Picomis baidarių verslo nepagadinsi

Publikuota: 2014-04-04
Atnaujinta 2015-06-01 13:26
Nuotrauka: Juditos Grigelytės
„Verslo žinios“

Kai esate užsidegęs idėja, visada randate sprendimų jai įgyvendinti. Net jei verslo plane sudėlioti skaičiai pasirodo nesą labai tikslūs ir prireikia kur kas daugiau investicijų, nepagailėję pastangų ir darbo, jau netrukus galite džiaugtis veikiančiu verslu.

Tokia patirtimi dalijasi Evaldas Uziela ir Ilona Maksimova, UAB „Evo sprendimai“ bendraturčiai. Pora prieš keletą metų įkūrė baidarių nuomos verslą. Šis sekasi neblogai, tačiau ne tiek, kad iš sezono metu uždirbtų lėšų būtų galima nesukant galvos gyventi ištisus metus ar galvoti apie verslo plėtrą.„Baidarių sezonas baigiasi ir tada pradedi galvoti – o ką daryti dabar? Minčių turėjome įvairiausių: galvojome ir apie pilstomo alaus krautuvėlę, ir apie sumuštinių barą. Vis dėlto nusvėrė noras turėti savo piceriją“, – aiškina p. Uziela, įmonės direktorius.

Konkurencijos neišsigando

Verslininkai pripažįsta ne kartą svarstę, ar verta atidaryti dar vieną piceriją, kai jų koncentracija tokia didelė.„Vis dėlto pasiryžome, nes norėjome pasiūlyti šiek tiek kitokių picų, nei galima paragauti pas konkurentus. Prieš apsispręsdami, ar atidaryti piceriją, aplankėme daugybę šių įstaigų, visur ragavome picų ir nuolat rasdavome trūkumų, ką, mūsų nuomone, reikėtų daryti kitaip. Dabar, kai turime savo piceriją „Evo Pizza“, galime kepti tokias picas, kokias norėtume valgyti patys“, – nusišypso p. Maksimova, įmonės komercijos vadovė.Verslininkai tikina, kad jų picos turi kur kas daugiau ingredientų, negu įprasta kitur.„Manau, tokių picų kaip tik ir trūko, nes iš lankytojų gauname geriausių atsiliepimų. Dauguma jų ne tik grįžta patys, bet ir atsiveda draugų. Pradėjome dirbti vasarį, manėme, kad praeis nemažai laiko, kol picerijos veikla įsivažiuos, bet buvome maloniai nustebę, kai nuo pat atidarymo dienos lankytojų netrūksta“, – džiaugsmo neslepia p. Maksimova.

Ne senamiestyje

„Evo Pizza“ atidaryta viename iš sostinės miegamųjų rajonų – Pašilaičiuose. Verslininkai tikina centre nenorėję įsikurti ne tik dėl to, kad ten patalpų nuoma kur kas didesnė, bet ir todėl, kad miegamuosiuose rajonuose mažesnė konkurencija.„O žmonės skaniai pavalgyti nori visur, nesvarbu, kur gyventų. Apie naują piceriją pranešėme socialiniuose tinkluose, kur aktyviai bendraujame. Taip pat dalijome skrajutes ne tik aplinkiniams, bet ir kitų miegamųjų rajonų gyventojams. Juk čia yra labai daug jaunimo, o jie – vieni iš pagrindinių picų mėgėjų“, – nurodo p. Uziela.Abu verslininkai anksčiau patys yra dirbę picerijose, tad ši darbo specifika jiems neblogai pažįstama. Tačiau picų kepti pora nesiėmė.„Norėjome, kad šį darbą atliktų profesionalai. Atidarius piceriją, mokytis kepti picas būtų blogas sprendimas, nes užėjęs ir paragavęs prastos picos klientas antrą kartą negrįžtų. Todėl kepėjus atsirinkome patyrusius, kad šie iš karto galėtų dirbti“, – nurodo p. Maksimova.Verslininkai tikina, kad jie išlaikys aukštai užkeltą kartelę.„Juk kaip dažnai Lietuvoje būna: atidaroma kavinė ar restoranas, iš pradžių viskas puiku ir skanu. Bet kai nueini po metų ar net pusmečio, pamatai, kad kokybė akivaizdžiai suprastėjo. Kartą nusivylęs daugiau ten nebegrįši. Mes stengsimės tokios klaidos nedaryti ir kokybę nuolat palaikysime tokią pačią“, – aiškina įmonės vadovas.

Nemokami naujienlaiškiai į savo el. pašto dėžutę:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

Pasidalijo funkcijas

Verslininkai yra ne tik verslo partneriai, bet ir pora gyvenime. Jie tikina, kad supratimas, nuoširdi pagalba vienas kitam ir žinojimas, kad darai viską ne kam nors, o sau, leido piceriją atidaryti per gana trumpą laiką.„Daugybę darbų darėme patys: ir dizainą kūrėme, ir dirbome patalpas remontuodami. Prasidėjus sezonui, aš užsiimsiu baidarių nuoma, o Ilona liks vadovauti picerijai. Ateityje samdysimės daugiau darbuotojų, nes viso gyvenimo vien verslui skirti neketiname. Bet dabar, kol atsistosime ant kojų, tenka tai daryti. Svarbiausia, kad palaikome vienas kitą, nes be to būtų labai sunku“, – sako. p. Uziela.Picerijai įkurti reikėjo 50.000 Lt investicijų. Rengdami verslo planą, verslininkai buvo numatę gerokai mažiau, tačiau patalpas įrengti, nors daugelį darbų atliko patys, vis tiek kainavo daugiau. Nors iš pat pradžių buvo galvojama pasinaudoti verslo skatinimo galimybėmis, vėliau „Evo Pizza“ įkūrėjai trūkstamą pinigų sumą pasiskolino iš giminių.„Pradėti naują veiklą be paskolų iš bankų yra psichologiškai lengviau. Klientų gausa leidžia tikėtis, kad mūsų verslo modelis pasiteisins, paskolą giminėms netruksime grąžinti ir jau galvojame apie verslo plėtrą“, – atskleidžia p. Maksimova.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

Tema „Gazelė“
Norite pasiūlyti temą, turite pastabų, pasiūlymų ar klausimų? Parašykite „Verslo žinių“ redaktoriams.

Jei norite suteikti konfidencialios informacijos, rašykite vyr. redaktoriui rolandas.barysas@verslozinios.lt

Kaip „Mobile.de“ nenusipirkti katės maiše ir pašokdinti pajamas nuo 3 iki 13 mln. Eur Premium

Naudoti automobiliai, bet patikimi – tokią automobilių pagal užsakymą paslaugą siūlanti UAB „Kokybiški auto“...

Gazelė
05:45
Moteriški ir vyriški kolektyvai: lyčių įvairovė – būtina, bet komandos stiprybė – iš asmenybių įvairovės Premium

Kolektyvai, kuriuose dominuoja viena iš lyčių, pasak VŽ kalbintų vadovų ir psichologės, vis dar gali...

Vadyba
2022.08.09
Sprendimas pradėti veiklą JAV pasiteisino: lietuvės sukurtą startuolį jau įsigijo investuotojai Premium

UAB „Neorus“, veikiančią 6 metus, už neatskleidžiamą sumą įsigijo kita lietuviška UAB „Orbio World“. Abi jas...

Gazelė
2022.08.09
Kaip sudaryti saugią verslo sutartį, kai į akis žvelgia recesija Premium

Gausėjant ūkio nuosmukio ženklų, verslas turi ruoštis gyvenimui kur kas rizikingesnėmis sąlygomis. Sutartyse...

Finansai
2022.08.08
Kaip skolinasi verslas: atidumas, kitoks sėkmės vertinimas ir rudeninė pagalvė Premium

Verslas atidžiau planuoja investicijas ir atsisako tų projektų, dėl kurių sėkmės suabejoja. Mažėja...

Gazelė
2022.08.08
Nepateikusiems duomenų JANGIS – ne viskas taip baisu, be bankų paslaugų jie kol kas nelieka Premium 1

Apie 110.000 juridinių asmenų – du trečdaliai turėjusių tai padaryti – dar nėra pateikę duomenų apie savo...

Finansai
2022.08.08
Kaip išlaikyti balansą tarp stipraus augimo ir rizikos

Nors verslo plėtra yra kiekvieno įkūrėjo tikslas, tačiau kartais ji gali būti pražūtinga, nes nevaldomas...

Gazelė
2022.08.07
Nereikalingi rūbai pametėjo verslo idėją

Tekstilės atliekos yra vienos taršiausių. Tačiau mada gali būti – tuo neabejoja „Copie“ prekės ženklo kūrėja,...

Gazelė
2022.08.06
„Invega“ verslui per pusmetį skyrė 2.500 įmonių beveik 160 mln. Eur finansavimą 1

Nacionalinė plėtros įstaiga „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) pirmąjį 2022 metų pusmetį skyrė...

Verslo aplinka
2022.08.05
Kaip restoranai kovoja su kainomis: žinomo prekės ženklo pardavimas, lūkesčiai dėl lengvatos Premium

2022-ieji nuo pat metų pradžios pažėrė iššūkių restoranų verslui – šie buvo priversti ieškoti sprendimų, kaip...

Gazelė
2022.08.05
VMI įmonių rizikos šviesoforas: žali įvertinimai negarantuoja ramybės Premium 2

Ketvirčiui milijono mokesčių mokėtojų VMI atvėrė jų profilius – leido pamatyti, ar mokesčių administratoriui...

Finansai
2022.08.05
„Kotletukai“ šunims išgelbėjo verslą, nesvarbu, kad jie brangesni už mėsą Premium

Šalutinė veikla gali tapti ne tik pagrindinė, bet ir vienintelė, rodo UAB „Rogių šunys“ pavyzdys. Gaminti...

Gazelė
2022.08.04
Ekspertai apie „Ziticity“ veiklos stabdymą: geras IT sprendimas, bet per maža rinka Premium 7

UAB „Miesto logistika“, valdanti greitojo siuntų pristatymo platformą „Ziticity“, pranešė apie savo veiklos...

Logistika
2022.08.04
Ilgamečiai vadovai – kodėl jie labiau naudingi nei žalingi Premium 3

Pasigirstant diskusijoms, kiek dažna turi būti rotacija tarp vadovų, ekspertai, kalbėdami apie ilgamečius...

Vadyba
2022.08.04
Paslaugos unikalios, poreikis didelis, bet vis dar painiojamas: socialinis, bet verslas Premium

Sprendžia švietimo ir neformalaus ugdymo, aplinkosaugos ir tvarumo problemas – taip prisistato didžioji dalis...

Gazelė
2022.08.04
9 kartus JAV pernai augęs startuolis „Billo“ ruošia naują „TikTok“ produktą ir lėtina augimo tempą Premium

Bendruomenės rinkodaros platforma „Billo“ (UAB „Billo.app“), siūlanti vaizdo įrašų turinį JAV e. komercijos...

Inovacijos
2022.08.03
Kad nebūtų kaltų „reklama gera, produktas blogas“: kaip pasirinkti reklamos agentūrą e. parduotuvėms Premium

Augančios e. parduotuvės svarsto kreiptis į specialistus, skaitmeninės rinkodaros ir reklamos agentūras, tik...

Gazelė
2022.08.03
Reprezentacinės sąnaudos: jomis neturi tapti įmonės vadovo dukters vestuvių išlaidos Premium 2

Vasarai įsibėgėjus įmonės dažniau organizuoja renginius ar išvykas, pasikviesdamos verslo partnerių, o...

Finansai
2022.08.02
Džiovintų malkų verslas pagal anykštėnus: nuo bankroto prieslenksčio iki milijoninių apyvartų Premium

Verslo plėtra gali šiam suteikti sparnus, bet lygiai taip pat – jį sužlugdyti. UAB „Vli Timber“ žino, ką...

Gazelė
2022.08.02
Pirmojo namų restorano įkūrėja: mums atsikėlus į sostinę, pagaliau Vilniuje yra kur pavalgyti Premium 6

Kai esi namie, pats nusistatai savo taisykles, o kiti prie jų turi taikytis, o jei nepatinka – nebesilankyti.

Gazelė
2022.08.01

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku