Kokį vyną mėgsta triušis
.
Interneto svetainėje winespectator.com pseudonimu pasirašinėjantis asmuo dr. Vinifera, sutrumpintai – dr. Vinny, atsakinėja į įvairiausius svetainės lankytojų klausimus apie vyną: nuo vyndarystės paslapčių iki vyno derinimo ir gėrimo vartojimo etiketo.
Vienas interneto svetainės skaitytojas dr. Vinny teiraujasi, kokio vyno svečiams geriausia būtų siūlyti „su triušiu“, t. y. prie triušienos patiekalų. „Kokio tik triušis pageidaus“, – juokauja dr. Vinny. Kalbant rimtai, triušio mėsa panaši į gerą tamsią paukštieną, „lengvesnę“ žvėrieną. Ji liesa, šiek tiek salsva. Pagaminta paprastai, tiesiog iškepta, be ypatingų prieskonių, padažų, bus labai švelnaus skonio. Dr. Vinny prie šios mėsos patiekalų pataria rinktis lengvo vyno – tokio, kurio kvapai ir skoniai nenustelbtų patiekalo. Puikiai derės prie triušienos švelnus raudonasis ‚Pinot Noir‘ vynuogių vynas ar baltieji Ronos slėnio stiliaus vynai. Jei triušiena patiekiama su padažu, vyną geriau derinti prie jo.
Vienas interneto svetainės skaitytojas dr. Vinny teiraujasi, kokio vyno svečiams geriausia būtų siūlyti „su triušiu“, t. y. prie triušienos patiekalų. „Kokio tik triušis pageidaus“, – juokauja dr. Vinny. Kalbant rimtai, triušio mėsa panaši į gerą tamsią paukštieną, „lengvesnę“ žvėrieną. Ji liesa, šiek tiek salsva. Pagaminta paprastai, tiesiog iškepta, be ypatingų prieskonių, padažų, bus labai švelnaus skonio. Dr. Vinny prie šios mėsos patiekalų pataria rinktis lengvo vyno – tokio, kurio kvapai ir skoniai nenustelbtų patiekalo. Puikiai derės prie triušienos švelnus raudonasis ‚Pinot Noir‘ vynuogių vynas ar baltieji Ronos slėnio stiliaus vynai. Jei triušiena patiekiama su padažu, vyną geriau derinti prie jo.
Žinios, vertos jūsų laiko
- Esminių naujienų santrauka kasdien
- Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
- Manopinigai.lt - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai