Dėl sveikesnio produkto „Nestle“ pakeitė naudojamo cukraus struktūrą

Publikuota: 2018-04-04
Nestle's Jan Kuendiger removes excess white chocolate from a mould in a kitchen at the company's Product Technology Centre in York, Britain, March 21, 2018. Picture taken March 21, 2018. REUTERS/Phil Noble
Nestle's Jan Kuendiger removes excess white chocolate from a mould in a kitchen at the company's Product Technology Centre in York, Britain, March 21, 2018. Picture taken March 21, 2018. REUTERS/Phil Noble

„Nestle“ pranešė, kad nuo šiol jos gaminamuose batonėliuose „Milkybar Wowsomes“ bus 30% mažiau cukraus nei įprastuose „Milkybar“. Kompanija teigia, kad yra pirmoji, pasitelkusi mokslą ir pakeitusi savo naudojamo cukraus struktūrą.

Saldumynai su „struktūrizuotu cukrumi“ gaminami „Nestle“ fabrike Kambrijoje, Šiaurės Anglijoje. Kaip rašo „The Guardian“, šalies vyriausybė jau kuris laikas spaudžia saldumynų gamintojus savo produktuose naudoti mažiau cukraus.

Naujasis „Nestle“ produktas „Milkybar Wowsomes“ gaminamas šiltame ore purškiant cukrų, vandenį ir pieną ir šį mišinį džiovinant.

„Pienas stabilizuoja užpurkštą cukrų ir jis netampa lipnus“, - teigiama kompanijos išplatintame pranešime. Batonėlyje cukrus greičiau tirpsta ir burnoje palieka saldesnį skonį, dėl to jo reikia mažiau.

Jungtinės Karalystės Visuomenės sveikatos organizacija praėjusiais metais kompanijų paprašė savanoriškai iki 2020 m. cukraus kiekį savo produktuose sumažinti 20%.

„Tai rodo, kad inovacijos atlieka svarbų vaidmenį darant kasdienį maistą sveikesniu. „Nestle“ sprendimas yra sveikintinas“, - kalba Alisonas Tedstone‘as, Visuomenės sveikatos organizacijos vyriausias mitybos specialistas.

Jis teigia tikintis, kad ir kitos kompanijos, pasekusios „Nestle“ pavyzdžiu, pradės mažinti cukraus kiekį savo produktuose.

„Nestle“ prieš kurį laiką pranešė, kad per trejus metus iš savo gaminamų produktų „panaikino“ daugiau kaip 60 mln. kalorijų ir 2,6 mln. šaukštelių cukraus.

„Naujasis mūsų produktas leidžia vaikams valgyti šokoladą, kurio skonis puikus, bet produkte yra žymiai mažiau cukraus. Norime parodyti, kad atsakingai žiūrime į visuomenės sveikatą“, - „The Guardian“ cituoja Stefano Agostini, „Nestle“ vadovą Airijoje ir Jungtinėje Karalystėje.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą AGROVERSLO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
„Kėdainiu konservų fabrikas“ į naują gamybos  padalinį investavo 1,5 mln. Eur 1

„Kėdainių konservų fabrikas“ baigė įrengti naują majonezų ir padažų gamybos padalinį, kuris padidins...

Agroverslas
2018.11.14
Olandai pradėjo gaminti degtinę iš tulpių 3

Sąrašas dalykų, iš kurių galima gaminti degtinę – ilgas. Ir dabar jis tapo dar ilgesnis, nes viena kompanija...

Agroverslas
2018.11.10
Baimės dėl „Brexit“ – UK sandėliai nebesutalpina maisto atsargų 4

Šaldytų produktų sandėliavimo paslaugas teikianti bendrovė „Wild Water“ sako nebeišgalinti patenkinti visų...

Agroverslas
2018.11.09
Eksporto rinkose – ne pyragai, bet perdirbėjai randa būdų prisitaikyti Premium

Pieno perdirbėjams metų pabaiga – ne pati saldžiausia. Pieno produktų eksporto apimtis traukiasi, o kainos...

Agroverslas
2018.11.09
„Vičiūnų“ grupė į „Baltic fish export“ investuoja 3 mln. Eur 3

Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui ir kitiems akcininkams priklausančios „Vičiūnų“ grupės bendrovė „RREI...

Agroverslas
2018.11.06
Šiemet Lietuvoje realizuota 12% mažiau alkoholio 1

Legalaus alkoholio realizacijos sumažėjimas, remiantis VMI duomenimis, Lietuvoje 2018 metais siekia apie 12%.

Agroverslas
2018.11.06
Pieno produktų eksportas traukiasi 3

Europos pienininkams vis didesnį nerimą kelia tai, kad augant pagamintos produkcijos kiekiui, pieno gaminių...

Agroverslas
2018.11.06
Eksportas į Kiniją: antrąją partiją išsiųsti sunkiau nei pirmąją Premium 3

Kinijos rinka atsiveria lietuviškiems maisto produktams – netrukus leidimus čia eksportuoti turėtų gauti mūsų...

Agroverslas
2018.11.06
Maisto pramonės vizionierius: apie veganų mafiją, „maistonomiką“ ir tai, kaip valgysime ateityje 9

Marius Robles, maisto pramonės vizionierius, įsitikinęs, kad ateinantis dešimtmetis bus laikas, kai „ateis...

Agroverslas
2018.11.05
„Vilniaus degtinė“ turi naują vadovą 5

Gėrimų gamintoja AB „Vilniaus degtinė“ nauju generaliniu direktoriumi paskyrė Roką Mituzą, kuris šiose...

Vadyba
2018.11.05
Cukraus rinka kitąmet gali būti deficitinė

Dvejus metus iš eilės susidūrusi su perprodukcija, dėl žemų kainų Europos ir Brazilijos įmonėms pristabdžius...

Agroverslas
2018.11.02
„Lašų duona“ imasi naujo verslo ir dairosi į Aziją Premium

Rokiškyje įsikūrusi „Lašų duonos“ kepykla žengia į naują nišą ir Utenoje įrengia kruopų gamyklą. Su naująja...

Agroverslas
2018.11.02
G. Surplys: Kinijos rinką domina ekologiniai, nišiniai lietuviški gaminiai

Kinijoje šiuo metu besilankantis Giedrius Surplys, žemės ūkio ministras, teigia, kad šalies verslas domisi...

Agroverslas
2018.10.31
Išaugusios sąnaudos „Nestle Baltics“ pelną apkarpė tris kartus

Didžiausios pasaulyje maisto gamintojos „Nestle“ valdoma prekybos bendrovės „Nestle Baltics“ pajamas pernai...

Metalo drožlės glaiste: teismas išteisino gamybos vadovę 10

Šokolado ir šokoladinio glaisto gamintojai UAB „Meškėnas“ iš gamybos padalinio vadovės nepavyko prisiteisti...

Pramonė
2018.10.29
EP pritarė vienkartinių plastiko gaminių draudimui  11

Europos Parlamentas pritarė pasiūlymams dėl plastikinių gaminių draudimo bei ribojimo. Parlamentarai balsavo...

Agroverslas
2018.10.24
Vyriausybė: po dviejų savaičių Aplinkos ministerija turi pateikti siūlymus, kaip išspręsti „Metrail“ problemą 2

Trečiadienį vykusiame Vyriausybės, verslo ir institucijų atstovų susitikime Vyriausybės kancleris Algirdas...

Pramonė
2018.10.24
Duonininkų investicijos – į naujus produktus ir sąnaudų mažinimą Premium

Šalies duonininkai pripažįsta, kad besitraukiančioje rinkoje plėstis nelengva. Augant veiklos sąnaudoms,...

Agroverslas
2018.10.24
Pakuočių tvarkymo sistemos krizė: ar yra vaistų? Premium

Šimtams įmonių panaikintos taršos mokesčio lengvatos, gausybė bylų teismuose, grėsmė neįveikti 2018 m.

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau