Verslo idėją parsivežė iš Kanados: produkto skonis – seniai pažįstamas

Publikuota: 2019-01-19

„Nekaltas limonadas“, – taip savo kuriamą gėrimą pristato kombučios „Būkčia“ gamintojai Laurynas Sužiedėlis ir Martynas Balčiūnas. Ir nors arbatos grybą stiklainyje ant palangės atsimena ne vienas vyresnio amžiaus žmogus, šiandien jis atgimsta kaip sveika ir madinga alternatyva įprastiems gazuotiems gėrimams.

Apie kombučią p. Sužiedėlis sužinojo prieš devynerius metus Kanadoje, atsitiktinai įsidarbinęs jos darykloje.

„Aš pats apie arbatos grybą nebuvau girdėjęs. Kai sužinojau, kad gaminsiu grybų gėrimą, įsivaizdavau, kad bus spaudžiamos sultys iš kokių pievagrybių“, – juokiasi p. Sužiedėlis.

Sužinojęs, kas iš tikro yra kombučia, pašnekovas idėją užsiimti jos gaminimu parsivežė į Lietuvą – prieš metus su p. Balčiūnu jis įkūrė mažąją bendriją „Kombučerija“ ir pradėjo prekiauti savo gėrimu.

Daug kas atsimena

Rašytiniuose šaltiniuose kombučia – fermentuotas arbatos gėrimas – minima jau daugiau kaip tūkstantį metų, bet manoma, kad ji gaminama ir kur kas seniau.

Nors skamba egzotiškai, pasirodo, daugeliui vyresnio amžiaus žmonių, net niekada negirdėjusių kombučios pavadinimo, šis gėrimas puikiai pažįstamas – ne vienas arbatos grybą dideliuose stiklainiuose augino savo virtuvėje.

„Būna, nieko nesakai žmogui, bet matai, kaip jis paragauja, ir supranti, kad skonį tikrai atpažįsta“, – pasakoja p. Balčiūnas.

Šiandien kombučia atgimsta iš naujo – gėrimas itin išpopuliarėjo Amerikoje. Anksčiau liaudies medicina laikyta kombučia tampa skaniu ir madingu gėrimu, galinčiu pakeisti daug cukraus ar dirbtinių priedų turinčius limonadus.

„Mes irgi nusprendėme nekalbėti apie grybus ar trilitrinius stiklainius“, – sako p. Sužiedėlis.

Dėl to savo pagamintą kombučią pašnekovai pilsto į nedidelius, patogius naudoti buteliukus. „Kombučerija“ taikosi į HORECA sektorių – šiuo metu kombučios „Būkčia“ galima įsigyti 40-yje įvairių kavinių ir restoranų 5-iuose Lietuvos miestuose, keliose parduotuvėse, taip pat mugėse ir renginiuose.

Visą „Kombučerijos“ istoriją skaitykite VŽ Premium.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Įvesdama naują prekės ženklą „Mantinga“ bėgo nuo klišių 15

Marijampolės „Mantinga“ įveda naują sumuštinių prekės ženklą „Food on Foot“.

Rinkodara
2019.05.17
NMA vadovas E. Bėrontas negali dirbti su slapta informacija

Pernai rugsėjį teismo sprendimu į darbą grąžintas Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) vadovas Erikas...

Pramonė
2019.05.14
Didžiausiam aludariui pasaulyje – 200 mln. Eur bauda dėl brangaus alaus Belgijoje 3

Europos Komisija (EK) didžiausiam pasaulyje aludariui – Belgijos „Anheuser-Busch InBev“ – skyrė 200 mln. Eur...

Pramonė
2019.05.13
Vilkyškių pieninės pardavimai augo 23%

AB „Vilkyškių pieninė“ konsoliduoti pardavimai šių metų sausio-balandžio mėnesiais buvo 35,2 mln. Eur – 23%...

Pramonė
2019.05.10
Pelningai dirbęs „Pienas LT“: svarbiausias tolesnio augimo veiksnys – Kinija Premium

Žemės ūkio kooperatyvas „Pienas LT“, dvejus metus iš eilės dirbęs nuostolingai, pernai skaičiavo pelną.

Pramonė
2019.05.10
Kiaulių marui plintant Europoje ir Azijoje JAV mėsininkai skaičiuoja naudą

JAV mėsos perdirbėjas „Tyson Foods Inc“ teigia, kad, Azijoje sparčiai plintant afrikiniam kiaulių marui,...

Pramonė
2019.05.09
Maisto gamintojams supaprastino reikalavimus, palengvinimų žada dar daugiau

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) duomenimis, smulkiųjų maisto augintojų, gamintojų ir...

Gazelė
2019.05.09
„Auga Group“ vadovas: mąstome ne Lietuvos, o viso pasaulio lygiu Premium 12

Per penkerius metus „Auga Group“ iš tradicinio žemės ūkio bendrovės tapo viena ekologinės produkcijos...

Pramonė
2019.05.08
IKEA ruošiasi savo mėsos kukulius gaminti be mėsos 12

Augalinių baltymų mada suviliojo ir IKEA. Švedų baldų pramonės milžinė, žinoma ir dėl savo mėsos kukuliukų,...

Pramonė
2019.05.07
FNTT tyrimas: Joniškio rajone vištiena pirkėjus vis dar pasiekia nelegaliais keliais

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Šiaulių ir Panevėžio apygardos valdyba baigė ikiteisminį...

Pramonė
2019.05.07
ES prognozuojant didesnį grūdų derlingumą, žemdirbiai rekordų nesitiki 2

Pavasarinėms sausroms šiemet prasidėjus anksčiau nei pernai, žemdirbiai kol kas nesiima prognozuoti būsimo...

Pramonė
2019.05.05
Svogūnų krizė Europoje 10

Europos šalys viena po kitos praneša apie išsekusias svogūnų atsargas ir rekordines kainas, o analitikai...

Pramonė
2019.05.03
JAV biržoje – 163% akcijų šuoliu paženklintas debiutas 2

JAV mėsos pakaitalų gamybos bendrovė „Beyond Meat“ ketvirtadienį JAV biržoje debiutavo su tokiu trenksmu,...

Rinkos
2019.05.03
Stambiųjų duonininkų receptai augti trupančioje rinkoje Premium 1

Duonos valgytojų Lietuvoje ir toliau mažėja, tačiau stambiausios šalies kepyklos augimą išlaiko. Vienos jų...

Pramonė
2019.05.03
Kaip rinkos lūkesčius užčiuopti anksčiau, nei jie susiformuoja   Premium

Už ką pirkėjai ateityje norės mokėti daugiau? Ko gero, už nieką, bet už ką nors tikrai mokės. Andrius...

Pramonė
2019.05.01

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau