Kepsnines lietuviai vasarą traukia net keliskart per mėnesį

Publikuota: 2014-06-18
Atnaujinta 2015-06-01 12:55
 

Prekybos tinklas „Maxima“ socialiniame tinkle apklausė savo pirkėjus apie jų iškylavimo gamtoje įpročius. Trečdalis apklaustųjų teigia šiltuoju metų periodu gamtoje iškylaujantys net kelis kartus per mėnesį, tačiau patiekalus kepsninėse ar ant grotelių
kepantys dar dažniau – beveik pusė respondentų pasisakė tai darantys net kelis kartus per savaitę. Absoliuti dauguma, beveik 80 proc., dažniausiai ant žarijų kepa šašlykus. 

„Mūsų maisto gamybos meistrams Joninės – pats darbymetis. Galvodami apie vasaros šventės vaišių stalą ypatingą dėmesį skiriame žaliavoms, renkamės aukštos kokybės šviežią ir tik lietuvišką mėsą – kiaulieną, jautieną, paukštieną. Ne mažiau svarbu ir tinkamai parinkti prieskonius, marinatus bei jų derinius“, – sako bendrovės „Maxima LT“ Maisto gamybos departamento direktorius Aidas Poleninas.Artėjant Joninių savaitgaliui, prekybos tinklas „Maxima“ ruošia apie 80 tonų šašlykų. Juos ir kitus iškyloms skirtus mėsos gaminius šiemet ruoš net 100 gamybos meistrų 67 tinklo mėsos cechuose, veikiančiuose visoje Lietuvoje. Vien marinuotų kiaulienos, paukštienos, jautienos, avienos šašlykų planuojama iškylautojams pasiūlyti daugiau nei 25 skirtingas rūšis. Iš viso „Maxima“ savo pirkėjams šią vasarą siūlo daugiau kaip 170 kepti paruoštų „Meistro kokybės“ mėsos gaminių, įvairių skonių, patogiai supakuotų, kuriuos virtuvėje nenorintiems gaišti iškylautojams belieka tik išsikepti.„Maxima“ apklausa parodė, kad absoliuti dauguma, beveik 80 proc., dažniausiai ant žarijų kepa šašlykus. Mėgstamiausias pirkėjų marinatas – majonezinis, jį labiausiai mėgstantys pasisakė pusė apklaustųjų. Antras pagal populiarumą šašlykų marinatas – su Provanso žolėmis ir aliejumi.Paklausti, kokį garnyrą labiausiai mėgsta prie patiekalų ant žarijų, dauguma, taip pat beveik 80 proc., atsakė, jog šviežias pjaustytas daržoves. Salotas renkasi apie 14 proc. respondentų. Pastaraisiais metais pastebima ir kita tendencija, keptus mėsos gaminius papildo ant grotelių kepamos įvairios šviežios daržovės. Dažniausiai lietuviai kepa svogūnus, bulves, taip pat cukinijas, saldžiąsias paprikas ar kukurūzų burbuoles.Beveik pusė respondentų iškylauja ir patiekalus ant žarijų ruošia sodybose, po ketvirtadalį respondentų – terasoje prie namų arba prie ežerų ir upių. Daugiau nei 80 proc. iškylautojų patiekalus ant grotelių kepa tradicinėse kepsninėse, apie 18 proc. – ant grotelių lauže ar lauko židinyje.Iškylos gamtoje su šeima pirkiniams dauguma, du trečdaliai, apklaustųjų išleidžia 50–100 litų, trečdalis – 100–250 litų.Apklausą, kurioje dalyvavo daugiau kaip 400 respondentų, prekybos tinklas „Maxima“ atliko birželio mėnesį savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“. Dauguma apklaustųjų – 26–45 metų moterys iš Vilniaus ir Kauno.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

Norite pasiūlyti temą, turite pastabų, pasiūlymų ar klausimų? Parašykite „Verslo žinių“ redaktoriams.

Jei norite suteikti konfidencialios informacijos, rašykite vyr. redaktoriui rolandas.barysas@verslozinios.lt

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku