Praspaliauskas atidaro naują restoraną ir braseriją

Publikuota: 2015-09-15
Konkurso „Geriausias Lietuvos virėjas 2014“ nugalėtojas – Deivydas Praspaliauskas, restorano „1 dublis“ virtuvės meistras. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Konkurso „Geriausias Lietuvos virėjas 2014“ nugalėtojas – Deivydas Praspaliauskas, restorano „1 dublis“ virtuvės meistras. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.

Tituluotas virtuvės meistras Deivydas Praspaliauskas atidaro naują restoraną ir braseriją. Dvi maitinimo vietos Vilniaus Trakų gatvės istoriniame komplekse „Grafų rezidencija“ pradės veikti gruodį.

Dukart geriausiu Lietuvos virtuvės meistru išrinktas p. Praspaliauskas vardą susikūrė savo įsteigtu restoranu „Lauro lapas“, vėliau – „Bistro 1 Dublis“ bei kavine „Kepykla“ Vilniuje. Virtuvės meistras žengia toliau, rengdamasis atidaryti dvi maitinimo įstaigas šiuo metu restauruojamame XVIII a. pastatų komplekse „Grafų rezidencija“.

400 kv. m plote veikiantį restoraną ir braseriją jungs vardas ir kokybės standartai. Taip pat – atvira virtuvė, kurioje su p. Deivydu dirbs dvi virėjų komandos. Virėjų darbas, beje, bus matomas ir iš gatvės – per vitrininius langus. „Dėmesiui ir pagarbai virėjams parodyti“, – paaiškina restoranų savininkas.

Žadama, jog „Dublis Bar&Kitchen“ braserija „pasitiks lengva, neįpareigojančia atmosfera“. Čia bus ruošiami pusryčiai (savaitgaliais – vėlyvieji), dienos pietūs ir vakarienės, maišomi kokteiliai, pilstomi paprastesni ir prašmatnūs silpnieji bei stiprieji gėrimai. Braserija veiks iki vėlumos septynias dienas per savaitę, o jos valgiaraštis nuolat kis, diktuojamas sezonų ir virtuvės meistro vaizduotės.

Antra „Dublio“ dalis – restoranas, didžioji p. Deivydo „smėlio dėžė“. Kaip ir „Bistro 1 Dublis“ restorane, čia bus ruošiamos degustacinės vakarienės. Svečius virtuvės meistras žada lepinti vis kitokiais 5 arba 9 patiekalais ir žinovų atrinktais gėrimais šešias dienas per savaitę. Tikimasi, jog rami, jauki atmosfera restorano kolektyvui vis dar leis kurti artimą ryšį su kiekvienu svečiu. Smalsiausi klientai galės vakarieniauti prie vadinamojo šefų stalo – greta virtuvės komandos.

Virtuvės meistras viliasi, jog naujoji dviejų vietų koncepcija suburs plačią auditoriją – ir gurmanus, ir naktinėtojus, vertinančius kokybišką maistą bei gėrimus.

Didžiausia žuvis

Atidarius naująjį „Dublį“, į jį persikels kiek pasipildžiusi „Bistro 1 Dublis“ komanda, tad šis restoranas bus uždaromas.

„Kol kas tai – rimčiausias mano gyvenimo projektas, – sako p. Deivydas. – Viskas, ką dariau ligšiol, atidarius naująją vietą turėtų nublankti.“

Su projektu šiuo metu dirba architektai, interjero dizaineriai, virtuvės įrangos ekspertai iš Lietuvos ir Danijos. „Dublyje“ bus justi skandinaviškos įtakos, tiek interjerui, tiek virtuvei. Tačiau ji neužgoš lietuviškumo, tikina pašnekovas.

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Komentarai prie šio straipsnio negalimi, dėl neapykantos skatinimo ar patyčių kurstymo
 
Kodėl restoranuose visiems reikia cepelinų Premium

Tiek konsultantai, tiek patys verslininkai pataria išsiskirti iš kitų ir daryti tai, ko konkurentai nedaro.

Gazelė
2020.01.19
Legendinio šefo P. Bocuse restoranas neteko „Michelin“ žvaigždės

Gurmaniškąją Prancūzijos gyventojų dalį sukrėtė žinia: legendinio prancūzų virtuvės šefo Paul Bocuse...

Laisvalaikis
2020.01.17
Vieni restoranai jau bumbtelėjo ant žemės, kiti nusileidimui dar tik ruošiasi Premium

Maitinimo įstaigos, gruodį skaičiavusios gerokai išaugusias apyvartas, sausį ieško būdų, kaip prisikviesti...

Gazelė
2020.01.15
Virtuvės meistrai D. Praspaliauskas ir T. Rimydis apie restoranų tendencijas: tvaru ir lokalu Premium

Avokadai, burokėliai, Benedikto kiaušiniai, mėsainiai, sezoninės daržovės ir vaisiai, atsakingas vartojimas –...

Laisvalaikis
2020.01.14
Vynas veganams – misija įmanoma

Turint galvoje, jog vynas yra produktas iš vynuogių ir mielių, galima manyti, kad visi vynai yra tinkami...

Laisvalaikis
2020.01.12
Jūrų gėrybių restorane – ir cukrus iš vandenyno

Ispanas virtuvės meistras Angelas Leonas sakosi pasišventęs misijai skatinti tvarumą ir atsakingą vartojimą.

Laisvalaikis
2020.01.09
Lietuvos vyndariai: pagaminti sunku, o parduoti – dar sunkiau Premium

Lietuviško vyno pardavimai, sumenkę dėl 2017 m. padidinto akcizų mokesčio, pernai stabilizavosi. Vis dėlto...

Pramonė
2020.01.09
„Impossible Foods“ pristatė augalinę kiaulieną 2

Augalinės kilmės proteinus kurianti bendrovė „Impossible Foods“, rinkai siūlanti „Impossible Burger“, Las...

Pramonė
2020.01.07
Brangiausio vyno butelis kainavo 30.000 Eur

Išgirdę apie reto, kolekcinio, aukcionuose parduodamo vyno kainas, pečiais gūžčioja ne vienas – toks butelis...

Laisvalaikis
2020.01.06

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau