Gatvės maisto mada: ratuotų restoranų daugėja

Publikuota: 2017-05-04
Supaprastinta mobilios prekybos maistu tvarka paskatino ratuotų restoranų atsiradimą ir gatvės maisto kultūrą sostinėje.
Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Supaprastinta mobilios prekybos maistu tvarka paskatino ratuotų restoranų atsiradimą ir gatvės maisto kultūrą sostinėje. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.

Menkas taisyklių palengvinimas gali atverti naują nišą smulkiajam verslui ir pakeisti ne tik požiūrį, bet ir įpročius. Sostinėje daugėja maisto furgonų, siūlančių vis įvairesnių valgių. Pastebėję, kad užsienyje prigijusi gatvės maisto kultūra traukia ir lietuvius, ant ratų keliasi ir tradiciniai restoranai.

Pernai pavasarį Vilniaus miesto savivaldybė leido prekiauti maistu iš tam pritaikyto automobilio kur tik norisi – greta parkų, verslo centrų, o ne tik savivaldybės patvirtintose vietose, kaip iki tol. Pagal paprastesnę tvarką 21 Eur per mėnesį kainuo ...

svg

Išbandykite

ir visą mėnesį skaitykite VŽ premium turinį už 1 rubrikos kainą.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Verslo žinių pasiūlymai

Nepamirštamos kelionės laiku

Nepamirštamos kelionės laiku

Kas mėnesį laukia nauji įspūdžiai ir netikėti atradimai

Smalsiems, protingiems, norintiems suprasti

Smalsiems, protingiems, norintiems suprasti

Tiems, kurie niekada nenustoja mokytis

NEMOKAMI specializuoti savaitraščiai

NEMOKAMI specializuoti savaitraščiai

Nepraleiskite savo srities naujienų

Pažintinis žurnalas

Pažintinis žurnalas

Tiems, kas brangina savo laisvalaikį ir domisi rytojumi

Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“), kuriuos galite bet kada atšaukti.
Sutinku Plačiau