„Kėdainiu konservų fabrikas“ į naują gamybos  padalinį investavo 1,5 mln. Eur

Publikuota: 2018-11-14
Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.

„Kėdainių konservų fabrikas“ baigė įrengti naują majonezų ir padažų gamybos padalinį, kuris padidins bendrovės gamybos pajėgumus bei leis praplėsti gaminių asortimentą.

Kaip skelbiama bendrovės išplatintame pranešime, į naują gamybos padalinį investuota daugiau nei 1,5 mln. Eur. Per valandą nauja linija leis pagaminti ir išpilstyti iki 6.000 vienetų produkto arba iki 10 mln. tonų per metus – kelis kartus daugiau nei bendrovė gamindavo iki šiol.

„Matome, kad vartotojai vis dažniau renkasi ne klasikinius padažus ir majonezus, bet specializuotus, konkrečiam tikslui skirtus pagardus. Nauja linija mums leis didinti gaminių įvairovę naudojant kelių rūšių aliejus bei priedus. Be to, itin aukštas higienos normas atitinkančioje gamybos linijoje pagaminti padažai ir majonezai turės ne tik ilgesnį galiojimo laiką, bus galima gaminti ir tokius, kurių nebūtina laikyti šaldytuve“, – sako Skirmantas Nevidomskis, „Kėdainių konservų fabriko“ generalinis direktorius.

Naujajame padalinyje technologinės galimybės leis gaminti majonezus naudojant ne tik rapsų, bet ir alyvuogių, saulėgrąžų, avokadų bei kitus aliejus, pagardinti juos daržovėmis, įvairiais prieskoniais ir kitais priedais. Taip pat technologijos leis praturtinti padažų įvairovę, kuriuos čia ketinama gaminti majonezų, acto, pomidorų pastos, jogurto ar daržovių pagrindu.

„Planuojame, kad nauja gamybos linija ne tik praplės mūsų asortimentą, bet ir išaugins eksportą. Visų pirma, dabar mes galėsime greitai pagaminti didiesiems pasauliniams prekybos tinklams“,  – sako p. Nevidomskis

„Kėdainių konservų fabrikas šias investicijas suplanavo matydamas rinkoje vyraujančias tendencijas: vartotojai renkasi aukštesnės kokybės, sveikatai palankesnius produktus. Pasaulio rinkose kitaip nei Lietuvoje,  Vakarų Europos valstybėse, Afrikoje, Azijoje, Amerikoje, kur Kėdainių konservų fabrikas eksportuoja nemažą dalį savo produkcijos, majonezas laikomas kambario temperatūroje, o ne šaldytuve, tad galimybė gaminti klientų poreikius atitinkančius produktus leis dar reikšmingiau padidinti eksportuojamų produktų kiekį“ – pasakoja Mindaugas Snarskis, koncerno „Vikonda“, kuriam ir priklauso „Kėdainių konservų fabrikas“ generalinis direktorius.

Šiuo metu „Kėdainių konservų fabrikas“ eksportuoja apie 25% produkcijos, daugiausiai į Didžiąją Britaniją, Airiją, JAV, Vokietiją bei Latviją, aktyviai dirbama ir kitose Skandinavijos, Vakarų Europos, Afrikos, Azijos šalyse.

Gaminti kambario temperatūroje laikomą majonezą „Kėdainių konservų fabrikas“ galės dėl naujajame padalinyje galiojančių itin aukštų higienos reikalavimų bei šiuolaikinių technologijų, iki minimumo sumažinančių žmogaus sąlytį su produktais, bei leidžiančių maksimaliai filtruoti gamyboje naudojamą vandenį bei tarą.

„Naujasis padalinys – tai atskira respublika mūsų fabriko teritorijoje, visiškai izoliuota nuo kitų procesų: čia dirba atskira komanda, nedalyvaujanti kituose gamybos sektoriuose, naudojamas atskiras inventorius, gamybos procese nedalyvaujantys asmenys negali patekti į šią teritoriją“, – sako Rasa Koržovienė, „Kėdainių konservų fabriko“ gamybos direktorė.

Kuriant naują padalinį buvo iš dalies renovuotas jam skirtas pastatas, jame įrengtas naujas garotiekis, rekonstruota ventiliacijos sistema, įrengti papildomi oro ir vandens filtravimo įrengimai, rekonstruotas vandentiekio mazgas.

Dabar gamyboje naudojamas vanduo pradžioje filtruojamas osmosinio slėgio pagalba, tai visiškai suardo mikroorganizmų membranas, paskui vanduo papildomai veikiamas UV spinduliais. Oro filtravimo sistemos suprojektuotos taip, kad gamybos zonose sukuriamas viršslėgis, neleidžiantis patekti į jas užterštam orui iš išorės. Į patalpas patenkantis oras filtruojamas „Hepa“ filtrais, išvalančiais ne tik nuo kietųjų dalelių, bet ir mikroooganizmų.

Naujosios gamybos linijos įranga plaunama CIP (clean in place) sistema, leidžiančia nenaudojant rankų darbo išplauti vidinius įrangos paviršius, o taros padavimo, dozavimo ir uždarymo operacijos pilnai automatizuotos, tad šiuose procesuose žmogus nedalyvauja. Prieš patekdama į gamybos liniją tara apdorojama karštu jonizuotu oru.

Remiantis „Creditinfo“, „Kėdainių konservų fabrike“ šiuo metu dirba 244 darbuotojos. Bendrovės pajamos praėjusiais metais siekė 18,15 mln. Eur. 100% bendrovės akcijų priklauso koncernui „Vikonda“.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Įvesdama naują prekės ženklą „Mantinga“ bėgo nuo klišių 15

Marijampolės „Mantinga“ įveda naują sumuštinių prekės ženklą „Food on Foot“.

Rinkodara
2019.05.17
NMA vadovas E. Bėrontas negali dirbti su slapta informacija

Pernai rugsėjį teismo sprendimu į darbą grąžintas Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) vadovas Erikas...

Pramonė
2019.05.14
Didžiausiam aludariui pasaulyje – 200 mln. Eur bauda dėl brangaus alaus Belgijoje 3

Europos Komisija (EK) didžiausiam pasaulyje aludariui – Belgijos „Anheuser-Busch InBev“ – skyrė 200 mln. Eur...

Pramonė
2019.05.13
Vilkyškių pieninės pardavimai augo 23%

AB „Vilkyškių pieninė“ konsoliduoti pardavimai šių metų sausio-balandžio mėnesiais buvo 35,2 mln. Eur – 23%...

Pramonė
2019.05.10
Pelningai dirbęs „Pienas LT“: svarbiausias tolesnio augimo veiksnys – Kinija Premium

Žemės ūkio kooperatyvas „Pienas LT“, dvejus metus iš eilės dirbęs nuostolingai, pernai skaičiavo pelną.

Pramonė
2019.05.10
Kiaulių marui plintant Europoje ir Azijoje JAV mėsininkai skaičiuoja naudą

JAV mėsos perdirbėjas „Tyson Foods Inc“ teigia, kad, Azijoje sparčiai plintant afrikiniam kiaulių marui,...

Pramonė
2019.05.09
Maisto gamintojams supaprastino reikalavimus, palengvinimų žada dar daugiau

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) duomenimis, smulkiųjų maisto augintojų, gamintojų ir...

Gazelė
2019.05.09
„Auga Group“ vadovas: mąstome ne Lietuvos, o viso pasaulio lygiu Premium 12

Per penkerius metus „Auga Group“ iš tradicinio žemės ūkio bendrovės tapo viena ekologinės produkcijos...

Pramonė
2019.05.08
IKEA ruošiasi savo mėsos kukulius gaminti be mėsos 12

Augalinių baltymų mada suviliojo ir IKEA. Švedų baldų pramonės milžinė, žinoma ir dėl savo mėsos kukuliukų,...

Pramonė
2019.05.07
FNTT tyrimas: Joniškio rajone vištiena pirkėjus vis dar pasiekia nelegaliais keliais

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Šiaulių ir Panevėžio apygardos valdyba baigė ikiteisminį...

Pramonė
2019.05.07
ES prognozuojant didesnį grūdų derlingumą, žemdirbiai rekordų nesitiki 2

Pavasarinėms sausroms šiemet prasidėjus anksčiau nei pernai, žemdirbiai kol kas nesiima prognozuoti būsimo...

Pramonė
2019.05.05
Svogūnų krizė Europoje 10

Europos šalys viena po kitos praneša apie išsekusias svogūnų atsargas ir rekordines kainas, o analitikai...

Pramonė
2019.05.03
JAV biržoje – 163% akcijų šuoliu paženklintas debiutas 2

JAV mėsos pakaitalų gamybos bendrovė „Beyond Meat“ ketvirtadienį JAV biržoje debiutavo su tokiu trenksmu,...

Rinkos
2019.05.03
Stambiųjų duonininkų receptai augti trupančioje rinkoje Premium 1

Duonos valgytojų Lietuvoje ir toliau mažėja, tačiau stambiausios šalies kepyklos augimą išlaiko. Vienos jų...

Pramonė
2019.05.03
Kaip rinkos lūkesčius užčiuopti anksčiau, nei jie susiformuoja   Premium

Už ką pirkėjai ateityje norės mokėti daugiau? Ko gero, už nieką, bet už ką nors tikrai mokės. Andrius...

Pramonė
2019.05.01

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau