Praspaliauskas atidaro naują restoraną ir braseriją

Publikuota: 2015-09-15
Atnaujinta 2015-09-16 10:27
Konkurso „Geriausias Lietuvos virėjas 2014“ nugalėtojas – Deivydas Praspaliauskas, restorano „1 dublis“ virtuvės meistras. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Konkurso „Geriausias Lietuvos virėjas 2014“ nugalėtojas – Deivydas Praspaliauskas, restorano „1 dublis“ virtuvės meistras. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.

Tituluotas virtuvės meistras Deivydas Praspaliauskas atidaro naują restoraną ir braseriją. Dvi maitinimo vietos Vilniaus Trakų gatvės istoriniame komplekse „Grafų rezidencija“ pradės veikti gruodį.

Dukart geriausiu Lietuvos virtuvės meistru išrinktas p. Praspaliauskas vardą susikūrė savo įsteigtu restoranu „Lauro lapas“, vėliau – „Bistro 1 Dublis“ bei kavine „Kepykla“ Vilniuje. Virtuvės meistras žengia toliau, rengdamasis atidaryti dvi maitinimo įstaigas šiuo metu restauruojamame XVIII a. pastatų komplekse „Grafų rezidencija“.

400 kv. m plote veikiantį restoraną ir braseriją jungs vardas ir kokybės standartai. Taip pat – atvira virtuvė, kurioje su p. Deivydu dirbs dvi virėjų komandos. Virėjų darbas, beje, bus matomas ir iš gatvės – per vitrininius langus. „Dėmesiui ir pagarbai virėjams parodyti“, – paaiškina restoranų savininkas.

Žadama, jog „Dublis Bar&Kitchen“ braserija „pasitiks lengva, neįpareigojančia atmosfera“. Čia bus ruošiami pusryčiai (savaitgaliais – vėlyvieji), dienos pietūs ir vakarienės, maišomi kokteiliai, pilstomi paprastesni ir prašmatnūs silpnieji bei stiprieji gėrimai. Braserija veiks iki vėlumos septynias dienas per savaitę, o jos valgiaraštis nuolat kis, diktuojamas sezonų ir virtuvės meistro vaizduotės.

Antra „Dublio“ dalis – restoranas, didžioji p. Deivydo „smėlio dėžė“. Kaip ir „Bistro 1 Dublis“ restorane, čia bus ruošiamos degustacinės vakarienės. Svečius virtuvės meistras žada lepinti vis kitokiais 5 arba 9 patiekalais ir žinovų atrinktais gėrimais šešias dienas per savaitę. Tikimasi, jog rami, jauki atmosfera restorano kolektyvui vis dar leis kurti artimą ryšį su kiekvienu svečiu. Smalsiausi klientai galės vakarieniauti prie vadinamojo šefų stalo – greta virtuvės komandos.

Virtuvės meistras viliasi, jog naujoji dviejų vietų koncepcija suburs plačią auditoriją – ir gurmanus, ir naktinėtojus, vertinančius kokybišką maistą bei gėrimus.

Didžiausia žuvis

Atidarius naująjį „Dublį“, į jį persikels kiek pasipildžiusi „Bistro 1 Dublis“ komanda, tad šis restoranas bus uždaromas.

„Kol kas tai – rimčiausias mano gyvenimo projektas, – sako p. Deivydas. – Viskas, ką dariau ligšiol, atidarius naująją vietą turėtų nublankti.“

Su projektu šiuo metu dirba architektai, interjero dizaineriai, virtuvės įrangos ekspertai iš Lietuvos ir Danijos. „Dublyje“ bus justi skandinaviškos įtakos, tiek interjerui, tiek virtuvei. Tačiau ji neužgoš lietuviškumo, tikina pašnekovas.

Komentarai prie šio straipsnio negalimi, dėl neapykantos skatinimo ar patyčių kurstymo
 

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Lietuvos vyno rinka: be aiškaus judėjimo viena kryptimi 2

Pigesnių vynų pardavimai mažėja, brangesnių – laikosi tame pačiame lygmenyje. Po Alkoholio kontrolės įstatymo...

Laisvalaikis
2018.08.14
Nekenksmingiausia aplinkai – tirpioji kava

Tiems, kuriuos iš ryto pažadina tik puodelis kavos, tyrėjai turi žinių: jei norite mažiau kenkti aplinkai,...

Laisvalaikis
2018.08.11
Ant prancūzų stalų – mėlynas vynas

Gurmanus stebinęs oranžinis vynas Prancūzijoje vietą užleidžia kitai vaivorykštės spalvai. Į rinką su...

Laisvalaikis
2018.08.10
Gėrimų importuotojų portfeliuose – galingas pokytis 7

Viena svarbiausių visos gėrimų rinkos naujienų šį pusmetį yra ta, jog bene populiariausi gėrimų prekių...

Rinkodara
2018.08.10
Samavičių šeimos verslas: po naują restoraną – kas trejus metus 3

Klaipėdiškis Vytautas Samavičius su kūrybingos virtuvės bistro „La Cle“ į kulinarijos sceną išėjo...

Laisvalaikis
2018.08.10
Rinks geriausius Lietuvos barus 4

Šią liepą buvo paskelbtas trečiasis 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašas, taigi kolekcionuojantys...

Laisvalaikis
2018.08.08
Mirė virtuvės legenda Joelis Robuchonas

Sulaukęs 73-ejų Ženevoje nuo vėžio mirė daugiausia „Michelin“ žvaigždučių per karjerą surinkęs šefas Joelis...

Laisvalaikis
2018.08.06
Tėvai su vaikais dažniausiai pykstasi dėl mitybos

Tyrėjai suskaičiavo, kad tėvai su vaikais kasmet susikivirčija po 2.184 kartus. Daugiau nei pusė visų ginčų...

Laisvalaikis
2018.08.05
Virtuvė: kiniškai, su stipriu lietuvišku akcentu Premium 2

Niekada nebuvau Kinijoje ir tik teoriškai žinau, kad joje daugybė virtuvių, kurios smarkiai skiriasi viena...

Verslo klasė
2018.08.04
Pamirškite auksą. Metas investuoti į viskį 5

Viskis šiuo metu išgyvena aukso amžių. Pasaulyje nuolat atsidaro naujų daryklų, o pardavimų kreivė kyla...

Laisvalaikis
2018.07.29

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau