„PANK’olis Brolis“ – kaip tikras brolis

Publikuota: 2015-11-01
„PANK‘olis Brolis“ orientuotas į tuos, kuriems svarbi nuolatinė kokybė, patenkinamas kainos ir kokybės santykis. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
„PANK‘olis Brolis“ orientuotas į tuos, kuriems svarbi nuolatinė kokybė, patenkinamas kainos ir kokybės santykis. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
„Verslo žinios“

„PANK’olis Brolis“ – tarsi brolis, kurį gerai pažįsti ir kuris ilgainiui nebestebina“, – susidėlioja mintyse po kažkelintų pietų „Vilniaus vartų“ komplekse esančioje valgykloje „PANK’olis Brolis“.

Pirmiausia, – naujų ir senų maitinimo įstaigų pavadinimų (būtinai užsieninių, kuo labiau nesuprantamesnių ir neištariamų) kontekste šios savininkams negali nepasakyti pagiriamojo žodžio už pavadinimą „PANK’olis Brolis“. Dėl kelių priežasčių: virtuvės meistras Donatas Dabrovolskas, atidaręs „PANK’olį“ Verkių gatvėje, nekvaršino galvos ir kitą maitinimo įstaigą pavadino jo broliu.

Taigi, „PANK’olis Brolis“, VŽ „Savaitgalio“ duomenimis, yra viena iš penkių p. Donato valdomų ar vadovaujamų maitinimo įstaigų – be „Goštauto salos“ ir „Šiaurės jūros“, „PANK’olio“ ir valgyklėlės drabužių mainų portalo „Vinted“ biure. O turint galvoje, kad netoliese „PANK’olio Brolio“, Lukiškių aikštės pašonėje, „Chef2Chef“ virtuvėje, šeimininkauja šefas Darius Dabrovolskas, brolio pavadinimas visai tinkamas.

Dar teko girdėti p. Donatą aiškinant, kad „Pank-olis“ siejamas su panku – tai pankuojanti maitinimo įstaiga. Bet palikime antroponimiką šone, juk einame valgyti.

Pusiau savitarna

„PANK’olis Brolis“ koncepcija – pusiau savitarna: imi lėkštę, įsipili samtį sriubos, atsirieki duonos (tikrai labai skani, panašu, kepta „Dabrovolsko tinkle“) ir nešiesi prie stalo. Jį bebaigiant padavėja priėjusi paklausia, kurio varianto norėtum antrajam patiekalui. Patogu ir greita. Žmonių yra, didžioji dalis jų – iš „Vilniaus vartuose“ esančių biurų ir Seimo. Dienos pietūs tiekiami nuo 12 iki 15 val., tačiau nuo 14-os jau gali nerasti norimos sriubos ar karštojo varianto. Tai nedžiugina.

Valgiaraštis

„PANK’olio Brolio“ valgiaraštis paprastas kaip dvi kapeikos (nors tikriausiai reikėtų sakyti „centai“): kasdien dvi sriubos (2–2,50 Eur), viena mėsiška, kita vegetariška, dažniausiai vadinamoji tirštsriubė.

Antrieji (maždaug nuo 4,5 iki 5,5 Eur) taip pat dažniausiai trys: žuvų, paukščio, mėsos. Garnyras prie visų vienodas. Paukščiams dažniausiai atstovauja višta, o nei jos, nei žuvų nevalgantieji gali gauti tik garnyro.

Dar yra dviejų rūšių salotų (3,20 Eur), sulčių ir vaisvandenių šaldytuvuose, vandens ąsočiuose ant stalo, kavos aparatas ir keli alkoholinių gėrimų buteliai.

Mėgstantiems standartą

Mano kolegė, kuri dažnai valgo „...Brolyje“, sako, kad „antrojo patiekalo tema“ – žuvis, paukštis, mėsa ir tas pats garnyras prie visų retsykiais įkyri, tiesa, kartą ji pataikė paragauti bulvių apkepo, kitąsyk – daržovių troškinio su kruopomis – buvo labai skanus.

Sutinku su ja: restoranas, ko gero, orientuotas į tuos, kuriems svarbi nuolatinė, tegu ir ne aukščiausia kokybė, patenkinamas kainos ir kokybės santykis, užtikrintas tam tikras standartas ir... rutina: atėjo tam tikra valanda, nusileidai iš biuro, nereikia svarstyti, ko nori, nes viskas puikiai žinoma, papietavai jaukioje aplinkoje su labiau ir mažiau pažįstamais, pakilai liftu prie darbo stalo ir ramu. Akivaizdu, dienos pietų kaina adaptuota „Verslo vartams“, kam jos per aukštos, eina pietauti kitur.

Dienos pietų ir standarto kaina žmogui – apie 10 Eur.

Būna visaip

Nepaisydamos standarto, abi sutinkame, kad žuvų patiekalai (tunų, vilkešerių, kuprių etc) čia gaminami skaniai, ir prie to visose lėkštėse vienodo garnyro žuvys kažkokiu būdu vis tiek dera: gal kad nėra pernelyg ryškių skonio „kampų“.

O štai salotas abi irgi vienodai supeikiame. Nors ne sezonas, susigundau „Šparagų salotomis“. Kai tyrinėdama stiklainio turinį (salotos čia sudedamos į stiklainius su dangteliais) šparagų, t. y. smidrų, niekaip neįžiūriu, padavėja paaiškina, kad jie yra tie rudi dalykai – apkepti džiūvėsėliuose ir įdaryti kumpiu. Skamba viliojamai, bet tik skamba.

Matyt, senokai smidrai buvo apkepti, tad prarado savo skonį, tiksliau, nebeturėjo jokio. Žali sultenių lapeliai negelbėjo – į stiklainį buvo įkrautas šaukštas majonezo, aiškiai turėjusio derėti su apkeptais smidrais, ir salotos jame tiesiog užduso. Kažin, ar vykęs variantas.

Abi giriame vandenį: buteliai su juo pastatyti ant stalų, į juos įberta vis kitokį skonio niuansą turinčių suteikti „papildų“: šaltalankių uogų, spanguolių, mėtų, citrinų gabaliukų. Kolegė stebisi, kaip miela: kiti, žiūrėk, vandens iš čiaupo gaili, o čia – jis ir pagardintas. Pasirodo, ne tik pietų, bet ir vandens nemokamo nebūna: į sąskaitą jis įskaičiuojamas – 0,30 Eur.

Be sentimentų

Paprašyta įvertinti „PANK’olį Brolį“, kolegė, iš profesijos finansininkė (beje, besimokydama Amerikoje ji dirbo „baltų staltiesių“ restorane, taigi patirties turi), pagyromis nesimėto:

„Valgiaraštis – 3. Idėja gera – dvi sriubos, trys antri. Visada šviežia. Sriuboms pretenzijų niekada neturiu, – jos turi skonį tų sudedamųjų, iš kurių išvirtos. Apie antruosius patiekalus: žuvis skani, vištiena – nuobodi. O jeigu esi vegetaras, tai ir valgysi visą laiką tuos troškinius iš antrojo patiekalo?

Salotų niekada nevalgau. Jų kaina – 3,2 Eur man atrodo absurdiška. Desertų čia irgi nevalgau – man jie ne sexy, – lyg sausainukai, lyg apkepėlės...

Aplinka – 3. Atrodo kaip valgykloje, bet jauku. Patalpa gana maža, bet dar nebuvo, kad negautumėm laisvos vietos. Ši vieta – dienos pietums, ne verslo susitikimui.

Aptarnavimas – 2. Šaukštus, šakutes, servetėles teko susirankioti pačioms, kelis kartus prisiėjo paprašyti, kad atneštų duonos, kažin, ar tai irgi įeina į savitarną. Pirmą kartą šiame restorane mačiau nenurinktus indus ant stalų. Galėtum pagalvoti, kad gegutė sukukavo antrą valandą pietų ir dirbti jau nebereikia. Juolab kad pietautojai patys sriubos įsipila, duonos atsiriekia, kavos pasidaro.

Ne pankas, o pankolis

Kol kas šią maitinimo įstaigą siečiau ne su panku, nebent labai tvarkingu, bet kažin, ar tokių būna. Greičiau – su pankoliu, palyginti nauja daržove mūsų platumose, atkeliavusia iš Viduržemio jūros šalių. Ji šiek tiek nesuprantama: nei anyžius, nei ropė, bet vilioja.

infogr.am::infogram_0_copy_vz_restoranu_reitingas

infogr.am::infogram_0_vz_restoranu_reitingas

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Kodėl restoranuose visiems reikia cepelinų Premium

Tiek konsultantai, tiek patys verslininkai pataria išsiskirti iš kitų ir daryti tai, ko konkurentai nedaro.

Gazelė
2020.01.19
Legendinio šefo P. Bocuse restoranas neteko „Michelin“ žvaigždės

Gurmaniškąją Prancūzijos gyventojų dalį sukrėtė žinia: legendinio prancūzų virtuvės šefo Paul Bocuse...

Laisvalaikis
2020.01.17
Vieni restoranai jau bumbtelėjo ant žemės, kiti nusileidimui dar tik ruošiasi Premium

Maitinimo įstaigos, gruodį skaičiavusios gerokai išaugusias apyvartas, sausį ieško būdų, kaip prisikviesti...

Gazelė
2020.01.15
Virtuvės meistrai D. Praspaliauskas ir T. Rimydis apie restoranų tendencijas: tvaru ir lokalu Premium

Avokadai, burokėliai, Benedikto kiaušiniai, mėsainiai, sezoninės daržovės ir vaisiai, atsakingas vartojimas –...

Laisvalaikis
2020.01.14
Vynas veganams – misija įmanoma

Turint galvoje, jog vynas yra produktas iš vynuogių ir mielių, galima manyti, kad visi vynai yra tinkami...

Laisvalaikis
2020.01.12
Jūrų gėrybių restorane – ir cukrus iš vandenyno

Ispanas virtuvės meistras Angelas Leonas sakosi pasišventęs misijai skatinti tvarumą ir atsakingą vartojimą.

Laisvalaikis
2020.01.09
Lietuvos vyndariai: pagaminti sunku, o parduoti – dar sunkiau Premium

Lietuviško vyno pardavimai, sumenkę dėl 2017 m. padidinto akcizų mokesčio, pernai stabilizavosi. Vis dėlto...

Pramonė
2020.01.09
„Impossible Foods“ pristatė augalinę kiaulieną 2

Augalinės kilmės proteinus kurianti bendrovė „Impossible Foods“, rinkai siūlanti „Impossible Burger“, Las...

Pramonė
2020.01.07
Brangiausio vyno butelis kainavo 30.000 Eur

Išgirdę apie reto, kolekcinio, aukcionuose parduodamo vyno kainas, pečiais gūžčioja ne vienas – toks butelis...

Laisvalaikis
2020.01.06
Pasaulinė vyno pramonė subrendo transformacijai Premium 1

Vyndarystė nuo seno laikoma vienu iš transformacijos simbolių. Ir nors šis gėrimas skaičiuoja jau 9.000...

Pramonė
2020.01.04

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau