Someljė čempionate lyderiai nepasikeitė

Publikuota: 2017-04-26

Balandžio 24 d. Vilniuje įvyko XII Lietuvos someljė čempionatas „Taittinger Grand Prix‘2017“. Nugalėtojo laurai antrus metus iš eilės atiteko Martynui Praviloniui, dirbančiam viešbučio „Kempinski“ restorane „Telegrafas“. Praėjusių metų rudenį jis laimėjo ir Baltijos šalių someljė čempionatą.

Žiūrint statistiškai, per metus Lietuvos someljė čempionate mažai kas pasikeitė – kaip ir pernai gegužę, jis vyko tame pačiame „Pirklių klube“ Vilniuje, antrąją vietą, kaip ir pernai, laimėjo daugkartinis šio čempionato nugalėtojas Narimantas Miežys, dirbantis vyno bare „SOMM“. Artūras Vasilionokas, „Prike LT“ atstovas, pasikeitė vietomis su Estijos someljė ir šiemet tapo trečias. Visi trys geriausieji Lietuvos someljė rungsis Baltijos someljė čempionate „Vana Tallin Grand Prix“, kuris rugsėjį vyks Vilniuje.

Užduotys – ir netradicinės

Be trijų Lietuvos atstovų, į konkurso finalą pateko svečias iš Estijos Oskaras Pihlikas iš „Vino Rosso & Co“, jis liko ketvirtas.

Finalo dalyviams teko įprastos tokių konkursų užduotys – dekantuoti vyną žiūrovų akivaizdoje, pasiūlyti prie maisto vyno iš australietiškųjų sąrašo, ištaisyti klaidas vyno sąraše, aklai degustuojant atspėti vynus ir stipriuosius gėrimus. Daugiausia žiūrovų bruzdesio sukėlė dvi paskutinės užduotys – atspėti, kas rodoma skaidrėse, ir atsakyti į vyno eksperto Gintauto Jašinsko superklausimą. Tai buvo netradicinė čempionato užduotis.

Šiemet buvo išrinktas ir geriausiai pasirodęs jaunasis someljė, ja tapo Silvija Umaraitė, dirbanti vilniškiame vyno bare „SOMM“.

Dalyviai, nepatekę į finalą, rungėsi šampano tiksliausio išpilstymo rungtyje, ją laimėjo Rytis Grigaitis (restoranas „St. Germain“, Vilnius).

Varžyboms teisėjavo tarptautinė žiuri – Ronalds Petersons (Latvijos someljė asociacija), Kristjanas Markii (Estijos someljė asociacijos prezidentas), Arūnas Starkus (Lietuvos someljė asociacija), Arminas Darasevičius (Lietuvos someljė asociacijos prezidentas), Tadas Abišala (Lietuvos someljė asociacija).

Someljė – gyvenimo būdas

Pasak p. Darasevičiaus, tokios varžybos be jokių abejonių kelia aptarnavimo kokybę baruose ir restoranuose.

„Rengdamiesi čempionatui, dalyviai skiria labai daug savo asmeninio laiko, someljė – tai gyvenimo būdas. Šiemet labai džiaugiamės tais, kurie dalyvavo pirmą kartą, jie visi pasirodė puikiai“, – sakė Lietuvos someljė asociacijos prezidentas.

Atvirajame čempionate rungėsi 12-a someljė: Andrejus Anisko (vyno baras „SOMM“), Rytis Grigaitis (restoranas „St. Germain“), Reinis Sniedze (restoranas „Kolonade Our Stories“, Latvija), Oskaras Pihlikas („Vino Rosso & Co“, Estija), Narimantas Miežys (vyno baras „SOMM“), Martynas Pravilonis („Kempinski“ viešbučio restoranas „Telegrafas“), Edgaras Razminas (restoranas „De Lindehof“, Nyderlandai), Silvija Umaraitė (vyno baras „SOMM“), Artūras Vasilionok („Prike Lietuva“), Kamilė Jonynaitė (Vyno klubas), Inga Prastieniūtė, Tomas Oičenka (restoranas „Dublis“).

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

Verslo žinių pasiūlymai

NEMOKAMI specializuoti savaitraščiai

NEMOKAMI specializuoti savaitraščiai

Nepraleiskite savo srities naujienų

„Verslo žinių“ akademija

„Verslo žinių“ akademija

Išsamūs praktiniai mokymai ne didesnėse nei 14 dalyvių grupėse

Pažintinis žurnalas

Pažintinis žurnalas

Tiems, kas brangina savo laisvalaikį ir domisi rytojumi

Nepamirštamos kelionės laiku

Nepamirštamos kelionės laiku

Kas mėnesį laukia nauji įspūdžiai ir netikėti atradimai

Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“), kuriuos galite bet kada atšaukti.
Sutinku Plačiau