Rekordininkas iš Prancūzijos austres atidaro ir banko kortele

Publikuota: 2015-11-30
 

Lapkričio 27–28 d. Vilniuje viešėjo Marcelis Lesoille‘as – žuvies ir jūros gėrybių restoranų virtuvės meistras, keliskart pasaulio austrių atidarinėjimo čempionas, 7 Guinnesso knygos rekordų savininkas. Sostinėje jis surengė kelis unikalius pasirodymus, kurių metu austres atidarinėjo netikėčiausiais būdais ir priemonėmis.

Netoli Bordo gyvenantis ir įvairių Prancūzijos restoranų virtuvėse daugiau nei 40 metų dirbantis p. Lesoille‘as į Lietuvą atvyko pirmą kartą. Garbingą svečią pasikvietė žuvies ir jūros gėrybių restoranas „Šiaurės jūra“, kad šis austrių degustacijų metu suteiktų daugiau žinių apie austres, jų kilmę, sudėtį, maistines savybes, o taip pat pademonstruotų įvairiausius austrių atidarymo būdus.

Austrių augintojų rojaus – Marennes Oleron regiono – ambasadoriumi vadinamo prancūzo pasiekti rekordai žavi viso pasaulio austrių mėgėjus. Jis sugeba per 1 minutę atidaryti 38 austres, per valandą – 2064, o per 30 valandų atidaro net 12.000 austrių.

Įspūdingų rekordų jis pasiekė ir „akluoju būdu“: per 1 minutę užrištomis akimis jis spėja atverti 28 austres, o per 15 minučių – 230.

Tiesa, Vilniuje rekordų jis nesiekė. Svečio iš Prancūzijos vizito tikslas – populiarinti austrių atidarinėtojo amatą, atskleisti šio darbo subtilybes bei svarbą, parodyti, kaip atverti austres jų nesugadinant ir nepažeidžiant. Austrių atidarinėjimo procesą prancūzas lygino su meilės menu: pasak jo, kaip ir mylintis, taip ir atidarinėjant austres reikia daug kantrybės ir švelnumo.

Pasirodymo metu jis pademonstravo, kad austrę įmanoma atverti ir atsuktuvu, ir Eur moneta, ir banko kortele, ir automobilio rakteliais.

Vėliau jis parodė ir patį pavojingiausią savo triuką – atidarinėjo austres užrištomis akimis.

Paklaustas, kiek austrių atidarė per visą savo karjerą, p. Lesoille‘as tik šypsojosi – pasak jo, atsakyti į šį klausimą neįmanoma. Lygiai taip pat jis sako negalįs suskaičiuoti, kiek jų per gyvenimą suvalgė. „O kodėl neklausiate, kiek man metų? Juk dėlto, kad valgau daug austrių, jaunai ir atrodau“, – kalbėdamas su VŽ šmaikštavo 65-erių prancūzas.

Visą interviu su p. Lesoille‘u skaitykite „Verslo žinių“ penktadienio numeryje.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Tiesa ar drąsa: vynas veganams, be gliuteno, be alergenų 4

Prieš savaitę apžiūrėjęs vyno butelį vienoje Vilniaus parduotuvėje nustebau – ant etiketės puikavosi iki tol...

Laisvalaikis
2018.10.14
Paskelbė geriausius pasaulio restoranus 1

Šefai, restoranų verslo atstovai ir kritikai išrinko geriausių pasaulio restoranų penkiasdešimtuką. Šiemet jų...

Laisvalaikis
2018.10.08
Išrinko geriausius pasaulio barus

Dešimtą kartą skelbiamo geriausių pasaulio barų penkiasdešimtuke šiemet be konkurencijos karaliauja...

Laisvalaikis
2018.10.05
Amaronės krikštatėvio pėdomis

Italijoje, Veroną supančiame Veneto regione, gausu gero ar net didingo vyno gamintojų, tačiau nė vienas jų...

Laisvalaikis
2018.09.30
„Sweet Root” restorano komanda: esame tokie, kokie norime 2

„Užmiršome svarbiausią taisyklę, kad visų svečių nesukviesi, visų norų nepatenkinsi. Tik po dvejų metų...

Laisvalaikis
2018.09.30

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau