Praspaliauskas atidaro naują restoraną ir braseriją

Publikuota: 2015-09-15
Atnaujinta 2015-09-16 10:27
Konkurso „Geriausias Lietuvos virėjas 2014“ nugalėtojas – Deivydas Praspaliauskas, restorano „1 dublis“ virtuvės meistras. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Konkurso „Geriausias Lietuvos virėjas 2014“ nugalėtojas – Deivydas Praspaliauskas, restorano „1 dublis“ virtuvės meistras. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
 

Tituluotas virtuvės meistras Deivydas Praspaliauskas atidaro naują restoraną ir braseriją. Dvi maitinimo vietos Vilniaus Trakų gatvės istoriniame komplekse „Grafų rezidencija“ pradės veikti gruodį.

Dukart geriausiu Lietuvos virtuvės meistru išrinktas p. Praspaliauskas vardą susikūrė savo įsteigtu restoranu „Lauro lapas“, vėliau – „Bistro 1 Dublis“ bei kavine „Kepykla“ Vilniuje. Virtuvės meistras žengia toliau, rengdamasis atidaryti dvi maitinimo įstaigas šiuo metu restauruojamame XVIII a. pastatų komplekse „Grafų rezidencija“.

400 kv. m plote veikiantį restoraną ir braseriją jungs vardas ir kokybės standartai. Taip pat – atvira virtuvė, kurioje su p. Deivydu dirbs dvi virėjų komandos. Virėjų darbas, beje, bus matomas ir iš gatvės – per vitrininius langus. „Dėmesiui ir pagarbai virėjams parodyti“, – paaiškina restoranų savininkas.

Žadama, jog „Dublis Bar&Kitchen“ braserija „pasitiks lengva, neįpareigojančia atmosfera“. Čia bus ruošiami pusryčiai (savaitgaliais – vėlyvieji), dienos pietūs ir vakarienės, maišomi kokteiliai, pilstomi paprastesni ir prašmatnūs silpnieji bei stiprieji gėrimai. Braserija veiks iki vėlumos septynias dienas per savaitę, o jos valgiaraštis nuolat kis, diktuojamas sezonų ir virtuvės meistro vaizduotės.

Antra „Dublio“ dalis – restoranas, didžioji p. Deivydo „smėlio dėžė“. Kaip ir „Bistro 1 Dublis“ restorane, čia bus ruošiamos degustacinės vakarienės. Svečius virtuvės meistras žada lepinti vis kitokiais 5 arba 9 patiekalais ir žinovų atrinktais gėrimais šešias dienas per savaitę. Tikimasi, jog rami, jauki atmosfera restorano kolektyvui vis dar leis kurti artimą ryšį su kiekvienu svečiu. Smalsiausi klientai galės vakarieniauti prie vadinamojo šefų stalo – greta virtuvės komandos.

Virtuvės meistras viliasi, jog naujoji dviejų vietų koncepcija suburs plačią auditoriją – ir gurmanus, ir naktinėtojus, vertinančius kokybišką maistą bei gėrimus.

Didžiausia žuvis

Atidarius naująjį „Dublį“, į jį persikels kiek pasipildžiusi „Bistro 1 Dublis“ komanda, tad šis restoranas bus uždaromas.

„Kol kas tai – rimčiausias mano gyvenimo projektas, – sako p. Deivydas. – Viskas, ką dariau ligšiol, atidarius naująją vietą turėtų nublankti.“

Su projektu šiuo metu dirba architektai, interjero dizaineriai, virtuvės įrangos ekspertai iš Lietuvos ir Danijos. „Dublyje“ bus justi skandinaviškos įtakos, tiek interjerui, tiek virtuvei. Tačiau ji neužgoš lietuviškumo, tikina pašnekovas.

Komentarai prie šio straipsnio negalimi, dėl neapykantos skatinimo ar patyčių kurstymo
 

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
„Kempinski Hotels” vyriausiųjų šefų gretas papildė pirmasis lietuvis 2

Vilniaus viešbučio „Kempinski Hotel Cathedral Square“ naujuoju vyriausiuoju virtuvės šefu tapo Vytautas...

Laisvalaikis
2018.06.15
Jūra žmonijai grąžina šiukšles: dauguma midijų užterštos plastiku

Jūrų ir vandenynų tarša pradeda neigiamai veikti mūsų valgomo maisto kokybę. Naujas tyrimas parodė, kad...

Laisvalaikis
2018.06.11
Kepsniai ant grotelių: 5 geriausieji 1

Sakoma – kiek šeimininkių, tiek receptų. Neabejotinai, kiekvienas žino, kaip geriausiai išsikepti kepsnį.

Laisvalaikis
2018.06.09
30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąraše – 8 nauji vardai 7

„Gero maisto akademija“ (GMA) pranešė, jog šių metų 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašas jau...

Laisvalaikis
2018.06.07
Ar esame priklausomi nuo nesveikų produktų

Esame priklausomi nuo daugybės dalykų, pradedant socialiniais tinklais, baigiant nesveiku, sūriu, riebiu,...

Laisvalaikis
2018.06.06
Britai už alų moka gerokai daugiau nei kaina, kurią laiko priimtina

Britų aludžių lankytojai už pintą alaus vidutiniškai moka 60 pensų daugiau nei kaina, kurią jie patys...

Laisvalaikis
2018.06.02

Verslo žinių pasiūlymai

Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“), kuriuos galite bet kada atšaukti.
Sutinku Plačiau