Rekordininkas iš Prancūzijos austres atidaro ir banko kortele

Publikuota: 2015-11-30
 

Lapkričio 27–28 d. Vilniuje viešėjo Marcelis Lesoille‘as – žuvies ir jūros gėrybių restoranų virtuvės meistras, keliskart pasaulio austrių atidarinėjimo čempionas, 7 Guinnesso knygos rekordų savininkas. Sostinėje jis surengė kelis unikalius pasirodymus, kurių metu austres atidarinėjo netikėčiausiais būdais ir priemonėmis.

Netoli Bordo gyvenantis ir įvairių Prancūzijos restoranų virtuvėse daugiau nei 40 metų dirbantis p. Lesoille‘as į Lietuvą atvyko pirmą kartą. Garbingą svečią pasikvietė žuvies ir jūros gėrybių restoranas „Šiaurės jūra“, kad šis austrių degustacijų metu suteiktų daugiau žinių apie austres, jų kilmę, sudėtį, maistines savybes, o taip pat pademonstruotų įvairiausius austrių atidarymo būdus.

Austrių augintojų rojaus – Marennes Oleron regiono – ambasadoriumi vadinamo prancūzo pasiekti rekordai žavi viso pasaulio austrių mėgėjus. Jis sugeba per 1 minutę atidaryti 38 austres, per valandą – 2064, o per 30 valandų atidaro net 12.000 austrių.

Įspūdingų rekordų jis pasiekė ir „akluoju būdu“: per 1 minutę užrištomis akimis jis spėja atverti 28 austres, o per 15 minučių – 230.

Tiesa, Vilniuje rekordų jis nesiekė. Svečio iš Prancūzijos vizito tikslas – populiarinti austrių atidarinėtojo amatą, atskleisti šio darbo subtilybes bei svarbą, parodyti, kaip atverti austres jų nesugadinant ir nepažeidžiant. Austrių atidarinėjimo procesą prancūzas lygino su meilės menu: pasak jo, kaip ir mylintis, taip ir atidarinėjant austres reikia daug kantrybės ir švelnumo.

Pasirodymo metu jis pademonstravo, kad austrę įmanoma atverti ir atsuktuvu, ir Eur moneta, ir banko kortele, ir automobilio rakteliais.

Vėliau jis parodė ir patį pavojingiausią savo triuką – atidarinėjo austres užrištomis akimis.

Paklaustas, kiek austrių atidarė per visą savo karjerą, p. Lesoille‘as tik šypsojosi – pasak jo, atsakyti į šį klausimą neįmanoma. Lygiai taip pat jis sako negalįs suskaičiuoti, kiek jų per gyvenimą suvalgė. „O kodėl neklausiate, kiek man metų? Juk dėlto, kad valgau daug austrių, jaunai ir atrodau“, – kalbėdamas su VŽ šmaikštavo 65-erių prancūzas.

Visą interviu su p. Lesoille‘u skaitykite „Verslo žinių“ penktadienio numeryje.

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Legendinio šefo P. Bocuse restoranas neteko „Michelin“ žvaigždės

Gurmaniškąją Prancūzijos gyventojų dalį sukrėtė žinia: legendinio prancūzų virtuvės šefo Paul Bocuse...

Laisvalaikis
2020.01.17
Vieni restoranai jau bumbtelėjo ant žemės, kiti nusileidimui dar tik ruošiasi Premium

Maitinimo įstaigos, gruodį skaičiavusios gerokai išaugusias apyvartas, sausį ieško būdų, kaip prisikviesti...

Gazelė
2020.01.15
Virtuvės meistrai D. Praspaliauskas ir T. Rimydis apie restoranų tendencijas: tvaru ir lokalu Premium

Avokadai, burokėliai, Benedikto kiaušiniai, mėsainiai, sezoninės daržovės ir vaisiai, atsakingas vartojimas –...

Laisvalaikis
2020.01.14
Vynas veganams – misija įmanoma

Turint galvoje, jog vynas yra produktas iš vynuogių ir mielių, galima manyti, kad visi vynai yra tinkami...

Laisvalaikis
2020.01.12
Jūrų gėrybių restorane – ir cukrus iš vandenyno

Ispanas virtuvės meistras Angelas Leonas sakosi pasišventęs misijai skatinti tvarumą ir atsakingą vartojimą.

Laisvalaikis
2020.01.09
Lietuvos vyndariai: pagaminti sunku, o parduoti – dar sunkiau Premium

Lietuviško vyno pardavimai, sumenkę dėl 2017 m. padidinto akcizų mokesčio, pernai stabilizavosi. Vis dėlto...

Pramonė
2020.01.09
„Impossible Foods“ pristatė augalinę kiaulieną 2

Augalinės kilmės proteinus kurianti bendrovė „Impossible Foods“, rinkai siūlanti „Impossible Burger“, Las...

Pramonė
2020.01.07
Brangiausio vyno butelis kainavo 30.000 Eur

Išgirdę apie reto, kolekcinio, aukcionuose parduodamo vyno kainas, pečiais gūžčioja ne vienas – toks butelis...

Laisvalaikis
2020.01.06
Pasaulinė vyno pramonė subrendo transformacijai Premium 1

Vyndarystė nuo seno laikoma vienu iš transformacijos simbolių. Ir nors šis gėrimas skaičiuoja jau 9.000...

Pramonė
2020.01.04

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau