Greitai paruošiamų makaronų gamintojai nori ne tik maitinti, bet ir kurti
Dina Sergijenko
Verslo žinios
VLADIMIRO IVANOVO NUOTR.KomentaraiTautvydas Barštys, įmonių grupės KG Group vadovasPradėję gaminti makaronus sukūrėme itin logišką gamybos grandinę ir, manau, turime pranašumą, palyginti su kitais gamintojais. Žaliavos užsiauginame daugiau nei reikia, gamindami makaronus leidžiame visu tempu dirbti savo malūnui, be to, gaminame Europoje, Lietuvoje, tad, palyginti su kitais gamintojais, turime logistinį pranašumą. Dabar turime vieną gamybos liniją, ateityje turėsime kelias, o tai leis dar labiau sumažinti išlaidas ir pasiūlyti patrauklesnę kainą klientams. Dabar gaminame 3 mln. makaronų pakelių per mėnesį, norėtųsi po poros metų gaminti 20 mln.Artūras Skairys, įmonių grupės KG Group rinkodaros vadovasNetrukus pradėsime gaminti greitai paruošiamas dribsnių košes. Tai planuojame pradėti artimiausiu metu, po kelių savaičių atkeliaus košių puodeliai ir dangteliai. Tai bus naujas Lietuvos rinkai skirtas produktas. Greitai paruošiami makaronai paklausūs ir jų paklausa dar stiprės. Tyrimai rodo, kad makaronų sektoriuje sparčiausiai auganti kategorija greitai paruošiamų makaronų. Net ir maisto ruošimo tendencijos tai rodo -- žmonės nespėja per dieną pasigaminti vieno ar dviejų patiekalų. Pranašumas ir tas, kad porcija tokių makaronų kainuoja itin nedaug.Dangirius Belopetravičius, AB Kauno grūdai greitai paruošiamų makaronų verslo gamybinio padalinio vadovasEsame vienintelis greitai paruošiamų makaronų fabrikas Baltijos šalyse, tad rinkoje veikiame be konkurencijos. Bet čia kalbu apie gamybą, ne pardavimus, nes rinkoje parduodamų makaronų labai daug. Šiandien dar neišnaudojame viso savo gamybos pajėgumo, tačiau esame maži ir jauni. Porą metų verslui, kuris veikia ten pat, kur dirba kelias dešimtis metų gyvuojantys prekės ženklai Knorr ir Maggi, yra labai nedaug. Tačiau, manau, dėl rinkos tikrai pasistumdysime.Asta Žemaitienė, AB Kauno grūdai greitai paruošiamų makaronų verslo gamybinio padalinio vyriausioji technologėPer dieną dirbti tenka su poros skonių makaronais ne daugiau, kitaip viskas susipainiotų ir nebūtų jaučiama skirtumo. Prieskonių mišiniai užpilami karštu vandeniu ir ragaujami, keičiamos proporcijos. Taip dirbame kelias dienas, sultinių tenka paragauti visiems. Turime keliolikos žmonių grupę, kurių skonis, pasak tyrėjų, labiausiai išlavintas, jie taip pat ragauja produkciją. Ir kai jau turime tinkamą mišinį, tada patvirtiname receptūrą ir imamės gamybos.3.000.000tiek makaronų pakelių pagaminama greitai paruošiamų makaronų fabrike.200.000tiek makaronų puodelių pagaminama per mėnesį greitai paruošiamų makaronų fabrike.Greitai paruošiamų makaronų fabriko apyvarta, mln. Lt2012 m. 3,62013 m. 8ŠALTINIS: BENDROVĖS INFORMACIJAMAKARONŲ PARDAVIMAI (mln. vnt.)2012 m. 8,32013 m. 21,4ŠALTINIS: BENDROVĖS INFORMACIJAParodose dėmesį į AB Kauno grūdai greitai paruošiamų makaronų fabriką atkreipti padeda inovatyvi gaminių linija, pavadinta City Taste kiekviename indelyje asociacijas su įvairiais miestais keliantys makaronai. Supakuotus greitai paruošiamus makaronus darbuotojai į dėžes dėlioja rankomis. Į indelius pilami makaronai pirmiausia sutrupinami iki tinkamo dydžio. Ant pakuoti paruošto makaronų briketo robotas deda reikiamo sultinio prieskonių mišinį ir tuomet supakuoja. Darbuotojai garuose išvirtus greitai paruošiamus makaronus dar palygina rankomis, kad šių forma būtų dailesnė. Makaronų lakštai supjaustomi smulkiomis juostelėmis, šios vėliau padalijamos į reikiamo ilgio atkarpas ir suformuojami makaronų briketai. Garuose išvirti makaronai prieš keliaudami į pakuotes dar iškepami trijose skirtingos temperatūros palmių aliejaus voniose. Makaronų sultinių prieskoniai, kuriuose yra alergenų, kraunami ant mėlynų palečių ir į mėlynas dėžes, kad būtų aiškiai atskirti nuo alergenų neturinčių prieskonių. Šiandien greitai paruošiamų makaronų fabriko skonių krepšelyje 12 skirtingų rūšių makaronų ir 71 skonio sultinys.
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti