Verslo idėją parsivežė iš Kanados: produkto skonis – seniai pažįstamas

Publikuota: 2019-01-19

„Nekaltas limonadas“, – taip savo kuriamą gėrimą pristato kombučios „Būkčia“ gamintojai Laurynas Sužiedėlis ir Martynas Balčiūnas. Ir nors arbatos grybą stiklainyje ant palangės atsimena ne vienas vyresnio amžiaus žmogus, šiandien jis atgimsta kaip sveika ir madinga alternatyva įprastiems gazuotiems gėrimams.

Apie kombučią p. Sužiedėlis sužinojo prieš devynerius metus Kanadoje, atsitiktinai įsidarbinęs jos darykloje.

„Aš pats apie arbatos grybą nebuvau girdėjęs. Kai sužinojau, kad gaminsiu grybų gėrimą, įsivaizdavau, kad bus spaudžiamos sultys iš kokių pievagrybių“, – juokiasi p. Sužiedėlis.

Sužinojęs, kas iš tikro yra kombučia, pašnekovas idėją užsiimti jos gaminimu parsivežė į Lietuvą – prieš metus su p. Balčiūnu jis įkūrė mažąją bendriją „Kombučerija“ ir pradėjo prekiauti savo gėrimu.

Daug kas atsimena

Rašytiniuose šaltiniuose kombučia – fermentuotas arbatos gėrimas – minima jau daugiau kaip tūkstantį metų, bet manoma, kad ji gaminama ir kur kas seniau.

Nors skamba egzotiškai, pasirodo, daugeliui vyresnio amžiaus žmonių, net niekada negirdėjusių kombučios pavadinimo, šis gėrimas puikiai pažįstamas – ne vienas arbatos grybą dideliuose stiklainiuose augino savo virtuvėje.

„Būna, nieko nesakai žmogui, bet matai, kaip jis paragauja, ir supranti, kad skonį tikrai atpažįsta“, – pasakoja p. Balčiūnas.

Šiandien kombučia atgimsta iš naujo – gėrimas itin išpopuliarėjo Amerikoje. Anksčiau liaudies medicina laikyta kombučia tampa skaniu ir madingu gėrimu, galinčiu pakeisti daug cukraus ar dirbtinių priedų turinčius limonadus.

„Mes irgi nusprendėme nekalbėti apie grybus ar trilitrinius stiklainius“, – sako p. Sužiedėlis.

Dėl to savo pagamintą kombučią pašnekovai pilsto į nedidelius, patogius naudoti buteliukus. „Kombučerija“ taikosi į HORECA sektorių – šiuo metu kombučios „Būkčia“ galima įsigyti 40-yje įvairių kavinių ir restoranų 5-iuose Lietuvos miestuose, keliose parduotuvėse, taip pat mugėse ir renginiuose.

Visą „Kombučerijos“ istoriją skaitykite VŽ Premium.

Gauk nemokamą PRAMONĖS savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Maisto ir gėrimų paroda BAF: degustacijos, diskusijos, meno instaliacijos

Lapkričio 8 ir 9 d. Vilniuje, parodų centre „Litexpo“, tęsiasi Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF. Čia...

Paslaugos
2019.11.08
Analitikai: „Pieno žvaigždžių“ akcijos vertos iki 1,44 Eur, įmonė gali tapti konsoliduotoja Premium 1

Antros pagal pajamas Lietuvos pieno perdirbimo įmonės „Pieno žvaigždės“ akcijos yra vertos iki 57% daugiau,...

Rinkos
2019.11.06
Įsisiautėjęs maras sąlygas kiaulienos rinkoje diktuos dar bent kelerius metus Premium

Ciklas sulūžęs, pripažįsta kiaulininkystės sektoriaus atstovai. Jau didžiąją pasaulio dalį pasiekęs afrikinis...

Pramonė
2019.11.06
Teismas: „Pontem“ gali tiekti pieną Vilniaus darželiams

Konkursą laimėjusi maisto tiekimo ir didmeninės prekybos bendrovė „Pontem“ gali tiekti pieną ir...

Pramonė
2019.11.04
EK pripažino „Kaimišką Jovarų alų“ saugoma geografine nuoroda

Europos Komisija pripažino pavadinimą „Kaimiškas Jovarų alus“ saugoma geografine nuoroda.

Pramonė
2019.10.31
„Euromonitor“ apžvalga maisto pramonei: rytojaus vartotojus formuoja 3 idėjos Premium

Vartotojų segmentacija, sąmoningas vartojimas ir augalinė mityba – tai trys pagrindinės tendencijos,...

Pramonė
2019.10.30
Po gaisro pieno produktai išimami iš prekybos norint apsidrausti

Maisto ir veterinarijos tarnyba, dėl Alytaus rajone supirkto galbūt užteršto pieno penkioms perdirbimo...

Pramonė
2019.10.30
Dėl galbūt užteršto pieno iš lentynų išimama kelių gamintojų produkcija

Dėl patekusio galbūt užteršto pieno, keli pieno produktų gamintojai turi išimti ir utilizuoti dalį gaminių.

Pramonė
2019.10.29
„Baltic Mill“ trečią kartą leidžia obligacijas – nori pasiskolinti už 4,5–5,5%

Baltijos šalių grūdų perdirbimo įmonių grupė „Baltic Mill“, kuri jau du kartus leido obligacijas, tokiu būdu...

Rinkos
2019.10.29
Pienas Alytaus rajone užterštas, ministras žada kompensacijas

Maisto ir veterinarijos tarnybai nustačius, kad dėl gaisro Alytuje ūkininkų pienas užterštas ir jo negalima...

Pramonė
2019.10.25
„Žemaitijos pienas“ prisijungia „Baltijos mineralinių vandenų kompaniją“

AB „Žemaitijos pienas“ pranešė prisijungsiantis AB „Baltijos mineralinių vandenų kompanija“, kuri po šios...

Pramonė
2019.10.23
Laukiant eksporto į Japoniją proveržio, pirmų trejų metų skaičiuoti neverta Premium

Lietuvos maisto pramonės atstovai, su prezidentu Gitanu Nausėda išvykę į verslo forumą Japonijoje, teigia...

Pramonė
2019.10.23
„Daumantai LT“ patirtis: nuo pigių kopijų iki savo prekės ženklų Premium

Kėdainių pagardų gamintoja „Daumantai LT“ pristatė naują prekės ženklą „Wow mama“, su kuriuo tikisi sumažinti...

Prekyba
2019.10.22

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau