Praspaliauskas atidaro naują restoraną ir braseriją

Publikuota: 2015-09-15
Atnaujinta 2015-09-16 10:27
Konkurso „Geriausias Lietuvos virėjas 2014“ nugalėtojas – Deivydas Praspaliauskas, restorano „1 dublis“ virtuvės meistras. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Konkurso „Geriausias Lietuvos virėjas 2014“ nugalėtojas – Deivydas Praspaliauskas, restorano „1 dublis“ virtuvės meistras. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.

Tituluotas virtuvės meistras Deivydas Praspaliauskas atidaro naują restoraną ir braseriją. Dvi maitinimo vietos Vilniaus Trakų gatvės istoriniame komplekse „Grafų rezidencija“ pradės veikti gruodį.

Dukart geriausiu Lietuvos virtuvės meistru išrinktas p. Praspaliauskas vardą susikūrė savo įsteigtu restoranu „Lauro lapas“, vėliau – „Bistro 1 Dublis“ bei kavine „Kepykla“ Vilniuje. Virtuvės meistras žengia toliau, rengdamasis atidaryti dvi maitinimo įstaigas šiuo metu restauruojamame XVIII a. pastatų komplekse „Grafų rezidencija“.

400 kv. m plote veikiantį restoraną ir braseriją jungs vardas ir kokybės standartai. Taip pat – atvira virtuvė, kurioje su p. Deivydu dirbs dvi virėjų komandos. Virėjų darbas, beje, bus matomas ir iš gatvės – per vitrininius langus. „Dėmesiui ir pagarbai virėjams parodyti“, – paaiškina restoranų savininkas.

Žadama, jog „Dublis Bar&Kitchen“ braserija „pasitiks lengva, neįpareigojančia atmosfera“. Čia bus ruošiami pusryčiai (savaitgaliais – vėlyvieji), dienos pietūs ir vakarienės, maišomi kokteiliai, pilstomi paprastesni ir prašmatnūs silpnieji bei stiprieji gėrimai. Braserija veiks iki vėlumos septynias dienas per savaitę, o jos valgiaraštis nuolat kis, diktuojamas sezonų ir virtuvės meistro vaizduotės.

Antra „Dublio“ dalis – restoranas, didžioji p. Deivydo „smėlio dėžė“. Kaip ir „Bistro 1 Dublis“ restorane, čia bus ruošiamos degustacinės vakarienės. Svečius virtuvės meistras žada lepinti vis kitokiais 5 arba 9 patiekalais ir žinovų atrinktais gėrimais šešias dienas per savaitę. Tikimasi, jog rami, jauki atmosfera restorano kolektyvui vis dar leis kurti artimą ryšį su kiekvienu svečiu. Smalsiausi klientai galės vakarieniauti prie vadinamojo šefų stalo – greta virtuvės komandos.

Virtuvės meistras viliasi, jog naujoji dviejų vietų koncepcija suburs plačią auditoriją – ir gurmanus, ir naktinėtojus, vertinančius kokybišką maistą bei gėrimus.

Didžiausia žuvis

Atidarius naująjį „Dublį“, į jį persikels kiek pasipildžiusi „Bistro 1 Dublis“ komanda, tad šis restoranas bus uždaromas.

„Kol kas tai – rimčiausias mano gyvenimo projektas, – sako p. Deivydas. – Viskas, ką dariau ligšiol, atidarius naująją vietą turėtų nublankti.“

Su projektu šiuo metu dirba architektai, interjero dizaineriai, virtuvės įrangos ekspertai iš Lietuvos ir Danijos. „Dublyje“ bus justi skandinaviškos įtakos, tiek interjerui, tiek virtuvei. Tačiau ji neužgoš lietuviškumo, tikina pašnekovas.

Komentarai prie šio straipsnio negalimi, dėl neapykantos skatinimo ar patyčių kurstymo
 
Į Birštoną – ragauti konkursinių patiekalų 1

Birštonas, nuolatos ieškantis naujų būdų populiarinti kurortą, šiemet modifikavo kelintus metus rengiamą...

Laisvalaikis
2019.05.17
Didžiausiam aludariui pasaulyje – 200 mln. Eur bauda dėl brangaus alaus Belgijoje 3

Europos Komisija (EK) didžiausiam pasaulyje aludariui – Belgijos „Anheuser-Busch InBev“ – skyrė 200 mln. Eur...

Pramonė
2019.05.13
„Michelin“ žvaigždės irgi išeina į pensiją

Švedijoje esančio dviejų „Michelin“ žvaigždučių restorano „Faviken Magasinet“ šefas Magnusas Nilssonas...

Laisvalaikis
2019.05.08
Investavo 0,5 mln. Eur į kraftinio spirito daryklą dvare 5

Pakruojyje pradėjo veikti Pakruojo dvaro spirito varykla ir alaus bravoras. „Kompleksas“ veiks kaip muziejus...

Laisvalaikis
2019.05.07
Vynuogynai pasiryžę kovoti su klimato kaita Premium

Ignoruoti klimato kaitą tampa vis sunkiau: pastarieji penkeri metai buvo karščiausi planetoje. Pasaulinės...

Laisvalaikis
2019.05.05
Mokytis vyno kultūros kviečia „Vyno dienos“ 3

Penktadienį ir šeštadienį Vilniuje, „Litexpo“ parodų ir kongresų centre, vyksta 15-oji tarptautinė paroda...

Laisvalaikis
2019.05.03
Paskelbtas geriausias Lietuvos someljė 3

Balandžio 29 d. vykusiame XV Lietuvos someljė čempionate „Codorniu Zero Grand Prix 2019“ pergalę nuskynė...

Laisvalaikis
2019.04.30

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau