Paaiškės geriausias jaunasis Lietuvos virėjas

Publikuota: 2014-02-22
Atnaujinta 2015-06-01 13:18
Nuotrauka: "Matton" nuotr.
 

Šį šeštadienį, vasario 22 d., Vilniaus prekybos ir pramogų centre „Ozas“ vyks Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) organizuojamas Lietuvos jaunųjų virėjų čempionatas.

Pasak Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidentės Rūtos Šiušienės, jaunųjų virėjų čempionatai, populiarūs visame pasaulyje, tapo tradicija ir Lietuvoje.

„Šiuo renginiu skatiname jaunuosius virėjus tobulėti, būti kūrybingiems ir aktyviems savo specialybės atstovams. LRVVKA tikslas – populiarinti kulinaro bei konditerio specialybes ir leisti jauniems meistrams pasijusti reikalingiems Lietuvoje. Taip pat mums labai svarbu rasti naujų talentų, galinčių atstovauti Lietuvai didžiuosiuose tarptautiniuose kulinariniuose konkursuose“, – sakė ji.Nugalėtojus rinks tarptautinė komisija. Ją sudaro Valius Čepanonis, Prancūzijos ambasados virtuvės vyriausiasis virėjas, Janina Galubavičienė, viešbučio „Perkūno namai“ restorano „Daugirdas“ gamybos vadovė, Ruslanas Bolgovas, kulinarijos mokyklos „Ticket to the Kitchen“ virtuvės šefas, ir kviestiniai svečiai – Lietuvoje gyvenantis dviejų kepyklėlių Vilniuje savininkas Thierry Lauvray (Prancūzija) ir Michaelas Laiskonis (JAV) iš Niujorko Kulinarijos švietimo instituto. Ponas Laiskonis ne tik vertins jaunuosius virėjus, bet ir surengs kulinarijos paskaitą čempionato dalyviams bei svečiams.Kulinarijos žvaigždė
Šiemet komisijoje dirbs vienas geriausių pasaulio konditerių, Niujorko kulinarijos švietimo instituto kūrybos direktorius Michaelas Laiskonis, 2007 m. pelnęs vieną svarbiausių šios srities apdovanojimų „Išskirtinis konditerijos meistras“ („Outstanding Pastry Chef“; James Beard Foundation).
Anot Amerikos ambasados kultūros atašė Ninos Murray, kaip mokytojas, p. Laiskonis turi svarbų sugebėjimą padrąsinti jaunus žmones sekti savo profesine aistra, o kaip konditeris – jis tiesiog žvaigždė.
Čempionate varžysis aštuoni ne vyresni nei 26 metų Lietuvos virėjai. Visi konkurso dalyviai darys du savo sukurtus patiekalus: karštąjį patiekalą ir desertą. Karštam patiekalui pagaminti dalyviai naudos viščiuką, kurį patieks su Bearnaise padažu; desertui – džiovintus obuolius, šokoladą ir farino cukrų.Konkursas vyks dviem etapais, kiekviename pasirodys ir gamins keturi, atrankos turą įveikę, dalyviai.
Dalyvaus: Ignutis Klimavičius („Lauro lapas“, Vilnius), Justinas Misius („Moon Garden“, Vilnius), Pavelas Koncejalovas (viešbutis „Kempinski Hotel Cathedral Square“, Vilnius), Povilas Giunteris („Marche de Provence“, Vilnius), Aurimas Labanauskas („Moon Garden“), Deimantė Valinčiūtė (Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras / restoranas „Piano piano“ Kaunas), Donatas Šatkauskas („Harvey Nichols OXO Tower“, Londonas) ir Egidijus Ledas („Vakarienės namai“, Kaunas).
Lietuvos jaunųjų virėjų čempionatas vyks nuo 10 iki 20 val., o laimėtojai bus skelbiami 19 val. Renginys nemokamas.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

Norite pasiūlyti temą, turite pastabų, pasiūlymų ar klausimų? Parašykite „Verslo žinių“ redaktoriams.

Jei norite suteikti konfidencialios informacijos, rašykite vyr. redaktoriui rolandas.barysas@verslozinios.lt

G. Nausėda pakvietė UNESCO vadovę į „Kauno – Europos kultūros sostinės“ atidarymą

Paryžiuje viešintis prezidentas Gitanas Nausėda antradienį pakvietė UNESCO generalinę direktorę Audrey...

Laisvalaikis
2021.11.30

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku