Birštonas muša kulinarijos korta – vietų pavalgyti vis daugiau

Publikuota: 2018-09-14
Indrės Sesartės  nuotr.
Indrės Sesartės nuotr.

Visai neseni laikai, kai, neskaičiuojant sanatorijų valgyklų ir Kultūros centro bufeto, Birštone veikė vos kelios maitinimo įstaigos. Per pastaruosius metus jų skaičius padidėjo apie tris kartus, – dabar kurorte veikia 30 maitinimo įstaigų, įtrauktų į antrus metus leidžiamą „Birštono kulinarinį žemėlapį“.

Tiesa, dalis jų veikia tik šiltojo sezono metu arba yra visai minimalistinės, kaip karieta „Sezonai“, „Wake Park“ mėsainiai ar „150 laipsnių“, kitos veikia sanatorijose, tačiau tai nereiškia, kad siūlo prastesnę virtuvę, nei miesto įstaigos.

„Birštono kulinarinį žemėlapį“ birštoniečiai išleido dviejų versijų – popierinį ir internetinį. 

Reikia pasakyti, kad šiuosyk popierinė versija yra patikimesnė – joje daugiau ir aiškesnės informacijos.

Bet kuriuo atveju, leidinyje pristatomos ne tik vietos, ruošiančios geriausiais pripažintus patiekalus, bet ir visos kurorto maitinimo įstaigos.

Greta kiekvienos išskirta, kuo restoranas, kavinė ar baras skiriasi nuo kitų, įvardinti firminiai patiekalai ir jų atsiradimo istorijos.

Žemėlapis Birštone padės orientuotis ir specifinių poreikių turintiems svečiams – vegetarams, veganams, netoleruojantiems tam tikrų produktų. Čia taip pat pažymėtos vietos svečiams, kurie į Birštoną atvyksta su augintiniais ar žaidimus mėgstančiais vaikais.

„Birštono kulinarinį žemėlapį“ platina Birštono turizmo informacijos centras ir kitos viešos kurorto vietos. Šiuo metu išleista lietuviška versija, netrukus leidinys bus išleistas anglų, rusų ir latvių kalbomis.

Birštono kurorto maitinimo įstaigos skelbiamos ČIA

Žinote, ką norite žinoti?
Užsisakykite personalizuotą naujienlaiškį.
Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Išleistas geriausių Vilniaus restoranų gidas 1

Kulinarinis turizmas tapo neatsiejama turizmo verslo dalimi: į išskirtinius restoranus žmonės keliauja...

Laisvalaikis
2019.04.24
Iš Bordo – geros žinios kolekcininkams 3

Balandis vyno pasaulyje – Bordo vyno mėnuo. Išankstinės 2018-ųjų derliaus Bordo prekybos metu per kelias...

Laisvalaikis
2019.04.22
P. Jurkevičius: Semiotikos pratybų – į spinteles ir šaldytuvą Premium 1

Negalėčiau garantuoti, kad Algirdas Julius Greimas būtų lindęs į šaldytuvą ieškoti semiotikos. Bet, tarkime,...

Verslo klasė
2019.04.22
Svarbiau ne veganizmo idėja, o maistas, kurį valgai 6

„Kai nusiperki naują mašiną, tai, neduok Dieve, kažko kito įpilti į baką. Ir į savo organizmą turime žiūrėti...

Laisvalaikis
2019.04.21
Virtuvės improvizacijos Madride: geros vietos pavalgyti

Madride metų laikas nėra labai svarbus – daugmaž visada čia rasi veikiančių lauko kavinių. Bet tikrasis...

Laisvalaikis
2019.04.15
Paskelbė pretendentus į 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašą 9

„Gero maisto akademija“ (GMA) paskelbė „30 geriausių restoranų“ rinkimų startą, o sykiu – trumpąjį 60-ies...

Paslaugos
2019.04.09
Tokijo restoranas 3D sušius parinks pagal žmogaus kūno mėginius 2

Norint patekti į restoraną „Sushi Singularity“ nepakaks paskambinti ir rezervuoti stalelio. Tokijuje nuo 2020...

Laisvalaikis
2019.04.07
Greitų pietų koncepciją eksportuos į Maskvą – planuoja atidaryti 50 restoranų Premium 11

Šešis pietų restoranus „iLunch“ sostinės verslo centruose valdanti UAB „Inovatyvūs restoranai“ suplanavo...

Paslaugos
2019.04.03

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau