Praspaliauskas atidaro naują restoraną ir braseriją

Publikuota: 2015-09-15
Atnaujinta 2015-09-16 10:27
Konkurso „Geriausias Lietuvos virėjas 2014“ nugalėtojas – Deivydas Praspaliauskas, restorano „1 dublis“ virtuvės meistras. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Konkurso „Geriausias Lietuvos virėjas 2014“ nugalėtojas – Deivydas Praspaliauskas, restorano „1 dublis“ virtuvės meistras. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.

Tituluotas virtuvės meistras Deivydas Praspaliauskas atidaro naują restoraną ir braseriją. Dvi maitinimo vietos Vilniaus Trakų gatvės istoriniame komplekse „Grafų rezidencija“ pradės veikti gruodį.

Dukart geriausiu Lietuvos virtuvės meistru išrinktas p. Praspaliauskas vardą susikūrė savo įsteigtu restoranu „Lauro lapas“, vėliau – „Bistro 1 Dublis“ bei kavine „Kepykla“ Vilniuje. Virtuvės meistras žengia toliau, rengdamasis atidaryti dvi maitinimo įstaigas šiuo metu restauruojamame XVIII a. pastatų komplekse „Grafų rezidencija“.

400 kv. m plote veikiantį restoraną ir braseriją jungs vardas ir kokybės standartai. Taip pat – atvira virtuvė, kurioje su p. Deivydu dirbs dvi virėjų komandos. Virėjų darbas, beje, bus matomas ir iš gatvės – per vitrininius langus. „Dėmesiui ir pagarbai virėjams parodyti“, – paaiškina restoranų savininkas.

Žadama, jog „Dublis Bar&Kitchen“ braserija „pasitiks lengva, neįpareigojančia atmosfera“. Čia bus ruošiami pusryčiai (savaitgaliais – vėlyvieji), dienos pietūs ir vakarienės, maišomi kokteiliai, pilstomi paprastesni ir prašmatnūs silpnieji bei stiprieji gėrimai. Braserija veiks iki vėlumos septynias dienas per savaitę, o jos valgiaraštis nuolat kis, diktuojamas sezonų ir virtuvės meistro vaizduotės.

Antra „Dublio“ dalis – restoranas, didžioji p. Deivydo „smėlio dėžė“. Kaip ir „Bistro 1 Dublis“ restorane, čia bus ruošiamos degustacinės vakarienės. Svečius virtuvės meistras žada lepinti vis kitokiais 5 arba 9 patiekalais ir žinovų atrinktais gėrimais šešias dienas per savaitę. Tikimasi, jog rami, jauki atmosfera restorano kolektyvui vis dar leis kurti artimą ryšį su kiekvienu svečiu. Smalsiausi klientai galės vakarieniauti prie vadinamojo šefų stalo – greta virtuvės komandos.

Virtuvės meistras viliasi, jog naujoji dviejų vietų koncepcija suburs plačią auditoriją – ir gurmanus, ir naktinėtojus, vertinančius kokybišką maistą bei gėrimus.

Didžiausia žuvis

Atidarius naująjį „Dublį“, į jį persikels kiek pasipildžiusi „Bistro 1 Dublis“ komanda, tad šis restoranas bus uždaromas.

„Kol kas tai – rimčiausias mano gyvenimo projektas, – sako p. Deivydas. – Viskas, ką dariau ligšiol, atidarius naująją vietą turėtų nublankti.“

Su projektu šiuo metu dirba architektai, interjero dizaineriai, virtuvės įrangos ekspertai iš Lietuvos ir Danijos. „Dublyje“ bus justi skandinaviškos įtakos, tiek interjerui, tiek virtuvei. Tačiau ji neužgoš lietuviškumo, tikina pašnekovas.

Komentarai prie šio straipsnio negalimi, dėl neapykantos skatinimo ar patyčių kurstymo
 

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Apie evoliuciją, mokslą ir pieną Premium

Jeigu nemiegojote mokykloje per biologijos pamokas, žinote, kad žmogus – tai stuburinis gyvūnas,...

Verslo klasė
2018.12.14
„Michelin“ restoranų rojus – Azija 1

„Michelin“ žvaigždutė prie restorano pavadinimo gurmanams sufleruoja kokybę ir išskirtines patirtis.

Laisvalaikis
2018.12.09
„Stiklių“ restorane – revoliucija

Gera žinia tiems, kurie nekantrauja išbandyti, kuo nustebins vilniškio „Relais & Ch?teaux Stikliai Hotel“...

Laisvalaikis
2018.12.07
Lietuvos virėjai iš pasaulio čempionato parsivežė bronzą 1

Liuksemburge vykusiame pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2018“ Lietuvos nacionalinė šefų...

Laisvalaikis
2018.12.03
Vyno verslas mokys skaičiuoti suvartojamo alkoholio kiekį 3

Pernai lapkritį Lietuvos someljė mokykla (LSM) tapo tarptautinės nepolitinės, atsakingą verslą vienijančios...

Laisvalaikis
2018.12.02
Investicinio vyno kaina auga dešimtimis procentų

Daugiau kaip pusę milijono dolerių – tiek spalio 13 d. anonimu norėjęs likti Azijos vyno kolekcininkas...

Laisvalaikis
2018.11.25
Šalia paminklo tautos patriarchui atidaro restoraną su „Basanavičiaus sale“

Sostinės Senamiestyje, šalia paminklo tautos patriarchui Jonui Basanavičiui, penktadienio vakarą duris...

Laisvalaikis
2018.11.23

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau