Someljė čempionate lyderiai nepasikeitė

Publikuota: 2017-04-26

Balandžio 24 d. Vilniuje įvyko XII Lietuvos someljė čempionatas „Taittinger Grand Prix‘2017“. Nugalėtojo laurai antrus metus iš eilės atiteko Martynui Praviloniui, dirbančiam viešbučio „Kempinski“ restorane „Telegrafas“. Praėjusių metų rudenį jis laimėjo ir Baltijos šalių someljė čempionatą.

Žiūrint statistiškai, per metus Lietuvos someljė čempionate mažai kas pasikeitė – kaip ir pernai gegužę, jis vyko tame pačiame „Pirklių klube“ Vilniuje, antrąją vietą, kaip ir pernai, laimėjo daugkartinis šio čempionato nugalėtojas Narimantas Miežys, dirbantis vyno bare „SOMM“. Artūras Vasilionokas, „Prike LT“ atstovas, pasikeitė vietomis su Estijos someljė ir šiemet tapo trečias. Visi trys geriausieji Lietuvos someljė rungsis Baltijos someljė čempionate „Vana Tallin Grand Prix“, kuris rugsėjį vyks Vilniuje.

Užduotys – ir netradicinės

Be trijų Lietuvos atstovų, į konkurso finalą pateko svečias iš Estijos Oskaras Pihlikas iš „Vino Rosso & Co“, jis liko ketvirtas.

Finalo dalyviams teko įprastos tokių konkursų užduotys – dekantuoti vyną žiūrovų akivaizdoje, pasiūlyti prie maisto vyno iš australietiškųjų sąrašo, ištaisyti klaidas vyno sąraše, aklai degustuojant atspėti vynus ir stipriuosius gėrimus. Daugiausia žiūrovų bruzdesio sukėlė dvi paskutinės užduotys – atspėti, kas rodoma skaidrėse, ir atsakyti į vyno eksperto Gintauto Jašinsko superklausimą. Tai buvo netradicinė čempionato užduotis.

Šiemet buvo išrinktas ir geriausiai pasirodęs jaunasis someljė, ja tapo Silvija Umaraitė, dirbanti vilniškiame vyno bare „SOMM“.

Dalyviai, nepatekę į finalą, rungėsi šampano tiksliausio išpilstymo rungtyje, ją laimėjo Rytis Grigaitis (restoranas „St. Germain“, Vilnius).

Varžyboms teisėjavo tarptautinė žiuri – Ronalds Petersons (Latvijos someljė asociacija), Kristjanas Markii (Estijos someljė asociacijos prezidentas), Arūnas Starkus (Lietuvos someljė asociacija), Arminas Darasevičius (Lietuvos someljė asociacijos prezidentas), Tadas Abišala (Lietuvos someljė asociacija).

Someljė – gyvenimo būdas

Pasak p. Darasevičiaus, tokios varžybos be jokių abejonių kelia aptarnavimo kokybę baruose ir restoranuose.

„Rengdamiesi čempionatui, dalyviai skiria labai daug savo asmeninio laiko, someljė – tai gyvenimo būdas. Šiemet labai džiaugiamės tais, kurie dalyvavo pirmą kartą, jie visi pasirodė puikiai“, – sakė Lietuvos someljė asociacijos prezidentas.

Atvirajame čempionate rungėsi 12-a someljė: Andrejus Anisko (vyno baras „SOMM“), Rytis Grigaitis (restoranas „St. Germain“), Reinis Sniedze (restoranas „Kolonade Our Stories“, Latvija), Oskaras Pihlikas („Vino Rosso & Co“, Estija), Narimantas Miežys (vyno baras „SOMM“), Martynas Pravilonis („Kempinski“ viešbučio restoranas „Telegrafas“), Edgaras Razminas (restoranas „De Lindehof“, Nyderlandai), Silvija Umaraitė (vyno baras „SOMM“), Artūras Vasilionok („Prike Lietuva“), Kamilė Jonynaitė (Vyno klubas), Inga Prastieniūtė, Tomas Oičenka (restoranas „Dublis“).

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
„Auga Group“ vadovas: ekologiškas maistas nėra prabangos prekė 5

Kęstutis Juščius, „Auga Group“ valdybos pirmininkas, įsitikinęs, kad gamintojams atėjo puikus laikas...

Agroverslas
10:18
Kalifornijos restoranai nebeduos plastikinių šiaudelių, jei nepaprašysite

Jei norėsite gerti gėrimą per šiaudelį Kalifornijoje (JAV), turėsite jo paprašyti. Priešingu atveju kavinėje...

Vadyba
2018.09.21
Pacų viešbutyje Vilniuje atidarytas dar vienas restoranas 6

Vilniuje, restauruotuose istoriniuose Pacų rūmuose, atidarytas dar vienas restoranas – „Nineteen18“. Jo...

Laisvalaikis
2018.09.19
Restoranų pajamas augina ne tik kylančios kainos Premium

Restoranams ir kavinėms 2018-ieji žada būti dar vieni geri metai. Statistikos duomenimis, šiemet sausį–liepą...

TOP 20 restoranų pagal 2017–ųjų pelną ir pajamas Premium 6

2017-ieji kavinėms ir restoranams taip pat buvo geri. Pajamas didino 17-a iš 20-ies į VŽ sudarytą didžiausių...

Birštonas muša kulinarijos korta – vietų pavalgyti vis daugiau

Visai neseni laikai, kai, neskaičiuojant sanatorijų valgyklų ir Kultūros centro bufeto, Birštone veikė vos...

Laisvalaikis
2018.09.17
Alksta kas devintas Žemės gyventojas 3

Jungtinių Tautų organizacijos duomenimis, 2017 m. pasaulyje maisto trūksta 821 mln. žmonių arba vienam iš...

15 pigiausių „Michelin“ restoranų 1

Dvejomis „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintas Ibizoje esantis restoranas „SubliMotion“ vadinamas brangiausiu...

Laisvalaikis
2018.09.15
Birštonas muša kulinarijos korta – vietų pavalgyti vis daugiau

Visai neseni laikai, kai, neskaičiuojant sanatorijų valgyklų ir Kultūros centro bufeto, Birštone veikė vos...

Laisvalaikis
2018.09.14
Už užkandžiavimą Florencijos gatvėse – bauda iki 500 Eur

Gurmanų puikiai vertinamas Florencijos sumuštinių baras „All’Antico Vinaio“, vadinamas „maisto išsinešti...

Laisvalaikis
2018.09.10
CNN kuria filmą apie Anthony Bourdainą

JAV televizijos transliuotojui CNN priklausanti kompanija „CNN Films“ kuria dokumentinį filmą apie virtuvės...

Laisvalaikis
2018.09.07
Už pietus atsiskaityti ne grynaisiais galima 52 šalies mokyklose 6

Tik 6,5% šalies bendrojo lavinimo mokyklų už maistą valgyklose suteikia galimybę atsiskaityti ne grynaisiais...

Laisvalaikis
2018.09.07

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau