugino bulviniai blynai. Ką tie blynai valgėme mes jų per savo gyvenimą visokiausių, paragausime ir šitų. Ir ką gi, visas jų bokštas su sūdyta lašiša ant viršaus ir grybų padažu (kitas pasirinkimas macni česnakinė varškė, 5,40 Eur) maloniai nustebino. Dienos pietų ėjome į svetainę. Tądien siūlyta lęšių sriuba su špinatais (1,60 Eur) buvo tikra rudeninė: tiršta, soti, valgiam žmogui kiekis pakankamas.
Nustebino ir grybų bei silkės salotos (1,60 Eur) su salotomis ir grūdų duona, vėlgi tuo, kad iki kaulų smegenų pažįstamą valgį galima patiekti kitaip lengvai. Įveikus tas salotas, reikėjo sustoti. Bet godumas nugali. Gavusi keptą bulvę su vištienos įdaru (3,90 Eur) dairausi padavėjo gal reiktų tą bulvę sukrauti į maisto dėžutę ir pasišildyti vakarienei, bet atsignybu kąsnį, tada antrą, trečią.., kol galiausiai dairausi, kuo čia išdažius likusį padažą.
Pavalgius apima... pasididžiavimo už savus jausmas. Tai prieš tuos britus. Juolab kad šį kartą nekilo jokių nesusipratimų dėl aptarnavimo. Svetainės vaikinai dirbo geriau, negu tikėtumeisi. Stebėjau juos akies krašteliu, jie akies krašteliu mus, ir atsiliepdavo į kiekvieną jiems skirtą judesį. Jeigu ne dvejeto vertas aptarnavimas pirmąjį kartą, už šį lengva ranka galima rašyti penkis iš penkių.
Ar tinka Višta puode pietums su verslo partneriu? Tinka, ypač jei norite jam parodyti, kad bulviniai blynai ar koks močiutės Eleonoros vištienos troškinys su bulvių koše gali būti kitokie nei tinkliniuose lietuviško maisto restoranuose.
Višta puode 23
Maistas 5
Valgiaraštis 5
Aplinka 5
Aptarnavimas 3
Kaina už vertę 4
Automobilio stovėjimas 3
Vertinama 5 balų sistema, automobilio stovėjimas neįskaičiuotas.
Adresas: S. Daukanto g. 23, Kaunas. Telefonas: 8 693 63 777. Dirba 824 val.
Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos Verslo žiniose, Sodros, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti