„Kėdainiu konservų fabrikas“ į naują gamybos  padalinį investavo 1,5 mln. Eur

Publikuota: 2018-11-14
Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.

„Kėdainių konservų fabrikas“ baigė įrengti naują majonezų ir padažų gamybos padalinį, kuris padidins bendrovės gamybos pajėgumus bei leis praplėsti gaminių asortimentą.

Kaip skelbiama bendrovės išplatintame pranešime, į naują gamybos padalinį investuota daugiau nei 1,5 mln. Eur. Per valandą nauja linija leis pagaminti ir išpilstyti iki 6.000 vienetų produkto arba iki 10 mln. tonų per metus – kelis kartus daugiau nei bendrovė gamindavo iki šiol.

„Matome, kad vartotojai vis dažniau renkasi ne klasikinius padažus ir majonezus, bet specializuotus, konkrečiam tikslui skirtus pagardus. Nauja linija mums leis didinti gaminių įvairovę naudojant kelių rūšių aliejus bei priedus. Be to, itin aukštas higienos normas atitinkančioje gamybos linijoje pagaminti padažai ir majonezai turės ne tik ilgesnį galiojimo laiką, bus galima gaminti ir tokius, kurių nebūtina laikyti šaldytuve“, – sako Skirmantas Nevidomskis, „Kėdainių konservų fabriko“ generalinis direktorius.

Naujajame padalinyje technologinės galimybės leis gaminti majonezus naudojant ne tik rapsų, bet ir alyvuogių, saulėgrąžų, avokadų bei kitus aliejus, pagardinti juos daržovėmis, įvairiais prieskoniais ir kitais priedais. Taip pat technologijos leis praturtinti padažų įvairovę, kuriuos čia ketinama gaminti majonezų, acto, pomidorų pastos, jogurto ar daržovių pagrindu.

„Planuojame, kad nauja gamybos linija ne tik praplės mūsų asortimentą, bet ir išaugins eksportą. Visų pirma, dabar mes galėsime greitai pagaminti didiesiems pasauliniams prekybos tinklams“,  – sako p. Nevidomskis

„Kėdainių konservų fabrikas šias investicijas suplanavo matydamas rinkoje vyraujančias tendencijas: vartotojai renkasi aukštesnės kokybės, sveikatai palankesnius produktus. Pasaulio rinkose kitaip nei Lietuvoje,  Vakarų Europos valstybėse, Afrikoje, Azijoje, Amerikoje, kur Kėdainių konservų fabrikas eksportuoja nemažą dalį savo produkcijos, majonezas laikomas kambario temperatūroje, o ne šaldytuve, tad galimybė gaminti klientų poreikius atitinkančius produktus leis dar reikšmingiau padidinti eksportuojamų produktų kiekį“ – pasakoja Mindaugas Snarskis, koncerno „Vikonda“, kuriam ir priklauso „Kėdainių konservų fabrikas“ generalinis direktorius.

Šiuo metu „Kėdainių konservų fabrikas“ eksportuoja apie 25% produkcijos, daugiausiai į Didžiąją Britaniją, Airiją, JAV, Vokietiją bei Latviją, aktyviai dirbama ir kitose Skandinavijos, Vakarų Europos, Afrikos, Azijos šalyse.

Gaminti kambario temperatūroje laikomą majonezą „Kėdainių konservų fabrikas“ galės dėl naujajame padalinyje galiojančių itin aukštų higienos reikalavimų bei šiuolaikinių technologijų, iki minimumo sumažinančių žmogaus sąlytį su produktais, bei leidžiančių maksimaliai filtruoti gamyboje naudojamą vandenį bei tarą.

„Naujasis padalinys – tai atskira respublika mūsų fabriko teritorijoje, visiškai izoliuota nuo kitų procesų: čia dirba atskira komanda, nedalyvaujanti kituose gamybos sektoriuose, naudojamas atskiras inventorius, gamybos procese nedalyvaujantys asmenys negali patekti į šią teritoriją“, – sako Rasa Koržovienė, „Kėdainių konservų fabriko“ gamybos direktorė.

Kuriant naują padalinį buvo iš dalies renovuotas jam skirtas pastatas, jame įrengtas naujas garotiekis, rekonstruota ventiliacijos sistema, įrengti papildomi oro ir vandens filtravimo įrengimai, rekonstruotas vandentiekio mazgas.

Dabar gamyboje naudojamas vanduo pradžioje filtruojamas osmosinio slėgio pagalba, tai visiškai suardo mikroorganizmų membranas, paskui vanduo papildomai veikiamas UV spinduliais. Oro filtravimo sistemos suprojektuotos taip, kad gamybos zonose sukuriamas viršslėgis, neleidžiantis patekti į jas užterštam orui iš išorės. Į patalpas patenkantis oras filtruojamas „Hepa“ filtrais, išvalančiais ne tik nuo kietųjų dalelių, bet ir mikroooganizmų.

Naujosios gamybos linijos įranga plaunama CIP (clean in place) sistema, leidžiančia nenaudojant rankų darbo išplauti vidinius įrangos paviršius, o taros padavimo, dozavimo ir uždarymo operacijos pilnai automatizuotos, tad šiuose procesuose žmogus nedalyvauja. Prieš patekdama į gamybos liniją tara apdorojama karštu jonizuotu oru.

Remiantis „Creditinfo“, „Kėdainių konservų fabrike“ šiuo metu dirba 244 darbuotojos. Bendrovės pajamos praėjusiais metais siekė 18,15 mln. Eur. 100% bendrovės akcijų priklauso koncernui „Vikonda“.

Gauk nemokamą PRAMONĖS savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

„Fonterra“ atsisako dalies partnerysčių, bet su lietuviais planuoja plėtrą Premium

Didžiausia pasaulyje pieno eksportuotoja Naujosios Zelandijos „Fonterra“ praneša apie didžiausius nuostolius...

Pramonė
2019.08.21
Teismas: „Pontem“ gali tiekti pieną Vilniaus darželiams

Konkursą laimėjusi didmeninės prekybos bendrovė „Pontem“ gali tiekti pieną ir jo produktus Vilniaus...

Paslaugos
2019.08.19
JK gamintojai įspėja: po „Brexit“ šalyje gali pritrūks kai kurių produktų 5

Jungtinės Karalystės maisto ir gėrimų pramonės atstovai teigia, kad „kietojo Brexit“ atveju šalyje kelias...

Pramonė
2019.08.17
Grūdininkams šiemet vagonų turėtų užtekti 2

Lietuvoje baigiantis javapjūtei, grūdininkai ir vežėjai sako, kad grūdai eksportui per Klaipėdos uostą šiemet...

Pramonė
2019.08.17
Rusijos subsidijomis žemės ūkiui sugebėjo pasinaudoti ir lietuviai Premium

Rusija pratęsė maisto produktų embargą iki 2020 m. pabaigos, nors teigiamas efektas, anot analitikų, baigėsi,...

Pramonė
2019.08.14
Mirusio verslininko R. Karpavičiaus įmonių akcijas perima jo brolis 16

Mirus Lietuvos verslininkui Raimondui Karpavičiui, jo valdomų įmonių akcijas perima jo brolis Henrikas...

Pramonė
2019.08.11
„Kraft Heinz“ krizei pabaigos kol kas nematyti

Maisto pramonės gigantei „Kraft Heinz“ sunkūs laikai ir panašu, kad pabaigos jiems dar nematyti. Bendrovė...

Pramonė
2019.08.10
Išbrangus avokadams, restoranai imasi gudrybių  1

Smarkiai išaugusi paklausa ir prastas derlius taip pabrangino avokadus, kad kai kurie restoranai nebeišgali...

Pramonė
2019.08.08
Sertifikatų reikia ne tik eksportui, bet ir specializacijai įtvirtinti Premium

Panevėžio UAB „Geld Baltic“, dirbanti su liofilizuotų – šaltyje džiovintų – uogų ir vaisių užkandžių prekės...

Gazelė
2019.08.08
„Domino‘s“ picerijos ruošiasi „Brexit“ – apsirūpino priedais už 7 mln. GBP 5

Jungtinės Karalystės picerijų tinklas „Domino‘s Pizza“, besiruošdama kietojo „Brexit“ scenarijui apsirūpino...

Pramonė
2019.08.07
Kauno meras V. Matijošaitis pažeidė įstatymus, konstatavo VTEK 11

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, miesto taryboje balsuodamas dėl specialiųjų planų keitimo, supainiojo...

Verslo aplinka
2019.08.07
Tarptautinė alaus diena: kas jo pagamina, importuoja ir išgeria daugiausia 4

Pasaulis mini Tarptautinę alaus dieną. Europos Komisija (EK) siūlo pažvelgti į su alumi susijusią statistiką...

Pramonė
2019.08.02

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau