Kur pietauja vadovai su klientais, draugais, svečiais iš užsienio

Publikuota: 2015-11-07
Scanpix nuotr.
Scanpix nuotr.

Atnaujintoje „VŽ Savaitgalio“ rubrikoje „Kur jūs pietaujate?“ apie mėgstamas vietas pavalgyti vėl dalijasi mūsų skaitytojai ir pašnekovai – įvairių sričių specialistai bei vadovai. Jų klausėme, kokius restoranus renkasi eidami pietauti su klientu ar partneriu, kur vakarieniauja su draugais, kur vedasi svečius iš užsienio ir t. t.

  • Kur jūs pietaujate?
  • Restoranas pietums su klientu ar partneriu?
  • Vieta dienos pietums?
  • Restoranas išskirtinėms progoms?
  • Smagiausia vieta susitikti su draugais – bokalo alaus ar vakarienės?
  • Įsimintiniausias restoranas užsienyje ar kitame Lietuvos mieste?
  • Į kokias vietas vedatės į Lietuvą atvykusius užsienio svečius?

Daiva Rakauskaitė, „Verslo angelų fondo I“ valdytoja, UAB „Strata“ partnerė ir bendraturtė

Norėdama papietauti su klientu ar partneriu, renkuosi restoraną „Pjazz“. Dienos pietūs atkeliauja iš „Takeway“.

Labai patinka, kai draugai bokalo alaus, taurės vyno ar vakarienės pakviečia pas save į namus. Mėgstu gaminti, taigi restoranu išskirtinėms progoms tampa mano arba draugų namai.

Įsimintiniausia vieta, kur teko valgyti, pavadinčiau nedidelio Pietų Prancūzijos miestelio, deja, neatsimenu pavadinimo, netoli Montpeljė, restoranėlį. Sužavėjo ir miestelis, tarsi užsilikęs XVIII amžiuje, ir jo vienintelio restoranėlio meniu.

Svečius iš užsienio vedu į gerus restoranus su gražiu vaizdu, šilta aplinka ir geru maistu.

Jurgita Lemešiūtė-Frejienė, UAB „People Link“ vadovaujanti partnerė

Papietauti su klientu ar partneriu einu į „Stebuklus“. Dienos pietų – į „Vapiano“.

Smagiausiomis vietomis susitikti su draugais pavadinčiau „Triniti“, „Stebuklus“, „Kitchen“ ir „Šiaurės jūrą“.

Išskirtinei progai renkuosi „Marche La Provance“, „Gastronomiką“, „Da Antonio“ (Vilniaus g.).

Įsimintiniausias restoranas Vilniuje – kulinarijos ir meno loftas „Gastronomika“.

Po vieną ar dvi vietas turiu daugelyje Europos šalių sostinių. Briuselyje mėgstamiausi – žuvų restoranas „Vismet“ ir „La Villa Lorraine“ – labai graži vieta ir nuostabus maistas.

Svečius iš užsienio dienos metu vežu pavalgyti į Trakus. Vakarienės – veduosi į „Stebuklus“, „Marche La Provance“. Savaitgaliais kviečiu svečius suvalgyti deserto į „Ali eklerinę“ arba į „Pinaviją“.

Romanas Gaidukas, UAB „Grand Partners“ bendraturtis ir vyresnysis partneris

Klaipėdoje klientus ar partnerius kviečiu į restoranus „Momo Grill“ arba „XIX amžius“. Vilniuje ne kartą pietavau „Böff Steakhouse“. Vis dėlto, svetimame mieste rinkdamasis, kur pietauti, pirmiausia galvoju, ar į ją bus patogu atvykti klientui. Skanius verslo pietus gamina Klaipėdos viešbučių „Navalis“ ir Radisson Blu“ restoranai.

Su draugais vakarais dažniausiai susitinkame uostamiesčio „Friedricho pasaže“ – ten yra vietų, kur galima ir alaus, ir vyno išgerti, ir skaniai pavakarieniauti.

Išskirtinei progai rinkčiausi „La Maison du Croissant“ – draugai mums su žmona ten buvo užsakę vakarienę vestuvių metinių proga, likome sužavėti labai skaniu maistu ir puikiu aptarnavimu. Kalbant apie Vilnių, didelį įspūdį paliko „Marche La Provance“.

Dažnai darbo reikalais keliauju į užsienį, ypač į Vidurinę Aziją. Vietiniai dažniausiai vedasi į tradicinės virtuvės restoranus, kurių pavadinimus sunku atsiminti. Iš pastarųjų kartų itin įsiminė tradicinės kazachų virtuvės restoranas Almatoje, ten valgiau patiekalą iš arklienos – neįprasta, bet skanu.

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Kodėl restoranuose visiems reikia cepelinų Premium

Tiek konsultantai, tiek patys verslininkai pataria išsiskirti iš kitų ir daryti tai, ko konkurentai nedaro.

Gazelė
2020.01.19
Legendinio šefo P. Bocuse restoranas neteko „Michelin“ žvaigždės

Gurmaniškąją Prancūzijos gyventojų dalį sukrėtė žinia: legendinio prancūzų virtuvės šefo Paul Bocuse...

Laisvalaikis
2020.01.17
Vieni restoranai jau bumbtelėjo ant žemės, kiti nusileidimui dar tik ruošiasi Premium

Maitinimo įstaigos, gruodį skaičiavusios gerokai išaugusias apyvartas, sausį ieško būdų, kaip prisikviesti...

Gazelė
2020.01.15
Virtuvės meistrai D. Praspaliauskas ir T. Rimydis apie restoranų tendencijas: tvaru ir lokalu Premium

Avokadai, burokėliai, Benedikto kiaušiniai, mėsainiai, sezoninės daržovės ir vaisiai, atsakingas vartojimas –...

Laisvalaikis
2020.01.14
Vynas veganams – misija įmanoma

Turint galvoje, jog vynas yra produktas iš vynuogių ir mielių, galima manyti, kad visi vynai yra tinkami...

Laisvalaikis
2020.01.12
Jūrų gėrybių restorane – ir cukrus iš vandenyno

Ispanas virtuvės meistras Angelas Leonas sakosi pasišventęs misijai skatinti tvarumą ir atsakingą vartojimą.

Laisvalaikis
2020.01.09
Lietuvos vyndariai: pagaminti sunku, o parduoti – dar sunkiau Premium

Lietuviško vyno pardavimai, sumenkę dėl 2017 m. padidinto akcizų mokesčio, pernai stabilizavosi. Vis dėlto...

Pramonė
2020.01.09
„Impossible Foods“ pristatė augalinę kiaulieną 2

Augalinės kilmės proteinus kurianti bendrovė „Impossible Foods“, rinkai siūlanti „Impossible Burger“, Las...

Pramonė
2020.01.07
Brangiausio vyno butelis kainavo 30.000 Eur

Išgirdę apie reto, kolekcinio, aukcionuose parduodamo vyno kainas, pečiais gūžčioja ne vienas – toks butelis...

Laisvalaikis
2020.01.06
Pasaulinė vyno pramonė subrendo transformacijai Premium 1

Vyndarystė nuo seno laikoma vienu iš transformacijos simbolių. Ir nors šis gėrimas skaičiuoja jau 9.000...

Pramonė
2020.01.04

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau