Šampano dienų lankytojai išrinko geriausius šampanus

Publikuota: 2017-10-17

Savaitgalį Vilniuje įvykusios šampano parodos „49 mln...“ lankytojai išrinko geriausius Lietuvos rinkoje esančius šampanus.

Trečią kartą surengtoje parodoje dalyvavo 17 Lietuvos importuotojų, jie pristatė 43 šampano namuose pagamintų 170 šampano rūšių. Dalyvavusieji „TOP 5“ šampano rinkimuose lankytojai savo anketose paminėjo 116 šio kilmingo gėrimo rūšių.

Suskaičiavus rinkėjų balsus paaiškėjo, jog iš viso sąrašo labiausiai atsiplėšė pirmąsias dvi vietas užėmę šampanai. Pasak Jūratės Sprindžiūnaitės, parodos organizatorės, edukacinės įmonės „Vynas ir draugai“ įkūrėjos, skirtumas tarp likusiųjų buvo nedidelis, todėl rengėjai paskelbė ne 5, o 10 geriausiųjų:

1. Henri Giraud Futde Chene MV (pristatė „Vyno Konjako Parduotuvė“)

2. Moutard Brut Cuvee des 6 Cepages Brut 2007 („Mineraliniai vandenys“)

3. Laurent-Perrier Brut Millesime 2007 („Bennet Distributors“)

4.Taittinger Les Folies dela Marquetterie („Globus Distributors“)

5. Piper Heidsieck Brut („Tridens LT“)

6. Moutard Cuvee Vieille Vigne Cepage Arbane Millesime 2011 („Mineraliniai vandenys“)

7. Dom Ruinart Blanc de Blancs 2004 („Prike“)

8. Pommery Cuvee Louise 2004 (AMKA)

9. Billecart Salmon Sous Bois Brut („Eugesta“)

10. Drappier Millesime Exception 2012 („Baltic XL“)

Rausvojo vyno kategorijoje populiariausi buvo “Veuve Clicquot Rose 2008“ ir „Piper Heidsieck Rose“.

Šių metų parodoje savo importuojamą šampaną pristatė „Vyno Konjako Parduotuvė“, „Krabas &?o“,„Pernod Ricard“, AMKA, „Servaali“, „Šampanė“, „Magazin LT“, „Baltas dobilas“, „Sanitex“, „Tridens LT“,„Prike“, „Mineraliniai vandenys“, „Bennet Distributors“, „Globus Distributors“, „Baltic XL“, „Eugesta“, „Polita“.

Parodos rengėjai skaičiuoja šiemet sulaukę 520 lankytojų, tai – rekordinis skaičius.

„Kitų parodų organizatoriams tai gali atrodyti mažai. Bet šampanas yra ypatingas gėrimas, jam suprasti reikia tam tikrų žinių, todėl nesiekiame kiekybės. Į parodą parduodame limituotą bilietų kiekį. Į vieną sesiją, kurių parodos dieną buvo trys, buvo galima įsigyti tik 170 bilietų“, – sako p. Sprindžiūnaitė.

Edukacija

Parodos „49 mln...“ dieną tradiciškai vyksta specializuotos degustacijos. Šiemet jų buvo trys. Bendrovė „Mineraliniai vandenys“ pristatė „Moutard“ namų penkių rūšių šampaną, atspindėjusį terroir skirtumus.

„Taittinger“ namai surengė savo prestige cuvee „Taittinger Comtes Blanc de Blancs“ vertikalią degustaciją (1998, 2000, 2004, 2005, 2006 metų derlius), ją vedė Carlosas DeIpanema, vadinamas dešiniąja šampano namų „Taittinger“ savininko Closo Taittingerio ranka.

„Jūsų žmonės labai edukuoti, jie uždavė tokių klausimų, kokių sulaukiame iš profesionalų. Kita vertus, paragauti senų „Comtes“ derlių yra sudėtinga, nes jų beveik neįmanoma gauti. Nebent iš kolekcininkų, todėl net ir man buvo pakankamai reta proga dar kartą juos įvertinti“, – po parodos sakė p. DeIpanema.

Trečiąją degustaciją surengė „Fleury“ namai, į Vilnių atsiuntę 1990, 1995, 1996, 1997, 1998 ir 2000 m. derliaus šampano.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Geriausiuose pasaulio restoranuose - sakės renesansas

Pasaulio gastronomijos sostinėse – Honkonge, Niujorke, Londone, Kopenhagoje, San Sebastiane ir net Paryžiuje...

Laisvalaikis
2018.06.23
Iliustruotoji istorija: išradimas, palengvinęs buitį 1954 m.

1954-aisiais amerikiečių namus užplūdo trijų skyrių aliuminio folijos indeliai. Naujas reiškinys „TV pietūs“...

Laisvalaikis
2018.06.23
Molekulinė virtuvė jūsų namuose Premium

Jei pažvelgtume šimtus metų į praeitį ir iki dabar, maisto gamyba ne taip jau smarkiai ir keitėsi. Esminiai...

Verslo klasė
2018.06.23
Paskelbti 50 geriausių pasaulio restoranų: triumfavo italai

Kasmetiniuose prestižiniuose geriausių pasaulio restoranų 50-uko rinkimuose („The World‘s 50 Best...

Laisvalaikis
2018.06.20
„Kempinski Hotels” vyriausiųjų šefų gretas papildė pirmasis lietuvis 2

Vilniaus viešbučio „Kempinski Hotel Cathedral Square“ naujuoju vyriausiuoju virtuvės šefu tapo Vytautas...

Laisvalaikis
2018.06.15
Jūra žmonijai grąžina šiukšles: dauguma midijų užterštos plastiku

Jūrų ir vandenynų tarša pradeda neigiamai veikti mūsų valgomo maisto kokybę. Naujas tyrimas parodė, kad...

Laisvalaikis
2018.06.11
Kepsniai ant grotelių: 5 geriausieji 1

Sakoma – kiek šeimininkių, tiek receptų. Neabejotinai, kiekvienas žino, kaip geriausiai išsikepti kepsnį.

Laisvalaikis
2018.06.09
30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąraše – 8 nauji vardai 7

„Gero maisto akademija“ (GMA) pranešė, jog šių metų 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašas jau...

Laisvalaikis
2018.06.07
Ar esame priklausomi nuo nesveikų produktų

Esame priklausomi nuo daugybės dalykų, pradedant socialiniais tinklais, baigiant nesveiku, sūriu, riebiu,...

Laisvalaikis
2018.06.06

Verslo žinių pasiūlymai

Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“), kuriuos galite bet kada atšaukti.
Sutinku Plačiau