Vilniuje vyko austrių gliaudymo čempionatas
FOTOGALERIJA Austrių gliaudymo čempionatas (44 nuotr.)
Vilniuje, viešbutyje-restorane Imperial Hotel & Restaurant, įvyko 5-asis austrių gliaudymo čempionatas, jį laimėjo austrių maestro Tadas Gailiūnas.
Ketvirtąjį kartą čempionate dalyvavęs p. Gailiūnas jo nugalėtoju tapo trečią kartą. Nugalėtojo sąskaitoje trys pirmosios čempionato vietos ir viena trečia. VŽ jis pasakojo specialiai čempionatui nesirengęs, kasdieninė praktika daro savo Assorti virtuvę atstovavęs p. Tadas austres atidarinėja kasdien.
Antroji vieta atiteko Natui Beriozovui, kurį aiškiai palaikė namų Imperial restorano sienos.
Trečioji Gedartui Andziuliui, SPA Vilnius Anykščiai restorano meistrui, originaliausiai ir tautiškiausiai patiekusiam austres išskobtame moliūge ant ledo. Užgerti patiekalą p. Andziulis pasiūlė itin netikėtu gėrimu sula, padaryta iš to paties moliūgo.
Be prizininkų, čempionate varžėsi Robertas Reklaitis (restorano Yakata atstovas) , Marius Gorodeckis (Vakarienės namai), Gintaras Kriutkevičius (Šiaurės jūra) ir Jevgenijus Michejonokas (California Tapas and Wine).
Dalyviams teko įveikti dvi rungtis kuo greičiau atverti po šešias austres, nepakenkiant jų estetinei išvaizdai, ir pagaminti iš jų gardžiausią patiekalą.
Virtuvės šefų įgūdžius vertino Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė, UAB Šiaurės jūra vadovas Žilvinas Pupkus ir etiketo žinovas Arminas Lydeka, renginiui dirigavo žurnalistas Andrius Užkalnis.
Čempionatui pasibaigus jo svečiams buvo patiekata austrių sriuba, austrių ir šukučių užkepėlė, austrėmis įdaryti pyragaičiai. Svečiai turėjo progos ne tik gardžiuotis Imperial restorano patiekalais, bet ir prisidėti prie Mstislavo Rostropovičiaus paramos ir labdaros fondo tiekiamos pagalbos gabiems Lietuvos vaikams.
Čempionatą surengė Austrių akademija bei Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija.
Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos Verslo žiniose, Sodros, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti