Birštonas muša kulinarijos korta – vietų pavalgyti vis daugiau

Publikuota: 2018-09-14
Indrės Sesartės  nuotr.
Indrės Sesartės nuotr.

Visai neseni laikai, kai, neskaičiuojant sanatorijų valgyklų ir Kultūros centro bufeto, Birštone veikė vos kelios maitinimo įstaigos. Per pastaruosius metus jų skaičius padidėjo apie tris kartus, – dabar kurorte veikia 30 maitinimo įstaigų, įtrauktų į antrus metus leidžiamą „Birštono kulinarinį žemėlapį“.

Tiesa, dalis jų veikia tik šiltojo sezono metu arba yra visai minimalistinės, kaip karieta „Sezonai“, „Wake Park“ mėsainiai ar „150 laipsnių“, kitos veikia sanatorijose, tačiau tai nereiškia, kad siūlo prastesnę virtuvę, nei miesto įstaigos.

„Birštono kulinarinį žemėlapį“ birštoniečiai išleido dviejų versijų – popierinį ir internetinį. 

Reikia pasakyti, kad šiuosyk popierinė versija yra patikimesnė – joje daugiau ir aiškesnės informacijos.

Bet kuriuo atveju, leidinyje pristatomos ne tik vietos, ruošiančios geriausiais pripažintus patiekalus, bet ir visos kurorto maitinimo įstaigos.

Greta kiekvienos išskirta, kuo restoranas, kavinė ar baras skiriasi nuo kitų, įvardinti firminiai patiekalai ir jų atsiradimo istorijos.

Žemėlapis Birštone padės orientuotis ir specifinių poreikių turintiems svečiams – vegetarams, veganams, netoleruojantiems tam tikrų produktų. Čia taip pat pažymėtos vietos svečiams, kurie į Birštoną atvyksta su augintiniais ar žaidimus mėgstančiais vaikais.

„Birštono kulinarinį žemėlapį“ platina Birštono turizmo informacijos centras ir kitos viešos kurorto vietos. Šiuo metu išleista lietuviška versija, netrukus leidinys bus išleistas anglų, rusų ir latvių kalbomis.

Birštono kurorto maitinimo įstaigos skelbiamos ČIA

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Už baltąjį trumą nepagailėjo 85.000 Eur

Šiuo metu Italijos Pjemonto regione vykstančioje Tarptautinėje Albos baltųjų trumų mugėje 850 g svorio...

Laisvalaikis
2018.11.14
Septyni Lietuvos restoranai – tarp 30-ies geriausių Baltijos šalyse 4

Lapkričio 12-osios vakarą Taline buvo paskelbtas prestižiniu vadinamo Skandinavijos restoranų gido „White...

Laisvalaikis
2018.11.13
Paskelbtas geriausias Lietuvos virėjas

Savaitgalį vykusios tarptautinės svetingumo parodos „BaltShop. BaltHotel. BaltGastro 2018“ metu vykusiame...

Laisvalaikis
2018.11.12
Baltijos maisto ir gėrimų mugėje BAF paaiškės geriausias Lietuvos virėjas 2

Lapkričio 9 ir 10 d. Vilniuje, parodų centre „Litexpo“, veikia dvi tarptautinės parodos, susiję su vienu...

Laisvalaikis
2018.11.09
Maisto pramonės vizionierius: apie veganų mafiją, „maistonomiką“ ir tai, kaip valgysime ateityje 9

Marius Robles, maisto pramonės vizionierius, įsitikinęs, kad ateinantis dešimtmetis bus laikas, kai „ateis...

Agroverslas
2018.11.05
Tarp NAPA finalininkų – daugiausia lietuvių dizainerių darbų

Kitą savaitgalį vyksiančiuose nacionaliniuose pakuotės dizaino apdovanojimuose NAPA varžysis 26 lietuvių, 15...

Rinkodara
2018.11.04
Jamie Oliveris nebegelbės savo restoranų tinklo 1

Jamie Oliveris, virėjas ir verslininkas, nusprendė nebegelbėti savo restoranų tinklo „Jamie‘s Italian“.

Vadyba
2018.11.03
Kai karaliauja moliūgai

Vaikystėje moliūgais kur kas labiau žavėjausi kaip Pelenės transporto priemone, o ne kaip sveika rudeninio...

Laisvalaikis
2018.10.31
Sardinijos vyno atradimai 2

Jeigu reiktų išvardyti ženklus, būdingus Sardinijos salai, pirmiausia pasakyčiau: vėjas, akmuo, avys. Taip...

Laisvalaikis
2018.10.28
Jūsų stalas: tikra ir netikra vėžlių sriuba Premium

Knygoje „Alisa stebuklų šalyje“ buvo vienas labai keistas ir liūdnas personažas vardu Netikras Vėžlys. Tiesą...

Verslo klasė
2018.10.28
Restorano šefas G. Žalys: atėjo laikas antrajam „Stiklių” kvėpavimui 3

„Prancūzija mane išmokė patriotizmo, todėl aš esu čia“, – sako Gerdvilas Žalys, naujasis „Stiklių“ restorano...

Laisvalaikis
2018.10.26

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau