VŽ vertina restoranus: „Višta puode“ – ir naminė, ir moderni

Publikuota: 2017-10-23

Tarsi savaime susiklostė, kad, prireikus papietauti Kaune, į rankas pakliuvo britų žurnalistų, Baltijos šalyse ieškojusių autentiško maisto, atsiliepimai apie restoraną „Višta puode“. Britai juos pagyrė, o kauniečiai, paprašyti rekomenduoti vietą dienos pietums, bakstelėjo irgi į ją.

Aiškumo dėlei – Laisvės alėją kertančioje S. Daukanto gatvėje veikianti „Višta puode“ yra trys viename: svetainė, traktierius ir restoranas. Svetainė nuo 8 val. ryto kviečia pusryčių, viliodama benedikto kiaušiniais, blyneliais, varškės spurgomis, šviežiai spaustomis sultimis ir kitokiais gardumynais. Ji veikia iki vakaro, alkoholio čia nėra, užtai yra mielas žaidimų kampelis vaikams.

Greta esantis tokio pat, sakykime, žaismingo interjero traktierius atidaromas per pietus. Valgiaraštis jame tas pats, kaip ir svetainėje, o išskirtinumas – pilstomas alus, Lietuvos vyndarių vynas, midus, trauktinės. Restorane, jis antrajame aukšte, rengiamos degustacinės vakarienės ir siūlomas a la carte meniu, jame – patiekalai iš žvėrienos, fazanų, putpėlių, žuvų. Skelbiama, kad visuose trijuose jie ruošiami iš sezoninių produktų.

Tiems patiems savininkams priklauso „Buon Giorno“ Kauno senamiestyje. Prieš kelerius metus kauniečiai buvo atidarę taip pat pavadintą užeigą ir Vilniaus Vokiečių gatvėje, tačiau, galima spėti, ji neatlaikė brangios patalpų nuomos.

Nemokami naujienlaiškiai į savo el. pašto dėžutę:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

Lankėmės svetainėje ir traktieriuje, dienos pietų ir tiesiog pietų. Sudėjus visus pliusus ir minusus, kurių didžiausias buvo aptarnavimas, galima sakyti, kad „Višta puode“ yra reprezentacijai tinkamas lietuviškos virtuvės – naminės ir sykiu nuoširdžiai pretenduojančios į modernumą – pavyzdys. Mėgstantys bet kuria proga garsiai priminti, kad tokios neturime, nes esame kaimiečiai, kuriems iš užpakalio vis dar kyšo žagrės rankena, gali užsukti į šį restoraną. Pirmiausia.

Nemalonusis epizodas

Iš pradžių, kaip dera tikriems lietuviams, – apie tai, kas blogai. Kauno bienalės menų išgrynintomis sielomis nusprendžiame išsigryninti žemiškesnius pojūčius ir sukame į traktierių. Sekmadienis, pietų metas, žmonių nedaug. Po maždaug 7 minučių lūkuriavimo (galima pamanyti, kad sekmadieniais žmonėms laikas dalijamas veltui) einu prašyti valgiaraščio. Po dar kokių 10-ies prašau mus aptarnaujančios merginos, kad atneštų užsakyto vandens. Atnešusi atsiprašinėja, kad „taip išėjo“. Tada ilgai laukiame maisto, o jį suvalgę, – tiesiog dėmesio, nes norime susimokėti ir eiti.

Malonieji epizodai

Vištienos sultinį gauname drungną, bet pašildyti neprašau. Ką žinai, gal vėl reikės laukti, o valgyti norisi kaip vilkui. Bet sultinys skanus ir atvėsęs. Jau paskiau vz.lt tinklalapyje atradau restoranų savininką prieš kelerius metus sakius, kad patiekalų sudedamosios dalys čia – kaimiškos, ekologinės. Žmogus, bent kartą viręs sultinį iš naminės vištos, paragavęs tiekiamo šiame restorane, garantuos kokiais 97%, kad puoduose kunkuliavo ne pramoninė vištytė. Tie 3% – apsidraudimas, nes šiais laikais niekuo negali būti tikras.

Paukštiena įtiko ir trejų neturinčiai mergelei – ši sušveitė „vištienos iešmelius su bulvių kroketukais“ nė nemirktelėjusi. Kalakutienos ir kiaulienos maltinukai su grybų padažu – puikus pasirinkimas „Coregos“ pastą naudojančiam žmogui: minkšti, sultingi, turi tos mėsos, iš kurios padaryti, skonį, o ne daugybei pasaulio maltinukų būdingą „kažką iš mėsos“.

Salotos, kurias valgėme, buvo įdomios. Paprastas ir puikus derinys – raudonieji kopūstai su sezamų sėklomis ir žiupsneliu krienų padaže. Kitas variantas – salotų lapai, kriaušės, parmezano sūris, šokolado gabaliukai, medaus ir garstyčių padažas – irgi puikus. Kitą sykį vietoj šokolado buvo džiovintų spanguolių – nusikopijuoti vertas patiekalas. Prie jo siūloma lašišų arba vištienos gabalėlių. Su vištiena buvo kiek per saldu, su lašiša derėjo tobulai.

Nustebinti gali ir blynai

Britus pradžiugino bulviniai blynai. Ką tie blynai – valgėme mes jų per savo gyvenimą visokiausių, paragausime ir šitų. Ir ką gi, visas jų bokštas su sūdyta lašiša ant viršaus ir grybų padažu (kitas pasirinkimas – „macni“ česnakinė varškė, 5,40 Eur) maloniai nustebino. Dienos pietų ėjome į svetainę. Tądien siūlyta lęšių sriuba su špinatais (1,60 Eur) buvo tikra rudeninė: tiršta, soti, valgiam žmogui kiekis pakankamas.

Nustebino ir grybų bei silkės salotos (1,60 Eur) su salotomis ir grūdų duona, vėlgi tuo, kad iki kaulų smegenų pažįstamą valgį galima patiekti kitaip – lengvai. Įveikus tas salotas, reikėjo sustoti. Bet godumas nugali. Gavusi keptą bulvę su vištienos įdaru (3,90 Eur) dairausi padavėjo – gal reiktų tą bulvę sukrauti į maisto dėžutę ir pasišildyti vakarienei, bet atsignybu kąsnį, tada antrą, trečią.., kol galiausiai dairausi, kuo čia išdažius likusį padažą.

Pavalgius apima... pasididžiavimo už savus jausmas. Tai prieš tuos britus. Juolab kad šį kartą nekilo jokių nesusipratimų dėl aptarnavimo. Svetainės vaikinai dirbo geriau, negu tikėtumeisi. Stebėjau juos akies krašteliu, jie – akies krašteliu mus, ir atsiliepdavo į kiekvieną jiems skirtą judesį. Jeigu ne dvejeto vertas aptarnavimas pirmąjį kartą, už šį lengva ranka galima rašyti penkis iš penkių.

Ar tinka „Višta puode“ pietums su verslo partneriu? Tinka, ypač jei norite jam parodyti, kad bulviniai blynai ar koks močiutės Eleonoros vištienos troškinys su bulvių koše gali būti kitokie nei tinkliniuose lietuviško maisto restoranuose.

„Višta puode“ 23

Maistas – 5

Valgiaraštis – 5

Aplinka – 5

Aptarnavimas – 3

Kaina už vertę – 4

Automobilio stovėjimas – 3

Vertinama 5 balų sistema, automobilio stovėjimas neįskaičiuotas.

Adresas: S. Daukanto g. 23, Kaunas. Telefonas: 8 693 63 777. Dirba 8–24 val.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

Kaip pradėti pažintį su vynu Premium 1

Įkvėpta amerikiečių žurnalistės Biancos Bosker knygos „Kamščio nunešti“ (išleido „Kitos knygos“) apie someljė...

Laisvalaikis
2022.06.19
Naujas restoranų kūrėjo A. Oželio „vaikas“: kiekvienam ridikėliui savas laikas Premium

Arūnas Oželis – vienas pirmųjų restoranų steigėjų Nepriklausomoje Lietuvoje. Dabar, po beveik 30-ies metų,...

Laisvalaikis
2022.06.17
Restoranų kūrėjas A. Oželis: dabar gyvenimas yra ne turtingas, bet... labai labai malonus Premium 1

„Restoranai kaip vaikai, tu juos užaugini ir palieki kitiems – „Provansas“ pateko į vienas rankas ir net...

Laisvalaikis
2022.06.14
Sukūrė sprendimą darbuotojų pajamoms padidinti: naudoja ir barai, ir bažnyčios Premium 8

130.000 Eur – tiek papildomų pajamų – arbatpinigių pavedimų gavo barų ir restoranų darbuotojai, kai už...

Gazelė
2022.06.06
Išmokti gaminti desertus gali visi, iš to sukurti verslą – tik retas Premium 1

Kai kurie mėgstantys kepti tortus papildomai užsidirba juos parduodami draugams ar pažįstamiems, tačiau toks...

Gazelė
2022.06.03
Kai gatvės remontas kerta skaudžiau nei karantinas: kaip išlaukti Premium

Vietinės gatvės rekonstrukcijos kirtis verslui gali būti skaudesnis negu pasaulį užklupusios pandemijos.

Gazelė
2022.06.01
Vyno pasaulio ekstremalai – vyndariai iš Atakamos dykumos Premium

Čilėje plytinčios Atakamos dykumos vyndarių ir vynuogių augintojų kooperatyvas sektoriuje kelia revoliucijas:...

Laisvalaikis
2022.05.28
Pirmosios „Michelin“ žvaigždės įsegtos dviem Estijos restoranams 2

Gegužės 25-osios vakarą Estija pralaužė ledus ir tapo pirmąją Baltijos šalimi, įtraukta į „Michelin“ gidą –...

Laisvalaikis
2022.05.26
Kodėl šparagai naudingesnis verslas negu auginti braškes Premium

Smidrų, dažniau vadinamų šparagais, augintojų skaičius kasmet auga. Darbo su šia daržove į valias, tačiau...

Gazelė
2022.05.20
Kuo mums įdomus Ukrainos vynas Premium

Gegužę Vilniuje vykusioje tarptautinėje parodoje „Vyno dienos“ surengta ukrainietiško vyno degustacija...

Laisvalaikis
2022.05.15
Kitoks turgus: Paupyje pasiekė 7,5 mln. Eur apyvartą, Benedikto turgus planuoja plėtrą Premium

Įprastoms turgavietėms atsigaunant po pandemijos klesti ir visiškai kitokių koncepcijų objektai, kurie irgi...

Prekyba
2022.05.12
Kol Lietuvos įstatymai draudžia kalbėti apie vyną, ES mūsų vyndariams dega žalią šviesą Premium

„Europos Sąjungos (ES) pripažinimas, kad Lietuvoje galima auginti vynuoges ir daryti vynuogių vyną reiškia,...

Laisvalaikis
2022.05.06
Į Kauną (maisto) kultūros: tarpukario restoranų sudakai ir obaliai Premium

Kultūros turistų maršrutuose po Kauną atsiranda ir barai, restoranai – ir pramoginiais, ir pažintiniais...

Gazelė
2022.05.06
Gastronomijos savaitės žvaigždė – Palangos restoranui „Amsterdam Plaza“

Balandžio 25 d.–gegužės 1 d. vykusioje vienuoliktoje Lietuvos gastronomijos savaitėje specialius meniu siūlė...

Laisvalaikis
2022.05.04
Reklamai pasitelkė šokolado meditaciją

Pastaruosius du mėnesius visas pasaulis gyvena karo Ukrainoje nuotaikomis – tai sekina ir psichologiškai, ir...

Rinkodara
2022.05.01
Mąstantiems atidaryti restoraną ar kavinę: kokių klaidų nepadaryti verslo pradžioje Premium

Jei svajonė turėti savo maitinimo įstaigą, tegul ir visai nedidukę, neapleidžia, o sąskaitoje yra šiokių...

Gazelė
2022.04.30
„Michelin“ gidas – jau Estijoje, virėjai laukia žvaigždučių Premium 2

Balandžio pradžioje garsiojo „Michelin“ gastronomijos gido ir Estijos verslumo, turizmo bei inovacijų...

Laisvalaikis
2022.04.28
Kaip atidaryti greitojo maisto restoraną, kai pinigų kišenėje – ne tiek jau daug Premium

Maitinimo verslas – rizikingas ir gana brangus malonumas. Tačiau verslininkų patirtis rodo, kad neprastą...

Gazelė
2022.04.26
„Huracan Coffee“ įkūrėjas: kavos puodelį reikėtų pabranginti dvigubai, bet niekas tam nesiryš Premium 35

Dvejus metus trunkanti pandemija, karas Ukrainoje, pasikeitę vartotojų įpročiai ir tiesiog akyse auganti...

Gazelė
2022.04.22
Restoranų vaišės: per Velykas antrų Kalėdų nebus, bet reikia bandyti viską Premium

Šventėms artėjant, kai kurie gyventojai nutaria vaišes verčiau užsisakyti gatavas, negu gamintis jas patiems.

Gazelė
2022.04.13

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku