Pietų – į Europos kultūros sostinę

Publikuota: 2014-04-06
Atnaujinta 2015-06-01 13:26
svg svg
Nuotrauka: "Matton" nuotr.
 

Europos kultūros sostinė Ryga kviečia gero maisto mėgėjus: į „Europos kultūros sostinės 2014“ renginius įsilieja projektas „Gero skonio kryptis – Ryga“, masinantis gurmaniško maisto ir kulinarinių kelionių mėgėjus.

Geriausi miesto restoranai pristatys specialius valgiaraščius, siūlys paragauti sezoninių patiekalų ir artimiau susipažinti su Latvijos virtuve. Įgyvendinant šį projektą, taip pat bus rengiamos dvi Rygos restoranų savaitės (pavasarį bei rudenį).

Rygos pavasario restoranų savaitė vyks gegužės 5–11 d., o rudenį renginys numatytas spalio 13–19 d., per patį derliaus nuėmimo metą. Šių savaičių metu virtuvės meistrai tieks specialius pietus iš trijų patiekalų – užkandžio, pagrindinio patiekalo ir deserto.
Vykstant projektui, bus galima paragauti įvairių šiuolaikinės Latvijos virtuvės patiekalų. Pavasario mėnesiais (nuo kovo iki gegužės) daug dėmesio bus skiriama valgiams su vietos ožkų sūriu, kiškiakopūsčiais ir bobausiais. Vasarą bus pristatyta valgių iš žirnių, vėžių ir agrastų. Rudenį restoranai siūlys patiekalų iš aronijų, medaus, Baltijos jūros plekšnių. Na, o valgiai iš pupų, petražolių ir veršienos kepenėlių prie stalo pakvies žiemos mėnesiais.Domina turistus
„Pernai mintis paversti Rygą Baltijos šalių kulinarine sostine sulaukė milžiniškos sėkmės – per restoranų savaites patiekta per 10.000 valgių iš specialių valgiaraščių. Tai rodo, kad turistus labai domina mūsų restoranų kultūra. Šiemet ir toliau bendradarbiausime su restoranais bei kavinėmis ir suteiksime Rygos miesto gyventojams ir svečiams galimybę paragauti latviškų patiekalų, kuriuos virtuvės meistrai ruoš iš sezono gėrybių, atrinktų kartu su Virtuvės šefų klubo atstovais“, – teigia Vita Jermolovica, Rygos turizmo plėtros biuro (RTPB) tarybos narė.
Projekte dalyvaujančius restoranus ir kavines Rygoje galima atpažinti pagal specialų projekto ženkliuką, išskirtiniai pasiūlymai bus pažymėti ir restoranų valgiaraščiuose. Nors patys restoranai sprendžia, kaip savo patiekalus pristatyti svečiams, projekto dalyviai raginami supažindinti lankytojus ne tik su specialiai paruoštais valgiais, bet ir su visais gamyboje naudotais latviškais produktais.
2013 m. projekte iš viso dalyvavo 30 restoranų ir kavinių. Tikimasi, kad šiemet projektas dar išsiplės.
Išsamesnė informacija apie projektą „Gero skonio kryptis – Ryga“, dalyvių sąrašai bei valgiaraščiai – portale „LiveRiga.com“.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

G. Nausėda pakvietė UNESCO vadovę į „Kauno – Europos kultūros sostinės“ atidarymą

Paryžiuje viešintis prezidentas Gitanas Nausėda antradienį pakvietė UNESCO generalinę direktorę Audrey...

Laisvalaikis
2021.11.30

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku