Diena su burbuliukais

Publikuota: 2015-10-01
Parodos rengėjai telkiasi į edukaciją ir gėrimų kokybę. 
„Matton“ nuotr.
Parodos rengėjai telkiasi į edukaciją ir gėrimų kokybę. „Matton“ nuotr.

Spalio 3 d. Lietuvoje pirmą kartą rengiama šampano ir putojančio vyno paroda „49 mln...“, joje dalyvaus didžiuma šalies rinkoje dirbančių šių gėrimų importuotojų ir pardavėjų. Parodą organizuoja su gėrimų importu nesusijusios įmonės „Vynas ir draugai“ bei „Riedel“ vyno taurių atstovas Lietuvoje „Gourmet Pro“.

Pasak Vilniuje, viešbučio „HolidayInn“ konferencijų centre vyksiančios edukacinės parodos rengėjų, joje ketinama pristatyti 122 skirtingų stilių ir gamybos tradicijų šampanus ir kitus putojančius vynus: franciacorta, cava, cremant, prosecco, spumante iš Pjemonto, Emilijos-Romanos regionų.

Kvietė visus

Pasak Modesto Vitkausko, „Gourmet Pro“ vadovo, parodos rengėjų tikslas buvo vyno mėgėjų edukacija ir noras sukviesti kuo daugiau šampano ir putojančio vyno importuotojų į vieną renginį.

„Į parodą kvietėme dalyvauti visus Lietuvoje dirbančius šampano bei putojančio vyno importuotojus, pardavėjus ir atstovus. Iškėlėme sąlygą – šampanas arba franciacorta turi sudaryti 60% parodoje pristatomo putojančio“, – kalba p. Vitkauskas. Anot jo, sąlygos visiems parodos dalyviams buvo pasiūlytos vienodos: nepriklausomai nuo jų importuojamų gėrimų kiekio, visiems skirta po vienodo dydžio stalą. Taip nuspręsta siekiant visiems suteikti vienodas teises ir koncentruotis į putojančio vyno kokybę.

Taigi, parodoje su savo vynais dalyvaus 12 pardavėjų: „Mineraliniai vandenys“, „Bennet Distributors“, „Amka“, „Clos & Cru“, „Prike“, „Eugesta“, „Vyno, Konjako parduotuvė“, „Pernod Ricard“, „Liviko“, „Burbulio vyninė“, „Krabas &Co“, „Istvestas“.

Šviestis ir ragauti

Parodos įžanga – spalio 1 d. „HolidayInn“ viešbutyje vyksianti filmo „A Yearin Champagne“ peržiūra ir spalio 2 d. restorane „Ribroom“ rengiama vakarienė „Oenotheque arba iš Šampanės lizdo“.

Didžioji paroda rengiama spalio 3 d. Joje suplanuotos edukacinės paskaitos „Putojančio vyno ABC: nuo prosecco iki šampano“, akloji bazinių, labiausiai Lietuvoje platinamų šampanų degustacija, degustacijas ves ir vyno profesionalas Martynas Žemavičius, WSET diplomantas, turintis daugiau nei 15 m. darbo patirtį Didžiosios Britanijos ir pasaulio vyno kompanijose.

Parodą globoja Jolanta Smičienė – sertifikuota sampano žinovė (Champagne Master), „Dame Chevalier del‘ Ordredes Coteaux de Champagne“, Tarptautinės vyno žurnalistų federacijos (FIJEV) narė, ir Rytis Jurkėnas – „Chevallier del‘ Ordredes Coteauxde Champenois“, renginio „Decanter World Wine Award“ (DWWA) teisėjas, žurnalo „Fine Champagne magazine“ partneris bei degustacijų teisėjas.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Paskelbti 50 geriausių pasaulio restoranų: triumfavo italai

Kasmetiniuose prestižiniuose geriausių pasaulio restoranų 50-uko rinkimuose („The World‘s 50 Best...

Laisvalaikis
2018.06.20
„Kempinski Hotels” vyriausiųjų šefų gretas papildė pirmasis lietuvis 2

Vilniaus viešbučio „Kempinski Hotel Cathedral Square“ naujuoju vyriausiuoju virtuvės šefu tapo Vytautas...

Laisvalaikis
2018.06.15
Jūra žmonijai grąžina šiukšles: dauguma midijų užterštos plastiku

Jūrų ir vandenynų tarša pradeda neigiamai veikti mūsų valgomo maisto kokybę. Naujas tyrimas parodė, kad...

Laisvalaikis
2018.06.11
Kepsniai ant grotelių: 5 geriausieji 1

Sakoma – kiek šeimininkių, tiek receptų. Neabejotinai, kiekvienas žino, kaip geriausiai išsikepti kepsnį.

Laisvalaikis
2018.06.09
30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąraše – 8 nauji vardai 7

„Gero maisto akademija“ (GMA) pranešė, jog šių metų 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašas jau...

Laisvalaikis
2018.06.07
Ar esame priklausomi nuo nesveikų produktų

Esame priklausomi nuo daugybės dalykų, pradedant socialiniais tinklais, baigiant nesveiku, sūriu, riebiu,...

Laisvalaikis
2018.06.06
Britai už alų moka gerokai daugiau nei kaina, kurią laiko priimtina

Britų aludžių lankytojai už pintą alaus vidutiniškai moka 60 pensų daugiau nei kaina, kurią jie patys...

Laisvalaikis
2018.06.02

Verslo žinių pasiūlymai

Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“), kuriuos galite bet kada atšaukti.
Sutinku Plačiau