„McDonald‘s“ mėsainiuose neliks dirbtinių priedų

Bendrovė McDonalds pranešė iš savo meniu šalinanti dirbtinius maisto priedus. Siekdama pritraukti daugiau sveika gyvensena besidominčių klientų, bendrovė pranešė keičianti savo populiariausių mėsanių sudėtis.
8 klasikiniai McDonalds mėsainiai nuo šiol bus gaminami be dirbtinių konservantų, skonio stipriklių bei dažiklių. Kaip rašo CNN, kitaip gaminami turės būti visi produktai, pradedant mėsainių bandelėmis, baigiant sūriu ar padažu.
Bendrovė teigia atsisakanti tokių ingredientų kaip kalcio propionatas (šis dirbtinis konservantas buvo naudojamas mėsainių bandelėse) bei sorbo rūgštis, kuri buvo naudojama gaminant sūrį.
Keičiama ir garsiojo Big Mac ypatingojo padažo sudėtis. Jame nebeliks tokių dirbtinių konservantų kaip kalio sorbatas, natrio benzoatas bei kalcio dinatras. Žadama, kad dėl to klientai nepajus jokių skirtumų padažo skonyje.
Tiesa, vienas dalykas liks nepakitęs. Tai agurkėliai, kuriuose ir toliau liks konservantų.
McDonalds seka maisto pramonės madomis: neseniai apie dirbtinių priedų savo produkcijoje sumažinimą ar visišką jų atsisakymą pranešė tokios greito maisto kompanijos kaip Taco Bell, Subway ir Pantera Bread.
2016 m. McDonalds jau atsisakė konservantų savo vištienos kepsneliuose, o iš bandelių recepto išbraukė kukurūzų sirupą, turintį itin daug fruktozės. Anksčiau šiemet kompanija kai kuriuose savo produktuose šaldytą kumpį pakeitė šviežiu, o vaikišką meniu papildė sveikesniais pasirinkimais, tokiais kaip pienas.
Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos Verslo žiniose, Sodros, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti