Verslo idėją parsivežė iš Kanados: produkto skonis – seniai pažįstamas

Publikuota: 2019-01-19

„Nekaltas limonadas“, – taip savo kuriamą gėrimą pristato kombučios „Būkčia“ gamintojai Laurynas Sužiedėlis ir Martynas Balčiūnas. Ir nors arbatos grybą stiklainyje ant palangės atsimena ne vienas vyresnio amžiaus žmogus, šiandien jis atgimsta kaip sveika ir madinga alternatyva įprastiems gazuotiems gėrimams.

Apie kombučią p. Sužiedėlis sužinojo prieš devynerius metus Kanadoje, atsitiktinai įsidarbinęs jos darykloje.

„Aš pats apie arbatos grybą nebuvau girdėjęs. Kai sužinojau, kad gaminsiu grybų gėrimą, įsivaizdavau, kad bus spaudžiamos sultys iš kokių pievagrybių“, – juokiasi p. Sužiedėlis.

Sužinojęs, kas iš tikro yra kombučia, pašnekovas idėją užsiimti jos gaminimu parsivežė į Lietuvą – prieš metus su p. Balčiūnu jis įkūrė mažąją bendriją „Kombučerija“ ir pradėjo prekiauti savo gėrimu.

Daug kas atsimena

Rašytiniuose šaltiniuose kombučia – fermentuotas arbatos gėrimas – minima jau daugiau kaip tūkstantį metų, bet manoma, kad ji gaminama ir kur kas seniau.

Nors skamba egzotiškai, pasirodo, daugeliui vyresnio amžiaus žmonių, net niekada negirdėjusių kombučios pavadinimo, šis gėrimas puikiai pažįstamas – ne vienas arbatos grybą dideliuose stiklainiuose augino savo virtuvėje.

„Būna, nieko nesakai žmogui, bet matai, kaip jis paragauja, ir supranti, kad skonį tikrai atpažįsta“, – pasakoja p. Balčiūnas.

Šiandien kombučia atgimsta iš naujo – gėrimas itin išpopuliarėjo Amerikoje. Anksčiau liaudies medicina laikyta kombučia tampa skaniu ir madingu gėrimu, galinčiu pakeisti daug cukraus ar dirbtinių priedų turinčius limonadus.

„Mes irgi nusprendėme nekalbėti apie grybus ar trilitrinius stiklainius“, – sako p. Sužiedėlis.

Dėl to savo pagamintą kombučią pašnekovai pilsto į nedidelius, patogius naudoti buteliukus. „Kombučerija“ taikosi į HORECA sektorių – šiuo metu kombučios „Būkčia“ galima įsigyti 40-yje įvairių kavinių ir restoranų 5-iuose Lietuvos miestuose, keliose parduotuvėse, taip pat mugėse ir renginiuose.

Visą „Kombučerijos“ istoriją skaitykite VŽ Premium.

Gauk nemokamą PRAMONĖS savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Siekdami priartėti prie „nulio atliekų“, bando keisti vartojimo įpročius Premium

Jeigu daržovės užaugintos natūraliu būdu, jų išorė neturi reikšmės nei skoniui, nei maistinei vertei, o...

Prekyba
2019.07.20
Nauja technologija: „Nestle“ iš kakavmedžio atliekų gamins šokoladą be pridėtinio cukraus

Vartotojams ieškant sveikatai palankesnių produktų, „Nestle“ rado būdą, kaip sukurti šokoladą be jokio...

Pramonė
2019.07.16
„Vičiūnai“ įsteigė pardavimų įmonę Tbilisyje 2

„Vičiūnų grupė“ toliau plečia savo prekybos ir platinimo tinklą užsienyje – pernai įsteigtos atstovybės...

Prekyba
2019.07.16
Konkurencingoje maisto pramonėje inovacijos būtinos ir padažų gamintojams Premium

Vartotojai darosi vis išrankesni, pasirinkimo daugėja, o konkurencija auga – maisto pramonės įmonių augimui...

Pramonė
2019.07.11
„Roquette Amilina“ pelną didino trečdaliu iki 21 mln. Eur

Panevėžio kviečių krakmolo ir glitimo gamybos bendrovė „Roquette Amilina“ pernai uždirbo 21,158 mln. Eur...

Pramonė
2019.07.11
Žuvininkystės produktų aukciono pastatai parduodami už 1,9 mln. Eur

Bankrutavusios žuvies perdirbimo bendrovės Klaipėdos žuvininkystės produktų aukciono pastatai parduodami už...

Statyba ir NT
2019.07.11
Vilkyškių pieninės pardavimai šiemet augo 13% 1

Vienos didžiausių šalyje pieno perdirbimo bendrovių Vilkyškių pieninės konsoliduoti pardavimai šių metų...

Pramonė
2019.07.10
„Vičiūnų grupės“ valdytojos pajamos augo 9% iki 532 mln. Eur 3

Kauno mero Visvaldo Matijošaičio kontroliuojamos vienos didžiausių maisto gamybos grupių „Vičiūnų grupė“...

Pramonė
2019.07.10
„Impossible Foods“ susidūrė su problema – nebespėja gaminti netikros mėsos 2

„Impossible Foods“, gaminanti augalinės kilmės proteinus ir mėsos pakaitalus, privertė investuotojus...

Pramonė
2019.07.06
„Marijampolės pieno konservų“ vadovą R. Varkulevičių keičia H. Karpavičius 

Motyvuodamas tuo, kad įmonėje „Marijampolės pieno konservai“ jau įgyvendino visus sumanymus, iš bendrovės...

Vadyba
2019.07.05
„Espersen Lietuva“ pernai didino pajamas ir dirbo pelningai 1

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) įsikūrusi Danijos kapitalo žuvų perdirbimo įmonė „Espersen...

Pramonė
2019.07.04
Taupyti bandžiusi ir nuo inovacijų atsilikusi „Kraft Heinz“ šiandien moka dvigubai Premium 2

„Kraft Heinz“, penktai pagal dydį maisto pramonės kompanijai pasaulyje, 2019 m. kol kas tragiškai nesėkmingi.

Pramonė
2019.07.02
„KG Group“ paukštienos gamybos apimtis augins 50%

Atsižvelgdama į didėjantį paukštienos produkcijos poreikį, įmonių grupė „KG Group“ planuoja didinti mėsos...

2019.07.01

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau