Someljė čempionate lyderiai nepasikeitė

Publikuota: 2017-04-26

Balandžio 24 d. Vilniuje įvyko XII Lietuvos someljė čempionatas „Taittinger Grand Prix‘2017“. Nugalėtojo laurai antrus metus iš eilės atiteko Martynui Praviloniui, dirbančiam viešbučio „Kempinski“ restorane „Telegrafas“. Praėjusių metų rudenį jis laimėjo ir Baltijos šalių someljė čempionatą.

Žiūrint statistiškai, per metus Lietuvos someljė čempionate mažai kas pasikeitė – kaip ir pernai gegužę, jis vyko tame pačiame „Pirklių klube“ Vilniuje, antrąją vietą, kaip ir pernai, laimėjo daugkartinis šio čempionato nugalėtojas Narimantas Miežys, dirbantis vyno bare „SOMM“. Artūras Vasilionokas, „Prike LT“ atstovas, pasikeitė vietomis su Estijos someljė ir šiemet tapo trečias. Visi trys geriausieji Lietuvos someljė rungsis Baltijos someljė čempionate „Vana Tallin Grand Prix“, kuris rugsėjį vyks Vilniuje.

Užduotys – ir netradicinės

Be trijų Lietuvos atstovų, į konkurso finalą pateko svečias iš Estijos Oskaras Pihlikas iš „Vino Rosso & Co“, jis liko ketvirtas.

Finalo dalyviams teko įprastos tokių konkursų užduotys – dekantuoti vyną žiūrovų akivaizdoje, pasiūlyti prie maisto vyno iš australietiškųjų sąrašo, ištaisyti klaidas vyno sąraše, aklai degustuojant atspėti vynus ir stipriuosius gėrimus. Daugiausia žiūrovų bruzdesio sukėlė dvi paskutinės užduotys – atspėti, kas rodoma skaidrėse, ir atsakyti į vyno eksperto Gintauto Jašinsko superklausimą. Tai buvo netradicinė čempionato užduotis.

Šiemet buvo išrinktas ir geriausiai pasirodęs jaunasis someljė, ja tapo Silvija Umaraitė, dirbanti vilniškiame vyno bare „SOMM“.

Dalyviai, nepatekę į finalą, rungėsi šampano tiksliausio išpilstymo rungtyje, ją laimėjo Rytis Grigaitis (restoranas „St. Germain“, Vilnius).

Varžyboms teisėjavo tarptautinė žiuri – Ronalds Petersons (Latvijos someljė asociacija), Kristjanas Markii (Estijos someljė asociacijos prezidentas), Arūnas Starkus (Lietuvos someljė asociacija), Arminas Darasevičius (Lietuvos someljė asociacijos prezidentas), Tadas Abišala (Lietuvos someljė asociacija).

Someljė – gyvenimo būdas

Pasak p. Darasevičiaus, tokios varžybos be jokių abejonių kelia aptarnavimo kokybę baruose ir restoranuose.

„Rengdamiesi čempionatui, dalyviai skiria labai daug savo asmeninio laiko, someljė – tai gyvenimo būdas. Šiemet labai džiaugiamės tais, kurie dalyvavo pirmą kartą, jie visi pasirodė puikiai“, – sakė Lietuvos someljė asociacijos prezidentas.

Atvirajame čempionate rungėsi 12-a someljė: Andrejus Anisko (vyno baras „SOMM“), Rytis Grigaitis (restoranas „St. Germain“), Reinis Sniedze (restoranas „Kolonade Our Stories“, Latvija), Oskaras Pihlikas („Vino Rosso & Co“, Estija), Narimantas Miežys (vyno baras „SOMM“), Martynas Pravilonis („Kempinski“ viešbučio restoranas „Telegrafas“), Edgaras Razminas (restoranas „De Lindehof“, Nyderlandai), Silvija Umaraitė (vyno baras „SOMM“), Artūras Vasilionok („Prike Lietuva“), Kamilė Jonynaitė (Vyno klubas), Inga Prastieniūtė, Tomas Oičenka (restoranas „Dublis“).

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Geriausiuose pasaulio restoranuose - sakės renesansas

Pasaulio gastronomijos sostinėse – Honkonge, Niujorke, Londone, Kopenhagoje, San Sebastiane ir net Paryžiuje...

Laisvalaikis
2018.06.23
Iliustruotoji istorija: išradimas, palengvinęs buitį 1954 m.

1954-aisiais amerikiečių namus užplūdo trijų skyrių aliuminio folijos indeliai. Naujas reiškinys „TV pietūs“...

Laisvalaikis
2018.06.23
Molekulinė virtuvė jūsų namuose Premium

Jei pažvelgtume šimtus metų į praeitį ir iki dabar, maisto gamyba ne taip jau smarkiai ir keitėsi. Esminiai...

Verslo klasė
2018.06.23
Paskelbti 50 geriausių pasaulio restoranų: triumfavo italai

Kasmetiniuose prestižiniuose geriausių pasaulio restoranų 50-uko rinkimuose („The World‘s 50 Best...

Laisvalaikis
2018.06.20
„Kempinski Hotels” vyriausiųjų šefų gretas papildė pirmasis lietuvis 2

Vilniaus viešbučio „Kempinski Hotel Cathedral Square“ naujuoju vyriausiuoju virtuvės šefu tapo Vytautas...

Laisvalaikis
2018.06.15
Jūra žmonijai grąžina šiukšles: dauguma midijų užterštos plastiku

Jūrų ir vandenynų tarša pradeda neigiamai veikti mūsų valgomo maisto kokybę. Naujas tyrimas parodė, kad...

Laisvalaikis
2018.06.11
Kepsniai ant grotelių: 5 geriausieji 1

Sakoma – kiek šeimininkių, tiek receptų. Neabejotinai, kiekvienas žino, kaip geriausiai išsikepti kepsnį.

Laisvalaikis
2018.06.09
30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąraše – 8 nauji vardai 7

„Gero maisto akademija“ (GMA) pranešė, jog šių metų 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašas jau...

Laisvalaikis
2018.06.07
Ar esame priklausomi nuo nesveikų produktų

Esame priklausomi nuo daugybės dalykų, pradedant socialiniais tinklais, baigiant nesveiku, sūriu, riebiu,...

Laisvalaikis
2018.06.06
Britai už alų moka gerokai daugiau nei kaina, kurią laiko priimtina

Britų aludžių lankytojai už pintą alaus vidutiniškai moka 60 pensų daugiau nei kaina, kurią jie patys...

Laisvalaikis
2018.06.02

Verslo žinių pasiūlymai

Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“), kuriuos galite bet kada atšaukti.
Sutinku Plačiau