„Vilniaus duona“ pirmoji lietuviams pasiūlė duoną iš sveikatai naudingiausių miltų

Publikuota: 2009-02-04
Atnaujinta 2015-06-03 16:41

Vasario 4 d., Vilnius. Pirmąją ir kol kas vienintelę Lietuvoje duoną, kepamą iš 100 proc. visų grūdo dalių miltų, rinkai pristatė didžiausia ir seniausia šalyje „Vilniaus duonos“ kepykla. Pasak gamintojų, naujoji kvietinė „Sveikuolių“ duona yra bene sveikiausia iki šiol Lietuvos rinkai pasiūlyta duona, nes jos kepime naudojami visų grūdo dalių miltai pasižymi sveikatai naudingomis savybėmis, įrodytomis mokslininkų visame pasaulyje.

Vasario 4 d., Vilnius. Pirmąją ir kol kas vienintelę Lietuvoje duoną, kepamą i scaron; 100 proc. visų grūdo dalių miltų, rinkai pristatė didžiausia ir seniausia scaron;alyje bdquo;Vilniaus duonos ldquo; kepykla. Pasak gamintojų, naujoji kvietinė bdquo;Sveikuolių ldquo; duona yra bene sveikiausia iki scaron;iol Lietuvos rinkai pasiūlyta duona, nes jos kepime naudojami visų grūdo dalių miltai pasižymi sveikatai naudingomis savybėmis, įrodytomis mokslininkų visame pasaulyje. bdquo;Duonos produktų, kurių sudėtyje yra didesnis kiekis sveikatai naudingų medžiagų, pasiūla Lietuvoje vis dar nėra didelė. Tuo labai atsiliekame nuo Skandinavijos ir Vakarų Europos scaron;alių, kur duona i scaron; visų grūdo dalių miltų vartotojams jau gerai pažįstama ir vertinama. Su naująja bdquo;Sveikuolių ldquo; kvietine duona siekiame padidinti duonos pasirinkimo galimybes lietuviams, kurie tendencingai tampa vis labiau suinteresuoti sveika gyvensena ir mityba ldquo;, ndash; teigia bendrovės bdquo;Vilniaus duona ldquo; generalinė direktorė Rita Ramanauskienė. Kvietinės duonos Lietuvoje kepamos i scaron; rafinuotų miltų, kurie malimo metu yra persijojami ir todėl nebetenka didžiosios dalies naudingųjų medžiagų: tirpių ir netirpių skaidulų, B grupės vitaminų, mineralų, antioksidantų, angliavandenių. Naujoji bdquo;Sveikuolių ldquo; duona kepama i scaron; visų grūdo dalių kvietinių miltų, kurie nuo sijotų miltų tuo ir skiriasi, kad malimo metu nėra pa scaron;alinama nei viena grūdo dalis ir todėl visos sveikatai naudingos medžiagos yra i scaron;saugomos. bdquo;Iki 19 amžiaus visa duona buvo kepama tik i scaron; visagrūdžių miltų. Vėliau malimo procesas buvo automatizuotas ir pritaikytas masinei gamybai ndash; taip i scaron;populiarėjo rafinuoti miltai, i scaron; kurių duona buvo skanesnė ir mink scaron;tesnė. Praėjo nemažai laiko, kol technologijos i scaron;tobulėjo tiek, kad galėtume tokią pat skanią ir mink scaron;tą duoną i scaron;kepti ir i scaron; nesijotų visų grūdo dalių miltų. Būtent dėl naujų technologijų pagaliau rinkai pateikėme produktą, labiausiai pateisinantį vartotojų lūkesčius ir sveikatingumui, ir skoniui ldquo;, - sako bdquo;Vilniaus duona ldquo; generalinė direktorė.Gydytojos dietologės Editos Gavelienės tvirtinimu, visavertė žmogaus mityba yra vienas svarbiausių veiksnių, mažinančių sergamumą ligomis, paplitusiomis i scaron;sivysčiusiose scaron;alyse. rdquo;Reikiamu kiekiu į mitybos racioną įtraukus visagrūdžių miltų produktų, mažėja rizika susirgti nutukimu, II-o tipo cukriniu diabetu, insultu, scaron;irdies kraujagyslių ligomis. Medicininiai moksliniai tyrimai rodo, kad veikliosios maistinės medžiagos, kurios i scaron;lieka visagrūdžiuose miltuose, mažina sergamumą ir tam tikromis vėžio formomis, įvairiomis uždegiminėmis ligomis, netgi dantenų ligomis rdquo;, - teigia E. Gavelienė. Gydytojos dietologės pateikiamais duomenimis, visagrūdžiuose kvietiniuose miltuose, lyginant su tokiais pat rafinuotais, yra mažiau kalorijų, du kartus daugiau kalcio, tris kartus daugiau folio rūg scaron;ties ir geležies. Taip pat i scaron;lieka daugiau vitaminų: penkis kartus daugiau B2, scaron;e scaron;is kartus daugiau B3 arba PP, tris kartus daugiau B1. Be to, visagrūdžiuose miltuose yra keturis kartus daugiau skaidulų, kurios reguliuoja žarnyno veiklą, užtikrina sotumo jausmą, reguliuoja maistinių medžiagų įsisavinimą, yra svarbios imuninei sistemai, riebalų apykaitai. Apie bdquo;Vilniaus duoną ldquo; bdquo;Vilniaus duona ldquo; yra Lietuvos duonos kepėjų lyderė ir didžiausia kepykla Baltijos scaron;alyse. Bendrovė priklauso įmonių grupei bdquo;Vaasan amp;Vaasan Group ldquo;, jungiančiai Scaron;vedijoje, Norvegijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje veikiančius duonos kepėjus. 2008 m. bdquo;Vilniaus duonos ldquo; pardavimai siekė 118,9 mln. litų ir augo 25 proc. lyginant su 2007 metais. Scaron;iuo metu bendrovei priklauso dvi kepyklos Vilniuje ir viena Panevėžyje. 2008 m. pabaigoje Vilniuje atidaryta naujausia Baltijos scaron;alyse kepykla, kurioje veikia gamybos padalinys ir logistikos centras. Bendrovėje dirba apie 600 darbuotojų. Daugiau informacijos žiniasklaidai:

Rita Ramanauskienė
bdquo;Vilniaus duona ldquo; generalinė direktorė
Tel: (8 5) 233 07 00
El. pa scaron;tas: rita.ramanauskiene@vduona.lt
www.vilniausduona.lt www.visagrude.lt Ieva Rimkutė
bdquo;Publicum ldquo; projektų vadovė
Mob.tel.:(8 6) 84 737 88
El. pa scaron;tas:
i.rimkute@publicum.lt
www.publicum.lt

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą VERSLO naujienlaiškį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

Verslo žinių pasiūlymai

Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“), kuriuos galite bet kada atšaukti.
Sutinku Plačiau