Pyragus namuose kepa kas antras lietuvis

Publikuota: 2013-03-28
 

Artėjančios šv. Velykos ketvirtadaliui lietuvių bus pirmoji proga šiemet namuose iškepti pyragą. Būtent tiek Lietuvos gyventojų tam prisiruošia vos keletą kartų per metus – prieš didžiąsias šventes. Kas penktas lietuvis išsikepti namuose pyragą imasi gerokai dažniau – bent kartą per mėnesį. UAB „Dr. Oetker Lietuva“ užsakymu šių metų kovo mėnesį atlikta reprezentatyviviešosios nuomonės ir rinkos tyrimųbendrovės „Spinter tyrimai“ apklausa parodė, kad pyragus namuose Lietuvoje kepa šiek tiek daugiau nei pusė gyventojų. Beveik dešimtadalis apklaustųjų tuo užsiimti ketina ateityje, o 38 proc. teigė, jog pyragų namuose nekepa ir to daryti neketina.„Mūsų tyrimai rodo, kad žmonės pyragų namuose nekepa dėl vienos paprastos priežasties – įgūdžių stokos ir iš to kylančios baimės, kad kepinys nepavyks. Tačiau, vertindami kepimo priedų pardavimus pastaraisiais metais, matome, kad lietuviai grįžta į namų virtuves ir desertus gamina patys. Prieš didžiąsias metų šventes želė, pudingų, maistinių dažų, mielių, įvairių pabarstukų pardavimai padidėja vidutiniškai trečdaliu,“ – pasakoja Sergejus Polovčenko, UAB ,,Dr. Oetker Lietuva” generalinis direktorius. Apklausa parodė, kad bent kartą per savaitę pyragus Lietuvoje kepa 10 proc. žmonių. Beveik du kartus daugiau lietuvių (18 proc.) pyragu namiškius vaišina bent kartą per mėnesį. Pastebėta, kad naminiu pyragu artimuosius dažniausiai lepina didmiestyje gyvenančios moterys, namų šeimininkės. Kartą per mėnesį ar dažniau iškepti pyragą ryžtasi vos 7 proc. vyrų.Tiesa, beveik 70 proc. apklausoje dalyvavusių vyrų pyragų namuose neplanuoja kepti ir ateityje. Tuo tarpu tešlos kepiniams namuose neminko ir to daryti nežada vos kas dešimta moteris.„Kepinių priedus vienareikšmiškai dažniau perka moterys. Tačiau pastebime, jog lengviau įgyvendinamus konditerinius projektus rezga ir vyrai. Jie dažniausiai perka mūsų pyragų mišinius, nes tai palengvina gaminimo procesą ir garantuoja pasisekimą, net jei kepėjas nėra patyręs konditeris“, - sako S. Polovčenko.

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
R. Kepežinskas: nuo kūrybos pagirių nėra Premium

Kūrybos šaltinis gali būti bet kas. Visgi, remiantis literatūra, didžiausią išliekamąją vertę turi skausme...

Laisvalaikis
2020.01.26
Vilniaus senamiestyje kuriamas „Senatorių pasažas“ Premium 5

Restoranų verslo padangėje jau senokai sklando kalbos, jog iš viešbučio „Pacai“ restoranų su visa komanda...

Laisvalaikis
2020.01.17

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau