Pietums – aviena

Publikuota: 2009-01-30
 
„Virtuvėje būtina eksperimentuoti, kitaip nieko naujo neatrasit“, – ragina Adas Žalynas, viešbučio „Crowne Plaza“ virtuvės meistras, ir šypteli: „Sakykime, kariu avienos gal negardinčiau, bet šis prieskonis tiks prie jos teikiamiems ryžiams paskaninti.“ Vladimiro Ivanovo nuotr.
Savaitgalio pietums
Ėrienos/Avienos nugarinės su šonkauliukais kepsnys
Rekomenduoja Adas Žalynas

Reikės
Ėrienos ar avienos nugarinės su 4 šonkauliukais
Garnyrui:
Baklažano Cukinijos
Ryžių ar bulvių

Raudonojo vyno padažui:
Mėsos kaulų
Raudonojo vyno
Salierų, morkų, česnako
Prieskoninių žolelių
Šaldyto sviesto

Mėsos marinuoti nebūtina. Nupjaustykite nuo mėsos plėves ir visą nepjaustytą gabaliuką dėkite ant grotelių ar į keptuvę, trumpai apkepkite; pabarstykite pipirais, pasūdykite. Tada suvyniokite mėsą į foliją, dėkite į karštą orkaitę ir kepkite apie 10 min. Per tiek laiko mėsa visiškai neiškeps – ji dar bus truputį rausva. Kai mėsą kepame susuktą į foliją, ji nepraranda savo sulčių, jose troškinasi, taigi būna minkštesnė. Ant sviesto ar aliejaus keptuvėje, jei galite – tiesiog ant grotelių, pakepinkite riekelėmis supjaustytą baklažaną ir cukiniją.
Jeigu kepsite ant keptuvės, nepadauginkite aliejaus – šios daržovės jo greitai prisigeria, o baklažanai gali išvis ištižti. Kad taip neatsitiktų, baklažano riekeles prieš kepant patariama pamerkti į sūdytą vandenį. Bulves galite paskaninti ar apkepti su kmynais. Jei grūsite bulvių košę, į ją galite įmaišyti ožkos ar avies sūrio. Raudonojo vyno padažui reikės skirti daugiau dėmesio ir pastangų. Pirmiausia iki tamsumo keptuvėje pakepinkite kauliukus su trupučiu mėsos. Tada juos dėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pavirkite bent porą valandų. Turėsite gero sultinio. Atskirai ant sviesto pakepinkite salierus, morkas, svogūnus, česnakus (daržovių nebūtina pjaustyti labai smulkiai). Dėkite įvairių žolelių – rozmarino, čiobrelių, lauro lapų. Viską truputį pakepinkite ir pilkite dalį raudonojo vyno (1 porcijai padažo iš viso reikia apie 100 ml vyno). Kepkite, kol vynas nugaruos, tada supilkite likusį. Kaitinkite toliau, truputį vyno turi nugaruoti. Tada viską pertrinkite, sumaišykite su mėsos sultiniu, skystį nukoškite ir jį dar truputį pavirkite. Į jį dėkite gabaliuką šaldyto sviesto – labai šalto, iš šaldiklio. Padažas truputį sutirštės, paskaninkite jį druska, pipirais, jei norisi – dėkite dar čiobrelio, rozmarino. Tokį padažą galima skaninti ir spanguolėmis ar bruknėmis.
svg

Pasinaudokite išskirtiniu pasiūlymu

Dabar - iki 40% nuolaida

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Migracijos tvarkos peržiūra vėluoja – užtruko diskusijos, kaip ją keisti Premium 2

Vyriausybei nepavyko jau šiemet įgyvendinti darbo migracijos procedūrų patobulinimo, numatant palankesnius...

„Realco“ gavo leidimą statyti būstus Ozo teritorijoje, svarsto – nuomai ar pardavimui Premium 1

Su NT plėtros UAB „Realco“ susijusi bendrovė prie sostinės Ozo gatvės yra suplanavusi 5 poilsio paskirties...

Sukūrė platformą, kur smulkiesiems gauti sprendimą užtrunka dvi dienas Premium

„Kaip „užkurti“ naujo prekės ženklo e. parduotuvę?“, „Kaip atgauti pinigus iš skolininkų?“ – keli iš...

Ežerų nuomininkai skundžiasi nuostoliais, bet nuomos neatsisako Premium

Lietuvoje išnuomota beveik 900 ežerų, kurių nuomininkai sako, kad šis turtas neša vien nuostolius. Vis dėlto...

Agroverslas
05:45
Ženklai „Belarus“ ir MTZ parduodami, bet jų vertė ginčytina Premium

Išieškant Minsko traktorių gamyklos skolas JAV kompanijai „Suraleb Inc.“ į procesą įtraukta nemažai Lietuvos...

Pramonė
05:45
Kalėdiniai vakarėliai darbe: intelektualiau, blaiviau ir šiek tiek taupiau Premium

Nors kalėdiniai vakarėliai neatsiejamas metų pabaigos akcentas įmonėse, atrodo, kad tradicijos kinta.

Vadyba
2018.12.09
JK kelias į „Brexit“: diplomatijos klaidos, kurios įklampino britus į spąstus Premium 11

Theresa May, Jungtinės Karalystės (JK) premjerė, ruošiasi šalies parlamento balsavimui gruodžio 11 d. dėl JK...

Verslo aplinka
2018.12.09
Aidas Puklevičius: šnipai, kuriuos visi mato Premium 8

Senais gerais laikais slaptojo agento profesiją gaubė šilkinė aureolė. Gausybės romanų ir filmų išdresiruoti...

Verslo klasė
2018.12.08
Eglučių augintojai keliasi į internetą: čia pirkėjai per dieną užsisako jų šimtais Premium

Mažesnė kaina ar patogumas: vis daugiau eglučių pirkėjų renkasi pastarąjį variantą ir eglutę užsisako...

Agroverslas
2018.12.07
10 naujoviškų naudų darbuotojams: nuo gyvūnėlių priežiūros atostogų iki gyvenimo trenerių Premium

Stalo futbolu ir nemokamais užkandžiais darbuotojų nebenustebinsi. Darbo rinkai kaistant, darbdaviai...

Vadyba
2018.12.07
Vokietijoje svarbių pokyčių pradžia, renkamas A. Merkel įpėdinis Premium 3

Didžiausia ir dominuojanti centro dešiniosios politinė partija Vokietijos Krikščionių demokratų sąjunga (CDU)...

Verslo aplinka
2018.12.07
Rinkodaros ir komunikacijos sektoriaus atlyginimai auga sparčiau nei šalyje Premium

Du pastaruosius ketvirčius iš eilės atlyginimų metinis augimas Lietuvoje išlieka dviženklis. Gerokai...

Rinkodara
2018.12.07
Prancūzija nebelauks ES sprendimo, kitąmet apmokestins JAV milžines Premium 9

Bruno Le Maire, Prancūzijos finansų ministras ketvirtadienį pareiškė, kad šalis nuo 2019 m. apmokestins...

Technologijos
2018.12.07
Ekspertai apie tai, kaip kaupia savo pensijai Premium 11

Artėja laikas, kai reikės apsispręsti dėl kaupimo senatvės pensijai. VŽ paklausė ekonomistų ir finansininkų,...

Finansai
2018.12.07
Ne visi braukia ašarą – imasi alternatyvių pakuočių gamybos Premium

Griežtėjanti ES pozicija dėl plastiko naudojimo džiugina pakuočių iš popieriaus ir kitų medžiagų, kurios gali...

Pramonė
2018.12.07
„Stateta“ investuoja į naujas degalines, plečia partnerių tinklą Premium 2

Alytaus UAB „Stateta“ stato degalinę Kaune, prie Vilniaus–Klaipėdos greitkelio, dar vieną planuoja statyti...

Įstatymu stiprina biokuro biržą Premium 2

Energetikos ministerija vis daugiau funkcijų suteikia UAB „Baltpool“. Ji yra ne tik biokuro biržos operatorė...

Energetika
2018.12.07
Pramonė šiaušia šerį prieš gresiančius plastiko draudimus Premium 3

Lietuvos pramonininkai dalį europinių siūlymų dėl plastiko ribojimo laiko nepagrįstais, o vietoj draudimų...

Pramonė
2018.12.07
Birštonas rengia naują strategiją – kvies verslo įmones atvykti „darbostogų“ Premium 3

Itin spartų turistų srautų augimą fiksuojantis Birštonas rengia naują kurorto koncepciją, kurios tikslas –...

Smegenų mankštą pavertė verslu: pasiūlymų plėtrai vos atsigina Premium

Vaikai nori mokytis, bet tik įdomiai – tai patvirtina pagal franšizę dirbanti „Menar“ akademija, kurią...

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau