Bankokas ir vakarienė kitaip: populiarėjanti pramoga turistams atveria nematytus kelius

Publikuota: 2017-09-10
 

Turai dviračiais populiarėja visose šalyse, ir Tailande – ne išimtis. Jų siūloma įvairiausių: nuo įžymių vietų sostinėje, istorinio kelio, žygio į plaukiantį turgų, ar kelionės naktį. Bankoke išbandėme maisto turą - ši idėja galėtų prigyti kiekviename mieste: unikali galimybė pamatyti užkulisinį miesto gyvenimą ir ragauti ne garsių restoranų, o vietinių užeigų, kurias dažniausiai aplenkia turistai patiekalius.

Mėgstantiems aktyvesnį poilsį susipažinti su vietine kultūra, maistu, viena geriausių galimybių – minant dviratį. Turai gali trukti kelias valandas, dieną ar net savaitę. Mes pasirinkome maisto turą Bankoke vakarėjant, kur siūloma pamatyti kitą, ne reprezentatyvią miesto pusę.

„Ragausime skirtingų kultūrų maistą, važiuosime itin siauromis gatvelėmis, kur garantuoju 99%, kad nesutiksime turistų“, - su žygiu supažindino Williamas Tuffinas, dviračių turus organizuojančios bendrovės „Grasshopper adventures“ Tailando vadovas.

Pamatyti iš arti nepagražintą sostinės vaizdą išties įdomu. Neštikėtinai buvo skanu – nors ir aštru, bet šviežia, pagaminta tiesiog prieš akis, gatvėje. Ir jokio virškinimo sutrikimo – ragavau viską, nes nesu išranki – sriubas, gardėsius, tiesa, vabalų ar kažko itin egzotiško nevalgėme. Kaip pastebėjo gidas, miestas ne toks skurdus, pakankamai turi jūros gėrybių, tad gatvėse nėra paklausos ir poreikio valgyti vabzdžius ar panašų egzotišką maistą. Tačiau kaimyniniame Vietname ar Kambodžoje tikrai nesudėtinga rasti tokių patiekalų.

Taip arti prisiliesti prie tajų gyvenimo Bankoke nesitikėjau. Jie malonūs, mandagūs, ramūs, o šypsodamiesi neprieštarauja, jei fotoaparatą nukreipti į jų buitį. Verslas ir namai – vienoje vietoje. Pirmame aukšte arba parduotuvė, kavinė ar kirpykla, batų taisykla, antrame, jei didesnė šeima – trečiame, gyvenamosios patalpos. Tad vakare galima stebėti, kaip miestas pamažu nurimsta, kas tvarkosi, kas tiesiog po darbo dienos vakarieniauja, lošia kortomis ar tiesiog žiūri TV. Viskas yra tikra ir be galo įdomu.

Turas po skirtingas kultūras

Dviračių kelionė prasideda 18.15 val.  Pirmoji maisto stotelė - „Mažoji Indija“. Čia pasitinka sūrūs ir saldūs patiekalai iš Indijos, esančioje Bankoko mažosios Indijos kvartale. Pasistatome dviračius šalia vieno iš originalių kanalų, apsaugančių Rattanakosino salą. Nors tai yra autentiška Bankoko vieta, įėjus į valgyklą galima pajusti, kad atsidūri Kalkutos gatvėje. Toliau turas tęsiasi siaurąja Sampeng Lane gatvele, kuri laikoma kinų kvartalo gimimo pradžia. Kažkada buvusi itin apleista, asocialių žmonių vieta šiandien - viena aktyvesnių prekybos gatvelių, kur vakare verslas nurimsta ir tampa puikia dviračių trasa išvengiant turistų. Kvartalo pabaigoje nusidriekia visas gatvės šonas maisto vagonėliais, kur vėl stojame ragauti auteniškų užkandžių.

Kelionės metu taip pat keliamės per Chao Phraya upę, kertame senąjį turgų, Bankoko senamiesčio sandėlius, ragaujame vėl kito stiliaus maistą vadinamajame antrajame Bankoko kinų kvartale. Turo pabaigoje aplankome Memorialinį tiltą šalia Chao Phraja upės, kur įspūdžių gausa leidžia suprasti, kad vakaras praleistas tikrai įdomiai.

rašė, kad Londoną, Niujorką ar Paryžių kasmet užplūsta milijonai turistų, tačiau populiarumu šie miestai negali varžytis su Tailando sostine Bankoku. Daugiau kaip 20 mln. turistų pernai sulaukęs Bankokas yra pats lankomiausias pasaulio miestas, rodo „MasterCard“ tyrimas.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Restoranai gręžiasi į pusryčiautojus – pajamos iš pusryčių išaugo dvigubai Premium 5

Lietuvoje daugėja pusryčiaujančiųjų ne namie, teigia restoranų ir kavinių valdytojai. Pusryčių segmentas...

Kavarsko koldūnų valgytojų daug, bet staliukų buvo ir bus 4 22

Anykščių rajone, Kavarsko miestelyje, yra nuo XVI a. legendose minimas šv. Jono šaltinis, kuris kartais...

Geriausio restorano šefas M. Praškevičius: pirmą kartą sėdžiu savo rogėse 3

Martynui Praškevičiui, Vilniuje veikiančių restoranų „Stebuklas“ ir „Džiaugsmas“ bendraturčiui, dainos...

Laisvalaikis
2018.07.04
Lietuvos virtuvės meistrės iš Honkongo grįžo su bronza

Iš Honkonge vykusio tarptautinio kulinarijos konkurso „Hot Chef Challange“ Lietuvos virtuvės meistrės Aldona...

Laisvalaikis
2018.07.03
Prancūzijos mėsininkai vyriausybei skundžiasi dėl veganų išpuolių 17

Prancūzų mėsininkai savo šalies vyriausybei parašė laišką, kuriame išreiškė susirūpinimą dėl dažnėjančių...

Laisvalaikis
2018.07.01
Paskelbtas 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašas 8

Pirmoji vieta 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąraše šiemet atiteko virtuvės šefo Martyno Praškevičiaus...

Laisvalaikis
2018.06.28
30 geriausių Lietuvos restoranų: atskleista pusė vardų

Birželio 28-osios vakarą Gero maisto akademija (GMA) paskelbs visą 30-ies geriausių Lietuvos restoranų...

Laisvalaikis
2018.06.27

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau