Savaitgalio receptas

Publikuota: 2007-06-08
Atnaujinta 2015-06-04 12:45

Kai taip karšta nespėju pirkti ledų. Perku dažniausiai paprastus vanilinius ir pati kuriu prie jų įvairius priedus. Tinka daugybė produktų – šokolado drožlės ir karštas šokoladas, šviežios uogos ir kepti ar virti vaisiai, riešutai, rome mirkytos razinos, plakta grietinėlė.. Visko net neišvardinsi.

Prisiminiau vieną desertą, kuriuo vaišino Graikijoje. Paprasta, skanu ir malonu akiai. Pirmiausia reikia išsikepti lietinių. Blyneliai turi būti kuo plonesni, bet neperdžiūvę, kad lenkiami nelūžtų. Geriausiai iškepus krauti juos vieną ant kito, tuomet jie lieka minkšti ir lankstūs. Tešlą galima pagerinti truputį didesniu nei įprastai kiekiu cukraus ir cinamonu. Bet nebūtinai. Skonio reikalas.Sutriname žemuoges (gali būti braškės) ir įpilame 2-3 šaukštus į lėkštę. Kitoje lėkštėje pasiklojame lietinį, į vidurį dedame bumbulą vanilinių ledų. Lietinio kraštus suimame ir viršuje surišame paprasčiausia smilga. Tuomet šį „lauknešėlį“ perdedame į lėkštę su trintomis uogomis, pabarstome cukraus pudra (visai truputį) ir šalia įmetame dar keletą šviežių uogyčių. Viskas. Skanaus ir gero poilsio tokį nuostabų savaitgalį!P.S. Kadangi valgyti pradedame akimis, kitą kartą pasistengsiu siūlomą patiekalą nufotografuoti.Angelė

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą VERSLO naujienlaiškį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau