Savomis rankomis pigiau

Norint įsirengti parduotuvę, restoraną ar nedidelę kepyklėlę, visai nebūtina išleisti krūvos pinigų. Taupydami kiekvieną litą ir negailėdami rankų darbo verslininkai daug neinvestuodami sukuria aplinką, kurios pigia tikrai nepavadinsi.
Verslininkai sako, kad restorano įrangai ir interjerui nesunku išleisti ir milijoną, tačiau ne ką prasčiau įsikurti galima už dešimt ar dvidešimt kartų mažesnę sumą.Daugiausia sutaupo ir originaliausiai įsikuria tie, kurie geba senus ir nebenaudojamus daiktus prikelti naujam gyvenimui, nesibodi į rankas patys paimti plaktuką, teptuką ar šluotą.
Beprasmė investicija
Nedidelių įmonių vadovai sako kur kas mieliau linkę investuoti ne į prabangius baldus, o į žmones.
Kėdės ir stalai turi būti patogūs, bet ne naujausio dizaino ar įmantraus grožio, ne tai svarbiausia, teigia italas Giuseppe Patti, Klaipėdos bistro Dolcesalato bendraturtis. Su kitais savininkais daugelį įstaigos interjero detalių konstruodami savomis rankomis verslininkai, kaip teigia, sutaupė ne mažiau kaip 100.000 Lt.
Panašiomis mintimis dalijasi ir kitų kavinių savininkai. Štai Gediminas Petrikas, sostinės picerijos Pizzaland savininkas, sako, kad žmonės jam kur kas svarbesni už interjerą.
Investuojame į virtuvę ir žmones, o ne į prabangų interjerą. Jį įsirengti galima palyginti pigiai, o produktams, virtuvės įrangai ir dirbantiems žmonėms gailėti nereikia, teigia verslininkas.
Pavyzdžiui, picerijos savininkas VŽ pasakojo kaime radęs masyvią kinivarpų išraižytą lentą ir pigiai ją nupirkęs panaudojo picerijos barui įrengti. Jo teigimu, taip atrodančio tikro medžio baras turėtų kainuoti keliolika kartų brangiau.
Be to, kai daugelį darbų darai pats ir nesi priklausomas nuo statybininkų ar dizainerių, gali sutaupyti nemažai laiko.
Daugybę darbų darėme patys: ir dizainą kūrėme, ir patalpas remontavome. Tai leido piceriją atidaryti per trumpą laiką, teigia Evaldas Uziela, Evo Pizza savininkas.
Visada gali pigiau
Kiek pinigų reikia barui įrengti, pasakyti sudėtinga kiekvienu atveju tai individualu ir priklauso nuo poreikių. Tačiau pašnekovai sako, kad visada tai galima padaryti perpus pigiau nei atrodo.
Viską galima įrengti du kartus brangiau arba du kartus pigiau, kalbėdamas apie išlaidas sulčių barui įrengti sako Aidas Akcijonaitis, UAB The Juice Room direktorius.Įmonių savininkai pataria gerai pagalvoti apie padėti galinčius draugus ar pažįstamus jie galėtų padėti sutaupyti.Atidarant nedidelę sumuštinių kavinę, reikia turėti kokius 80.000100.00 Lt. Tai užkandinė, todėl labai didelių investicijų patogumams nereikia, teigia Audrius Seliuginas, sumuštinių kavinės Gimme savininkas.
Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos Verslo žiniose, Sodros, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.
Tema Gazelė
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti