Diena su burbuliukais

Publikuota: 2015-10-01
Parodos rengėjai telkiasi į edukaciją ir gėrimų kokybę. 
„Matton“ nuotr.
Parodos rengėjai telkiasi į edukaciją ir gėrimų kokybę. „Matton“ nuotr.

Spalio 3 d. Lietuvoje pirmą kartą rengiama šampano ir putojančio vyno paroda „49 mln...“, joje dalyvaus didžiuma šalies rinkoje dirbančių šių gėrimų importuotojų ir pardavėjų. Parodą organizuoja su gėrimų importu nesusijusios įmonės „Vynas ir draugai“ bei „Riedel“ vyno taurių atstovas Lietuvoje „Gourmet Pro“.

Pasak Vilniuje, viešbučio „HolidayInn“ konferencijų centre vyksiančios edukacinės parodos rengėjų, joje ketinama pristatyti 122 skirtingų stilių ir gamybos tradicijų šampanus ir kitus putojančius vynus: franciacorta, cava, cremant, prosecco, spumante iš Pjemonto, Emilijos-Romanos regionų.

Kvietė visus

Pasak Modesto Vitkausko, „Gourmet Pro“ vadovo, parodos rengėjų tikslas buvo vyno mėgėjų edukacija ir noras sukviesti kuo daugiau šampano ir putojančio vyno importuotojų į vieną renginį.

„Į parodą kvietėme dalyvauti visus Lietuvoje dirbančius šampano bei putojančio vyno importuotojus, pardavėjus ir atstovus. Iškėlėme sąlygą – šampanas arba franciacorta turi sudaryti 60% parodoje pristatomo putojančio“, – kalba p. Vitkauskas. Anot jo, sąlygos visiems parodos dalyviams buvo pasiūlytos vienodos: nepriklausomai nuo jų importuojamų gėrimų kiekio, visiems skirta po vienodo dydžio stalą. Taip nuspręsta siekiant visiems suteikti vienodas teises ir koncentruotis į putojančio vyno kokybę.

Taigi, parodoje su savo vynais dalyvaus 12 pardavėjų: „Mineraliniai vandenys“, „Bennet Distributors“, „Amka“, „Clos & Cru“, „Prike“, „Eugesta“, „Vyno, Konjako parduotuvė“, „Pernod Ricard“, „Liviko“, „Burbulio vyninė“, „Krabas &Co“, „Istvestas“.

Šviestis ir ragauti

Parodos įžanga – spalio 1 d. „HolidayInn“ viešbutyje vyksianti filmo „A Yearin Champagne“ peržiūra ir spalio 2 d. restorane „Ribroom“ rengiama vakarienė „Oenotheque arba iš Šampanės lizdo“.

Didžioji paroda rengiama spalio 3 d. Joje suplanuotos edukacinės paskaitos „Putojančio vyno ABC: nuo prosecco iki šampano“, akloji bazinių, labiausiai Lietuvoje platinamų šampanų degustacija, degustacijas ves ir vyno profesionalas Martynas Žemavičius, WSET diplomantas, turintis daugiau nei 15 m. darbo patirtį Didžiosios Britanijos ir pasaulio vyno kompanijose.

Parodą globoja Jolanta Smičienė – sertifikuota sampano žinovė (Champagne Master), „Dame Chevalier del‘ Ordredes Coteaux de Champagne“, Tarptautinės vyno žurnalistų federacijos (FIJEV) narė, ir Rytis Jurkėnas – „Chevallier del‘ Ordredes Coteauxde Champenois“, renginio „Decanter World Wine Award“ (DWWA) teisėjas, žurnalo „Fine Champagne magazine“ partneris bei degustacijų teisėjas.

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Ką daryti, kai stresas tampa pagrindiniu patiekalu Premium

Visi žinome, kad stresas kenkia svei­katai, bet ne mažiau kenksmingi gali būti ir būdai, kaip su juo...

Laisvalaikis
2019.11.11
Maisto ir gėrimų paroda BAF: degustacijos, diskusijos, meno instaliacijos

Lapkričio 8 ir 9 d. Vilniuje, parodų centre „Litexpo“, tęsiasi Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF. Čia...

Paslaugos
2019.11.08
Rūkyti Neringos karšiai – Seimo rankose

Neringiškiai sujudo: jeigu nebus pakeisti įstatymai ar priimtos jų pataisos, kyla grėsmė išnykti pamario...

Laisvalaikis
2019.11.05
Vynas metus bus brandinamas kosmose

12 butelių puikaus prancūziško bordo metus bus brandinami Tarptautinėje kosmoso stotyje (International Space...

Laisvalaikis
2019.11.05
Gastronomijos savaitė kviečia į gurmaniškas ekskursijas 

Lapkričio 4–10 d. Lietuvoje skelbiama Gastronomijos savaitė. Jos metu gero maisto gerbėjai kviečiami iš...

Laisvalaikis
2019.11.02
Interneto naudotojai jau dešimtmetį stebi „McDonald‘s“ mėsainio irimo procesą

Praėjus dešimtmečiui po to, kai Islandijoje buvo uždarytas paskutinis „McDonald‘s“ restoranas, tūkstančiai...

Laisvalaikis
2019.11.01
Lietuvių virtuvės meistrai iš Kinijos parsivežė sidabrą

Savaitgalį Kinijoje vykusiame tarptautiniame jaunųjų virtuvės meistrų čempionate „International Young Chefs...

Laisvalaikis
2019.10.28
Mitybos mitai: kiek ir ko (ne)valgyti 1

Klaidinamų, viena kitą neigiančių teorijų apie maistą – apstu. Jei vieni mitybos specialistai kurį nors...

Laisvalaikis
2019.10.26
Restorano Vilniuje metamorfozė: svečių atsirado lyg burtų lazdele mostelėjus Premium

Nesvarbu, kokioje vietoje restoranas yra kuriamas, svarbiausia, kad jis skirtųsi nuo kitų: tuo neabejoja...

Gazelė
2019.10.25
Vyno aukcionas surinko tūkstančius labdarai

Šių metų „Christie‘s“ aukciono namų ir „Decanter“ žurnalo surengtame pasaulinėse varžybose įvertintų vynų...

Laisvalaikis
2019.10.24

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau