Rekordininkas iš Prancūzijos austres atidaro ir banko kortele

Publikuota: 2015-11-30
 

Lapkričio 27–28 d. Vilniuje viešėjo Marcelis Lesoille‘as – žuvies ir jūros gėrybių restoranų virtuvės meistras, keliskart pasaulio austrių atidarinėjimo čempionas, 7 Guinnesso knygos rekordų savininkas. Sostinėje jis surengė kelis unikalius pasirodymus, kurių metu austres atidarinėjo netikėčiausiais būdais ir priemonėmis.

Netoli Bordo gyvenantis ir įvairių Prancūzijos restoranų virtuvėse daugiau nei 40 metų dirbantis p. Lesoille‘as į Lietuvą atvyko pirmą kartą. Garbingą svečią pasikvietė žuvies ir jūros gėrybių restoranas „Šiaurės jūra“, kad šis austrių degustacijų metu suteiktų daugiau žinių apie austres, jų kilmę, sudėtį, maistines savybes, o taip pat pademonstruotų įvairiausius austrių atidarymo būdus.

Austrių augintojų rojaus – Marennes Oleron regiono – ambasadoriumi vadinamo prancūzo pasiekti rekordai žavi viso pasaulio austrių mėgėjus. Jis sugeba per 1 minutę atidaryti 38 austres, per valandą – 2064, o per 30 valandų atidaro net 12.000 austrių.

Įspūdingų rekordų jis pasiekė ir „akluoju būdu“: per 1 minutę užrištomis akimis jis spėja atverti 28 austres, o per 15 minučių – 230.

Tiesa, Vilniuje rekordų jis nesiekė. Svečio iš Prancūzijos vizito tikslas – populiarinti austrių atidarinėtojo amatą, atskleisti šio darbo subtilybes bei svarbą, parodyti, kaip atverti austres jų nesugadinant ir nepažeidžiant. Austrių atidarinėjimo procesą prancūzas lygino su meilės menu: pasak jo, kaip ir mylintis, taip ir atidarinėjant austres reikia daug kantrybės ir švelnumo.

Pasirodymo metu jis pademonstravo, kad austrę įmanoma atverti ir atsuktuvu, ir Eur moneta, ir banko kortele, ir automobilio rakteliais.

Vėliau jis parodė ir patį pavojingiausią savo triuką – atidarinėjo austres užrištomis akimis.

Paklaustas, kiek austrių atidarė per visą savo karjerą, p. Lesoille‘as tik šypsojosi – pasak jo, atsakyti į šį klausimą neįmanoma. Lygiai taip pat jis sako negalįs suskaičiuoti, kiek jų per gyvenimą suvalgė. „O kodėl neklausiate, kiek man metų? Juk dėlto, kad valgau daug austrių, jaunai ir atrodau“, – kalbėdamas su VŽ šmaikštavo 65-erių prancūzas.

Visą interviu su p. Lesoille‘u skaitykite „Verslo žinių“ penktadienio numeryje.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Vilniuje atidaro gatvės maisto turgų – idėją įkvėpė Londonas  13

Paskutinį vasaros sekmadienį, rugpjūčio 26 d., Vilniaus stoties rajone startuoja gatvės maisto turgus „Turgus...

Lietuvos vyno rinka: be aiškaus judėjimo viena kryptimi 2

Pigesnių vynų pardavimai mažėja, brangesnių – laikosi tame pačiame lygmenyje. Po Alkoholio kontrolės įstatymo...

Laisvalaikis
2018.08.14
Nekenksmingiausia aplinkai – tirpioji kava

Tiems, kuriuos iš ryto pažadina tik puodelis kavos, tyrėjai turi žinių: jei norite mažiau kenkti aplinkai,...

Laisvalaikis
2018.08.11
Ant prancūzų stalų – mėlynas vynas

Gurmanus stebinęs oranžinis vynas Prancūzijoje vietą užleidžia kitai vaivorykštės spalvai. Į rinką su...

Laisvalaikis
2018.08.10
Gėrimų importuotojų portfeliuose – galingas pokytis 7

Viena svarbiausių visos gėrimų rinkos naujienų šį pusmetį yra ta, jog bene populiariausi gėrimų prekių...

Rinkodara
2018.08.10
Samavičių šeimos verslas: po naują restoraną – kas trejus metus 3

Klaipėdiškis Vytautas Samavičius su kūrybingos virtuvės bistro „La Cle“ į kulinarijos sceną išėjo...

Laisvalaikis
2018.08.10
Rinks geriausius Lietuvos barus 4

Šią liepą buvo paskelbtas trečiasis 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašas, taigi kolekcionuojantys...

Laisvalaikis
2018.08.08
Mirė virtuvės legenda Joelis Robuchonas

Sulaukęs 73-ejų Ženevoje nuo vėžio mirė daugiausia „Michelin“ žvaigždučių per karjerą surinkęs šefas Joelis...

Laisvalaikis
2018.08.06
Tėvai su vaikais dažniausiai pykstasi dėl mitybos

Tyrėjai suskaičiavo, kad tėvai su vaikais kasmet susikivirčija po 2.184 kartus. Daugiau nei pusė visų ginčų...

Laisvalaikis
2018.08.05
Virtuvė: kiniškai, su stipriu lietuvišku akcentu Premium 2

Niekada nebuvau Kinijoje ir tik teoriškai žinau, kad joje daugybė virtuvių, kurios smarkiai skiriasi viena...

Verslo klasė
2018.08.04

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau