„Kėdainiu konservų fabrikas“ į naują gamybos  padalinį investavo 1,5 mln. Eur

Publikuota: 2018-11-14
Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.

„Kėdainių konservų fabrikas“ baigė įrengti naują majonezų ir padažų gamybos padalinį, kuris padidins bendrovės gamybos pajėgumus bei leis praplėsti gaminių asortimentą.

Kaip skelbiama bendrovės išplatintame pranešime, į naują gamybos padalinį investuota daugiau nei 1,5 mln. Eur. Per valandą nauja linija leis pagaminti ir išpilstyti iki 6.000 vienetų produkto arba iki 10 mln. tonų per metus – kelis kartus daugiau nei bendrovė gamindavo iki šiol.

„Matome, kad vartotojai vis dažniau renkasi ne klasikinius padažus ir majonezus, bet specializuotus, konkrečiam tikslui skirtus pagardus. Nauja linija mums leis didinti gaminių įvairovę naudojant kelių rūšių aliejus bei priedus. Be to, itin aukštas higienos normas atitinkančioje gamybos linijoje pagaminti padažai ir majonezai turės ne tik ilgesnį galiojimo laiką, bus galima gaminti ir tokius, kurių nebūtina laikyti šaldytuve“, – sako Skirmantas Nevidomskis, „Kėdainių konservų fabriko“ generalinis direktorius.

Naujajame padalinyje technologinės galimybės leis gaminti majonezus naudojant ne tik rapsų, bet ir alyvuogių, saulėgrąžų, avokadų bei kitus aliejus, pagardinti juos daržovėmis, įvairiais prieskoniais ir kitais priedais. Taip pat technologijos leis praturtinti padažų įvairovę, kuriuos čia ketinama gaminti majonezų, acto, pomidorų pastos, jogurto ar daržovių pagrindu.

„Planuojame, kad nauja gamybos linija ne tik praplės mūsų asortimentą, bet ir išaugins eksportą. Visų pirma, dabar mes galėsime greitai pagaminti didiesiems pasauliniams prekybos tinklams“,  – sako p. Nevidomskis

„Kėdainių konservų fabrikas šias investicijas suplanavo matydamas rinkoje vyraujančias tendencijas: vartotojai renkasi aukštesnės kokybės, sveikatai palankesnius produktus. Pasaulio rinkose kitaip nei Lietuvoje,  Vakarų Europos valstybėse, Afrikoje, Azijoje, Amerikoje, kur Kėdainių konservų fabrikas eksportuoja nemažą dalį savo produkcijos, majonezas laikomas kambario temperatūroje, o ne šaldytuve, tad galimybė gaminti klientų poreikius atitinkančius produktus leis dar reikšmingiau padidinti eksportuojamų produktų kiekį“ – pasakoja Mindaugas Snarskis, koncerno „Vikonda“, kuriam ir priklauso „Kėdainių konservų fabrikas“ generalinis direktorius.

Šiuo metu „Kėdainių konservų fabrikas“ eksportuoja apie 25% produkcijos, daugiausiai į Didžiąją Britaniją, Airiją, JAV, Vokietiją bei Latviją, aktyviai dirbama ir kitose Skandinavijos, Vakarų Europos, Afrikos, Azijos šalyse.

Gaminti kambario temperatūroje laikomą majonezą „Kėdainių konservų fabrikas“ galės dėl naujajame padalinyje galiojančių itin aukštų higienos reikalavimų bei šiuolaikinių technologijų, iki minimumo sumažinančių žmogaus sąlytį su produktais, bei leidžiančių maksimaliai filtruoti gamyboje naudojamą vandenį bei tarą.

„Naujasis padalinys – tai atskira respublika mūsų fabriko teritorijoje, visiškai izoliuota nuo kitų procesų: čia dirba atskira komanda, nedalyvaujanti kituose gamybos sektoriuose, naudojamas atskiras inventorius, gamybos procese nedalyvaujantys asmenys negali patekti į šią teritoriją“, – sako Rasa Koržovienė, „Kėdainių konservų fabriko“ gamybos direktorė.

Kuriant naują padalinį buvo iš dalies renovuotas jam skirtas pastatas, jame įrengtas naujas garotiekis, rekonstruota ventiliacijos sistema, įrengti papildomi oro ir vandens filtravimo įrengimai, rekonstruotas vandentiekio mazgas.

Dabar gamyboje naudojamas vanduo pradžioje filtruojamas osmosinio slėgio pagalba, tai visiškai suardo mikroorganizmų membranas, paskui vanduo papildomai veikiamas UV spinduliais. Oro filtravimo sistemos suprojektuotos taip, kad gamybos zonose sukuriamas viršslėgis, neleidžiantis patekti į jas užterštam orui iš išorės. Į patalpas patenkantis oras filtruojamas „Hepa“ filtrais, išvalančiais ne tik nuo kietųjų dalelių, bet ir mikroooganizmų.

Naujosios gamybos linijos įranga plaunama CIP (clean in place) sistema, leidžiančia nenaudojant rankų darbo išplauti vidinius įrangos paviršius, o taros padavimo, dozavimo ir uždarymo operacijos pilnai automatizuotos, tad šiuose procesuose žmogus nedalyvauja. Prieš patekdama į gamybos liniją tara apdorojama karštu jonizuotu oru.

Remiantis „Creditinfo“, „Kėdainių konservų fabrike“ šiuo metu dirba 244 darbuotojos. Bendrovės pajamos praėjusiais metais siekė 18,15 mln. Eur. 100% bendrovės akcijų priklauso koncernui „Vikonda“.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą AGROVERSLO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
„Coca-cola“ 2019 m. prognozės – ne optimistiškos

„Coca-cola“, prognozuodama, kaip seksis šiemet, nėra nusiteikusi optimistiškai – dėl globalaus ekonomikos...

Pramonė
08:06
EK: produktai su pluoštinių kanapių ekstraktais negali būti tiekiami rinkai

Europos Komisija (EK) paskelbė, kad pluoštinės kanapės ekstraktai ir iš jų gauti produktai, kurių sudėtyje...

Pramonė
2019.02.14
Verslo idėją parsivežė iš JAV: lietuviai nustemba, bet valgomas puokštes perka Premium

Į nematytą produktą pirkėjai žiūri atsargiai, todėl UAB „Vaisiai ir šokoladas“ pasirinko kiek neįprastą...

Gazelė
2019.02.11
„Žuvies pašto“ istorija: susitelkė į filė, o klesti šamo plėšiko kotletai Premium 1

Vartotojai nori skirti mažiau laiko maistui ruošti, bet valgyti kokybiškai. Todėl augintojai kuria naujus...

Gazelė
2019.02.11
Kaip įsitvirtinti perpildytoje rinkoje: kepyklų įkūrėjų patirtis 1

Kuo didesnė konkurencija, tuo labiau išlošia pirkėjas, nes gali rinktis ir pagal kainą, ir pagal kokybę ar...

Gazelė
2019.02.10
Lietuva nepritarė EP raginimui nutraukti ES sutartis su didžiaisiais tabako gamintojais 2

Lietuvos Vyriausybė šią savaitę nusprendė nepritarti Europos Parlamento raginimui nutraukti Europos Sąjungos...

Pramonė
2019.02.08
Klaipėdos žuvininkystės produktų aukciono gali nebelikti 2

Turto bankui nepavykus parduoti dėl finansinių sunkumų nebeveikiančios žuvies perdirbimo bendrovės Klaipėdos...

Pramonė
2019.02.08
Mėsos perdirbėjai nusiteikę pozityviai: investuoja į plėtrą Premium

Nors gausu nepalankių aplinkybių – kiaulių maras, sudėtinga eksporto plėtra ar kaimynų konkurencija, šalies...

Pramonė
2019.02.08
„Vilniaus pergalės“ patirtis: svarbu išdrįsti išeiti iš komforto zonos Premium 11

Saldumynų gamintoja „Vilniaus pergalė“ nuėjo ilgą bandymų kelią jungdama ir vėl atskirdama įmonės rinkodaros...

Rinkodara
2019.02.08
Kepyklėlių bumas sugrįžta: kaip šiame versle nenusvilti Premium 6

Nedidelė kepykla – verslas, kuris reikalauja palyginti nedaug investicijų, o prekės čia greito apyvartumo.

Gazelė
2019.02.06
Tendencijos gaiviųjų gėrimų pramonėje: grožio ir skonio nebeužtenka Premium

Gaiviųjų gėrimų pramonėje skonio ar dailaus pakuotės dizaino nebepakanka – vartotojai vis dažniau daugiau...

Pramonė
2019.02.04
Džiovintų vaisių ir riešutų pardavėjų plėtra: vieni į Skandinaviją, kiti – į Rytus Premium

Džiovintų vaisių ir riešutų pardavėjams praėję metai buvo sėkmingi – savo apyvartą bendrovės didino 10–13%.

Pramonė
2019.02.04
Ilga vasara ir naujovės sustabdė gaiviųjų gėrimų rinkos kritimą Premium

Ilga ir šilta vasara pernai augino gaiviųjų gėrimų pardavimus – ne vienus metus besitraukusi nealkoholinių...

Pramonė
2019.02.01
Lietuvos įmonėse rasta neaiškios kilmės jautienos iš Lenkijos 1

Lenkijos žiniasklaidoje pasirodžius informacijai apie šalies skerdykloje galbūt nelegaliai skerdžiamus...

Pramonė
2019.01.31
Kainų aritmetika: verslas PVM lengvatos dar nelaidoja Premium 1

Vyriausybei atmetus PVM lengvatą, smulkieji dar kartą įsitikino, kad konkurencingumo didinimas yra tik jų...

Gazelė
2019.01.31
„KG Group“ į naują pakavimo įrangą investuos 600.000 Eur 5

Įmonių grupė „KG Group“ planuoja atnaujinti gaminamos produkcijos pakavimą. Užtikrinant mažesnį plastiko...

Pramonė
2019.01.29
„BaltCap“ fondas perka ekologiškų produktų parduotuvių tinklus „Livinn“ ir „Biosala“ 17

Didžiausio privataus kapitalo fondų valdytojo Baltijos šalyse „BaltCap“ fondas „BaltCap Growth Fund“ (BGF)...

Pramonė
2019.01.29

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau