Pietums – aviena

Publikuota: 2009-01-30
 
„Virtuvėje būtina eksperimentuoti, kitaip nieko naujo neatrasit“, – ragina Adas Žalynas, viešbučio „Crowne Plaza“ virtuvės meistras, ir šypteli: „Sakykime, kariu avienos gal negardinčiau, bet šis prieskonis tiks prie jos teikiamiems ryžiams paskaninti.“ Vladimiro Ivanovo nuotr.
Savaitgalio pietums
Ėrienos/Avienos nugarinės su šonkauliukais kepsnys
Rekomenduoja Adas Žalynas

Reikės
Ėrienos ar avienos nugarinės su 4 šonkauliukais
Garnyrui:
Baklažano Cukinijos
Ryžių ar bulvių

Raudonojo vyno padažui:
Mėsos kaulų
Raudonojo vyno
Salierų, morkų, česnako
Prieskoninių žolelių
Šaldyto sviesto

Mėsos marinuoti nebūtina. Nupjaustykite nuo mėsos plėves ir visą nepjaustytą gabaliuką dėkite ant grotelių ar į keptuvę, trumpai apkepkite; pabarstykite pipirais, pasūdykite. Tada suvyniokite mėsą į foliją, dėkite į karštą orkaitę ir kepkite apie 10 min. Per tiek laiko mėsa visiškai neiškeps – ji dar bus truputį rausva. Kai mėsą kepame susuktą į foliją, ji nepraranda savo sulčių, jose troškinasi, taigi būna minkštesnė. Ant sviesto ar aliejaus keptuvėje, jei galite – tiesiog ant grotelių, pakepinkite riekelėmis supjaustytą baklažaną ir cukiniją.
Jeigu kepsite ant keptuvės, nepadauginkite aliejaus – šios daržovės jo greitai prisigeria, o baklažanai gali išvis ištižti. Kad taip neatsitiktų, baklažano riekeles prieš kepant patariama pamerkti į sūdytą vandenį. Bulves galite paskaninti ar apkepti su kmynais. Jei grūsite bulvių košę, į ją galite įmaišyti ožkos ar avies sūrio. Raudonojo vyno padažui reikės skirti daugiau dėmesio ir pastangų. Pirmiausia iki tamsumo keptuvėje pakepinkite kauliukus su trupučiu mėsos. Tada juos dėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pavirkite bent porą valandų. Turėsite gero sultinio. Atskirai ant sviesto pakepinkite salierus, morkas, svogūnus, česnakus (daržovių nebūtina pjaustyti labai smulkiai). Dėkite įvairių žolelių – rozmarino, čiobrelių, lauro lapų. Viską truputį pakepinkite ir pilkite dalį raudonojo vyno (1 porcijai padažo iš viso reikia apie 100 ml vyno). Kepkite, kol vynas nugaruos, tada supilkite likusį. Kaitinkite toliau, truputį vyno turi nugaruoti. Tada viską pertrinkite, sumaišykite su mėsos sultiniu, skystį nukoškite ir jį dar truputį pavirkite. Į jį dėkite gabaliuką šaldyto sviesto – labai šalto, iš šaldiklio. Padažas truputį sutirštės, paskaninkite jį druska, pipirais, jei norisi – dėkite dar čiobrelio, rozmarino. Tokį padažą galima skaninti ir spanguolėmis ar bruknėmis.
svg

Išbandykite dabar

Dabar 30 dienų prenumerata tik 5 Eur (vietoj 24,20 Eur)

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Parduota Kaune biurą turinti „Callcredit“ Premium

JAV kredito rizikos vertinimo ir informacinių sprendimų kompanija „TransUnion“  užbaigė Jungtinės Karalystės...

Mokesčių reforma: lenktynės su laiku Premium

Seimo valdantiesiems paskendus diskusijose ir gerokai vėluojant patvirtinti mokesčių bei pensijų sistemų...

Euras darda žemyn: kas judina pagrindinę valiutų porą Premium 1

Eurui riedant žemyn JAV dolerio atžvilgiu, kritimą dar sustiprino atsargus Europos centrinio banko tonas dėl...

Rinkos
08:59
„Elmorio“ investicija – 40 mln. Eur vertės gamykla Premium 5

Vienintelė Baltijos šalyse dangtelių gamybos UAB „Elmoris“ baigia plyno lauko investiciją – į naują fabriką...

Pramonė
06:00
Dividendų lenktynėse energetikus vejasi geležinkelininkai Premium

Valstybės valdomos įmonės (VVĮ) už 2017 m. išmokės beveik 200 mln. Eur dividendų, rodo apibendrinti Valdymo...

Finansai
06:00
Ateities investicija į senatvę su 10% pelningumu Premium

Tinkamai parengtas investicinis projektas į senelių namus nekilnojamojo turto (NT) savininkui gali garantuoti...

Lietuvos didžiųjų autobusų rinkoje – rekordinis pakilimas Premium

Lietuvos didžiųjų autobusų rinka išgyvena istorinį pakilimą: per pirmuosius 5 šių metų mėnesius užregistruoti...

Transportas
06:00
„Volkswagen“ ir „Ford“ svarsto vienyti jėgas Premium

Automobilių gamintojų kompanijos „Volkswagen“ ir „Ford“ ieško būdų, kaip suvienyti jėgas, kad galėtų...

Verslo aplinka
2018.06.20
AB „Inter RAO Lietuva“ valdybos pirmininkė suimta dėl šnipinėjimo Premium 13

Antradienį Maskvos Lefortovo teismas suėmė Kariną Tsurkan, Rusijos energetikos įmonių grupės „Inter RAO“ (IR)...

Verslo aplinka
2018.06.20
Biržoje apsinuogino pavienių tarpininkų veiksmai Premium

Seklioje Baltijos biržų prekyboje trečiadienį trūko naujienų, bet užtat aiškiai matėsi stambesnių...

Rinkos
2018.06.20
Požiūris niekada nepasiduoti kainavo nuostolių, bet užaugino iki 9 šalių Premium 1

Vienas baldų prekybos internetu UAB „Baldai1“ verslo modelis devyniose rinkose, kone pusantro šimto...

Mano verslas
2018.06.20
Finansų viceministrė: pradžioje – mokesčių amnestija, o paskui – sankcijos Premium

Vyriausybė siūlo numatyti laikiną galimybę deklaruoti „pamirštus“ mokesčius be delspinigių ir baudų. Tokios...

Finansai
2018.06.20
Lietuvoje – 140.000 specialistų skylė, bet užsieniečių nesamdo Premium 25

Darbdaviai pernai ieškojo 214.000 aukštos kvalifikacijos specialistų – tris kartus daugiau, nei Lietuvoje...

Vadyba
2018.06.20
Išpasakojo didžiausio istorijoje lietuvių pirkinio užsienyje detales Premium 9

Sunkiai pasiekiami sandorio įgyvendinimo terminai, gyvenimas lėktuvuose ir automobiliuose, kreivokas švedų...

Rinkos
2018.06.20
Imasi 300 namų kvartalo „iki rakto“, investuoja 30 mln. Eur Premium 25

Vilniaus pakraštyje, prie kelio į Trakus, planuojamas kelių šimtų individualių namų kvartalas. Plėtotojai...

Statyba ir NT
2018.06.20
„Vilniaus duona“ auga, bet apie plėtrą svarsto atsargiai Premium 1

Trupančioje duonos rinkoje „Vilniaus duonai“ augti padeda nauji produktai, inovacijos ir tendencijų...

Agroverslas
2018.06.20
Šiemetinis „Adrenalinas“: ir džiaugsmo, ir kartėlio kokteilis Premium

Tik ką praūžęs „Adrenalinas“, lietuviškos reklamos šventė, rinkos dalyviams sėja dvejopas mintis: ir...

Rinkodara
2018.06.20
Atidarė restoraną, kuriame nesiginčijama dėl to, kas lėkštėje: lankytojų apstu Premium 2

Maitinimo verslas – sudėtingas, bet įtraukia: tie, kas perpranta jo taisykles, dažniausiai imasi plėtros, nes...

„Facebook“ darbo jėgos planuotojas: kaip žinoti, kokių žmonių reikės ateityje Premium

Planuodamos, kiek ir kokių darbuotojų reikės, bendrovės vis dar dažnai remiasi savo nuojauta ir nuomone, o ne...

Vadyba
2018.06.19
Į rinkas užsuko korekcija – viešnia neaplenkė ir Baltijos biržų Premium

Europos akcijų biržose apniukus nuotaikoms, ne išimtis buvo ir Baltijos akcijų biržos, kuriose koregavosi...

Rinkos
2018.06.19

Verslo žinių pasiūlymai

Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“), kuriuos galite bet kada atšaukti.
Sutinku Plačiau