Diena su burbuliukais

Publikuota: 2015-10-01
Parodos rengėjai telkiasi į edukaciją ir gėrimų kokybę. 
„Matton“ nuotr.
Parodos rengėjai telkiasi į edukaciją ir gėrimų kokybę. „Matton“ nuotr.

Spalio 3 d. Lietuvoje pirmą kartą rengiama šampano ir putojančio vyno paroda „49 mln...“, joje dalyvaus didžiuma šalies rinkoje dirbančių šių gėrimų importuotojų ir pardavėjų. Parodą organizuoja su gėrimų importu nesusijusios įmonės „Vynas ir draugai“ bei „Riedel“ vyno taurių atstovas Lietuvoje „Gourmet Pro“.

Pasak Vilniuje, viešbučio „HolidayInn“ konferencijų centre vyksiančios edukacinės parodos rengėjų, joje ketinama pristatyti 122 skirtingų stilių ir gamybos tradicijų šampanus ir kitus putojančius vynus: franciacorta, cava, cremant, prosecco, spumante iš Pjemonto, Emilijos-Romanos regionų.

Kvietė visus

Pasak Modesto Vitkausko, „Gourmet Pro“ vadovo, parodos rengėjų tikslas buvo vyno mėgėjų edukacija ir noras sukviesti kuo daugiau šampano ir putojančio vyno importuotojų į vieną renginį.

„Į parodą kvietėme dalyvauti visus Lietuvoje dirbančius šampano bei putojančio vyno importuotojus, pardavėjus ir atstovus. Iškėlėme sąlygą – šampanas arba franciacorta turi sudaryti 60% parodoje pristatomo putojančio“, – kalba p. Vitkauskas. Anot jo, sąlygos visiems parodos dalyviams buvo pasiūlytos vienodos: nepriklausomai nuo jų importuojamų gėrimų kiekio, visiems skirta po vienodo dydžio stalą. Taip nuspręsta siekiant visiems suteikti vienodas teises ir koncentruotis į putojančio vyno kokybę.

Taigi, parodoje su savo vynais dalyvaus 12 pardavėjų: „Mineraliniai vandenys“, „Bennet Distributors“, „Amka“, „Clos & Cru“, „Prike“, „Eugesta“, „Vyno, Konjako parduotuvė“, „Pernod Ricard“, „Liviko“, „Burbulio vyninė“, „Krabas &Co“, „Istvestas“.

Šviestis ir ragauti

Parodos įžanga – spalio 1 d. „HolidayInn“ viešbutyje vyksianti filmo „A Yearin Champagne“ peržiūra ir spalio 2 d. restorane „Ribroom“ rengiama vakarienė „Oenotheque arba iš Šampanės lizdo“.

Didžioji paroda rengiama spalio 3 d. Joje suplanuotos edukacinės paskaitos „Putojančio vyno ABC: nuo prosecco iki šampano“, akloji bazinių, labiausiai Lietuvoje platinamų šampanų degustacija, degustacijas ves ir vyno profesionalas Martynas Žemavičius, WSET diplomantas, turintis daugiau nei 15 m. darbo patirtį Didžiosios Britanijos ir pasaulio vyno kompanijose.

Parodą globoja Jolanta Smičienė – sertifikuota sampano žinovė (Champagne Master), „Dame Chevalier del‘ Ordredes Coteaux de Champagne“, Tarptautinės vyno žurnalistų federacijos (FIJEV) narė, ir Rytis Jurkėnas – „Chevallier del‘ Ordredes Coteauxde Champenois“, renginio „Decanter World Wine Award“ (DWWA) teisėjas, žurnalo „Fine Champagne magazine“ partneris bei degustacijų teisėjas.

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Kodėl restoranuose visiems reikia cepelinų Premium

Tiek konsultantai, tiek patys verslininkai pataria išsiskirti iš kitų ir daryti tai, ko konkurentai nedaro.

Gazelė
2020.01.19
Legendinio šefo P. Bocuse restoranas neteko „Michelin“ žvaigždės

Gurmaniškąją Prancūzijos gyventojų dalį sukrėtė žinia: legendinio prancūzų virtuvės šefo Paul Bocuse...

Laisvalaikis
2020.01.17
Vieni restoranai jau bumbtelėjo ant žemės, kiti nusileidimui dar tik ruošiasi Premium

Maitinimo įstaigos, gruodį skaičiavusios gerokai išaugusias apyvartas, sausį ieško būdų, kaip prisikviesti...

Gazelė
2020.01.15
Virtuvės meistrai D. Praspaliauskas ir T. Rimydis apie restoranų tendencijas: tvaru ir lokalu Premium

Avokadai, burokėliai, Benedikto kiaušiniai, mėsainiai, sezoninės daržovės ir vaisiai, atsakingas vartojimas –...

Laisvalaikis
2020.01.14
Vynas veganams – misija įmanoma

Turint galvoje, jog vynas yra produktas iš vynuogių ir mielių, galima manyti, kad visi vynai yra tinkami...

Laisvalaikis
2020.01.12
Jūrų gėrybių restorane – ir cukrus iš vandenyno

Ispanas virtuvės meistras Angelas Leonas sakosi pasišventęs misijai skatinti tvarumą ir atsakingą vartojimą.

Laisvalaikis
2020.01.09
Lietuvos vyndariai: pagaminti sunku, o parduoti – dar sunkiau Premium

Lietuviško vyno pardavimai, sumenkę dėl 2017 m. padidinto akcizų mokesčio, pernai stabilizavosi. Vis dėlto...

Pramonė
2020.01.09
„Impossible Foods“ pristatė augalinę kiaulieną 2

Augalinės kilmės proteinus kurianti bendrovė „Impossible Foods“, rinkai siūlanti „Impossible Burger“, Las...

Pramonė
2020.01.07

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau