Rekordininkas iš Prancūzijos austres atidaro ir banko kortele

Publikuota: 2015-11-30
 

Lapkričio 27–28 d. Vilniuje viešėjo Marcelis Lesoille‘as – žuvies ir jūros gėrybių restoranų virtuvės meistras, keliskart pasaulio austrių atidarinėjimo čempionas, 7 Guinnesso knygos rekordų savininkas. Sostinėje jis surengė kelis unikalius pasirodymus, kurių metu austres atidarinėjo netikėčiausiais būdais ir priemonėmis.

Netoli Bordo gyvenantis ir įvairių Prancūzijos restoranų virtuvėse daugiau nei 40 metų dirbantis p. Lesoille‘as į Lietuvą atvyko pirmą kartą. Garbingą svečią pasikvietė žuvies ir jūros gėrybių restoranas „Šiaurės jūra“, kad šis austrių degustacijų metu suteiktų daugiau žinių apie austres, jų kilmę, sudėtį, maistines savybes, o taip pat pademonstruotų įvairiausius austrių atidarymo būdus.

Austrių augintojų rojaus – Marennes Oleron regiono – ambasadoriumi vadinamo prancūzo pasiekti rekordai žavi viso pasaulio austrių mėgėjus. Jis sugeba per 1 minutę atidaryti 38 austres, per valandą – 2064, o per 30 valandų atidaro net 12.000 austrių.

Įspūdingų rekordų jis pasiekė ir „akluoju būdu“: per 1 minutę užrištomis akimis jis spėja atverti 28 austres, o per 15 minučių – 230.

Tiesa, Vilniuje rekordų jis nesiekė. Svečio iš Prancūzijos vizito tikslas – populiarinti austrių atidarinėtojo amatą, atskleisti šio darbo subtilybes bei svarbą, parodyti, kaip atverti austres jų nesugadinant ir nepažeidžiant. Austrių atidarinėjimo procesą prancūzas lygino su meilės menu: pasak jo, kaip ir mylintis, taip ir atidarinėjant austres reikia daug kantrybės ir švelnumo.

Pasirodymo metu jis pademonstravo, kad austrę įmanoma atverti ir atsuktuvu, ir Eur moneta, ir banko kortele, ir automobilio rakteliais.

Vėliau jis parodė ir patį pavojingiausią savo triuką – atidarinėjo austres užrištomis akimis.

Paklaustas, kiek austrių atidarė per visą savo karjerą, p. Lesoille‘as tik šypsojosi – pasak jo, atsakyti į šį klausimą neįmanoma. Lygiai taip pat jis sako negalįs suskaičiuoti, kiek jų per gyvenimą suvalgė. „O kodėl neklausiate, kiek man metų? Juk dėlto, kad valgau daug austrių, jaunai ir atrodau“, – kalbėdamas su VŽ šmaikštavo 65-erių prancūzas.

Visą interviu su p. Lesoille‘u skaitykite „Verslo žinių“ penktadienio numeryje.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Paskelbti 50 geriausių pasaulio restoranų: triumfavo italai

Kasmetiniuose prestižiniuose geriausių pasaulio restoranų 50-uko rinkimuose („The World‘s 50 Best...

Laisvalaikis
2018.06.20
„Kempinski Hotels” vyriausiųjų šefų gretas papildė pirmasis lietuvis 2

Vilniaus viešbučio „Kempinski Hotel Cathedral Square“ naujuoju vyriausiuoju virtuvės šefu tapo Vytautas...

Laisvalaikis
2018.06.15
Jūra žmonijai grąžina šiukšles: dauguma midijų užterštos plastiku

Jūrų ir vandenynų tarša pradeda neigiamai veikti mūsų valgomo maisto kokybę. Naujas tyrimas parodė, kad...

Laisvalaikis
2018.06.11
Kepsniai ant grotelių: 5 geriausieji 1

Sakoma – kiek šeimininkių, tiek receptų. Neabejotinai, kiekvienas žino, kaip geriausiai išsikepti kepsnį.

Laisvalaikis
2018.06.09
30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąraše – 8 nauji vardai 7

„Gero maisto akademija“ (GMA) pranešė, jog šių metų 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašas jau...

Laisvalaikis
2018.06.07
Ar esame priklausomi nuo nesveikų produktų

Esame priklausomi nuo daugybės dalykų, pradedant socialiniais tinklais, baigiant nesveiku, sūriu, riebiu,...

Laisvalaikis
2018.06.06
Britai už alų moka gerokai daugiau nei kaina, kurią laiko priimtina

Britų aludžių lankytojai už pintą alaus vidutiniškai moka 60 pensų daugiau nei kaina, kurią jie patys...

Laisvalaikis
2018.06.02

Verslo žinių pasiūlymai

Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“), kuriuos galite bet kada atšaukti.
Sutinku Plačiau