Vasarą pasitinkant – naujas „Vilkmergės“ alus „Lengvasis“

Publikuota: 2013-06-11
 

Ilgai lauktą vasarą pasveikinti „Vilkmergės alus“ kviečia pristatydamas naujausią savo kūrinį – alų „Lengvasis“. 

Tai lengviausias kada nors išvirtas „Vilkmergės“ alus, kurio skonį aludariams padiktavo karštojo sezono aktualijos. Vasariškai lengvas šio alaus charakteris subtiliai paryškintas maloniu – vos juntamu – kartumo prieskoniu.Kad Vilkmergės alaus gerbėjai, taip jų vertinamą kokybę, galėtų pasiimti ir į iškylas, naująjį „Lengvasis“ alų nespręsta pateikti skardinėje.„Kalbama, kad senieji Vilkmergės aludariai ruošti vasarai skirtą lengvesnį alų pradėdavo vos nutirpus sniegui. Mes ieškoti „Lengvojo“ skonio pradėjome dar praeitą rudenį, nes išvirti lengvą elį nėra taip paprasta. Šio tipo alus pasižymi gerokai sodresniu skoniu nei Lietuvoje populiarus lagero tipo alus“, – pasakoja „Vilkmergės alaus“ vadovas R. Blazarėnas.„Vilkmergės“ elis, kaip ir garsiųjų Belgijos vienuolynų alus, verdamas naudojant aukštutinės fermentacijos mieles. Skirtingai nei lageras, elis rauginamas šiltai, dėl to jo fermentacija vyksta sparčiau. Dėl fermentacijos aukštesnėje temperatūroje alus įgauna turtingesnį aromatą ir įvairiapusiškesnį skonį.„Mes išlikome ištikimi XVIII a. aludarių tradicijai ir „Lengvojo“, kaip ir kitų rūšių „Vilkmergės“ alaus, nepasterizuojame“, – didžiuojasi R. Blazarėnas.Nepasterizuotas „Lengvasis“ sukurtas iš tyro vandens, salyklo ir apynių, naudojant aukštutinės fermentacijos mieles. Išvirtas alus dar keturias savaites brandinamas horizontaliose talpyklose, kurios laikomos vėsiuose daryklos rūsiuose.„Džiaugiamės, kad atsinaujinęs „Vilkmergės“ alus jau spėjo suburti solidų gerbėjų būrį. Puikūs atsiliepimai skatina mus eksperimentuoti toliau ir ieškoti naujų įdomesnių skonių. Vos prieš metus pristatytas mūsų pirmasis – „Šviesusis“ alus, jau po pusės metų buvo pripažintas Lietuvos „Metų gaminiu 2012“. Šiai dienai lietuviško alaus gurmanams esame patiekę net šešių skirtingų rūšių elio“, – „Vilkmergės alaus“ laimėjimais dalijasi daryklos vadovas.Be naujojo „Lengvojo“, šiandien „Vilkmergės“ asortimente – „Gyvasis“, „Tamsusis“, „Kvietinis“ ir „Šviesusis“ alus. Rudenį ši maža alaus darykla žada ir vėl nudžiuginti „Jauno derliaus“ alumi iš šviežių, Lietuvoje užaugintų apynių.

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
R. Kepežinskas: nuo kūrybos pagirių nėra Premium

Kūrybos šaltinis gali būti bet kas. Visgi, remiantis literatūra, didžiausią išliekamąją vertę turi skausme...

Laisvalaikis
2020.01.26
Vilniaus senamiestyje kuriamas „Senatorių pasažas“ Premium 5

Restoranų verslo padangėje jau senokai sklando kalbos, jog iš viešbučio „Pacai“ restoranų su visa komanda...

Laisvalaikis
2020.01.17

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau