Inovacijos Inovacijos Inovacijos Inovacijos Inovacijos
2017-04-22 21:00

Sausąjį medų ir jogurtą siūlys kaip žaliavą

Erikas Treskovskis, „Probiomo“ vadovas, nurodo, kad pirmiausia sausaisiais maisto produktais bus prekiaujama vietose rinkoje, paskui būtų ieškoma klientų Baltijos šalyse. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Erikas Treskovskis, „Probiomo“ vadovas, nurodo, kad pirmiausia sausaisiais maisto produktais bus prekiaujama vietose rinkoje, paskui būtų ieškoma klientų Baltijos šalyse. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Sausasis medus ir sausasis jogurtas iš laboratorijos galiausiai mėgina tvirčiau žengti į rinką. Iki šiol šie produktai domino naujovių ištroškusius, o dabar laukiama ir maisto pramonės verslo dėmesio.

Pasitelkdama tokius biotechnologijų metodus kaip purkštuvinis džiovinimas ir liofilizacija, MB „Probiomas“ išsausina medų, ir jis virsta į cukraus pudrą panašiais baltos spalvos milteliais. Bendrovės teigimu, džiovinimo proceso metu yra išlaikomos visos naudingosios savybės. Panašūs veiksmai atliekami ir su jogurtu, kai polimerine plėvele apvelkamos bifidobakterijos arba probiotikai (žarnyno mikroorganizmai). Taip probiotikai išsaugomi jogurte.

Erikas Treskovskis, „Probiomo“ vadovas, VŽ pasakoja, kad abu šie produktai jau greitai bus matomi mokslo parodose, taip pat bus pradedama ir aktyvi jų prekyba.

52795
130817
52791