Sausąjį medų ir jogurtą siūlys kaip žaliavą
Pasitelkdama tokius biotechnologijų metodus kaip purkštuvinis džiovinimas ir liofilizacija, MB „Probiomas“ išsausina medų, ir jis virsta į cukraus pudrą panašiais baltos spalvos milteliais. Bendrovės teigimu, džiovinimo proceso metu yra išlaikomos visos naudingosios savybės. Panašūs veiksmai atliekami ir su jogurtu, kai polimerine plėvele apvelkamos bifidobakterijos arba probiotikai (žarnyno mikroorganizmai). Taip probiotikai išsaugomi jogurte.
Erikas Treskovskis, „Probiomo“ vadovas, VŽ pasakoja, kad abu šie produktai jau greitai bus matomi mokslo parodose, taip pat bus pradedama ir aktyvi jų prekyba.
Žinios, vertos jūsų laiko
- Esminių naujienų santrauka kasdien
- Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
- „Mano pinigai“ - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai