Mėsos pramonė: tarp investuotojų paieškos ir eksporto proveržio

Publikuota: 2017-06-28
Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
„Verslo žinios“
„Verslo žinios“

„Kiek gi tų mėsininkų likę“, – sektorių nusako vienos didžiausių Lietuvos mėsos perdirbėjų vadovas Linas Grikšas. Šalia tvirtai žengianti Lenkija grasina tapti stipriausia Europoje, o mes silpni – net ir šiandien, rodos, puikiai gyvenantį stambiausią paukštininkystės verslą valdantis Tautvydas Barštys pripažįsta vienas pats neišsilaikysiantis, tad žvalgosi investuotojų.

2017 m. sausį–balandį kiaulienos eksportas į ES rinkas krito virš 50%, kiek mažėjo ir jautienos eksportas. O mėsos perdirbimas smuko ketvirtadaliu, vėlgi daugiausia kiaulienos (žr. lenteles). Nors statistinius duomenis kaip ilgalaikę tendenciją verti ...

svg

Išbandykite

ir visą mėnesį skaitykite VŽ premium turinį už 1 rubrikos kainą.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Verslo žinių pasiūlymai

Nepamirštamos kelionės laiku

Nepamirštamos kelionės laiku

Kas mėnesį laukia nauji įspūdžiai ir netikėti atradimai

Smalsiems, protingiems, norintiems suprasti

Smalsiems, protingiems, norintiems suprasti

Tiems, kurie niekada nenustoja mokytis

NEMOKAMI specializuoti savaitraščiai

NEMOKAMI specializuoti savaitraščiai

Nepraleiskite savo srities naujienų

Pažintinis žurnalas

Pažintinis žurnalas

Tiems, kas brangina savo laisvalaikį ir domisi rytojumi

Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“), kuriuos galite bet kada atšaukti.
Sutinku Plačiau