Atoki vieta tampa traukos centru

Publikuota: 2013-04-28
Atnaujinta 2015-06-01 19:05
Daiva Girdauskaitė,
Daiva Girdauskaitė, "Cup Cake" vadovė. Nuotrauka: Indrės Sesartės
„Verslo žinios“

„Viskas, kas susiję su laime ir džiaugsmu, turi tiesioginį ryšį su konditerija, todėl tau linkiu įkurti šią nuostabius saldumynus gaminančią įstaigą ir pasikviesti mane kavos“, – prieš septynerius metus baigiant mokyklą klasės draugės parašytas pranašingas linkėjimas išsipildė.

„Linkėjimas išsipildė, o Anglijoje šiuo metu gyvenančią draugę jau pakviečiau kavos, laukiu jos atvykstančios“, – sako Vaida Girdauskaitė, naujos skanėstų krautuvėlės „Cup Cake“, prieš savaitę atidarytos Kaune, Vytėnuose, vadovė.Konditerijos versle – nuo paauglystės
25-erių verslininkė yra šios konditerijos oazės vadovė, šeimininkė, direktorė, pardavėja, dizainerė. Savo verslą pradėjusios p. Girdauskaitės pareigų sąrašą galima būtų tęsti. Kodėl oazė? Todėl, kad konditerijos krautuvėlės, regis, čia neturėjo būti, nes tai atoki miegamojo Kauno rajono vieta, kuriai tapti traukos centru tarsi nėra galimybių. Vytėnuose bandė veiklą plėtoti pora maisto prekių, drabužių parduotuvių, tačiau neišliko.Visus „bet“, „gal“, „rizikinga“, atidarydama prabangiai, tačiau jaukiai įrengtą „Cup Cake“ krautuvėlę, atmetė jaunatvišku optimizmu trykštanti p. Girdauskaitė. Konditerijos versle jauna moteris sukasi nuo paauglystės, mat jos tėvas Juozas Girdauskas yra įkūręs Vytėnų ŽŪB, kurios veikla nuo daržovių paruošimo ir tiekimo restoranams bei kavinėms vėliau išsiplėtė iki konditerijos produkcijos gamybos.

Reikia keksiukų – yra

Vytėnų ŽŪB konditerijos cechas priimdavo ir asmeninius užsakymus, todėl įmonės direktoriaus pavaduotoja sako vis pasvarstydavusi apie nedideles patalpas, kuriose galėtų atiduoti užsakovams pagamintą produkciją. Tokių patalpų toli ieškoti neprireikė – jos buvo šalia konditerijos cecho. Taip Vytėnų ŽŪB tapo naujos „Cup Cake“ krautuvėlės valdytoja.
Konditerijos cechui atokesnė vieta nėra kliūtis plėtojant verslą, juo labiau kad per penkiolika minučių iš čia gali patekti į miesto centrą. Tačiau sėkmingai konditerijos krautuvėlės veiklai reikia daugiau saugiklių.„Žinoma, sprendimas dėl „Cup Cake“ vietos nebuvo priimtas skubotai. Su tėvu svarstėme įvairius būdus – ir krautuvėlę įrengti dideliame prekybos centre arba miesto centre. Tačiau nusprendėme apsistoti šalia konditerijos cecho. Čia yra mūsų patalpos, atkrinta produkcijos tiekimo sąnaudos, prekybos centre sudėtingiau užtikrinti produktų šviežumą. Dabar viskas šalia – reikia keksiukų, nueinu kelis žingsnius į cechą ir netrukus jie iškepami“, – pasakoja p. Girdauskaitė.

Tėvo investicija, dukros atsakomybė

60.000 Lt – tiek kainavo įrengti „Cup Cake“ krautuvėlę buvusiame vyno gamybos ceche. „Tai tėvo investicija į mano verslą. Įgyvendinau svajonę turėti konditerijos krautuvėlę, dabar turiu pateisinti jo lūkesčius“, – kalba kaunietė.Krautuvėlės interjerą kūrė pati vadovė, bičiuliai pagelbėjo kuriant logotipą. „Kai metų pradžioje jau apsisprendėme, kad krautuvėlę kursime šalia konditerijos cecho, viskas pajudėjo tarsi sviestu patepta. Gal tik statybininkų ieškoti nebuvo lengva, bet trečia jų komanda susitvarkė su užduotimis ir įrengė patalpas“, – sako verslininkė.Prabangus „Cup Cake“ interjeras stebina kiekvieną čia apsilankantįjį. „Jį kūriau, tarsi tai būtų mano namai. Nenorėjau pigaus įprastos parduotuvėlės interjero, nes mano krautuvėlė turi tapti traukos centru“, – sako p. Girdauskaitė. Interjere dominuojanti rožinė spalva, pasak pašnekovės, pasirinkta tikslingai, nes kelia asociacijų su skania saldžia produkcija.

Šeimininkė – prie prekystalio

„Cup Cake“ dirba dar tik savaitę, tačiau jau paneigė stereotipus, kad miegamajame rajone tokia skanėstų parduotuvėlė neaktuali. Jos duris varsto ir paaugliai, ir mamos su vaikais, vietiniai ir atokesnių rajonų gyventojai. Vieni perka keksiukų, kiti užsako tortų, pyragaičių įvairioms šventėms.Ponia Girdauskaitė sako, kad kol kas, siekdama geriau sužinoti pirkėjų poreikius, ji pati dirba prie prekystalio. „Man naudinga padirbėti prie prekystalio, tačiau yra darbų ir tėvo įmonėje, tad vis sunkiau spėti, dar ruošiuosi ir mėgėjų teatro, kuriame vaidinu, premjerai. Asmeniniam gyvenimui laiko kaip ir nelieka. Tačiau tai laikina. Čia kaip su kūdikiu – iš pradžių blaškaisi, nežinai, ko stvertis, o vėliau ritmas nusistovi ir atrandi laiko visiems darbams“, – optimistiškai kalba „Cup Cake“ šeimininkė.

Straipsnis publikuotas dienraštyje "Verslo žinios".

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą VERSLO naujienlaiškį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau