„Spurgų fabrikas“ pritraukė 100.000 Eur investicijų

Publikuota: 2015-10-10
Andrius Zaveckas, „Donut LAB“ direktorius (dešinėje), ir Rokas Medonis, „Keulė rūkė“ direktorius, džiaugiasi radę sprendimą, naudingą abiem prekių ženklams. JUDITOS GRIGELYTĖS (VŽ) NUOTR.
Andrius Zaveckas, „Donut LAB“ direktorius (dešinėje), ir Rokas Medonis, „Keulė rūkė“ direktorius, džiaugiasi radę sprendimą, naudingą abiem prekių ženklams. JUDITOS GRIGELYTĖS (VŽ) NUOTR.
„Verslo žinios“

Lietuvos pirkėjas imlus naujovėms: jei užsienyje pamato kad ir netikėčiausią produktą ir šis jam patinka, tokio jis ima reikalauti ir iš vietinių gamintojų.

Maitinimo įstaigos – sektorius, kur vartojimo mados jaučiamos ypač ryškiai. Kaimiško stiliaus užeigas kadaise pakeitė picerijų bumas, netrukus visi, kas netingi ir bent sugeba pačirškinti ir papjaustyti mėsos, ėmė kepti kebabus, o šiems dabar vis stipresnę konkurenciją daro mėsainių, kurių įstaigų pavadinime būtinai figūruoja žodis „burger“, restoranai.

Konditerijoje mados vėjai irgi keičia kryptį: anksčiau ant kiekvieno kampo rasdavosi po kepyklėlę, kur buvo kepama viskas – duona, bandelės, sausainiai, pyragai ir tortai, o šalia viso to dar ir dienos pietūs siūlomi, – prieš porą metų tų kepyklėlių ėmė pastebimai mažėti. Išliko tie, kurie pirmiausia užuodė, kad iš šviežių kepinių kvapo galima neprastai uždirbti. Arba tie, kurių kvapas buvo stipriausias – tiesiog suviliojantis skubančius praeivius užsukti ir ką nors, kas ką tik ištraukta iš krosnies, nusipirkti.

Kadangi versle, kaip ir gamtoje, tuščių vietų nebūna, vietoj praretėjusių įprastų kepyklėlių ėmė kurtis specializuotos, – pavyzdžiui, kepančios vien amerikietiškas spurgas.

Pritraukė investuotoją

Andrius Zaveckas, UAB „Spurgų fabrikas“, valdančios prekės ženklą „Donut LAB“, direktorius, prieš metus VŽ teigė, kad jie Vilniuje tokių gaminių pasiūlė vieni pirmųjų, o idėją kepti amerikietiškas spurgas „pasiskolino“ iš Rygos, – ten studijavę lietuviai jau buvo įpratę užkandžiauti jomis, o štai grįžę į Lietuvą spurgų pasigedo.

Dabar tokių gaminių siūlo jau ne viena kepykla ar krautuvėlė. Tačiau konkurencija „Donut LAB“ negąsdina – šiemet jie jau atidarė spurgų kavinukę Kaune, o netrukus duris atvers dar dvi spurginės Vilniuje.

„Jau kurdami verslą buvome užsibrėžę, kad turėsime tinklą. Ir jei įsikuriant Kaune ne viskas ėjo kaip per sviestą, nes užtruko patalpų įrengimo darbai, Vilniuje naujiems taškams įrengti problemų neturėtų kilti, nes turime ir patirties, ir lėšų“, – aiškina p. Zaveckas.

Plėtrą palengvino tai, kad įmonė rado investuotoją, kuris skyrė 100.000 Eur. Nors verslininkas neatskleidžia, kas jis, nes tai, anot pašnekovo, neleidžia konfidencialumo sutartis, bet nurodo, kad tai yra viena Lietuvos įmonių.

„Mes įsipareigojome investicijas panaudoti per 10 mėnesių ir tada 20% įmonės akcijų pereis investuotojui“, – nurodo p. Zaveckas.

Padidina trauką

Naujos spurginės dar šiemet bus atidarytos Vilniaus centrinėje universalinėje parduotuvėje ir Šiaurės miestelyje. Pastaroji bus išskirtinė tuo, kad šalia įsikurs populiarumą jau spėjęs pelnyti barbekiu ir alaus restoranas „Keulė rūkė“. Būsimieji kaimynai bendradarbiauja jau dabar – „Donuts LAB“ restoranui tiekia karamelizuotas spurgas, o „Keulė rūkė“ klientams jas patiekia su rūkyta šonine.

„Toks patiekalas populiarus JAV. Mūsų klientai vis klausinėdavo, ar nežadame tokio gaminti. Tačiau iš mūsų – prasti mėsininkai. O štai šito restorano atstovai norėjo pasiūlyti desertą, tačiau jie – prasti konditeriai. Tad suvienijome pajėgas ir rezultatas pranoko lūkesčius, – tokių desertų kiekiai nuolat tik auga“, – pasakoja p. Zaveckas.

Rokas Medonis, „Keulė rūkė“ steigėjas ir direktorius, teigia, kad toks bendradarbiavimas yra naudingas abiem prekių ženklams.

„Mūsų koncepcija – turėti kuo mažesnį meniu ir kuo mažesnę gamybą. Todėl stengiamės bendradarbiauti su kitais verslais, kad galėtume papildyti vieni kitų asortimentą“, – nurodo jis.

Eis pas kaimynus

„Donut LAB“ nežada pasitenkinti plėtra Lietuvoje, – jų akys krypsta ir į užsienį. Pirmiausia – į Baltarusiją.

„Tikimės, kad jau po pusmečio turėsime bent porą taškų Minske. Nors sąlygos verslui ten sudėtingos ir kartais neprognozuojamos, tačiau šiame mieste yra per 2,5 mln. gyventojų. Be to, ten dar tik formuojasi kavos išsinešti kultūra, tad dabar pasiūlyti spurgų – ypač tinkamas metas“, – sako p. Zaveckas.

Kitas suplanuotas žingsnis – į Rygą. Nors verslo idėja parsigabenta būtent iš ten, tačiau, anot pašnekovo, ten spurgų pasiūla didelė, tačiau kokybe jos nusileidžia kepamoms Lietuvoje.

Straipsnis spalio 2 d. publikuotas dienraštyje „Verslo žinios“ ir „VŽ Premium“.

Sekite „Mano verslo“ naujienas, dalinkitės nuomone, užduokite klausimus „Facebook“ puslapyje „Verslo žinios. Mano verslas“

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą MANO VERSLO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Pasaulyje kalakutiena atpigo, Lietuvoje pigti jau nebėra kur Premium

Šiandien, Padėkos dieną, pasaulyje dažnuose namuose ant stalo puikuosis keptas kalakutas, tačiau Lietuvoje...

Agroverslas
06:00
„Sukramtyti“ pasiūlymai klientams įtiko: pardavimai šovė aukštyn Premium

Kai klientas atsakymą į klausimą gauna čia ir dabar, jam nebėra poreikio žvalgytis pas konkurentus. Tokia...

Rinkodara
2017.11.22
Kaip šventinės prekybos maratone varžytis smulkiesiems

Lapkričio–gruodžio prekybininkų pajamoms kylant, didelė šventinės apyvartos dalis atitenka stambiesiems.

Fenomenas: algos minimalios, o darbuotojai dirba lyg sau Premium 1

Atlyginimas yra svarbus, tačiau ne pats pagrindinis argumentas renkantis darbovietę – tai patvirtina Alytaus...

Verslo idėjos, kurias miestai remia ne tik žodžiais  Premium

Subsidiją verslo idėjai įgyvendinti patys verslininkai nurodo kaip antrąją naudingiausią priemonę skatinti...

Verslo aplinka
2017.11.20
Turėjo 7 parduotuvių tinklą, nebeliko nė vienos 24

Kauno rajone veikianti UAB „Talismanas tau“ šį rudenį atleido paskutinius 4 savo darbuotojus, uždaryta...

Restoranų kūrėjai tikisi klientų ir dėl vietos

Maitinimo verslas atrodo romantiškas, tačiau verslininkai sako, kad viskas gerokai sudėtingiau – romantikos...

Dovanos darbuotojams: praktiškumas vis dar pirmoje vietoje 2

Įmonės ir verslo partneriams, ir darbuotojams vietoj smulkios atributikos vis dažniau dovanoja valgomas...

Kaip padidinti komandos produktyvumą  1

Viena iš vadovo atsakomybių – įkvėpti darbuotojus, kad jie stengtųsi dirbti geriausiai, kaip gali. Nesvarbu,...

Vadyba
2017.11.18
Sėkmingą verslą sukūrė turėdami vos kelis tūkstančius kišenėje Premium

Asmeninės pažintys, feisbukas, renginių rėmimas ir tinkamai pasirinkti tiekėjai leido „SProjects“ atsistoti...

Pramonė
2017.11.16
Su kavos mada suspėjo, dabar ieško būdų, kaip patraukti klientų 1

Kavinės mažesniuose miestuose buvo puiki niša verslui kavos kultūrą iš didmiesčių paskleisti regionuose: per...

Kaimiška savivaldybė, bet verslas randa, ką veikti Premium

Net ir atokiausiame rajone galima sėkmingai kurti verslą, jei tik tinkamai pasirenkama kryptis. Tai įrodo...

Agroverslas
2017.11.15
„Gazelės“ Šiauliuose – prasidėjo optimizmo laikmetis

Trečiadienį Šiauliuose vyko „Verslo žinių“ organizuojama konferencija „Gazelė 2017. Kaip konkuruosime...

Verslo aplinka
2017.11.15
Kur slepiasi informacija apie savivaldybių paramą smulkiesiems 1

Kad savivaldybėje yra smulkaus ir vidutinio verslo paramos fondas žino 64% verslininkų, o juo pasinaudojo...

Verslo aplinka
2017.11.15
Sutelktinio finansavimo pamokos: dalykai, apie kuriuos pagalvojama per vėlai Premium

Idėjų, kurioms paramos ieškoma sutelktinio finansavimo platformose, autoriai pataria dar prieš kampaniją...

Finansai
2017.11.14
Tauragėje gamina produktą, kurį perka žvejai visame pasaulyje Premium 1

Prieš ketverius metus iš žvejybos pomėgio gimęs tauragiškio verslas peržengė ne tik Lietuvos, bet ir Europos...

Pramonė
2017.11.13
Seime svarstomas lengvatinis PVM malkoms ir granulėms 9

Seimas grąžino tobulinti PVM įstatymo projektą dėl lengvatinio 9% PVM malkoms, briketams ir granulėms. Kartu...

Finansai
2017.11.13
Ką gali „senoji gvardija“ 2

Smulkiojo verslo vienas iš pranašumų, suveikiantis ieškant darbuotojų, – jauki darbo atmosfera, šilti...

Vadyba
2017.11.12
Regionai randa receptų susigrąžinti gyvastį

Jau kelis dešimtmečius valdžios institucijos ieško receptų, kaip stiprinti regionus. Panašu, kad paieškos...

Verslo aplinka
2017.11.12
Sugalvojo darbuotojus mokyti – rado per pusantro mėnesio

Šiaulių universitetą pernai baigė 40 inžinerijos srities absolventų, kuriuos iškart išgraibstė jau...

Vadyba
2017.11.12

Verslo žinių pasiūlymai

„Verslo žinių“ akademija

„Verslo žinių“ akademija

Išsamūs praktiniai mokymai ne didesnėse nei 14 dalyvių grupėse

Pažintinis žurnalas

Pažintinis žurnalas

Tiems, kas brangina savo laisvalaikį ir domisi rytojumi

Nepamirštamos kelionės laiku

Nepamirštamos kelionės laiku

Kas mėnesį laukia nauji įspūdžiai ir netikėti atradimai

NEMOKAMI specializuoti savaitraščiai

NEMOKAMI specializuoti savaitraščiai

Nepraleiskite savo srities naujienų

Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“), kuriuos galite bet kada atšaukti.
Sutinku Plačiau