Valgytojus stebina ir burokėlių pyragu, ir šokoladu su menke

Dažname meniu rasi firminį patiekalą, kuriuo garsėja užeiga, o bene kiekvienas gamintojas pasakys, kokį jo produktą valgytojai mėgsta labiausiai.
Populiariausi gaminiai neužtrunka tapti bestseleriais, kurie jų autoriui padeda išsiskirti rinkoje, o valgytojai ne vienerius metus gali linksniuoti gaminio ar gamintojo pavadinimą. Net jeigu produktas išvaizda, pakuote ar skoniu spėjo pasikeisti, dalis pirkėjų jo tebeieško dėl sentimentų ar pirmojo įspūdžio.
Tačiau nusistovėjusį asortimentą kartais verta sudrumsti naujais sprendimais, o jei klientams įtikti ir nepavyks, galbūt jie bent atkreips dėmesį į pastangas, tiksliau, atvirumą naujovėms.
Ypač tai gali pagelbėti, jei rinka nėra pustuštė. Būdų suderinti tai, kas sena, su tuo, kas nauja, kad išsiskirtų perpildytoje kepyklėlių rinkoje, atranda Klaipėdos kepyklėlė Tradicija.
Klientams ji siūlo pagal senovinius autentiškus receptus iškeptų tradicinės stačiakampio formos pyragų, bet įterpia ir naujų pasiūlymų burokėlių pyrago su avietėmis ar grikinio su kriaušėmis.
Net ir skaniausi pyragai pabosta, todėl klientą reikia nuolat stebinti, siūlyti naujovių. Dažnai savo konditerėms sakau, kad turime visada būti žingsniu priekyje ir atspėti, ko pirkėjas norės rytoj, sako Gabrielė Valančienė, Tradicijos savininkė.
Biržuose įsikūrusi šokoladinė Šokolado gama įgyvendino vienos iš Kauno kavinių užsakymą ir pagamino šokolado su džiovintu šamu, taigi delikatesų su džiovinta žuvimi šamu ar menke, pasiūlė ir savo klientams.
Sigitas Jurčys, UAB Šokolado gama direktorius ir bendraturtis neslepia, kad egzotiškų derinių pagamino labiau rinkodaros tikslais, kad pasklistų žinia apie gamyklėlę Biržuose, nes jokia naujovė neprilygs pieniškam šokoladui.
Lietuvoje per mažai vartotojų, kurie išdrįstų paragauti juodojo šokolado su žuvimi, tačiau 95% paragavusių klientų jo nusipirko. Kadaise turėjome ir alaus skonio šokolado, tačiau gauti ekonominės naudos iš tokių eksperimentų yra sudėtinga. Lietuvoje puikiai pažįstamas Snickers šokoladas, tad mėgstamiausias saldumynas yra pieniškas šokoladas su riešutais. Prisigalvoti naujovių galima, bet vien iš jų neišgyvensi, nurodo p. Jurčys.
Vyraujančios mados keičiasi, kaip ir klientų skonis, todėl gamintojas turi būti atviras ir drąsioms naujovėms. Tik verčiau jos papildytų tradicinius bestselerius, o ne juos pakeistų.
Rašyti komentarą
Rašyti komentarą