Aplink pasaulį: mados lėkštėje

Publikuota: 2013-07-20
Nuotrauka: "Matton" nuotr.
 

Po visą pasaulį išsibarstę interneto žurnalo „Conde Nast Traveler“ maisto specialistai bei restoranų kritikai pasidalino šių metų restoranų meniu tendencijomis ir išvardino keletą geriausių neseniai duris atvėrusių restoranų.


San Franciskas
Populiaru:degustaciniai meniu ir neįpareigojanti restoranų aplinka.
Adresai:
* „Roxy's Cafe“ (2847 Mission st.) — Venesuelos virtuvės įkvėptas dešimties patiekalų degustacinis meniu atsieis 75 USD, užkandžių galima įsigyti už 10 USD ir daugiau;
* „Commonwealth“ (2224 Mission st.) — gana prabangus šešių patiekalų degustacinis meniu čia kainuoja 70 USD, užkandžiai — nuo 15 USD.
Londonas
Populiaru: vyno barai ir prieinamos kainos.
Vyno upės Londone liejasi dar nuo Henriko II-ojo laikų, bet specialistai sako, kad iki šiol mieste nebuvo kur paskanauti tikrai gero vyno už prieinamą kainą.
Adresai:
* „Champagne & Fromage“ (22 Wellington st.) — vyno parduotuvė ir bistro viename;
* „Dalla Terra“ (25 Slingsby pl.);
* „40 Maltby Street“.
Niujorkas
Populiaru:grybauti, uogauti ir rinkti žoleles.
Kai kuriems Niujorko šefams pabodo derėtis su ūkininkais — dabar jie samdo patyrusius grybautojus, uogautojus bei žolininkus, kurie žingsniuoja į miškus ir pievas bei tempia į restoranus rečiausius grybus, žoleles ir šakneles. Iš šių virtuvės šefai ruošia tokias keistenybes kaip varnalėšų likeris, kurio galima paskanauti „Aska“ restorane“ arba „Atera“ tiekiami sūrūs kerpių sausainukai.
Adresas:
* „The Marrow“ (99 Bank st.) paragausite keptos kuokštinės grifolės triufelių padaže.
Paryžius
Populiaru:lapiniai kopūstai.
Amerikietė Kristen Beddard 2011 rugsėjį persikraustė į Paryžių ir nustebo supratusi, kad kultūros sostinėje t adatos šieno kupetoje tenka ieškoti lapinių kopūstų. Tada ji ėmės projekto „The Kale Project“, kuriuo sumanė supažindinti prancūzus su maistingąja daržove. Nežinia, ar K. Beddard dėka, bet lapinių kopūstų vis dažniau atsiranda geriausių virtuvės šefų lėkštėse.
Adresai:
* „Bones“ (43 rue Godefroy Caviagnac, 75011) — lapiniai kopūstai patiekiami su keptu karveliu;
* „Abri“ (92 rue du Faubourg-Poissonniere, 75010) — čia jie poruojami su žuvimi.
Šanchajus
Populiaru:itališka virtuvė.
Šanchajaus gyventojus iš europietiškosios virtuvės stebuklų mažiausiai glumina itališki patiekalai. Šiuo metu mieste dygte dygsta picerijos ir tik makaronų patiekalus siūlančių restoranų.
Adresai:
* „8½ Otto e Mezzo Bombana“ (Yuhang Mansion verslo centras, WaiTan, Huang Pu Qu);
* „Mercato“ (6F, Three on the Bund, No. 3, Zhong Shan Dong Yi Road);
* „Scarpetta“ (33 Mengzi Lu).
Sidnėjus
Populiaru:vietinė virtuvė.
Tradicinėje pirmųjų Australijos gyventojų virtuvėje netrūksta rūgščių, spanguoles primenančių uogų, anglimi praturtintų Naujosios Zelandijos špinatų ir švelnios valabių mėsos.
Adresas:
* „The Woods“ (“Four Seasons“ viešbutis, 199 George Street“).

Tokijas
Populiaru:išskirtinis alus.
Tokijo gyventojai visada mėgo alų, bet mieste tik dabar atsiranda daugiau barų, kurie patys verda alų.
Adresai:
* „The Taproom“ (Shibuya-ku, Jingumae 1-20-13, No Surrender Bldg. 2F);
* „Watering Hole“ (Shibuya-ku, Sendagaya 5-26-5);
* „Swan Lake Pub Edo“ (Chuo-ku, Yaesu 2-6-5).

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Vilniaus senamiestyje kuriamas „Senatorių pasažas“ Premium 5

Restoranų verslo padangėje jau senokai sklando kalbos, jog iš viešbučio „Pacai“ restoranų su visa komanda...

Laisvalaikis
2020.01.17
Laukiamiausios 2020-ųjų meno parodos: Raphaelis, M. Abramovič ir Christo Premium

Šįmet pasaulio muziejai žada įsimintinų pristatymų – nuo kryžiaus žygių gink­lų Abu Dabio Luvre iki Ya­yoi...

Laisvalaikis
2020.01.05

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau