Kur pietauja vadovai su klientais, draugais, svečiais iš užsienio

Publikuota: 2015-11-07
Scanpix nuotr.
Scanpix nuotr.

Atnaujintoje „VŽ Savaitgalio“ rubrikoje „Kur jūs pietaujate?“ apie mėgstamas vietas pavalgyti vėl dalijasi mūsų skaitytojai ir pašnekovai – įvairių sričių specialistai bei vadovai. Jų klausėme, kokius restoranus renkasi eidami pietauti su klientu ar partneriu, kur vakarieniauja su draugais, kur vedasi svečius iš užsienio ir t. t.

  • Kur jūs pietaujate?
  • Restoranas pietums su klientu ar partneriu?
  • Vieta dienos pietums?
  • Restoranas išskirtinėms progoms?
  • Smagiausia vieta susitikti su draugais – bokalo alaus ar vakarienės?
  • Įsimintiniausias restoranas užsienyje ar kitame Lietuvos mieste?
  • Į kokias vietas vedatės į Lietuvą atvykusius užsienio svečius?

Daiva Rakauskaitė, „Verslo angelų fondo I“ valdytoja, UAB „Strata“ partnerė ir bendraturtė

Norėdama papietauti su klientu ar partneriu, renkuosi restoraną „Pjazz“. Dienos pietūs atkeliauja iš „Takeway“.

Labai patinka, kai draugai bokalo alaus, taurės vyno ar vakarienės pakviečia pas save į namus. Mėgstu gaminti, taigi restoranu išskirtinėms progoms tampa mano arba draugų namai.

Įsimintiniausia vieta, kur teko valgyti, pavadinčiau nedidelio Pietų Prancūzijos miestelio, deja, neatsimenu pavadinimo, netoli Montpeljė, restoranėlį. Sužavėjo ir miestelis, tarsi užsilikęs XVIII amžiuje, ir jo vienintelio restoranėlio meniu.

Svečius iš užsienio vedu į gerus restoranus su gražiu vaizdu, šilta aplinka ir geru maistu.

Jurgita Lemešiūtė-Frejienė, UAB „People Link“ vadovaujanti partnerė

Papietauti su klientu ar partneriu einu į „Stebuklus“. Dienos pietų – į „Vapiano“.

Smagiausiomis vietomis susitikti su draugais pavadinčiau „Triniti“, „Stebuklus“, „Kitchen“ ir „Šiaurės jūrą“.

Išskirtinei progai renkuosi „Marche La Provance“, „Gastronomiką“, „Da Antonio“ (Vilniaus g.).

Įsimintiniausias restoranas Vilniuje – kulinarijos ir meno loftas „Gastronomika“.

Po vieną ar dvi vietas turiu daugelyje Europos šalių sostinių. Briuselyje mėgstamiausi – žuvų restoranas „Vismet“ ir „La Villa Lorraine“ – labai graži vieta ir nuostabus maistas.

Svečius iš užsienio dienos metu vežu pavalgyti į Trakus. Vakarienės – veduosi į „Stebuklus“, „Marche La Provance“. Savaitgaliais kviečiu svečius suvalgyti deserto į „Ali eklerinę“ arba į „Pinaviją“.

Romanas Gaidukas, UAB „Grand Partners“ bendraturtis ir vyresnysis partneris

Klaipėdoje klientus ar partnerius kviečiu į restoranus „Momo Grill“ arba „XIX amžius“. Vilniuje ne kartą pietavau „Böff Steakhouse“. Vis dėlto, svetimame mieste rinkdamasis, kur pietauti, pirmiausia galvoju, ar į ją bus patogu atvykti klientui. Skanius verslo pietus gamina Klaipėdos viešbučių „Navalis“ ir Radisson Blu“ restoranai.

Su draugais vakarais dažniausiai susitinkame uostamiesčio „Friedricho pasaže“ – ten yra vietų, kur galima ir alaus, ir vyno išgerti, ir skaniai pavakarieniauti.

Išskirtinei progai rinkčiausi „La Maison du Croissant“ – draugai mums su žmona ten buvo užsakę vakarienę vestuvių metinių proga, likome sužavėti labai skaniu maistu ir puikiu aptarnavimu. Kalbant apie Vilnių, didelį įspūdį paliko „Marche La Provance“.

Dažnai darbo reikalais keliauju į užsienį, ypač į Vidurinę Aziją. Vietiniai dažniausiai vedasi į tradicinės virtuvės restoranus, kurių pavadinimus sunku atsiminti. Iš pastarųjų kartų itin įsiminė tradicinės kazachų virtuvės restoranas Almatoje, ten valgiau patiekalą iš arklienos – neįprasta, bet skanu.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Pusryčiams – utopija. Vakarienei – distopija Premium

Yra dovanų, kurias norisi tučtuojau išpakuoti ir tučtuojau jomis džiaugtis. Ir yra tokių dovanų, kurias...

Verslo klasė
2019.03.10
Keiptauno gidas: vynuogynai, restoranai, Keipo kyšulys 3

Sakoma, kad vienas gražiausių miestų pasaulyje yra Keiptaunas. Tarsi sparnais apglėbtas įspūdingojo Stalo...

Laisvalaikis
2019.03.02
Vilniečiai 1 Eur valgių pažadą klientams ir tiekėjams išlaikė: atidaro ketvirtą tašką Premium 15

Mažų kainų koncepcija gastrobarų tinklui „Plus plus plus“ pasitvirtino – šią savaitę atidaromas ketvirtasis...

Gazelė
2019.02.26

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau