VŽ vertina „La Cave Bistro“: pietums – kantrybės treniruotė

Publikuota: 2015-09-04
„La Cave bistro“ turi prielaidų išsiskirti iš maitinimo įstaigų masės Gedimino prospekte.  Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
„La Cave bistro“ turi prielaidų išsiskirti iš maitinimo įstaigų masės Gedimino prospekte. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
„Verslo žinios“

Vilniaus Gedimino prospektas viešajam maitinimui – nebloga vieta: daug įvairiausių įstaigų, nemažai turistų. Tiesą sakant, ir pačių maitintojų nemažai. Nors įvairovės trūksta – prospektą okupavo niekuo vienos nuo kitų nesiskiriančios tinklinės kavinės. Kita vertus, „nepriklausomieji“ tokiu atveju turi šansą išsiskirti iš masės.

Vienas tokių, „La Cave bistro“, prieš atnaujinant buvo jauki vieta su gera virtuve ir gana priimtinomis kainomis. Atnaujintas tapo kur kas solidesnis, net žvakutės vakare ant stalų dega (ir smagiai kertasi su demokratišku bistro pavadinimu), tačiau kainos liko beveik nepakitusios (gal tik kavos, kuri dabar čia tikrai brangi – 1,70 Eur).

Rimtas pretendentas

Pirmasis įspūdis – ne „La Cave bistro“ naudai. Tiesa, jis susijęs ne su maistu, o su techniniais dalykais. Taigi kol kas bistro yra rimčiausias pretendentas tapti vieta, kur ilgiausiai laukėme dienos pietų sriubos – 40 minučių ir dar šiek tiek. Ir, svarbiausia, tai nebuvo tas metas, kai gretimais esančio banko ar kurios kitos įstaigos darbuotojai kantriai lauktų eilėje prie bistro durų.

Priešingai – bistro tarpduryje stoviniavo padavėjai, žvalgydamiesi į Gedimino prospektą.

Salėje buvo užimti trys staliukai, prie jų sėdėjo šeši žmonės.

Padavėjų vis paklausdavome, – iš pradžių diplomatiškai, paskiau jau tiesiai, – kur gi tos sriubos, o kai pagaliau sulaukėme, abi buvo kaip reikiant pravėsusios. Teisybės dėlei pirmoji, kreminė moliūgų, dėl tirštos konsistencijos sulaikė daugiau šilumos, galėjai ją valgyti. Antrosios, miško grybų, – jau nebe. Nebent mėgtum drungną.

Sriuba buvo nunešta pašildyti.

Mūsų atsiprašyta už ilgą laukimą ir pasiūlyta vyno. Betgi ačiū, darbo diena. Ir nieko čia tokio, – mokomės kantrybės.

„Už aptarnavimą rašyčiau penkis, jei ne tas laukimas“, – sako kolegė. VŽ „Restoranų gidas“ skliausteliuose rašo dvejetą. Nors aptarnaujanti mergina atmintinai išvardijo siūlomus vynus ir, apskritai, visi padavėjai dirba puikiai. Atmintinai, nes vynų čia nedaug, jie vieno importuotojo, o ir vyno kortos bistro dar neturi. Tai minusas – per beveik mėnesį buvo galima atsispausdinti, o vėliau, esant reikalui, papildyti.

Iš tiesų, „La Cave bistro“ sukasi lėtai, gal čia toks „stiliukas“ – VŽ „Savaitgalis“ iki šiol, iki ketvirtadienio popietės, nesulaukė sąskaitos faktūros, nors buvo žadėta ją e. paštu išsiųsti tuoj pat. Paraginus po kelių dienų – „ryt ryte“, o rytojus jau kadaise praėjo.

Tokių nebaigtų dalykų yra ir daugiau – kad ir bistro svetainė, kurios nėra. Tiesa, yra feisbuko paskyra, tačiau joje – tik lankytojų atsiliepimai. Bent jau VŽ „Savaitgalis“ valgiaraščio – nei patiekalų, nei gėrimų – ten nerado.

Apie maistą

Valgiaraštis sufleruoja, kad įstaiga pretenduoja į bistro tipo užkandinę, toks jos ir pavadinimas, tik tos žvakės ant stalų vakare rodo esant labiau restoraninių ambicijų. Be abejo, tai tik formos reikalas. Eikime prie turinio, t. y. maisto. Sriubos buvo labai skanios, gal kad taip ilgai lauktos. Kreminėje moliūgų pynėsi muskato ir voveraičių skoniai, skaidri miško grybų – taip pat ir su reikiamais skoniais, ir su grybais, nors miškuose jų jau neliko.

Vadinamasis kišas su keturiais sūriais sukėlė šiokių tokių diskusijų: jo padukas, kuriam aiškiai trūko bent šiek tiek skrebumo, permirkęs sūriu ar kiek neiškeptas? Ponia Jolanta, prancūziškų pyragų gerbėja, tikina, kad taip ir turi būti. Kitą dieną – juk teisybė turi paaiškėti, užsisakau čia kitą kišą – su karamelizuotais svogūnais ir ančiuviais. Et, galiausiai moju ranka, bala nematė tų padukų, – pyragai skanūs ir to gana. Labiausiai sužavėjo, kad salotų krūvelė prie pyrago su ančiuviais buvo pašlakstyta aliejumi su tų pačių mažutėlių žuvelių skoniu.

Kitąsyk užbėgu suvalgyti burgerio. Užsisakau su jautiena, rūkytu čederiu ir marinuotais agurkėliais (7,50 Eur). Skanumėlis! Nuoširdžiausiai pasigailiu, kad nesu šios rūšies maisto gerbėja, – geras gabalas minkštutės jautienos ir viskas, kas aplink ją, tiesiog tirpsta burnoje.

Ir „Cezario“, ir karamelizuotų burokėlių salotos buvo skanios, tačiau lėkštės išlaižyti nesinorėjo. Kitas dalykas, kuris kelia klausimą, – ar tautiniu patiekalu tapusios „Cezario“ salotos (ar teko lankytis maitinimo įstaigoje, kuri jų nesiūlytų?) yra bendrinis bet kokių salotų, kuriose yra žalių lapų ir parmezano sūrio, pavadinimas, ar vis dėlto yra standartinis receptas, kurio reiktų laikytis, jei vadini tas salotas „Cezario“. Prie „La Cave bistro“ varianto – salotų lapai (per padažo gausumą ir baltumą taip ir nesupratau, ar reikiamų romaninių), parmezano sūris ir krevetės – „Cezario“ salotų policija vargu ar prikibtų, tačiau pasiteirautų, kur kiaušinis ir deramas padažas.

Dar vienas nacionalinis patiekalas mūsų maitinimo įstaigose – karamelizuoti burokėliai. Dėl šių irgi ginčijomės – kas gi yra karamelizuoti? Ar užtenka tik žinoti, kad jie tokie, ar visgi turi jaustis karamelė? Šiose, sumaišytose iš burokėlių, dehidratuotų apelsinų, ožkų sūrio, pinijų riešutų ir lapelių, jos nebuvo justi. Kai paklausiu pašnekovės, ar skoniai dera, ji šypteli: „Žinoma. Juk derinys patikrintas, saugus.“

Prie gerųjų dalykų reiktų pridėti, kad dienos metu du patiekalai: sriuba ir salotos arba sriuba ir pagrindinis patiekalas, siūlomi už 6 Eur. Ir vandens čia gausi už dyką.

Aplinka

Aplinka „La Cave bistro“ gera, puikiausiai tinka pietums su verslo partneriu – vietos čia nemažai, laisvų staliukų visada yra, o raminamas vaizdas pro langus į Gedimino prospektą (ypač, kai dabar, vasarą, jie atviri), tikėtina, ramiai nuteiks ir nesukalbamą pašnekovą.

La Cave Bistro

  • Adresas: Gedimino pr. 12, Vilnius
  • Telefonas: (85) 2611890
  • Tinklalapis– nėra

Vertinimas

  • Maistas — 4
  • Valgiaraštis — 4
  • Aplinka — 5
  • Aptarnavimas — 4
  • Kaina už vertę — 5
  • Automobilio stovėjimas — 2 

Iš viso 22

Pietūs

  • Sriuba ir salotos — 6 Eur
  • Kreminė moliūgų sriuba — 4 Eur
  • Burokėlių salotos su ožkų sūriu — 7 Eur
  • Prancūziškas pyragas su sūriais — 4 Eur

Iš viso 21 Eur

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Kalėdos gali būti pavojingos jūsų sveikatai 

Galima numanyti, kad šventinis laikotarpis – darbo, draugų vakarėliai, šeimos pietūs, saldėsiai, alkoholiniai...

Laisvalaikis
07:46
JAV vegetariško maisto gamintojos siekia leidimo vadinti savo gaminius „mėsainiais“

JAV teismas sustabdė įstatymą, draudžiantį vegetariškų pakaitinių patiekalų gamintojams vartoti žodį „mėsa“...

Paslaugos
2019.12.13
Vienas geriausių sušių restoranų išbrauktas iš „Michelin“ gido

Tokiją pelnytai galima vadinti pasaulio gurmanų sostine. Prestižinis restoranų gidas „Michelin“ į 2020-ųjų...

Laisvalaikis
2019.12.10
Restoranų konsultantės: pradėkite nuo „Excel“ lentelės, jei nemokate – išmokite Premium 1

Vertinant pagal naujų vardų kūrimąsi, jau žinomų plėtrą ir naujos koncepcijos maitinimo įstaigų bumą,...

Gazelė
2019.12.10
Jaunieji virtuvės meistrai: pripažinimą reiškia ne tik „Michelin“ žvaigždė Premium

Nebegalime skųstis, kad Lietuvoje stinga tikrai gerų restoranų ar turime vos kelis kūrybingus virtuvės...

Laisvalaikis
2019.12.08
Du Vilniaus restoranai pateko tarp geriausių pasaulyje

Du Lietuvos restoranai pateko į naujausią „50 Geriausių atradimų“ (50 Best Discovery) sąrašą – tai...

Paslaugos
2019.11.27
Klimatui šylant, Lietuva gali tapti vyndarystės šalimi 1

„The Economist“ Lietuvai prognozuoja vyno šalies ateitį – dėl klimato pokyčių piečiau esančiose šalyse...

Laisvalaikis
2019.11.26
P. Jurkevičius: Mūsų skrandžiai? Literatūrinė-kulinarinė klastotė! Premium 1

Diskusija kaip diskusija... Iš pradžių – normaliai emocinga, pritvinkusi sąmojo, aitraus žurnalistinio...

Verslo klasė
2019.11.24
Maisto halių konkurencija Vilniuje auga – išliks stipriausieji Premium

Maisto halės yra vienas madingiausių kelių pastarųjų metų maitinimo įstaigų veiklos formatų. Vilniuje jų yra...

Laisvalaikis
2019.11.23

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau