Dėl sveikesnio produkto „Nestle“ pakeitė naudojamo cukraus struktūrą

Publikuota: 2018-04-04
Nestle's Jan Kuendiger removes excess white chocolate from a mould in a kitchen at the company's Product Technology Centre in York, Britain, March 21, 2018. Picture taken March 21, 2018. REUTERS/Phil Noble
Nestle's Jan Kuendiger removes excess white chocolate from a mould in a kitchen at the company's Product Technology Centre in York, Britain, March 21, 2018. Picture taken March 21, 2018. REUTERS/Phil Noble

„Nestle“ pranešė, kad nuo šiol jos gaminamuose batonėliuose „Milkybar Wowsomes“ bus 30% mažiau cukraus nei įprastuose „Milkybar“. Kompanija teigia, kad yra pirmoji, pasitelkusi mokslą ir pakeitusi savo naudojamo cukraus struktūrą.

Saldumynai su „struktūrizuotu cukrumi“ gaminami „Nestle“ fabrike Kambrijoje, Šiaurės Anglijoje. Kaip rašo „The Guardian“, šalies vyriausybė jau kuris laikas spaudžia saldumynų gamintojus savo produktuose naudoti mažiau cukraus.

Naujasis „Nestle“ produktas „Milkybar Wowsomes“ gaminamas šiltame ore purškiant cukrų, vandenį ir pieną ir šį mišinį džiovinant.

„Pienas stabilizuoja užpurkštą cukrų ir jis netampa lipnus“, - teigiama kompanijos išplatintame pranešime. Batonėlyje cukrus greičiau tirpsta ir burnoje palieka saldesnį skonį, dėl to jo reikia mažiau.

Jungtinės Karalystės Visuomenės sveikatos organizacija praėjusiais metais kompanijų paprašė savanoriškai iki 2020 m. cukraus kiekį savo produktuose sumažinti 20%.

„Tai rodo, kad inovacijos atlieka svarbų vaidmenį darant kasdienį maistą sveikesniu. „Nestle“ sprendimas yra sveikintinas“, - kalba Alisonas Tedstone‘as, Visuomenės sveikatos organizacijos vyriausias mitybos specialistas.

Jis teigia tikintis, kad ir kitos kompanijos, pasekusios „Nestle“ pavyzdžiu, pradės mažinti cukraus kiekį savo produktuose.

„Nestle“ prieš kurį laiką pranešė, kad per trejus metus iš savo gaminamų produktų „panaikino“ daugiau kaip 60 mln. kalorijų ir 2,6 mln. šaukštelių cukraus.

„Naujasis mūsų produktas leidžia vaikams valgyti šokoladą, kurio skonis puikus, bet produkte yra žymiai mažiau cukraus. Norime parodyti, kad atsakingai žiūrime į visuomenės sveikatą“, - „The Guardian“ cituoja Stefano Agostini, „Nestle“ vadovą Airijoje ir Jungtinėje Karalystėje.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą AGROVERSLO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Smaginas lieka vadovauti „Pieno žvaigždėms“

Vienos didžiausių šalyje pieno perdirbimo bendrovių „Pieno žvaigždės“ generaliniu direktoriumi toliau lieka...

Vadyba
2018.04.26
„Vilniaus degtinė“ dividendų šiemet nemokės

Prancūzijos koncerno „Marie Brizard Wine & Spirits“ valdoma alkoholio gamybos bendrovė...

Agroverslas
2018.04.26
Duonos rinka Lietuvoje toliau traukiasi 13

Lietuvos duonos rinka toliau traukiasi – pernai ji mažėjo 1,2%. Gamintojai prognozuoja, kad dėl mažėjančios...

Agroverslas
2018.04.25
„Vilkyškių pieninė“: sprendimas dėl investicijų Tauragėje nėra priimtas

Reaguodama į žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie investicinius planus Tauragėje, „Vilkyškių...

Agroverslas
2018.04.25
Kakavos kaina sliuogia į viršų, bet apie šokolado brangimą gamintojai kalba atsargiai Premium 1

Praėjusiais metais žemumose besilaikiusios kakavos kainos šauna į viršų – per keturis šių metų mėnesius jos...

Agroverslas
2018.04.25
Vyno pasiūla – mažiausia per 60 metų

Dėl prastų oro sąlygų Europos Sąjungos šalyse smarkiai sumenko vyno pasiūla. Tai atsiliepė ir viso pasaulio...

Agroverslas
2018.04.24
„Kalnapilio-Tauro grupės“ eksportas pernai augo 15%

Bendras „Kalnapilio-Tauro grupės“ eksportas pagal alkoholinių ir gaiviųjų gėrimų pardavimus per praėjusius...

Agroverslas
2018.04.24
VMI pasiūlė pasitaisyti 194 maitinimo įstaigoms 1

Šiemet viešojo maitinimo paslaugas teikiantis sektorius bus viena iš prioritetinių sričių, kuriai, siekiant...

Finansai
2018.04.23
Vilkyškių pieninė Tauragėje planuoja investuoti iki 40 mln. Eur

Viena didžiausių pieno perdirbimo bendrovių šalyje Vilkyškių pieninė ketina plėstis šalia jau veikiančio jos...

Agroverslas
2018.04.23
E. cigaretės, kaip elektromobiliai, ir traukia, ir baido investuotojus 1

„Philip Morris International“, didžiausios pasaulyje tabako bendrovės, akcijos biržoje ketvirtadienį...

Rinkos
2018.04.21
Ekologiški produktai: paklausa skatina gamybą Premium

Susidomėjimas sveika gyvensena ir mados augina ekologiškų maisto produktų paklausą. Bet tendencijos skiriasi:...

Agroverslas
2018.04.20
Darželiuose ir mokyklose neliks rūkytos mėsos, patiekalų džiuvėsėliuose, dalies padažų 1

Nuo rugsėjo įsigalios naujos vaikų maitinimo taisyklės: darželiuose ir mokyklose negalės būti siūloma pieno...

Agroverslas
2018.04.19
Internetinei prekybai ekologiškais produktais – nauji reikalavimai

Norintiems ekologiškais maisto produktais prekiauti nuotoliniu būdu, įsigalioja nauji reikalavimai. Balandžio...

Agroverslas
2018.04.19
Latvijos „Maximose“ neliks „Borjomi“ 15

Šiandien išplatintame pranešime „Maxima Latvija“ skelbia apie nutraukiamą sutartį su Gruzijos mineralinio...

Ekologiško pieno rinka plečiasi: daugiau moka ir perdirbėjai, ir pirkėjai 2

Ekologiškų pieno produktų rinka Lietuvoje plečiasi. Tokių gaminių pagaminama vis daugiau. Anksčiau ekologiškų...

Agroverslas
2018.04.16
JAV – salmoneliozės protrūkis: iš rinkos pašalinta 207 mln. kiaušinių

Amerikoje apie 207 mln. kiaušinių, tiektų vienos fermos Šiaurės Karolinoje, buvo pašalinti iš rinkos.

Agroverslas
2018.04.16
Skaitmeninė maisto pramonė: į „blockchain“ jau sujungė ir vištas

Prancūzijos prekybos tinklas „Carrefour“ savo vartotojams siūlo „vištas su istorija“ – pasitelkusi...

Agroverslas
2018.04.14
EK kyla į kovą su nesąžiningos prekybos praktikomis

„Mažesni veiklos vykdytojai, tarp jų ir ūkininkai, kenčia nuo kitų grandinės partnerių taikomos nesąžiningos...

Agroverslas
2018.04.13
EK nori drausti dvejopos kokybės maisto produktus, gamintojai nežino, kas tai yra Premium

Europos Komisija pristatė pasiūlymą, kuriuo siekiama Bendrijoje uždrausti dvejopos kokybės maisto produktus,...

Agroverslas
2018.04.13

Verslo žinių pasiūlymai

Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“), kuriuos galite bet kada atšaukti.
Sutinku Plačiau