Skambiais muzikos ritmais pasitiktas naujas „Kalnapilio“ alus

Publikuota: 2014-02-12
Atnaujinta 2015-06-01 13:25
 

Antradienio vakarą muzikos klubas „Tamsta“ pasikeitė neatpažįstamai. Jame „Kalnapilio“ aludariai pristatė ką tik Lietuvoje pasirodžiusį naują kvietinį alų – „Kalnapilis White Select“. Specialiai šia proga renginio dalyvių laukė dar negirdėta Sauliaus Prūsaičio
įkurto projekto „Face White“ programa. Paragauti pagal belgiškas tradicijas sukurto baltu vadinamo kvietinio alaus rinkosi gausus būrys žinomų visuomenės veikėjų, verslo pasaulio atstovų ir kitų „Kalnapilio“ produkcijos gerbėjų.  

Renginio svečiai pirmieji išvydo naują ir dar nematytą žinomo atlikėjo Sauliaus Prūsaičio prieš kelerius metus įkurto projekto „Face White“ koncertą. Skambėjusią muziką jos kūrėjai brandino daugiau nei penkerius metus. „Šį vakarą klubo svečiai gavo progą tarsi pro rakto skylutę pažvelgti į tai, kuo dar tik ketiname nustebinti savo klausytojus šiemet toliau vystydami „Face White“ projektą. Jam sukurtos dainos gerai apgalvotos ir subrandintos, todėl įgavusios naują skambesį“, – sakė „Face White“ vokalistas ir elektroninės muzikos kūrėjas Saulius Prūsaitis.Projektas „Face White“ šiam vakarui pasirinktas neatsitiktinai – jo klausytojus „Kalnapilio“ aludariai kvietė pasitikti savo skoniu ir aromatu išsiskiriantį baltu vadinamą kvietinį alų. „Kalnapilis White Select“, kaip ir anksčiau pasirodęs „Grand Select“, yra gaminamas tik iš ypač kruopščiai parinktų žaliavų. Naujasis „White Select“ sukurtas pasitelkus belgišką šimtmečius skaičiuojantį „Ch?teau Wheat Blanc“ kviečių salyklą ir aukštutinės fermentacijos, taip pat iš Belgijos atkeliavusias, mieles.„Kurdami „White Select“ laikėmės belgiškų aludarystės tradicijų ir itin kruopščiai derinome sudedamąsias dalis. Ir nors Lietuvoje dažniau sutinkamas vokiško tipo kvietinis alus, belgišką „baltąjį“ lietuviai taip pat jau spėjo pamėgti. Iš kitų šio alaus rūšių belgiškos tradicijos kvietinis išsiskiria itin plačia aromatų puokšte. Gurkšnis po gurkšnio atsiskleidžia vaisinės šio alaus skonio natos, vos juntamas apynių kartumas ir gvazdikėlių aromatas su subtiliai derančiu salsvu kviečių salyklo poskoniu“, – pasakojo vyriausiasis „Kalnapilio“ aludaris Ričardas Barakūnas.Anot jo, kitaip nei įprasta manyti, belgiško balto alaus nereikia papildomai gardinti citrina, o jis pats puikiai dera su daugeliu patiekalų. „Griežtų balto alaus ir maisto derinimo taisyklių nėra, tačiau nemažai alaus žinovų teigia, jog kvietinis alus puikiai dera su lengvais patiekalais. Pavyzdžiui, salotomis, jūros gėrybėmis, žuvimi, suši ir įvairiais užkandžiais. Kiek netradicinis derinys – kvietinis alus su minkštais sūriais: ožkos, fetos ir kitais“, – sakė aludaris R. Barakūnas.Pasak aludario, prieš pilant alų į taurę rekomenduojama ją praskalauti šaltu vandeniu, kad stiklinė atvėstų. Iš butelio kvietinis alus pilamas iš lėto, taurę pavertus maždaug 45 laipsnių kampu, kad šis lengvai tekėtų taurės sienele. Kadangi kvietinis alus dažniausiai būna nefiltruotas, pilant alų į taurę nereikėtų skubėti supilti viso butelio. Patariama šiek tiek alaus palikti butelyje ir likutį lengvai suktelėti kelis kartus, kad pakiltų ant dugno nusėdusios mielės. Tuomet į taurę supilti likusį alų ir ragauti.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

Norite pasiūlyti temą, turite pastabų, pasiūlymų ar klausimų? Parašykite „Verslo žinių“ redaktoriams.

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku