Dėl sveikesnio produkto „Nestle“ pakeitė naudojamo cukraus struktūrą

Publikuota: 2018-04-04
Nestle's Jan Kuendiger removes excess white chocolate from a mould in a kitchen at the company's Product Technology Centre in York, Britain, March 21, 2018. Picture taken March 21, 2018. REUTERS/Phil Noble
Nestle's Jan Kuendiger removes excess white chocolate from a mould in a kitchen at the company's Product Technology Centre in York, Britain, March 21, 2018. Picture taken March 21, 2018. REUTERS/Phil Noble

„Nestle“ pranešė, kad nuo šiol jos gaminamuose batonėliuose „Milkybar Wowsomes“ bus 30% mažiau cukraus nei įprastuose „Milkybar“. Kompanija teigia, kad yra pirmoji, pasitelkusi mokslą ir pakeitusi savo naudojamo cukraus struktūrą.

Saldumynai su „struktūrizuotu cukrumi“ gaminami „Nestle“ fabrike Kambrijoje, Šiaurės Anglijoje. Kaip rašo „The Guardian“, šalies vyriausybė jau kuris laikas spaudžia saldumynų gamintojus savo produktuose naudoti mažiau cukraus.

Naujasis „Nestle“ produktas „Milkybar Wowsomes“ gaminamas šiltame ore purškiant cukrų, vandenį ir pieną ir šį mišinį džiovinant.

„Pienas stabilizuoja užpurkštą cukrų ir jis netampa lipnus“, - teigiama kompanijos išplatintame pranešime. Batonėlyje cukrus greičiau tirpsta ir burnoje palieka saldesnį skonį, dėl to jo reikia mažiau.

Jungtinės Karalystės Visuomenės sveikatos organizacija praėjusiais metais kompanijų paprašė savanoriškai iki 2020 m. cukraus kiekį savo produktuose sumažinti 20%.

„Tai rodo, kad inovacijos atlieka svarbų vaidmenį darant kasdienį maistą sveikesniu. „Nestle“ sprendimas yra sveikintinas“, - kalba Alisonas Tedstone‘as, Visuomenės sveikatos organizacijos vyriausias mitybos specialistas.

Jis teigia tikintis, kad ir kitos kompanijos, pasekusios „Nestle“ pavyzdžiu, pradės mažinti cukraus kiekį savo produktuose.

„Nestle“ prieš kurį laiką pranešė, kad per trejus metus iš savo gaminamų produktų „panaikino“ daugiau kaip 60 mln. kalorijų ir 2,6 mln. šaukštelių cukraus.

„Naujasis mūsų produktas leidžia vaikams valgyti šokoladą, kurio skonis puikus, bet produkte yra žymiai mažiau cukraus. Norime parodyti, kad atsakingai žiūrime į visuomenės sveikatą“, - „The Guardian“ cituoja Stefano Agostini, „Nestle“ vadovą Airijoje ir Jungtinėje Karalystėje.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą AGROVERSLO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
EK: produktai su pluoštinių kanapių ekstraktais negali būti tiekiami rinkai

Europos Komisija (EK) paskelbė, kad pluoštinės kanapės ekstraktai ir iš jų gauti produktai, kurių sudėtyje...

Pramonė
2019.02.14
Verslo idėją parsivežė iš JAV: lietuviai nustemba, bet valgomas puokštes perka Premium

Į nematytą produktą pirkėjai žiūri atsargiai, todėl UAB „Vaisiai ir šokoladas“ pasirinko kiek neįprastą...

Gazelė
2019.02.11
„Žuvies pašto“ istorija: susitelkė į filė, o klesti šamo plėšiko kotletai Premium 1

Vartotojai nori skirti mažiau laiko maistui ruošti, bet valgyti kokybiškai. Todėl augintojai kuria naujus...

Gazelė
2019.02.11
Kaip įsitvirtinti perpildytoje rinkoje: kepyklų įkūrėjų patirtis 1

Kuo didesnė konkurencija, tuo labiau išlošia pirkėjas, nes gali rinktis ir pagal kainą, ir pagal kokybę ar...

Gazelė
2019.02.10
Lietuva nepritarė EP raginimui nutraukti ES sutartis su didžiaisiais tabako gamintojais 2

Lietuvos Vyriausybė šią savaitę nusprendė nepritarti Europos Parlamento raginimui nutraukti Europos Sąjungos...

Pramonė
2019.02.08
Klaipėdos žuvininkystės produktų aukciono gali nebelikti 2

Turto bankui nepavykus parduoti dėl finansinių sunkumų nebeveikiančios žuvies perdirbimo bendrovės Klaipėdos...

Pramonė
2019.02.08
Mėsos perdirbėjai nusiteikę pozityviai: investuoja į plėtrą Premium

Nors gausu nepalankių aplinkybių – kiaulių maras, sudėtinga eksporto plėtra ar kaimynų konkurencija, šalies...

Pramonė
2019.02.08
„Vilniaus pergalės“ patirtis: svarbu išdrįsti išeiti iš komforto zonos Premium 10

Saldumynų gamintoja „Vilniaus pergalė“ nuėjo ilgą bandymų kelią jungdama ir vėl atskirdama įmonės rinkodaros...

Rinkodara
2019.02.08
Kepyklėlių bumas sugrįžta: kaip šiame versle nenusvilti Premium 6

Nedidelė kepykla – verslas, kuris reikalauja palyginti nedaug investicijų, o prekės čia greito apyvartumo.

Gazelė
2019.02.06
Tendencijos gaiviųjų gėrimų pramonėje: grožio ir skonio nebeužtenka Premium

Gaiviųjų gėrimų pramonėje skonio ar dailaus pakuotės dizaino nebepakanka – vartotojai vis dažniau daugiau...

Pramonė
2019.02.04
Džiovintų vaisių ir riešutų pardavėjų plėtra: vieni į Skandinaviją, kiti – į Rytus Premium

Džiovintų vaisių ir riešutų pardavėjams praėję metai buvo sėkmingi – savo apyvartą bendrovės didino 10–13%.

Pramonė
2019.02.04
Ilga vasara ir naujovės sustabdė gaiviųjų gėrimų rinkos kritimą Premium

Ilga ir šilta vasara pernai augino gaiviųjų gėrimų pardavimus – ne vienus metus besitraukusi nealkoholinių...

Pramonė
2019.02.01
Lietuvos įmonėse rasta neaiškios kilmės jautienos iš Lenkijos 1

Lenkijos žiniasklaidoje pasirodžius informacijai apie šalies skerdykloje galbūt nelegaliai skerdžiamus...

Pramonė
2019.01.31
Kainų aritmetika: verslas PVM lengvatos dar nelaidoja Premium 1

Vyriausybei atmetus PVM lengvatą, smulkieji dar kartą įsitikino, kad konkurencingumo didinimas yra tik jų...

Gazelė
2019.01.31
„KG Group“ į naują pakavimo įrangą investuos 600.000 Eur 5

Įmonių grupė „KG Group“ planuoja atnaujinti gaminamos produkcijos pakavimą. Užtikrinant mažesnį plastiko...

Pramonė
2019.01.29
„BaltCap“ fondas perka ekologiškų produktų parduotuvių tinklus „Livinn“ ir „Biosala“ 17

Didžiausio privataus kapitalo fondų valdytojo Baltijos šalyse „BaltCap“ fondas „BaltCap Growth Fund“ (BGF)...

Pramonė
2019.01.29
Auga lietuviško pieno eksportas į Latviją ir Lenkiją 2

Latviai per 2018–ųjų sausį–lapkritį iš Lietuvos išsigabeno pieno net 259% daugiau negu prieš metus, o pernai...

Pramonė
2019.01.25

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau