Dienos pietūs – restoranų šiaudas

Publikuota: 2009-03-04
Atnaujinta 2015-06-03 16:36

Kai žmonės vis dažniau pietums į darbą
nešasi maistą iš namų ar perka parduotuvėje, viešojo maitinimo įstaigoms, kad
išlaikytų klientų srautus, tenka griebtis įvairiausių rinkodaros triukų. Vieni
populiariausių pasiūlymų – nuolaidos pietaujantiesiems būtent pas juos.

Kęstutis Markevičius, restoranų grupės „Fortas“ rinkodaros vadovas, pasakoja, kad restoranas dienos pietų metui turi paruošęs „greitąsias linijas“ ir jose taiko 15–20% mažesnes kainas. „Kad žmonėms yra reikalingi tokie dalykai, pastebėjome jau seniai“, – sako jis. Dėl šio sprendimo populiarumo ateityje biurų centruose atidaryti planuojamuose restoranuose tokios linijos taip pat veiks.
Restoranų tinklas taip pat dirba ir su bendrovėmis, joms teikia specialių nuolaidų, kad ir už darbuotojų pietus sumokėti galėtų mėnesio pabaigoje.Ponas Markevičius sako pastebintis, kad žmonės į restoranus vis dar eina, tačiau jau renkasi pigesnius patiekalus, tad, atsižvelgiant į tokią padėtį, organizuojamos nuolaidų akcijos, ruošiami nauji, pigesni ir sotesni patiekalai, kuriuos klientas gali rinktis ir pietų metu.Kaip tikina pašnekovas, atėjus sunkmečiui, kova už klientą tarp restoranų tapo daug smarkesnė. „Visi vieni kitus atidžiai seka, analizuoja žingsnius ir imasi kontrapriemonių“, – kalba p. Markevičius.
Eglė Rudokaitė, UAB „Delano“ rinkodaros vadybininkė, pasakoja, kad savitarnos restoranuose ir picerijos įvairios naujos nuolaidos ir akcijos taikomos aktyviai. „Jas nusprendėme daryti, kad pritrauktume daugiau klientų, ir tai pasiteisina“, – teigia ji.Restoranuose pateikiami pusryčių, dienos pietų už mažesnę kainą pasiūlymai, kai kurie patiekalai taip pat siūlomi su didele nuolaida. „Nors klientų mažėjimas jaučiasi, dienos pietūs padeda jų pritraukti. Nuolatinius lankytojus skatiname įsigyti nuolaidų korteles“, – pasakoja p. Rudokaitė.

Skatina lojalumą

Dainius Kalina, UAB „Čili Holdings“ generalinis direktorius, sako, kad dienos pietūs restoranų tinkle „Čili“ yra naujovė, kadangi anksčiau visą dieną galiodavo vienas standartinis meniu.
„Žmonių ateina gal ir tiek pat, bet džiaugiamės, kad jų stipriai nemažėja“, – teigia p. Kalina. Nuo gruodžio mėnesio tinkle taip pat veikia lojalumo programa, suteikianti nuolaidų patiekalams, nemokamų pramogų.Ponas Kalina tvirtina, kad stebint tendencijas viešojo maitinimo rinkoje ir tai, kad žmonės šiame sektoriuje išleidžia mažiau pinigų akcijos pasiteisina.Pašnekovas taip pat pasakoja, kad restoranas bendradarbiauja su bendrovėmis, kurios įsipareigoja vesti savo svečius būtent į „Čili“ restoranus, o už paslaugas susimoka mėnesio pabaigoje. „Patogu ir bendrovei, ir mums“, – sako p. Kalina. Vis dėlto čia jis mato ir spragų, kadangi tokia restoranų veikla būtų daug efektyvesnė ir populiaresnė, jei būtų pakoreguoti įstatymai ir darbuotojų maitinimą būtų galima įtraukti į bendrovės sąnaudas.Giedrė Jurevičiūtė, restoranų tinklo „Pizza Jazz“ rinkodaros vadybininkė, irgi pritaria, kad restoranai, nors ir nepraktikuoja to plačiai, sudaro sutartis su kai kuriomis bendrovėmis, kurioms taikomos nuolaidos, atidedami atsiskaitymai. „Restoranui tai naudinga, nes išsaugomas lojalumas. Kiekvienas mūsų restoranas turi tokių klientų“, – sako ji.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą VERSLO naujienlaiškį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Religinis turizmas – vien popiežiaus vizito gali nepakakti

Rengiantis popiežiaus Pranciškaus vizitui, susigriebta, kad religinio ir piligriminio turizmo niša mūsų...

Kur daugiausia užsienyje keliavo Lietuvos gyventojai II ketv.

Į užsienį 2018 m. antrąjį ketvirtį keliavo 507.400 šalies gyventojų, arba 9,4% daugiau nei per tą patį 2017...

Po Lietuvą gyventojai šiemet keliavo daugiau, vienai kelionei išleido vidutiniškai 56 Eur

Šalies gyventojų kelionių su viena ir daugiau nakvynių skaičius 2018 m. pirmąjį pusmetį, palyginti su tuo...

Seimas pasipriešino nepavojingų atliekų degintojų apmokestinimui

Nepavojingų atliekų deginimas aplinkos taršos mokesčiu kol kas nebus apmokestinamas.  

Verslas ragina dar kartą pratęsti GPAIS pereinamąjį laikotarpį 2

Spalio 1 d. baigiasi Vieningos gaminių, pakuočių ir atliekų apskaitos informacinės sistemos (GPAIS),...

„Airbnb“ pakluso Eurokomisijai – keis kainų paskelbimo politiką 1

Apgyvendinimo paslaugų įsigijimo tarpininkavimo paslaugas teikianti interneto platforma „Airbnb“ įsipareigojo...

Verslo aplinka
2018.09.20
Pacų viešbutyje Vilniuje atidarytas dar vienas restoranas 6

Vilniuje, restauruotuose istoriniuose Pacų rūmuose, atidarytas dar vienas restoranas – „Nineteen18“. Jo...

Laisvalaikis
2018.09.19
„Lords LB“ statys pirmąjį Latvijoje „Holiday Inn“

Investicijų valdymo UAB „Lords LB Asset Management“ priklausantis fondas statys „Holiday Inn“ prekės ženklo...

Statyba ir NT
2018.09.19
Suklupai? Tai dar ir pastumsim 14

Seimas po pateikimo pritarė įstatymų pataisoms, kurios leistų apriboti antstolių įkainius bei jų savivalę,...

Restoranų pajamas augina ne tik kylančios kainos Premium

Restoranams ir kavinėms 2018-ieji žada būti dar vieni geri metai. Statistikos duomenimis, šiemet sausį–liepą...

TOP 20 restoranų pagal 2017–ųjų pelną ir pajamas Premium 6

2017-ieji kavinėms ir restoranams taip pat buvo geri. Pajamas didino 17-a iš 20-ies į VŽ sudarytą didžiausių...

„Deloitte Legal“ turi naują asocijuotą partnerį

Advokatų kontoros „PricewaterhouseCoopers Legal Bukauskas ir partneriai“ teisininkas Herkus Gabartas tapo...

Vadyba
2018.09.18
Kėdainių krematoriumas tampa „Lietuvos krematoriumu“

Vienintelį krematoriumą Lietuvoje valdanti AB „K2 LT“ nuo šiol naudos naują prekės ženklą „Lietuvos...

Baltijos Amerikos klinika turi naują vadovę 14

Nuo šios savaitės privačiai Baltijos Amerikos klinikai pradėjo vadovauti Vilma Bružienė, buvusi teisininkų...

Vadyba
2018.09.18
„Hanner“ verslo centre prie Žalgirio stadiono kuriasi ir „Teleperformance“ 4

Trejus metus Lietuvoje veikianti Prancūzijos kapitalo bendrovė „Teleperformance“, teikianti klientų...

Statyba ir NT
2018.09.18
Birštonas muša kulinarijos korta – vietų pavalgyti vis daugiau

Visai neseni laikai, kai, neskaičiuojant sanatorijų valgyklų ir Kultūros centro bufeto, Birštone veikė vos...

Laisvalaikis
2018.09.17
Vilniaus savivaldybė turi sumokėti 0,25 mln. Eur kavinei „Lakštingala“

Vilniaus valdžia turi atlyginti Vingio parko kavinės „Lakštingala“ valdytojai 255.000 Eur turto pagerinimo...

Statyba ir NT
2018.09.17
Vėl parduodamas poilsio kompleksas „Belvilis“ 20

Aukcione parduodamas Molėtų raj. esantis poilsio kompleksas „Belvilis“. Pradinė kaina – 2,5 mln. Eur.

Statyba ir NT
2018.09.17
„Novaturo“ apyvarta šiemet išaugo 35%

Didžiausios Baltijos šalyse kelionių organizatorės AB „Novaturas“ apyvarta 2018 m. sausio - rugpjūčio...

Turguje sostinėje pasiūlė tailandietišką maistą – prireikė ir cepelinų Premium 3

Kai į sostinės Halės turgavietėje veikiančią tailandietišką užkandinę „Spoon Out“ užsukę lankytojai vis...

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau