Kur didkepsnius valgo geriausi virtuvės meistrai

Publikuota: 2017-06-25
Shake‘ui Shackui Garutti, JAV veikiančių 134 užkandinių „Shake Shack“ tinklo vadovui, skaniausi kepsniai Europoje kepami Londono „Hawksmoor“ restorane. Hawksmoor.com nuotr.
Shake‘ui Shackui Garutti, JAV veikiančių 134 užkandinių „Shake Shack“ tinklo vadovui, skaniausi kepsniai Europoje kepami Londono „Hawksmoor“ restorane. Hawksmoor.com nuotr.

Dažna restoranų kokybės vizitinė kortelė – didkepsnis. Sykiu tai ir dažniausiai klientus nuviliantis patiekalas. Joninių savaitgalį Lietuvoje čirška kepama mėsa, o VŽ pateikia garsiausių pasaulio virtuvės šefų ir restoranų savininkų rekomendacijas, kur galima suvalgyti gardžiausią jautienos kepsnį.

„Bar Masa“ Niujorke

Prancūzų virtuvės šefas Jeanas Georgesas Vongerichtenas, valdantis visame pasaulyje veikiančių restoranų „Jean-Georges“ tinklą, „Bloomberg“ sako, kad labiausiai mėgsta kepsnius su česnakais ir sojų padažu. Anot jo, tokius geriausiai kepa „Bar Masa“ – modernios japoniškos virtuvės restoranas Niujorke. Iš jo meniu jis renkasi „Kobė“ dar vadinamą „Wagyu“ jautienos didkepsnį. „Bar Masa“ kepsnys iš brangiausios pasaulyje mėsos, kurios 1 kg kaina siekia 500 Eur, paskaninamas česnakų ir sojų padažu, patiekiamas su ryžiais.

Daugiau informacijos – „barmasanyc.com“

„Bistrot Paul Bert“ Paryžiuje

Paryžiuje „Blomberg“ siūlo išbandyti „Bistrot Paul Bert“, esantį Sent Uene, Paryžiaus priemiestyje, garsėjančiame seniausiu sendaikčių turgumi. Sakoma, kad šis priemiestis vis labiau populiarėja ne tik dėl turgaus, bet ir dėl „Bistrot Paul Bert“, kuriame privaloma paragauti šoninės kepsniukų.

Daugiau informacijos – „lepaulbert.fr“

„Beatrice Inn“ Niujorke

Amerikiečių šefas Chrisas Cosentino, restorano „Cockscomb“ San Franciske šefas, dievagojasi skaniausią kepsnį valgęs Niujorko West Willage rajone esančiame „Beatrice Inn“ kepsnių restorane. Anot jo, šio restorano virtuvės šefė Angie Mar kepsniai išskirtiniai, nes ši juos išmoko kepti Prancūzijoje ir dabar europietiškos virtuvės praktiką taiko JAV.

Daugiau informacijos – „thebeatriceinn.com“

„Keens“ Niujorke

Virtuvės šefas, kulinarijos laidų vedėjas Danielis Bouludas, 7 restoranų Niujorke ir 6 kituose miestuose savininkas, sako, kad skaniausi kepsniai kepami „Keens Steakhouse“, seniausiame, 1885-aisiais įkurtame Niujorko kepsnių restorane. Negana to, priduria jis, „Keens Steakhouse“ turi geriausią viskio kolekciją. Restoranas pasižymi autentišku, nuo pat įkūrimo nekeistu interjeru, ir garsėja jautienos šonkaulių didkepsniais (vadinamaisiais „Mutton Chop“), rašo „Bloomberg“.

Daugiau informacijos – „keens.com“

„Hawksmoor“ Londone

Shake’as Shackas Garutti, JAV veikiančių 134 užkandinių „Shake Shack“ tinklo vykdomasis direktorius, tikina, kad skaniausi kepsniai Europoje kepami „Hawksmoor“ kepsnių restoranų tinklui priklausiančiame restorane Londone. Anot jo, čia patiekiamas geriausias jautienos didkepsnis su skrudintomis bulvytėmis ir „Cezario“ salotomis.

Jam pritaria Michelis Roux, restorano Londone „Le Gavroche“ virtuvės šefas, ir kaip geriausią vietą pavalgyti didkepsnių mini taip pat Londono „Hawksmoor“. Jam čia skaniausias jautienos kepsnys „Tomahawk“. Sekmadieniais restoranas siūlo didkepsnius, kurie pradedami kepti ant žarijų, o baigiami orkaitėje. Tokia kepimo technika siekiama išgauti skonį, kuris primintų mėsą, keptą ant atviros ugnies.

Daugiau informacijos – „thehawksmoor.com“.

„Minetta Tavern“ Niujorke

Ponas Garutti sako, kad „Hawksmoor“ restoraną Londone jam pranoksta tik prancūziškas restoranas „Minetta Tavern“, veikiantis Niujorko vakarinėje dalyje Greenwich Village: „Geriausi kepsniai nebūtinai kepami kepsnių restoranuose, Niujorke tai –„Minetta Tavern“, kuriame ruošiamas skaniausias jautienos antrekotas.“

Daugiau informacijos – „minettatavernny.com“

„Dario Cecchini“ Panzane

Italijos Toskanos regione veikiantis „Dario Cecchini“ save vadina mėsos parduotuve su virtuve. Anot virtuvės šefo Wolfgango Pucko, amerikietiškų kulinarijos laidų vedėjo ir vardinių restoranų tinklo valdytojo, „Dario Cecchini“ yra viena geriausių vietų užsisakyti kepsnį, o mėsos parduotuvės šeimininkas gali pasigirti puikiausia itališkos ir ispaniškos jautienos tiekėjų kolekcija: „Tarp jų ir mano mėgstamiausia rinktinė „chianina“ veislės jautiena iš Toskanos.“ Jis pabrėžia, kad čia vienoje vietoje surinkta ne tik geriausia mėsa, bet ir Toskanos vynų kolekcija.

Daugiau informacijos – „dariocecchini.com“

nuotrauka::1

„Shima“ Tokijuje

„Šį restoraną rasti sudėtinga, – Dominique‘ą Anselį, Niujorke populiarios kepyklos „Cronut Dominique Ansel“ šeimininką, cituoja „Bloomberg“. – Netyčia aptikta vieta buvo geriausia, ką patyriau Tokijuje.“ Ponas Anselis „Shima“ restorane rekomenduoja išbandyti sumuštinį su japoniška „Wagyu” jautienos mėsa iš Kioto.

Restorano svetainėje prie trumpo meniu aprašymo pridėtas žemėlapis, padėsiantis rasti restoraną.

Daugiau informacijos – „eater.com“

„Casa Julian“, Tolosoje

Ispanijoje, San Sebastiano miestelyje esančio restorano „Arzak“, nuolat patenkančio į geriausių pasaulio restoranų sąrašą, virtuvės šefė Elena Arzak dėl gero kepsnio kelauja į baskų regione esantį Tolosos kalnų miestelį, kur šeimos restoranas „Casa Julian“ siūlo tik vieną pagrindinį patiekalą – ant ugnies keptą jautienos antrekoto kepsnį (isp. Txuleta), patiekiamą su ant laužo įkaitusiomis didelėmis jūros druskos granulėmis.

Plačiau apie restoraną – „casajuliandetolosa.com“

nuotrauka::2

„Laia“ Hondaribijoje

Ponia Arzak tame pačiame Ispanijos regione siūlo užsukti į Hondaribijos miestelyje esantį „Laia“ restoraną. Anot jos, vos įžengusius, svečius ten pasitinka ryškiai prožektorių apšviesta vytinama jautienos nugarinė, kiti galvijų mėsos gabalai. „Traški ir tamsi šių kepsnių mėsa suteiks penktąjį umami skonį“, – tikina virtuvės šefė.

Daugiau informacijos – „laiaerretegia.com“

nuotrauka::3

„Trinkete Borda“ Irūne

Kitas baskų restoranas, kurį rekomenduoja p. Arzak, randasi netoli Prancūzijos sienos, vandenyno pakrantėje esančiame Irūno mieste.

Restorano šeimininkai kepa kepsnius tik iš savo auginamų galvijų „Wagyu” mėsai.

„Marmurinė, sviestinio skonio ir tekstūros mėsa šiame restorane paruošiama nepriekaištingai“, – giria p. Arzak.

Daugiau informacijos – „trinketeborda.com“

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Vienas geriausių sušių restoranų išbrauktas iš „Michelin“ gido

Tokiją pelnytai galima vadinti pasaulio gurmanų sostine. Prestižinis restoranų gidas „Michelin“ į 2020-ųjų...

Laisvalaikis
2019.12.10
Restoranų konsultantės: pradėkite nuo „Excel“ lentelės, jei nemokate – išmokite Premium 1

Vertinant pagal naujų vardų kūrimąsi, jau žinomų plėtrą ir naujos koncepcijos maitinimo įstaigų bumą,...

Gazelė
2019.12.10
Jaunieji virtuvės meistrai: pripažinimą reiškia ne tik „Michelin“ žvaigždė Premium

Nebegalime skųstis, kad Lietuvoje stinga tikrai gerų restoranų ar turime vos kelis kūrybingus virtuvės...

Laisvalaikis
2019.12.08
Du Vilniaus restoranai pateko tarp geriausių pasaulyje

Du Lietuvos restoranai pateko į naujausią „50 Geriausių atradimų“ (50 Best Discovery) sąrašą – tai...

Paslaugos
2019.11.27
Klimatui šylant, Lietuva gali tapti vyndarystės šalimi 1

„The Economist“ Lietuvai prognozuoja vyno šalies ateitį – dėl klimato pokyčių piečiau esančiose šalyse...

Laisvalaikis
2019.11.26
P. Jurkevičius: Mūsų skrandžiai? Literatūrinė-kulinarinė klastotė! Premium 1

Diskusija kaip diskusija... Iš pradžių – normaliai emocinga, pritvinkusi sąmojo, aitraus žurnalistinio...

Verslo klasė
2019.11.24
Maisto halių konkurencija Vilniuje auga – išliks stipriausieji Premium

Maisto halės yra vienas madingiausių kelių pastarųjų metų maitinimo įstaigų veiklos formatų. Vilniuje jų yra...

Laisvalaikis
2019.11.23

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau